Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemka wrote:Ja mam dzis jakas niestrawnosc... Brzuch jak balon, sniadanie wcisnelam na sile i prawie zwymiotowalam na sam widok miesa.
Powiedzcie mi, jakie herbaty pijecie w ciazy? Wczesniej pilam zielona i duzo ziolowych, ale podobno w ciazy trzeba z nimi ostroznie. Mieta i rumianek sa ok?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Nikodemka wrote:U mnie tez dobrze
Dzidzia ma prawie 4cm, z usg jest starsza niz z terminu OM, przesunela nam sie data porodu z 23.03 na 19.03.
Az sie wzruszylam podczas badania, bo bejbik machal raczkami, a pozniej tak smiesznie „tanczyl”
Jedyna negatywna wiadomosc to miesniak, bo urosl o 2,2 cm od pierwszej wizyty. Poki co nie przeszkadza dziecku, wiec na ta chwile jest dobrze, trzeba go obserwowac. Mam nadzieje, ze bedzie rosl troche wolniej...
Kamien spadl mi z serca!
A czy konsultowalas termin prenatalnego czy nie ma potrzeby przesunięcia skoro Dzidzia tak rośnie???
Czytałam o przypadkach gdzie dzidziuś podczas badania okazał się za duży i lekarz odmowil wykonania badania.
U mnie w centrum badań prenatalnych kazali jeszcze potwierdzać wzrost dziecka jeśli będzie np. Mniejszy bądź większy.
Ja ostatnio nie jestem w stanie nic ciepłego pić... Ten upał mnie wykancza.
Ciągle wsuwam arbuzy 🙈🙉🙊
Albo soki owocowe 🍉🍇🍊🍋🍍🍌🥝🥥🥕🍎🍐
Z ziołowych to w drugiej ciąży piłam w zimie rumianek, melise, pokrzywe
Gratuluję wam wspaniałych wizyt i tych pozytywnych prenatalnych 💗💗💗💗💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 13:58
-
dzisiaj od rana ani śladu mdłości i wymiotów. mogłam w końcu zdjąć opaski sea band ! #tylewygrać ! mimo duchoty i upału mam dzisiaj tyyyyle energii - w końcu, od trzech miesięcy porządnie ogarnęłam mieszkanie, sama zrobiłam obiad i go normalnie zjadłam. gdyby nie to zmęczenie teraz po południu, byłoby ekstra, no ale nie można mieć wszystkiego 😏
Makt lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
kate2friend wrote:A ja mam ochotę na zapiekanki z kwaśna surówka. Gołąbki tez za mna chodzą ale nie ma kto zrobic a i Murzynka bym zjadła mmmniam
Ja mam fazę na zakwasy. Codziennie wyciągam ogórki kiszone i pije soki z kieszonek. Już nie mogę się doczekać sezonu na kapustę kiszona. Zawsze kupuje z gospodarstwa ekologicznego
Uwielbiam kanapki z Kapusta kiszona 😍😍😍😜
Ja też nadrabiam zaległości.... 🏋️🏋️🏋️
Ach ten przypływ Energi.
Bardzo mi tego brakowało
Jutro znaczynamy przerabiać szafę w przedpokoju.
Pytanie co do suszarki - czy ona też tak chodzi jak pralka??? Bo miejsca mam na styk i tak się zastanawiam czy ona też tak ostro wiruje i pracuje jak pralka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 14:22
-
Herbata (czarna bo prawie nigdy innej nie piję a i tą okazjonalnie) to jedyna rzecz, po której wymiotowałam 🤣 więc ja już podziękuję. Piję kawę z mlekiem (czasem dwie na dzień) i wodę.
Kapustę kiszoną jadłam prawie codziennie w poprzedniej ciąży i jakoś nie bardzo mnie do niej ciągnie spagetti mi wczoraj smakowało. Ale nadal kiepsko u mnie z apetytem. Raczej jem bo muszę.
Mieli do mnie w tym tygodniu dzwonić i umawiać usg prenatalne. Już czwartek a tu cisza. W końcu sama się zapisałam, zobaczymy czy coś z tego będzie...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorjana - pytalam o to lekarza, ale zmiescimy sie tak czy inaczej z terminem badania do 13 tygodnia, twierdzi, ze bedzie ok... Szczerze mowiac przy moim zapisie na prenatalne za bardzo sie nie interesowali szczegolami, kazali mi samej okreslic kiedy bede powyzej 12+0. Mam nadzieje, ze bedzie ok, bo juz jestem tak nastawiona na te badania, ze chyba bym sie poplakala
Sylwia - tak, mam 10.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 14:23
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Dorjana - pytalam o to lekarza, ale zmiescimy sie tak czy inaczej z terminem badania do 13 tygodnia, twierdzi, ze bedzie ok... Szczerze mowiac przy moim zapisie na prenatalne za bardzo sie nie interesowali szczegolami, kazali mi samej okreslic kiedy bede powyzej 12+0. Mam nadzieje, ze bedzie ok, bo juz jestem tak nastawiona na te badania, ze chyba bym sie poplakala
Sylwia - tak, mam 10.09summer.86 lubi tę wiadomość
-
Juz widze na stronie kliniki w ktorej robie badanie, ze robi sie je od 11+0 do 13+6, wiec jestem uratowana Zgodnie z wiekiem dzidziusia z usg bede wtedy w 13+0. Moze i lepiej, bedzie wieksza szansa, ze pokaze co ma miedzy nozkami
Pamietacie jak ostatnio pisalam, ze nie do konca czuje, ze jestem w ciazy, nie mowie do brzucha itp.? Po tym jak wczoraj zobaczylam jak sie rusza zaczynam juz czuc jakas wiez z maluchem. Dzis sie nawet z nim przywitalam!Elo, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kate2friend wrote:Ja pije słaba zielona, melisę z dzika róża mieszam sobie. Czasami słaba czarna herbatę a owocowe mi cos nie służą bo mnie po nich brzuch bardziej bolał. A miętę raz zrobilam wypiłam dwa łyki i mnie brzuch rozbolał az musiałam wziac pol nospy. Tak to pije wode i sok jabłkowy albo kompoty świeże z jabłek śliwek i rabarbaru. Jedzenie tez wciskam na sile nie mam smaka na nic.
Kate ostatnio czytałam ze w ciąży rabarbar nie jest wskazany bo może zaburzać wchlanianie wapnia który jest bardzo potrzebny i tobie i dzidziusiowi
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
My po prenatalnym lecimy kupic pierwsza rzecz dla malucha
Dziewczyny, czy Wy na kazdej wizycie macie badanie wziernikiem na „samolocie”?
Ja od poczatku ciazy nie mialam ani razu. Ufam mojemu lekarzowi, ale nie wiem czy to normalne. -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:My po prenatalnym lecimy kupic pierwsza rzecz dla malucha
Dziewczyny, czy Wy na kazdej wizycie macie badanie wziernikiem na „samolocie”?
Ja od poczatku ciazy nie mialam ani razu. Ufam mojemu lekarzowi, ale nie wiem czy to normalne.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️