Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana wrote:i to jest samo sedno... Ważne aby kochać i dbać o siebie i maleństwo a co ma być to bedzie.
JA to się zastanawiam nad sensem badań prenatalnych... to jest dla mnie stres największy... bo te ryzyka... zespoły ... to dopiero miesza w głowie
Najgłupszy na świecie test PAPPa ???
Po co to ???
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/
Ale wiadomo, każdy ma inne podejście. W Szwecji robią jedne usg przez całą ciąże i też się dzieci rodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 13:53
dory lubi tę wiadomość
-
KolendrA wrote:🤔 Hmm... Z jednej strony wybierasz fete z sałatki z drugiej nie chcesz zrobić badań? Wiadomo że na niektore choroby nie mamy wpływu ale... Czasem po takim badaniu można wybrać specjalistyczny szpital, przygotować się na niektóre rzeczy mentalnie i merytorycznie, ułożyć plan działania. Oczywiście badanie nie daje 100% pewności ale to jak wszystko...
https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/
Ale wiadomo, każdy ma inne podejście. W Szwecji robią jedne usg przez całą ciąże i też się dzieci rodzą
Z tymi alkoholami na skórę to chyba bym nie popadała w taką dużą przesadę bo prawdę mówiąc w kosmetykach są dużo gorsze substancje które przechodzą przez skórę niż alkohol. Niestety często faszerujemh się chemia bo takie są czasy , trudno tego całkowicie uniknac. Alkohol to raczej musi błonę śluzową mieć. Ja wogoleczytalam takie badania na temat alkoholu i ciekawe wnioski tam byly.
Z prenatalnymk to moj chrześniak ma bardzo poważna wadę serca i dzięki prenatalnym ona rodizla w spziyalj w którym od razu był na wspomaganiu i miał operację serca po urodzeniu od razu więc jakiś sens mają natomiast zgadzam się z Tobą że to mega duży stres jest takie prenatalne.
A co to jest ten paap?
Co do Szwecji i USG mnie wlansie bardzo zastanawia u nas bezpieczeństwo takiego częstego USG...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:44
-
PannaB wrote:Dziewczyny kiedy Wy idziecie na 1 wizyte? Z corka poszlsm dopiero w 8 tyg a teraz 6 nie wiem czy isc juz czy czekac..
Auricomka lubi tę wiadomość
-
Tak, w Szwecji robią jedno albo dwa. Pierwsze dopiero w 20 tygodniu. Wcześniej słuchają serduszka i ciąże prowadzi położna. O wszystkim się przekonam sama W Szwecji generalnie mają bardziej "naturalne" podejście do leczenia. Czasem aż za bardzo. Nie przepiszą antybiotyku jak nie znajdą na 100% przyczyny, na ból kręgosłupa zalecają wpierw ćwiczenia na siłowni itd.
Do tego usg pewnie też tak podchodzą że jak nie ma potrzeby ze względów medycznych to po co?
Gdyby się tak dało podejście szwedzkie wypośrodkować z polskim
Ja swoje dziecko ujrze dopiero za 1,5 miesiąca na prenatalnych :0Auricomka, Dorjana lubią tę wiadomość
-
KolendrA wrote:Tak, w Szwecji robią jedno albo dwa. Pierwsze dopiero w 20 tygodniu. Wcześniej słuchają serduszka i ciąże prowadzi położna. O wszystkim się przekonam sama W Szwecji generalnie mają bardziej "naturalne" podejście do leczenia. Czasem aż za bardzo. Nie przepiszą antybiotyku jak nie znajdą na 100% przyczyny, na ból kręgosłupa zalecają wpierw ćwiczenia na siłowni itd.
Do tego usg pewnie też tak podchodzą że jak nie ma potrzeby ze względów medycznych to po co?
Gdyby się tak dało podejście szwedzkie wypośrodkować z polskim
Ja swoje dziecko ujrze dopiero za 1,5 miesiąca na prenatalnych :0 -
Czesc dziewczyny Nieśmialo chcialabym sie do Was dołączyc. Jestem dopiero po pierwszej becie, jutro sprawdzam przyrost.
To moja pierwsza ciaza, wiec mysli klebia sie w glowie, raz sie boje, raz popadam w euforie... Moze z Wami troche sie uspokojeKolendrA, Auricomka, Imari, Katy, Malgonia, Morwa, Kiki, ibishka lubią tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Czesc dziewczyny Nieśmialo chcialabym sie do Was dołączyc. Jestem dopiero po pierwszej becie, jutro sprawdzam przyrost.
To moja pierwsza ciaza, wiec mysli klebia sie w glowie, raz sie boje, raz popadam w euforie... Moze z Wami troche sie uspokoje -
To i ja zmotywowana przez Nikodemke witam się z Wami w wątku marcowym.
Wg OM termin na 12.03.
Wczoraj miałam wypadek samochodowy i pogotowie po przywiezieniu mnie do szpitala od razu za robili USG. Było widać tylko pęcherzyk ciążowy 5.5 mm. Pusty.
To moja pierwsza ciąża staraliśmy się prawie rok i bardzo się boję.
Może miałam później owulację i ciąża jest młodsza niż wynika z OM.
Ale wy już słyszycie serduszka. A u mnie był pusty pęcherzyk.
Staram się być dobrej myśli choć to ciężkie.Nikodemka, Dorjana lubią tę wiadomość
-
talku wrote:To i ja zmotywowana przez Nikodemke witam się z Wami w wątku marcowym.
Wg OM termin na 12.03.
Wczoraj miałam wypadek samochodowy i pogotowie po przywiezieniu mnie do szpitala od razu za robili USG. Było widać tylko pęcherzyk ciążowy 5.5 mm. Pusty.
To moja pierwsza ciąża staraliśmy się prawie rok i bardzo się boję.
Może miałam później owulację i ciąża jest młodsza niż wynika z OM.
Ale wy już słyszycie serduszka. A u mnie był pusty pęcherzyk.
Staram się być dobrej myśli choć to ciężkie. -
Hej dziewczyny , ja jestem ostatnio żywym trupem , w dodatku chyba od ilości witamin zaczął boleć mnie zołądek , albo wątroba , sama już nie wiem . z Tego względu zmieniłam na dwie tabletki Femibaby , a nie sześć i jest już troszkę lepiej.
U mnie wizyta dopiero w piątek , mam stres bo kiedyś mimo że krwawień nie było to serduszko nie biło , ciężko myśleć pozytywnie ,w dodatku od wczoraj moje serce też wariuje ... już kiedyś miałam takie przeboje , zaczęło się to znów , dziwne , jak by kołatanie serca ... holter nic nie wykazał niestety , musiałam zakupić dodatkowo magnez i potas , więc doszły mi kolejne tabsy i takie to koło Tak źle i tak nie dobrze .
Katy ja mam 22 , prawie rówieśniczki, plus mam tego taki , że moja mama jest młodziutka i nie ma problemu żeby zajęła się wnuczką , fakt musi pracować , ale tak jak dziś zabrała ją na basen
Auricomka , każda ciąża inna i szczerze już zapomniałam jak to było jak w niej byłam
Katy lubi tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny;)
Kiki, to masz dobrze z mama :p Moja niestety sie wnukiem nie bardzo zajmuje bo jest po udarze mozgu..a co do witamin to ja zrobilam eksperyment i nie zazylam dzisiaj i wczoraj i o dziwo mdlosci sa duzo lzejsze :p
Nie ma co panikowac dziewczyny, nerwy na pewno nie pomoga 😘