X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści! :) ja pod gabinetem, trochę opóźnienia, więc myślę, że przed 11 wejdę.

amethyst lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, dopiero podczytuje tu co i jak, kurczę, lekarz ma poziom empatii bliski zeru... Może udałoby Ci się zapisać do kogoś w większym mieście i dojechać?

db91f7f0a3.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, a gin w innym mieście? Jest jeszcze wcześnie, może uda się umówić wizytę.

Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 00:59

amethyst, Olalasz lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Pij dużo wody, to nie zaszkodzi, a jeśli problemem jest mała ilość wód, może pomóc. Tylko tyle wiem. Myślę, że powinnaś leżeć, ew. spacerować delikatnie, wiem, że to trudne, ale spróbuj sięgnąć po jakąś fantastyczna książkę albo serial. Być może ten napięty brzuszek to ze stresu, dużo się dzieje, to nic dziwnego, ale postaraj się złapać odrobinę oddechu. Melisa dwa razy dziennie też dozwolona. :) No a Twój lekarz to mnie zdumial... Trwam w szoku. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 10:35

db91f7f0a3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Dziewczyny, na razie wszystko ok, mamy 63 mm człowieka, ledwo dał zobaczyć NT, ale ok. Tętno tak w dolnej granicy jak na ten tydzień, bo 155, no i to mimo, że dziec się ruszał, ale się mieści. W przyszłym tygodniu wyniki NIFTY, więc kciukow nie puszczajcie. Do polowkowych i tak będę panikowac, ale już lepiej. Dzięki za kciuki!!!
    Super kochana i nifty też wyjdą super 😘

amethyst lubi tę wiadomość

• Coleen Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Na logike to mi sie wydaje ze skoro sa skurcze macicy to najwidoczniej cos sie dzieje niedobrego.
    Tylko tutaj mówimy nie o skurczach, a o tajemniczym skurczu, o przyczynie której lekarz nie chciał zdradzić, który raczej nie zagraża dziecku, bo zakładam, że w przeciwnym razie byłby szpital.

17u93e5eksatl8vo.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie,
    Chce zrobić cukier na czczo, no ale jest problem bo ja przy pustym zoładku od razu wymiotuje. Wstaje rano i jak w ciagu 5 minut nie zjem sniadania to od razu kibelek. Kurcze moze sa jakies krople, syrop czy inne specyfiki, ktore pozwoliły by mi wytrzymac cbociaż 30 minut na czczo ?
    Ostatnio robiłam 2 podejścia do labolatorium, no ale nie ma opcji ze wyjde z domu z pustym żoładkiem 🙄

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucharek, są specjalne takie tableteczki na mdłości, to się chyba Prenatal Vomi nazywa, ale sprawdź. Kurczę, a szklanka wody z cytryną? Bo powiem szczerze, że każde jedzonko może zafalszowac wynik. :(

db91f7f0a3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczyny poratujcie,
    Chce zrobić cukier na czczo, no ale jest problem bo ja przy pustym zoładku od razu wymiotuje. Wstaje rano i jak w ciagu 5 minut nie zjem sniadania to od razu kibelek. Kurcze moze sa jakies krople, syrop czy inne specyfiki, ktore pozwoliły by mi wytrzymac cbociaż 30 minut na czczo ?
    Ostatnio robiłam 2 podejścia do labolatorium, no ale nie ma opcji ze wyjde z domu z pustym żoładkiem 🙄
    Imbifem- syrop i prevomit-tabletki

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amethyst wrote:
    Sucharek, są specjalne takie tableteczki na mdłości, to się chyba Prenatal Vomi nazywa, ale sprawdź. Kurczę, a szklanka wody z cytryną? Bo powiem szczerze, że każde jedzonko może zafalszowac wynik. :(

Jakiekolwiek płynny na pusty zoładek to jeszcze gorzej 😥
    Mam w domu właśnie te gumy pregna Vomi, bo zostały mi z poczatku ciaży.
    Zastanawiam sie na tym syropkiem ? Czy on mi pozniej nie wybije wysokiego cukru we krwi ? Chyba lepsze beda te tabletki o ktorych pisze sweetmalenka 🙂

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sucharek, załatw sobie glukometr i mierz sama w domu :)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszeniem jest dla mnie to, ze gdyby sytuacja byla powazna, to polozylby mnie do szpitala. Jesli mowil, ze to sie zdarza, to widocznie widzial juz cos takiego...
    To byl ewidentnie skurcz, zobaczyl go od razu po przylozeniu glowicy do brzucha.
    Napisalam do jeszcze jednego lekarza, to ostatnia deska ratunku. Jesli mnie nie przyjmie, to musze wytrwac do poniedzialku.
    Do innego miasta niestety nie mam jak sie dzis dostac, a tez nie chce isc do pierwszego lepszego, ktory mnie nie zna i nastraszy jeszcze bardziej.
    Podjelam juz jednak decyzje o zmianie lekarza. Pojde na najblizsza wizyte, bo mam wyniki do odebrania, ale na kolejna umowilam sie juz gdzie indziej. Nie chce, zeby zajmowal sie mna lekarz z zerowa empatia. Sam powinien wiedziec jak mocno szkodzi stres w ciazy i, ze nie da sie go uniknac w takiej sytuacji. Prawda jest taka, ze mogl wczoraj kazac mi przyjsc zalozmy za 2h i sprawdzic czy skurcz minal po wzieciu nospy.

syllwia91, Coleen lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Ja tez nie czuje wiezi z dzieckiem. Jakos tak sie "urwala" od tej diagnozy i teraz nadal czekam co bedzie. Jak dostane te ostatnie wyniki to moze bedzie lepiej, ale imie juz zaczynam szukac i wybierac. Moze wtedy bedzie bardziej "osobowo". Zal mi tego mojego malucha, ciezki start 😢

Natalia jesteś bardzo dzielna i podziwiam Twoje podejście, myślę, że jest właściwe. to jest bardzo trudno sobie w głowie pewne rzeczy poukładać, ale jak już się uda to wszystkim jest lepiej - i Tobie i bombelkowi i twoim bliskim.
    Mocno wierzę w o Wasze ostateczne szczęśliwe rozwiązanie i to, że mały będzie zdrowy i po prostu na swój sposób wyjątkowy :)

Natalia05 lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, Nikodemka. Ja w pierwszej ciąży, też obciążonej cukrzycą, znieczuleniem ogólnym niepotrzebnym itp. miałam trochę przygód, ale lekarz zawsze mnie wspierał. I nigdy nie krytykował za stres i może nawet zbędne pytania. Musisz mieć 100% zaufania i dobry kontakt.

db91f7f0a3.png
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo wrote:
    Natalia jesteś bardzo dzielna i podziwiam Twoje podejście, myślę, że jest właściwe. to jest bardzo trudno sobie w głowie pewne rzeczy poukładać, ale jak już się uda to wszystkim jest lepiej - i Tobie i bombelkowi i twoim bliskim.
    Mocno wierzę w o Wasze ostateczne szczęśliwe rozwiązanie i to, że mały będzie zdrowy i po prostu na swój sposób wyjątkowy :)
    Mam dokładnie to samo odczucie. Rozumiem baaardzo dobrze, że nie jest łatwo, gdy cokolwiek w jakis sposób odbiega od normy. Ta niepewnośc jest trudna, ale wierzę, że zwiastuje szczęśliwy finał.

Elo, Natalia05 lubią tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Niestety jestem w sytuacji patowej. Mieszkam w malym miescie, ginekologow jest tu tyle co kot naplakal i zaden nie przyjmuje w piatki i w soboty, juz to przerabialam podczas staran. IP tez nie ma sensu, bo wiem, ze nafaszeruja mnie nospa i zostawia na oddziale. To samo robie w domu. Musze czekac do poniedzialku.
    Ten lekarz jest gburem, ale tez dobrym specjalista...
    Mam nadzieje, ze trafilam po prostu na moment skurczu macicy akurat podczas usg...

A masz możliwość w poniedziałek iść do innego?
    Obawiam się że Cię znowu nastraszy.
    Rozumiem, że mu ufasz ale po tym co dzisiaj napisałaś mam wrażenie że daleko mu do dobrego specjalisty... Wybacz.
    Mój też jest gburem i mało mówi, dziecka do dzisiaj mi na żywo nie pokazuje, ale uspokaja, tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania. Jest konkretny i rzeczowy ale niezbyt miły. Ale nigdy przenigdy mnie niczym nie straszył

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik kwasów 3.60! Norma do 6 więc to chyba nie cholestaza 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Natalia05, Elo, Gratka, talku, Nikodemka, Kazio14, amethyst, White Innocent, kate2friend, Katy, Agulkowa, iriiska, Mia ❤️, Olalasz, Makt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko koniecznie musisz zmienić! Tak jak mówisz jeśli byłoby coś poważnego to wysłałby Cię do szpitala!

• Coleen Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Dziewczyny poratujcie,
    MOżesz zamówić pobranie krwi w domu, można umówić godzinę pobrania, albo własnie glukometr do pomiaru domowego.

syllwia91 lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - tylko wlasnie on mnie nie nastraszyl. Powiedzial, ze to sie zdarza i tyle. Wolalabym, zeby powiedzial wiecej, nawet o zagrozeniach, cokolwiek. A ja uslyszalam, ze to sie zdarza, mam wziac nospe, duphaston, odpoczywac i przyjsc w poniedzialek.
    I moze czulabym sie bezpieczniej gdyby nie jego chamskie podejscie i ten brak empatii.
    Slyszalam o nim wczesniej, ze jest dobrym specjalista, ale ma kiepskie podejscie do pacjentki. Moze niektorym to nie przeszkadza, na mnie jednak zle dziala.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ