X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Polka Debiutantka

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Nie wiem czy to troszkę nie za wcześnie ?
    Też myślę, że za wcześnie ale zależało mi na szybkiej wizycie. Po ostatnich przezyciasz(ciąża pozamaciczna) chce zobaczyć swój pęcherzyka we właściwym miejscu. Kolejna wizyta 30.07. i wtedy liczę bardzo na serduszko😊

Auricomka lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, lithium zapraszamy;)

Ja po zelazie nie dość, ze bardziej wymiotowalam to jeszcze mialam zaparcia, masakra :/

Dori1811, super, ze jest serduszko ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka to już całkowicie rozumiem.
    Dziewczyny a ja mam pytanie modyfikował jeszcze jakąś dietę, unikacie jakiś przypraw?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w panice. Zjadłam ser owczy z mleka niepasteryzowanego. Wsyzgko sprawdzałam ostatnio ale wszyscy się podśmiewali zewsyztko jest przecież pasteryzowane i masz. Boję się jak cholera

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny jestem w panice. Zjadłam ser owczy z mleka niepasteryzowanego. Wsyzgko sprawdzałam ostatnio ale wszyscy się podśmiewali zewsyztko jest przecież pasteryzowane i masz. Boję się jak cholera
    Spokojnie, na pewno się nic nie stało. Są pewne 'zasady' których należy przestrzegać ale nie zjadłaś tego sera 5 kg. Na tym etapie ciąży nawet mogłabyś o niej nie wiedzieć. Czytałam też że nasze maluchy obecnie są bardzo chronione i mało co do nich przenika jeżeli chodzi o substancje szkodliwe.
    Nie dajmy się zwariować. Wszystko będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 08:52

d16e329c5c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jeśli serduszka na pierwszej stronie oznaczają usg z widocznym serduszkiem to możesz dopisać i do mnie;)

Katy, Dorjana lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze KolendrA ma racje, nie ma co panikowac;)

Imari, dopisalam ;)

Masakra, prawie dzisiaj rano zwymiotowalam, ledwo mi sie udalo powstrzymać:/
    Ogolnie moje samopoczucie dzisiaj jest bardzo kiepskie, synek wlasnie padl na drzemke wiec ja tez sie przespie zeby jakos przezyc reszte dnia :p

W ogole dupa wołowa ze mnie bo zapomnialam poprosic lekarza o skierowanie na badanie tsh (w pierwszej ciazy mialam niedoczynnosc tarczycy) i bede musiala zrobic na wlasna reke...Niby nie kosztuje duzo, ale zawsze to pieniądze w kieszeni :p

Imari lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Rusałka06 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie byłam na usg. Jest serduszko :))) według miesiączki 6t2d, według usg 6t5d.

Auricomka, Imari, Katy, Dorjana, Kiki lubią tę wiadomość

n59y2n0a4o8fm1ic.png

qdkkdf9hht6ogiuw.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serduszkowe gratuluję k zazdraszczam że już zobaczylyscie:). Z tym serem to się serio przestraszyłam nie wiem czy jakieś badania robić czy co. Kurcze takie wystaje dzieciątko wyczekane a tu taka głupota:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a możesz mnie wstępnie dopisać do listy? :) termin 14 marzec

Katy lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś doświadczenia z keczniem zakażeń pęcherza w ciąży ? Złapało mnie :/

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny a macie jakieś doświadczenia z keczniem zakażeń pęcherza w ciąży ? Złapało mnie :/

Spróbuj na początek urosept, mi lekarz w ciąży polecił, tam są same zioła witamina C i żurawiną. No i dużo pić, herbatę z żurawiny 3 razy dziennie. Powinno się udać wyleczyć zeby nie brać antybiotyku, a jak antybiotyk to monural jedną saszetke się bierze na noc

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana ! Mam w domu kwaśny sok z żurawiny i żurawinę. Myślisz że będzie ok zamiast herbaty?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dzięki kochana ! Mam w domu kwaśny sok z żurawiny i żurawinę. Myślisz że będzie ok zamiast herbaty?
    Myślę że tak, żurawina najlepszą w każdej postaci na pęcherz! Mnie w ciąży lapalo parę razy i zawsze pomagala

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogólnie skłonność i zwykle się mocno rozwijało cholwrstwo. Dlatego się trochę przetsraszylam. Ale piję sobie sok może przejdzie. Urosept też mam :)
    Zastanawiam się tylko czy to jest infekcja czy co. Bo to głównie występuje jak się ruszam a nie jak sikam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 18:17

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Katy a możesz mnie wstępnie dopisać do listy? :) termin 14 marzec
    Część kochana :) to twoje kolejne dzieciątko czy pierwsze ?:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Część kochana :) to twoje kolejne dzieciątko czy pierwsze ?:)
    Kolejne :) Mam już 3,5 letnią dziewczynkę z rogatą duszą :p

d16e329c5c.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolendrA wrote:
    Kolejne :) Mam już 3,5 letnią dziewczynkę z rogatą duszą :p
    Ja wam bardzo zazdroszczę bo wiecie co j jak z tą ciąża. Dla mnie wszystko nowe w dodatku bardzo późno ;(!w sensie wieku

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja wam bardzo zazdroszczę bo wiecie co j jak z tą ciąża. Dla mnie wszystko nowe w dodatku bardzo późno ;(!w sensie wieku
    Wszystko ma swoje plusy i minusy. Kolejne ciąże na pewno inaczej się przechodzi. Ale...pierwszy raz też ma swój urok :) Poza tym będziesz mogła odpoczywać, pozwolić sobie na lenistwo a przy drugim i kolejnym dziecku nie ma nawet o tym mowy :) Służymy zawsze radą! Mamy kolejnych dzieci też mają mnóstwo dylematów, jak to wszystko poskładać żeby było dobrze.
    Co do wieku... Ja też chciałam dzieci wcześniej, z mniejszą różnicą wieku ale pogodziłam się z tym że w życiu nie jest tak idealnie, na nie które rzeczy nie mamy wpływu. Chociaż to trudne... Cieszmy się z tego co mamy :)

d16e329c5c.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, rozumiem Twoje zagubienie i obawy, ale pamiętaj, ze to jest wyjatkowy czas, który juz nie wroci (w sensie jako pierwszy raz) i nie ma sensu sie stresowac niektorymi rzeczami na zapas ;) No i ja Ci zazdroszcze, ze mozesz sobie odpoczywac kiedy chcesz, a nie kiedy sie uda 😂 Ja żałuję, ze w pierwszej ciazy nie czytałam wiecej książek bo uwielbiam, a teraz jak przeczytam jedna na miesiac to jest dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 19:56

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ