Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia05 wrote:Oczywiscie ze obylo sie bez cukrzycy a dlaczego mialoby to wskazywac na cukrzyce? U nas normy sa wyzsze. Mialam wyniki 68-158-123 i lekarz byk bardzo zadowolony W polsce coraz nizsze te normy, zaraz wszystkie ciezarne beda insuline brac. Powinni jakos rozroznic wyniki na granicy a cukrzyce gdzie wyniki sa ponad 180 (albo 280).
Auricomka przed ciaza mialam bardzo rzadko bole glowy a teraz od ponad miesiaca mam codziennie 😭 Kawa troche pomaga ale nie zawsze Dzisiaj cisnienie mialam 106/66 ... -
Natalia05 wrote:Oczywiscie ze obylo sie bez cukrzycy a dlaczego mialoby to wskazywac na cukrzyce? U nas normy sa wyzsze. Mialam wyniki 68-158-123 i lekarz byk bardzo zadowolony W polsce coraz nizsze te normy, zaraz wszystkie ciezarne beda insuline brac. Powinni jakos rozroznic wyniki na granicy a cukrzyce gdzie wyniki sa ponad 180 (albo 280).
Auricomka przed ciaza mialam bardzo rzadko bole glowy a teraz od ponad miesiaca mam codziennie 😭 Kawa troche pomaga ale nie zawsze Dzisiaj cisnienie mialam 106/66 ...
-
Auricomka przed ciaza mialam bardzo rzadko bole glowy a teraz od ponad miesiaca mam codziennie 😭 Kawa troche pomaga ale nie zawsze Dzisiaj cisnienie mialam 106/66 ...
Natalia ale nie kazdy bierze insuline,ja tam sie ciesze ze mi wyszlo jak wyszlo bo jem zdecydowanie zdrowiej,u nas sa takie normy i juz,ja wole tez dmuchac na zimne niz potem pluc sobie ze cos nie dopilnowaneOlalasz lubi tę wiadomość
-
Olalasz wrote:Nie mam glukometru, ale może kupię. We wtorek już wizyta, wiec zobaczę, co lekarz powie. Ale widzę, że muszę się bardzo pilnować.
Zapytaj w aptece,ja dostalam darmowy a co do pilnowania to mysle ze jak czasem i slodkie sie zje to nie ma tragedi,ja po slodkim mierzylam co chwile bo wyrzuca szybciej niz po 1 h ale mialam i tak w normie,mc donald raz mi sie tez zdarzyl ale generalnie trzeba uwazacOlalasz lubi tę wiadomość
-
ja po wczorajszych badaniach prenatalnych wiem ze maluch jest śliczny i zdrowy wyglada na to, ze będzie chłopiec, także tak jak podpowiadała mi intuicja :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 15:31
Natalia05, Olalasz, Auricomka, Mia ❤️, Elo, iriiska, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle mnie poniosło😄 wczoraj kupiłam pierwsze body, potem zamówiłam dla siebie leginsy i body a teraz jescze zamówiłam u jakiejś dziewczyny 3pak body z krótkim i długim jedne 56 drugie 62 bodajże i jakaś strona mi się wyświetlila i weszłam i zamówiłam kolejne z krótkim długim 56 i 62 68 i dwa kawtaniki i jeszcze zobaczyłam 2 tomy książek mamy dla mamy 10zl taniej to myślę a biorę no i tylko czekać na kuriera codziennie 😂 dobra koniec z body na jakiś miesiąc 😂 oczywiście kolory neutralne biorę
iriiska lubi tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie, mamy 3 cm małego człowieczka, serducho jak dzwon, 170/min. Termin porodu wg usg 30.03 czyli dokładnie tak samo jak starsza siostra 😊
Olalasz, syllwia91, Mia ❤️, Elo, iriiska, Natalia05, Katy, kate2friend, Nikodemka, Agulkowa lubią tę wiadomość
-
Syllwia, nie jesteś jedyna 😝 ja pierwsze zakupy poczyniłam juz w 10 tyg. Kupiłam poduszkę dla cieżarnych do spania...i jest to dla mnie naprawdę wybawienie bo ja całe życie na brzuchu spałam i teraz cieżko mi sie ułożyć do snu...a i pieluszki kolorowe, tetrowe...bo takie ładne były 😁
Zamówiłam też spodnie cieżowe z bonprixa i kupiłam leggisny z lidla...przy okazji się lekko dowartościowałam bo prawie utonęłam w rozmiarze 38...a juz zaczęlam sobie dobierać do głowy, że się robię gruba kulka 😝talku lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualnysucharek85 wrote:Syllwia, nie jesteś jedyna 😝 ja pierwsze zakupy poczyniłam juz w 10 tyg. Kupiłam poduszkę dla cieżarnych do spania...i jest to dla mnie naprawdę wybawienie bo ja całe życie na brzuchu spałam i teraz cieżko mi sie ułożyć do snu...a i pieluszki kolorowe, tetrowe...bo takie ładne były 😁
Zamówiłam też spodnie cieżowe z bonprixa i kupiłam leggisny z lidla...przy okazji się lekko dowartościowałam bo prawie utonęłam w rozmiarze 38...a juz zaczęlam sobie dobierać do głowy, że się robię gruba kulka 😝 -
PannaB wrote:Zapytaj w aptece,ja dostalam darmowy a co do pilnowania to mysle ze jak czasem i slodkie sie zje to nie ma tragedi,ja po slodkim mierzylam co chwile bo wyrzuca szybciej niz po 1 h ale mialam i tak w normie,mc donald raz mi sie tez zdarzyl ale generalnie trzeba uwazac
-
nick nieaktualny
-
Ja w tamtej ciąży chyba w 14 tygodniu kupiłam już wózek, bo upolowałam na allegro super okazję. Wszyscy się naokoło w głowę pukali, że tak szybko, ale ja wychodzę z założenia, że równie dobrze może się coś stać na porodówce i to nie oznacza przecież, że mam się wstrzymać z zakupami do momentu aż wyjdę z dzieckiem ze szpitala...
-
nick nieaktualnyWhite Innocent wrote:Ja w tamtej ciąży chyba w 14 tygodniu kupiłam już wózek, bo upolowałam na allegro super okazję. Wszyscy się naokoło w głowę pukali, że tak szybko, ale ja wychodzę z założenia, że równie dobrze może się coś stać na porodówce i to nie oznacza przecież, że mam się wstrzymać z zakupami do momentu aż wyjdę z dzieckiem ze szpitala...
-
Tako Moonlight. Powiem tak... Wózek jak wózek. Większość tzw. mydelniczek jest produkowana pod Częstochową i one wszystkie jak dla mnie wyglądają tak samo i tak samo się prowadzą spacerówki z zestawów to wielkie grzmoty, które zajmują cały bagażnik, więc ja od początku wiedziałam, że spacerówkę będziemy kupować później jakąś fajniejszą. Więc jak Mała wyrosła z gondoli to sprzedałam wózek (za taką samą cenę za jaką kupiłam) i kupiłam Valco Baby Snap Trend Sport. I Valco polecam bardzo bardzo. Teraz nie wiem czy dokupię tylko gondolę do Valco czy znowu gdzieś upoluje głęboki wózek, który po paru miesiącach puszczę daje w świat i przesiądziemy się z powrotem do Valco
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
White Innocent wrote:Tako Moonlight. Powiem tak... Wózek jak wózek. Większość tzw. mydelniczek jest produkowana pod Częstochową i one wszystkie jak dla mnie wyglądają tak samo i tak samo się prowadzą spacerówki z zestawów to wielkie grzmoty, które zajmują cały bagażnik, więc ja od początku wiedziałam, że spacerówkę będziemy kupować później jakąś fajniejszą. Więc jak Mała wyrosła z gondoli to sprzedałam wózek (za taką samą cenę za jaką kupiłam) i kupiłam Valco Baby Snap Trend Sport. I Valco polecam bardzo bardzo. Teraz nie wiem czy dokupię tylko gondolę do Valco czy znowu gdzieś upoluje głęboki wózek, który po paru miesiącach puszczę daje w świat i przesiądziemy się z powrotem do Valco
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Czhli jednym słowem kupić nie za drogi wózek gondola z adapterem na nosidełko a potem dołożyć i kupić lepsza spacerowke która będzie lekka
-
nick nieaktualny
-
Ja też zawsze doradzam kupienie używanej gondoli. W tym dziecko jeździ z pół roku, mniej więcej. Pełno jest ogłoszeń wózków jeszcze na gwarancji a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze wydać na porządny fotelik samochodowy, który ma realny wpływ na bezpieczeństwo dziecka. Nosidełka z zestawów 3w1 są nic nie warte