Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Makt, White Innocent gratulacje udanych wizyt.
Znów weekend a ja nie wiem gdzie ten tydzień się podział... Nasza mała córeczka poszła do szkoły... Nie wierzę jak ten czas leci, dopiero co że szpitala ja przynieśliśmy 😲
Mi apetyt ostatnio dopisuje choć bardziej działa to na tej zasadzie, że mam na coś ochotę a gdy już to mam i spróbuję to stwierdzam, że to nie to 😅 ostatnio kupiłam u Turka serek twarożkowy z rukoli i nie mogę się nim najeść... Do tego pomidorek i szama super... Ale pączkiem i frytkami bym też nie pogardziła
Ja ostatnio kupiłam poduszkę C tylko taką z mikroperelkami co dopasowuje się do kształtu ciała... Miałam w poprzedniej ciazy taka i jest super tylko wolę jak te perełki już trochę się ubiją.. do karmienia jej nie używałam... U nas tak jak u Natalii najlepsza poza była na leżąco jeśli chodzi o karmienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 16:54
Makt lubi tę wiadomość
-
Ja w żadnej ciąży nie mialam linea mimo ze mam bardzo jasna karnacje. Poduszke mam typ C i w poprzedniej ciazy bylo super. Teraz brzuch juz tez "czuje" i przelewa się bardzo. I niestety ale nabial, napoje, i owoce a także warzywa dzialaja przeczyszczajaco...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ech frytki... Smacznego
Ja dzisiaj miałam jakiś mocny atak mdłości nie wiadomo po czym i dlaczego, aż myślałam czy by sobie nie ulżyć. Ale chyba przeszło
Ja niby na brzuchu mogę spać ale już się powoli oswajam ze spaniem na boku i śpię tak pomiędzy brzuchem i bokiem
Mi brzuch maleje 🤣 bo to głównie tłuszcz a waga jednak nadal powoli spada. Tylko wieczorami mam mega wzdęcia i wyglądam jak wieloryb...
Niech się ten mój brzuch nie pokazuje do połowy września bo dopiero po dobrych wynikach genetycznych zamierzam przestać się "ukrywać". Na razie wie rodzina i najbliżsi znajomi. Chcę jak najbardziej odwlec moment gdy dowie się największa plotkara na osiedlu 🤣Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
O na frytki to mnie teraz wzięło ale zrobię z piekarnika no mi się nie chce smażyć . U mnie z apetytem ogólnie bez szału nadal. Mało rzeczy mi wchodzi. Nawet jak mam na coś smaka to zaczynam i zostawiam. A i skończyły się praktycznie moje ukochane owoce :(Jak zmieniła się wasza waga teraz ? Co do ludzi to wlansie po mnie wieksozsci rzeczy spływa bardziej niż przed ciążą.
-
Dziewczyny, jako magnez bierzecie i w jakich dawkach? Mam straszne skurcze nóg, spać przez to nie mogę, rzuca mnie pół nocy po łóżku. Lekarz mi nic nie przepisał
I czy przy mutacjach mthfr można brać magnez z b6? W sumie wszystkie magnezu chyba mają ten dodatek.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Eh podziwiam i zazdroszczę Wam tych brzuszków! ja w pierwszej ciąży w 5msc dopiero miałam brzuszek, teraz też jeszcze nic nie widać, ale teraz waże 46kg więc możecie wcześniej będzie widać... u nas będzie chyba kolejna córcia
Jest tu jakąś mamusia która karmi dalej piersią starszaka czy jestem samotna?
Sabinka 17.08.2017 ❤❤❤
Córcia? 16tc 💓 -
iriiska wrote:Dziewczyny, jako magnez bierzecie i w jakich dawkach? Mam straszne skurcze nóg, spać przez to nie mogę, rzuca mnie pół nocy po łóżku. Lekarz mi nic nie przepisał
I czy przy mutacjach mthfr można brać magnez z b6? W sumie wszystkie magnezu chyba mają ten dodatek.
Ja biorę magnez lek. Nie suplement.
O taki:
Też mnie skurcze łydek już łapały ale biorę 2xdziennie i jest ok
iriiska, Mia ❤️ lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Tak tak nosiło też wolę kupić lepsze z jakiejś firmy lepszej ale nie wiek jakiej, widzę dużo osób ma maxi cosi?
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Frania91 wrote:Eh podziwiam i zazdroszczę Wam tych brzuszków! ja w pierwszej ciąży w 5msc dopiero miałam brzuszek, teraz też jeszcze nic nie widać, ale teraz waże 46kg więc możecie wcześniej będzie widać... u nas będzie chyba kolejna córcia
Jest tu jakąś mamusia która karmi dalej piersią starszaka czy jestem samotna?
Tez w pierwszej ciazy dopiero w polowie zaczelo byc widac, ale teraz czuje, ze bedzie wcześniej:p Ja karmie starszaka jeszcze
Magnezu nie zazywam, ale chyba zaczne bo dzis w nocy mnie zlapal skurcz łydki xd -
Ja zaczynam panikować, od paru dni czuje się dobrze. Apetyt wrócił, bóle brzucha czy pleców mam rzadko , cycuchy nie bolą, nawet przestałam wstawać w nocy na siku... W piątek wzięłam ostatnia tabletkę duphosanu... Naprawdę zaczyna mnie panika ogarniać czy wszystko jest dobrze... W środę dopiero USG genetyczne... Boje się że historia się powtorzy, co prawda ostatnio było wcześniej ale też wszystkie objawy ciąży ustaly
-
nick nieaktualnyJa pije rozpuszczalny Magnosolv.
Waga u mnie 47,5 kg czyli stoi. Na szczescie bo teraz bardzo uwazam zeby nie powtorzyc z poprzedniej ciazy, wtedy juz mialam z 52 kg🤣 Do 20 tc to chyba max wystarczy ze 2 kg bo dziecko bedzie z 300 gr wazyc plus lozysko i troche krwi. Energetycznie dziecko potrzebuje wiecej ekwiwalent jednej kanapki wiecej wiec to naprawde nie trzeba wrzucac na wage teraz. Najwiecej przybralam w ostatnich tygodniach 😩iriiska lubi tę wiadomość