X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    PannaB dawaj od razu znać jak beta. Jeszcze chwila i wyniki.

Przy pierwszej ciąży nie mialam takiego stresu ale tutaj tyle czasu staran i poronienie ze panikuje ;( juz chce wiedziec ze ok ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za tą twoją Bete;)
    co do braku objawów z jednej strony one są bardzo uciążliwe ale z drugiej to taki głos z brzuszka"Hej mamo jestem to nie martw się";)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez trzymam kciuki za bete ;)

Mi pod wzgledem wymiotow pierwsza ciaza dala naprawde popalic i mam nadzieje, ze teraz bede miec spokoj :p
    Pamietam jak zazdroscilam szwagierce braku objawow (bylysmy w tym samym czasie w ciazy), a teraz ona mi zazdrosci bo jej dziecko jest tak ruchliwe i pelne zycia, ze nie nadaza, a moj synek ma spokojne usposobienie ;)

Kurcze, mam mega ochote na frytki z ketchupem, a raczej unikam takiego jedzenia...jak zyc 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 14:58

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 2096

Imari, Katy, ibishka, Nikodemka, talku, talku, talku, KolendrA lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tez trzymam kciuki za bete ;)

Mi pod wzgledem wymiotow pierwsza ciaza dala naprawde popalic i mam nadzieje, ze teraz bede miec spokoj :p
    Pamietam jak zazdroscilam szwagierce braku objawow (bylysmy w tym samym czasie w ciazy), a teraz ona mi zazdrosci bo jej dziecko jest tak ruchliwe i pelne zycia, ze nie nadaza, a moj synek ma spokojne usposobienie ;)

Kurcze, mam mega ochote na frytki z ketchupem, a raczej unikam takiego jedzenia...jak zyc 😂
    Ja mam taką mega chęć na pizzę!
    Panna B a który tydzień dzień ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 15:08

Katy lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś doszły mdłości i ogólne osłabienie. Najgorsze że w tym tyg. W pracy muszę siedzieć od 7 do 16. Więc ciężko i usiedzieć. Do dnia dzisiejszego miałam mega apetyt, a dziś cały czas mi się odbija.

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pizza tez moze byc 😂 Ciesze sie, ze mam frytkownice zepsuta bo juz bym pewnie frytki robila :p

Panna B czyli jest ok? ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    O pizza tez moze byc 😂 Ciesze sie, ze mam frytkownice zepsuta bo juz bym pewnie frytki robila :p

Panna B czyli jest ok? ;)
    Kąty domowe to mniejsze zło;). Raz na jakiś czas chyba nie ma co głupiec z ta dieta;) . Ja się obecnie żywię głównie owocami jakoś. Wiem że się nie powinno ale nie powodują mdłości ... I jajkami....

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasuje bo z okresu 5- 6 tydz czyli sie zgadza nie wiem jak wrzucic Wam zdj ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Pasuje bo z okresu 5- 6 tydz czyli sie zgadza nie wiem jak wrzucic Wam zdj ;)
    A wg badania gin i meisiaczki co ci wychodzi? No to super :)

Co do alkoholu i skóry to.nie ma potzrebh rezygnować z kosmetyków takich jak myślałam -znalazłam.badania ;) https://scbeautymagazine.pl/alkohol-nie-wchlania-sie-przez-skore/
    Jedynie retinoidy ale inne w częstym użyciunk stężeniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 15:49

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz przez zapodaj.com, klikasz zakladke "na forum"jak zaladujesz zdjecie to kopiujesz link chyba trzeci i tu wklejasz ;)

Auricomka, wiadomo:p ja ogolnie wyznaje zasadę 80/20 czyli 80% czasu jem zdrowo, a 20% to takie grzeszki wlasnie ;)

Panna B super ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 15:47

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam dzis na wynik drugiej bety i jesli wszystko bedzie ok, to umawiam sie na wizyte :)
    Stres trzyma mnie non stop. Jestem szczesliwa, ale przerazona. Marze, zeby byc juz po wizycie serduszkowej!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • talku Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny beta 2096

Super, gratulacje :)
    A sprawdzałaś przyrost czy to Twoja pierwsza beta?

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja tez czekam dzis na wynik drugiej bety i jesli wszystko bedzie ok, to umawiam sie na wizyte :)
    Stres trzyma mnie non stop. Jestem szczesliwa, ale przerazona. Marze, zeby byc juz po wizycie serduszkowej!

Nikodemka, doskonale Cię rozumiem. Też mam mega stresa, ale staram się myśleć pozytywnie.

Właśnie położyłam się na drzemkę i śniło mi się, że ginekolog w gabinecie uprawiał ze mną seks oralny... :D
    Chyba za bardzo przeżywam tę wizytę :P albo brak seksu z M.

Czy Wy macie opory przez kochaniem się z chłopami? Ja się boję że on mi coś tam uszkodzi. Zwłaszcza na takim wczesnym etapie.

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - ja intuicyjnie, poki co, rezygnuje z seksu. Bedziemy musieli radzic sobie jakos inaczej :)
    Mam jakis lęk. Jak bede pewna, ze wszystko jest dobrze, to wrocimy do tematu.

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug miesiączki tez 5-6 tydz ale byla to pierwsza beta ze wzgl na poronienie w kwietniu ide do lekarza juz teraz ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog mówi że nie ma przeciwwskazań do sexu z powodu ciąży. Nawet jakieś badania mimpokazywala że regularny kontakt z naiseniem costam robi tak że mniej antygenów na dziecko się wytwarza . I mniejsze ryzyko odrzucenia dzidizusia przez ciało kobiety.
    Ja też mam mega stresach zastanawiam się na kiedy się umówić na wizytę ale chyba poczekam do końca 8tyg z tą wizyta.
    Kate ja też myślę że nie ma co głupiec z ta dieta. W końcu nasze samopoczucie jest bardzo ważne w ciąży.
    Wiecie ja mam mega ochote na dobre salami a tu nie mzona mięsa surowego-ale ginekolog mówi że jak sobie raz na ruski rok upiekę na pizzy salami to mogę zjeść. A wy macie jakieś zachcianki swoje ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 17:16

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka - chyba moim pierwszym objawem ciazy byla galareta z kurczakiem :D Normalnie jej nie znosze, a teraz jechalam specjalnie po nia do sklepu. To chyba ostatnia jedzeniowa zachcianka jakiej bym sie po sobie spodziewala :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Auricomka - chyba moim pierwszym objawem ciazy byla galareta z kurczakiem :D Normalnie jej nie znosze, a teraz jechalam specjalnie po nia do sklepu. To chyba ostatnia jedzeniowa zachcianka jakiej bym sie po sobie spodziewala :)
    Osz ty teraz to mi zrobiłaś smaka na taką galaretkę z miechem! Po co ja pytałam:D

Nikodemka lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Bez jakiegoś zbędnego straszenia;) jestem pod opieką dietetyka. Mam w zaleceniach unikanie pasztetu. Ale jeśli masz sprawdzone źródło to pewnie ok;)

O kurczę, A dlaczego?
    Ogólnie mój kupil w polskim sklepie, nie mam tu dobrego źródła, tylko Polski sklep i aldi ;( to mnie teraz zmartwilas

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ