X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz oj u mnie to słabo po posiłkach. Często przekraczam. Tzn odkąd przeszły mi mdłości i jem częściej to przeważnie udaje się złapać w normie ale np na sniadanie dwie cieniutkie kromki chleba (aż zważyłam z ciekawości choć w tej ciąży tego nie robię) łącznie 30!g do tego masło i dobra wędlina i 147. A przecież 30g to śmiesznie mało. Na czczo za to mam ok. Czyli odwrotnie...
    A słodkości czy biała mąka mogą powodować skok przed upływem godziny. Nawet po 30 minutach. Ale skoro masz takie wyniki po posiłkach to nie podejrzewam u Ciebie takich sytuacji :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi cukrami to jest dziwna sprawa bo ja ciążę rozpoczęłam od wyników 98,95 tylko wtedy nie bardzo wiedziałam że tym się należy przejmować. Potem zrobiłam sobie kolejne badania i wyniki są poniżej 90... Zaznaczę że nie jestem na żadnej diecie więc sama już nie rozumiem tego. Olalasz a A jakiś fajny ten hotel bo my właśnie rozważamy czy zamiast do Chorwacji nie pojechać nad Bałtyk na tydzień. Polecasz coś? myślimy o prawdę mówiąc o takim wygodnym pobycie właśnie z posiłkami w hotelu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka a może na początku nie miałaś aprtytu albo miałaś mdłości czy coś przez xo nieregularnie albo za mało jadłaś? Albo lrzegłodziłaś się przed badaniem, wtedy też potrafi wywalić. Skoro teraz ok to dobrze, myślę że można spokojnie czekać na krzywą ;)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecialam do lekarza mowil ze glowka jest nisko macica sie rozciąga i stad ucisk ale szyjka idealna i nie ma potrzeby luteiny....mowil ze za ok 4 tyg moge juz czuc ruchy a o plci pogadamy za 2 msce takze w sumie nic nowego ;p

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mnie mocny bol lapal to 3x2 nospy 3x1 magnez i lezec ewentualnie szpital i kroplowki

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się ogólnie załamałam.
    Na wieczór już nic nie byłam w stanie zjeść 😭😭😭
    Jutro zrobię testa - spróbuję bez pieczywa, soki pocisne jakieś bo też mam wyrzuty sumienia. Biedne dzieciątko 😭😭

Dzięki Olaasz za radę z tą farba, muszę poczytać. Bo teraz nie chce henny nakładac bo z henna nigdy nie wiadomo jak wyjdzie 🤔

Nie wiedziałam o co Kaman z badaniami.
    Czyli że musisz powtórzyć harmony???
    Ale jak by nie było to tylko tydzień.
    Mój mąż to mnie katuje i na żaden test się nie zgadza 😭😭😭

PannaB czyli twój też na spokojnie 👍👍👍
    Mój to naer nic mi nie zalecił, nawet na usg szyjki nie sprawdził.
    Nawet o magnezie nie wspomniał 🙈🙊🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 21:25

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,tak na luzie i spokoju....tyle sie dowiedzialam ze hoho

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Olalasz oj u mnie to słabo po posiłkach. Często przekraczam. Tzn odkąd przeszły mi mdłości i jem częściej to przeważnie udaje się złapać w normie ale np na sniadanie dwie cieniutkie kromki chleba (aż zważyłam z ciekawości choć w tej ciąży tego nie robię) łącznie 30!g do tego masło i dobra wędlina i 147. A przecież 30g to śmiesznie mało. Na czczo za to mam ok. Czyli odwrotnie...
    A słodkości czy biała mąka mogą powodować skok przed upływem godziny. Nawet po 30 minutach. Ale skoro masz takie wyniki po posiłkach to nie podejrzewam u Ciebie takich sytuacji :)
    To rzeczywiście małe śniadanko. A może spróbuj więcej wędliny, jajka, warzyw, a tylko jedna kromka chleba? A byłaś już na konsultacji u dietetyka? Bo pamietam, ze pisałaś, że się wybierasz.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Auricomka a może na początku nie miałaś aprtytu albo miałaś mdłości czy coś przez xo nieregularnie albo za mało jadłaś? Albo lrzegłodziłaś się przed badaniem, wtedy też potrafi wywalić. Skoro teraz ok to dobrze, myślę że można spokojnie czekać na krzywą ;)
    No glidzilsm bi miałam wstręt do jedzenia i picia . Teraz zresztą wiele lepiej nie jest ale tak ciut lepiej

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    z tymi cukrami to jest dziwna sprawa bo ja ciążę rozpoczęłam od wyników 98,95 tylko wtedy nie bardzo wiedziałam że tym się należy przejmować. Potem zrobiłam sobie kolejne badania i wyniki są poniżej 90... Zaznaczę że nie jestem na żadnej diecie więc sama już nie rozumiem tego. Olalasz a A jakiś fajny ten hotel bo my właśnie rozważamy czy zamiast do Chorwacji nie pojechać nad Bałtyk na tydzień. Polecasz coś? myślimy o prawdę mówiąc o takim wygodnym pobycie właśnie z posiłkami w hotelu
    My jesteśmy w miejscowości Dźwirzyno obok Kołobrzegu, która jest bardzo ładna. Hotel pięknie położony i ładny, ale moim zdaniem ma trochę rzeczy do poprawy. Dla mnie jedzenie. Chociaż goście bardzo chwalą. Ale ja jestem ortodoksem jedzeniowym, bardzo zwracam uwagę na produkt, z którym tutaj jest roznie. Hotel nazywa się Neptuno. Ale głównym problemem jest pogoda. Ja bym wolała do Chorwacji :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    My jesteśmy w miejscowości Dźwirzyno obok Kołobrzegu, która jest bardzo ładna. Hotel pięknie położony i ładny, ale moim zdaniem ma trochę rzeczy do poprawy. Dla mnie jedzenie. Chociaż goście bardzo chwalą. Ale ja jestem ortodoksem jedzeniowym, bardzo zwracam uwagę na produkt, z którym tutaj jest roznie. Hotel nazywa się Neptuno. Ale głównym problemem jest pogoda. Ja bym wolała do Chorwacji :)
    Wiem tylko trochę mam obawy co do Chorwacji. Uwielbiam j Kołobrzeg i Dźwirzyno w zasadzie głównie tam jeździmy. Wlansie jak my mamy urlop ma się bardzo ochłodzić ale trochę się boję tej podróży i obcego Państwa ... Z drugiej strony wrzesień w Chorwacji to taki nasz rytuał ... A ty Ola jakie masz cukry na czczo? .
    Kazio a tak normalnie masz cukrzycę ? Też mam trochę wygórowane nawyki żywieniowe i zakupowe jeśli.chodzi o żywienie. Obok jest havet mają taką kuchnie bardzofajna. Miody różne z pasieki havran fajne jakościowo tylko ostatnio coś im odwaliło z cenami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:20

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ja mam taką zaprzyjaźnioną fryzjerkę do której chodzę od lat. I dokładnie obgadalysmy temat :) Wydaje mi się, że pytałam tez lekarza, ale już nie pamietam. Farbowałam w 8 czy 9 tygodniu.
    A test Harmony muszę powtórzyć. Nie muszę płacić drugi raz, tylko muszą mi drugi raz pobrać krew, bo w ostatniej próbce było za mało materiału DNA do testu. Chociaż pobrali mi dwie wielkie probówki. Od dzisiaj to będą 2 tygodnie oczekiwania mniej więcej. Im dłużej czekam tym bardziej się stresuję. Ale nie ma wyjścia :(

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Wiem tylko trochę mam obawy co do Chorwacji. Uwielbiam j Kołobrzeg i Dźwirzyno w zasadzie głównie tam jeździmy. Wlansie jak my mamy urlop ma się bardzo ochłodzić ale trochę się boję tej podróży i obcego Państwa ... Z drugiej strony wrzesień w Chorwacji to taki nasz rytuał ... A ty Ola jakie masz cukry na czczo? .
    Kazio a tak normalnie masz cukrzycę ? Też mam trochę wygórowane nawyki żywieniowe i zakupowe jeśli.chodzi o żywienie. Obok jest havet mają taką kuchnie bardzofajna. Miody różne z pasieki havran fajne jakościowo tylko ostatnio coś im odwaliło z cenami
    A my pierwszy raz tutaj :)
    Cukrzycę ciążową zdiagnozowali mi na podstawie wyniku 97 na czczo (po 1h i 2h miałam ok). Z glukometrem dopiero zaczęłam przygodę. Dzisiaj na czczo miałam 90.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Dorjana, ja mam taką zaprzyjaźnioną fryzjerkę do której chodzę od lat. I dokładnie obgadalysmy temat :) Wydaje mi się, że pytałam tez lekarza, ale już nie pamietam. Farbowałam w 8 czy 9 tygodniu.
    A test Harmony muszę powtórzyć. Nie muszę płacić drugi raz, tylko muszą mi drugi raz pobrać krew, bo w ostatniej próbce było za mało materiału DNA do testu. Chociaż pobrali mi dwie wielkie probówki. Od dzisiaj to będą 2 tygodnie oczekiwania mniej więcej. Im dłużej czekam tym bardziej się stresuję. Ale nie ma wyjścia :(
    Ty miałaś jakieś wskazania po USG?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kasz ale pojedynczego czy ciągle taki siepowatarza . Ja miałam.na początku ciąży 98, ,95 . Następne 86-83-85na każde z tychtzrech szłam po obficie cukrowym dniu. Nie umie.zalapac z tym cukrem. Moja endokrynolog powiedziała mi że czasem jest tak że na samym początku się rozjeżdża ta gospodarka cukrowa

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie na kazdym usg jest inny wiek ciazy, inna data porodu... Ewidentnie zalezy to od sprzetu i lekarza. Od poczatku ciazy bylam u trzech i kazdy wyznaczyl inaczej.
    Nikodemko obowiązującą datą porodu jest ta z USG genetycznego.

syllwia91 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dziewczyny polecialam do lekarza mowil ze glowka jest nisko macica sie rozciąga i stad ucisk ale szyjka idealna i nie ma potrzeby luteiny....mowil ze za ok 4 tyg moge juz czuc ruchy a o plci pogadamy za 2 msce takze w sumie nic nowego ;p
    Co za dziwny lekarz... Jak główka może być nisko na tym etapie ciąży? Skoro dziecko się kręci i skacze cały czas?
    Zgadzam się tylko z zaleceniem podawania magnezu. Co do nospy, tutaj zdania są podzielone. Jest sporo badań, które dowodzą, że ciągle przyjmowanie nospy w ciąży przyczynia się do osłabienia napięcia mięśniowego u dziecka.

syllwia91 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w karcie ciąży wpisal gin termin według usg właśnie te z prenatalnego. Ze dla niego to jest termin ten prawidłowy już.
    Tes czytałam o tej nospie i mimo że lekarz mówił że mam brać w razie bólów to ja wzięłabym Max jedna tabletkę na dzień ale to musiałoby mnie boleć tak że myślałabym o szpitalu. Jak narazie cisza w bólach znowu i sama nie wiem czy wolę całkowity brak czy bóle żeby czuć się ciążowo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dzisiaj zaczęłam wkrecac że mam na opisie prenatalnych pęcherz moczowy niewidoczny i że pewnie jest coś źle i w ogóle.... 🤦🏻‍♀️

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ty miałaś jakieś wskazania po USG?
    Wiesz, ja ma 37 lat, ciąża z in vitro. Teraz jeszcze ta cukrzyca. Na USG wyszło wszystko ok, ale w opisie trisomia 21 1:339. Lekarz powiedział, ze USG daje gwarancję na poziomie 70-75%, a Harmony 99,5, a w przypadku ZD 99,9. Lekarz nam nie kazał, tylko pozostawił pod rozwagę. Po USG raczej się uspokoilismy, ale chcieliśmy mieć pewność.

Auricomka, syllwia91, amethyst lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ