Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamma90 wrote:No może i tak wydaje mi się że co jakiś czas ta normę zaniżają.
Tak zanizaja zeby coraz wiecej ludzi bylo "chorych" i wymagajacych "leczenia". Norma ponizej 140 po 1 h tez z kosmosu. Ja mialam 158 i lekarz mowil ze super wyniki, dziecko zdrowe, cukrzycy nie mam 😀
-
No to po co właściwie robi się ten test obciążenia? Ja myślałam, że jak jest podwyższony cukier na czczo (czyli powyżej 92, a poniżej 125), to kierują na krzywą, żeby sprawdzić jak wyglada sprawa po obciążeniu. U mnie jest po godzinie 150 (norma do 180), a po dwóch 138 (norma do 153). Zakładam zatem, ze jest ok, ale trzeba mieć się na baczności.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Natalia05 wrote:Tak zanizaja zeby coraz wiecej ludzi bylo "chorych" i wymagajacych "leczenia". Norma ponizej 140 po 1 h tez z kosmosu. Ja mialam 158 i lekarz mowil ze super wyniki, dziecko zdrowe, cukrzycy nie mam 😀
Ja jednak wolę dmuchać na zimne u mnie dzieci w związku z cukrzycą miały drobne problemy .Aż boję się myśleć jak by były konsekwencje gdyby nie wykryto cukrzycy i nie była bym leczoną insuliną może właśnie ta insuliną uratowała zdrowie i życie moich dzieci. -
PannaB wrote:Cukrzyca bo za wysoko na czczo,ja mialam 94 i cc ;( ale dieta i jest ok
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Natalia coś co pomaga na tą migrenę? Chorujesz też poza ciążą na migreny? Mi dotychczas woda z solą i kawa ale teraz mam taką czterofniowke że już wymiekam.
Co do badania to zawsze mam to z palcami i uciskiem . A z normami cukru to mnie bardzo zastanawia... bo jak moja mama była w ciąży ze mną to norma była 120 moja mama miała 110 nie miała cukrzycy. Moje wyniki oscylują między 80 a 95 i mam podejrzenie cukrzycy. Coś tu cholera nie gra -
Auricomka wrote:Natalia coś co pomaga na tą migrenę? Chorujesz też poza ciążą na migreny? Mi dotychczas woda z solą i kawa ale teraz mam taką czterofniowke że już wymiekam.
Co do badania to zawsze mam to z palcami i uciskiem . A z normami cukru to mnie bardzo zastanawia... bo jak moja mama była w ciąży ze mną to norma była 120 moja mama miała 110 nie miała cukrzycy. Moje wyniki oscylują między 80 a 95 i mam podejrzenie cukrzycy. Coś tu cholera nie gra -
Olalasz, kurcze tak na granicu ten wynik, ciekawe co lekarz powie.
A masz w domu glukometr, żeby jeszcze sprawdzić jak normalnie wygląda przed i po posiłku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:51
Olalasz lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Olalasz wrote:A jakie dostałaś zalecenia od lekarza w związku z cc?
Zero cukrow prostych,owoce tylko okreslone i okreslona ilosc,specjalny chleb ig,duzo warzyw,odstawienie bialego pieczywa,wogole maki pszennej,wszystko zytnie i razowe,zero sokow i slodkich napoi,5 posilkow dziennie,mierzenie cukru i ketonow w moczu,ostatni posilek ok 22 i dzieki temu wlasnie rano mam dobry cukier a w nocy bez spadku wczesniej w nocy mi spadal byly ketony a rano cukier wysoki bo jadlam np o 19 ostatni -
PannaB wrote:Ja juz miałam od paru tygodni mierze cukier i jestem pod opieka diabetologa ktory potwierdzil ze normy zmienione i 94 to juz cc
-
iriiska wrote:Olalasz, kurcze tak na granicu ten wynik, ciekawe co lekarz powie.
A masz w domu glukometr, żeby jeszcze sprawdzić jak normalnie wygląda przed i po posiłku?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
PannaB wrote:Zero cukrow prostych,owoce tylko okreslone i okreslona ilosc,specjalny chleb ig,duzo warzyw,odstawienie bialego pieczywa,wogole maki pszennej,wszystko zytnie i razowe,zero sokow i slodkich napoi,5 posilkow dziennie,mierzenie cukru i ketonow w moczu,ostatni posilek ok 22 i dzieki temu wlasnie rano mam dobry cukier a w nocy bez spadku wczesniej w nocy mi spadal byly ketony a rano cukier wysoki bo jadlam np o 19 ostatni
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyMamma90 wrote:To super że jednak obyło się bez cukrzycy i maluch urodził się zdrowy .
Ja jednak wolę dmuchać na zimne u mnie dzieci w związku z cukrzycą miały drobne problemy .Aż boję się myśleć jak by były konsekwencje gdyby nie wykryto cukrzycy i nie była bym leczoną insuliną może właśnie ta insuliną uratowała zdrowie i życie moich dzieci.
Oczywiscie ze obylo sie bez cukrzycy a dlaczego mialoby to wskazywac na cukrzyce? U nas normy sa wyzsze. Mialam wyniki 68-158-123 i lekarz byk bardzo zadowolony W polsce coraz nizsze te normy, zaraz wszystkie ciezarne beda insuline brac. Powinni jakos rozroznic wyniki na granicy a cukrzyce gdzie wyniki sa ponad 180 (albo 280).
Auricomka przed ciaza mialam bardzo rzadko bole glowy a teraz od ponad miesiaca mam codziennie 😭 Kawa troche pomaga ale nie zawsze Dzisiaj cisnienie mialam 106/66 ... -
Cześć dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, lecz dopiero teraz zdecydowałam się dołączyć
TP na 16.03
Nikodemko dzięki tobie kupiłam detektor tętna i np. dziś rano podsłuchałam serduszko. Mam więc komfort do prenatalnych, że maluch żyje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 00:52
syllwia91, Elo, Nikodemka lubią tę wiadomość