Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, no wlasnie, czyli jednak mialyscie choc jedno... Sama sie nie przypomne, bo moj lekarz jest specyficzny. On mowi, a ja mam sluchac. Moze uwaza, ze nie ma takiej koniecznosci.
-
Ja badanie na samolocie w pierwszej ciąży miałam co wizytę, teraz pewnie też tak będzie.
Ja już się nie mogę doczekać prenatalnych, mam je w poniedziałek. Zazdroszczę dziewczynom które są po, cieszę się że wszystko jest ok.
Ja też nie jadam mięsa, mam problem co zrobic na obiad.
[*] 27.09.2014 (8tc) -
Nikodemka wrote:Kurcze, no wlasnie, czyli jednak mialyscie choc jedno... Sama sie nie przypomne, bo moj lekarz jest specyficzny. On mowi, a ja mam sluchac. Moze uwaza, ze nie ma takiej koniecznosci.
Ja mialam dwa razy,raz w szpitalu i teraz raz bo pobieral cytologie i sprawdzal czy szyjka ok,dal tez globulki bo bylo zaczerwienienie -
Natalia85 wrote:Ja badanie na samolocie w pierwszej ciąży miałam co wizytę, teraz pewnie też tak będzie.
Ja już się nie mogę doczekać prenatalnych, mam je w poniedziałek. Zazdroszczę dziewczynom które są po, cieszę się że wszystko jest ok.
Ja też nie jadam mięsa, mam problem co zrobic na obiad.
Tez mam w poniedziałek;) -
Dziewczyny a pobolewa Was brzuch czasami tak okresowo przy jajnikach takie skurcze delikatne?
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualnyRaz napewno warto sprawdzic, wlasnie czy nie ma infekcji i cytologie jesli byla dawno, a tak pozniej zeby co wizyte to nie wiem czy jest sens. Jak jakies dolegliwosci to wtedy wiadomo.
Mnie jajnik lewy kluje czasem, brzuch juz dawno nie boli okresowo. Od kiedy dal mi ten utrogestan to w ogole super brzucha nie czuje ze mam cos. -
Ja mam największy problem po zjedzeniu obiadu, nie wiem czy przez to że zjem więcej. Mam uczucie takiej ciężkości na żołądku, często mi się odbija jest mi niedobrze i trzyma mnie tak do wieczora. Najgorsze jest to że nie czuje tego przy jedzeniu tylko tak z pół h po, staram się jeść mniej i tak samo, jak za mało to jestem cały czas glodna. Też tak macie?
[*] 27.09.2014 (8tc) -
Natalia85 wrote:Ja mam największy problem po zjedzeniu obiadu, nie wiem czy przez to że zjem więcej. Mam uczucie takiej ciężkości na żołądku, często mi się odbija jest mi niedobrze i trzyma mnie tak do wieczora. Najgorsze jest to że nie czuje tego przy jedzeniu tylko tak z pół h po, staram się jeść mniej i tak samo, jak za mało to jestem cały czas glodna. Też tak macie?
-
Ja miałam wcześniej badanie „na samolocie” co wizytę ( poprzednio w ciąży tak samo) ale zauważyłam ze mocno krwawię po takim badaniu i ostatnio lekarka zrobiła tylko Usg i jest ok możliwe ze przez uciskanie macicy rósł mi krwiak i potem musiał się jakoś opróżnić. Jak pierwszy raz miałam Usg krwiaka miał niecałe 1x1 cm, po dwóch dniach jak pojechałam z krwawieniem do szpitala miał 2,5x1 cm. A po kolejnym badaniu na którym miał 2,5x 0,5 ( a lekarka mnie uciskała) na następny dzień jak zabrała mnie karetka z krwotokiem to na IP krwiak miał już 3,8x3.Więc podejrzewam ze tak źle na mnie wpływało to badanie dwuręczne macicy. Obecnie krwiak 4,4x1,5 i miejmy nadzieje będzie się wchłaniał/ opróżniał.
-
kate2friend wrote:Estrofem to ja juz zakończyłam tydzien temu. To bierze sie go dłużej jak sa plamienia? Ja mam codziennie lekkie krwawienie jasnoróżowe a pozniej brunatne nitki i czasami zmieszane z rozciągliwym śluzem. Moze za szybko ginka kazala mi zejść z estrofemu? Teraz mam schodzic z encortonu i tez zastanawiam sie czy nie za szybko bo z 10mg na 5mg przez tydzien pozniej 2,5mg tydzien i odstawic
W szpitalu powiedzieli mi, ze mam już schodzić powoli z estrofemu ale moja gin kazała mi pobrać jeszcze te pare dni. Ale prawda jest taka, ze estrofem dostałam dopiero w szpitalu, bo wcześniej nie brałam. Wiec może dlatego mam go jeszcze pobrać. -
nick nieaktualnymeetme wrote:Ja miałam wcześniej badanie „na samolocie” co wizytę ( poprzednio w ciąży tak samo) ale zauważyłam ze mocno krwawię po takim badaniu i ostatnio lekarka zrobiła tylko Usg i jest ok możliwe ze przez uciskanie macicy rósł mi krwiak i potem musiał się jakoś opróżnić. Jak pierwszy raz miałam Usg krwiaka miał niecałe 1x1 cm, po dwóch dniach jak pojechałam z krwawieniem do szpitala miał 2,5x1 cm. A po kolejnym badaniu na którym miał 2,5x 0,5 ( a lekarka mnie uciskała) na następny dzień jak zabrała mnie karetka z krwotokiem to na IP krwiak miał już 3,8x3.Więc podejrzewam ze tak źle na mnie wpływało to badanie dwuręczne macicy. Obecnie krwiak 4,4x1,5 i miejmy nadzieje będzie się wchłaniał/ opróżniał.
Co to jest badanie dwureczne macicy?
-
nick nieaktualny
-
Ja mam badane "podwozie" na każdej wizycie. No może raz nie miałam w poprzedniej ale pewna nie jestem. Moja szyjka nie jest idealna i trzeba ją kontrolować...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Dziewczyny. Jestem po teście z glukoza. 97/150/138. Co myślicie? Na czczo trochę za wysoko.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️