Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam dziś wyniki pappy. Dla ZD ryzyko podstawowe 1:130🙈 ale skorygowane 1:2594. U mnie na wyniku tylko ryzyka trisomii. Nie ma tych przedwczesnego porodu czy stanu przedrzucawkowego czy jakoś tak.
Ja pierwsze ruchy jakoś ok. 20tc poczułam w pierwszej ciąży. Potem chyba jakoś w 16 a w trzeciej też chyba jakoś później bo łożysko z przodu. Teraz też z przodu więc na razie się nie spodziewamTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja nie mam linea negra, w ciąży z córką nie miałam w ogóle i teraz też na to liczę.
Ubranka dziecięce spoko są też z Lidla, niektóre z h&m. Choć ja na razie nic nie kupuję. Zostawiam to na czas L4, czyli od stycznia mw. Obym wytrwała w postanowieniu -
Ja w pierwszej ciąży byłam tak nastawiona na chłopca że też byłam lekko rozczarowana a może zdziwiona po prostu
przeszło mi szybko
a najlepszy był tekst mojej bratowej jak powiedzieliśmy o płci. Że e tam szkoda że nie chłopak bo chrześnicę to ona już ma 😒 koniec końców chrzestną nie jest. Ani córki ani syna. Teraz też nie warto pytać bo pogardzi chrześnicą 🤣
Moje dzieci raczej małe. 53 i 50cm. Więc na początku 50 były dobre. Dla synka miałam dużo tych tycich rzeczy z ciucha. Dla trzeciej trzeba będzie kupić bo po córce prawie nic małego nie mam bo mieliśmy pożyczone. Ja jeszcze nic nie kupiłam dla malutkiej...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
talku wrote:Nie mam. Ale nie wyczekuje jakoś bo średnio mi się ona podoba 😉
Ja też mam dość napięty brzuch. Tak już chyba będzie teraz. Czuje że jest dość twardy. Nawet M zwrócił na to uwagę.
Kochana, bądź dobrej myśli choć wiem że to trudne 😘
Za to mam chyba jakaś infekcję układu moczowego... Odebrałam wyniki moczu i mam dużo limfocytów i wysokie pH. Miałyście kiedyś tak?
Dopiero w poniedziałek wizyta i nie wiem czy coś mogę/powinnam brać do tego czasu.Woda z sokiem z cytryny, sok z żurawiny lub sok grejfrutowy, to zawsze pomaga na wszelkie infekcje.
Ja też odebrałam wyniki moczu i u mnie jest niskie ph(6) i komentarz, bakterie - bardzo liczne, ponadto mam w moczu jakieś leukocyty, nie miałam tego wcześniej, czy powinnam się martwić? Mam wizytę za tydzień. Nie mam żadnych dolegliwości ze strony układu moczowego.Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Ja pamiętam, że jak pierwszy raz zobaczyłam ubranka na 56 to byłam przerażona jakie to malutkie i jak ją takiego maluszka będę ubierać, przebierać itp. 🙈 córa urodziła się raczej większa, bo 3880g i 56 cm i te body były na nią za duże! W 56 chodziła przez 3 miesiące.
Ostatnio za to porządkowałam pudła z ubrankami i jak zobaczyłam te body to nie mogłam uwierzyć, że była taka mała. Teraz już biegająca pannica, która ma własne zdanie i głośno je wyraża 😂 szok jak to leci.Olalasz lubi tę wiadomość
-
Alunis wrote:Ja też jeszcze nie mam linea negra.
Woda z sokiem z cytryny, sok z żurawiny lub sok grejfrutowy, to zawsze pomaga na wszelkie infekcje.
Ja też odebrałam wyniki moczu i u mnie jest niskie ph(6) i komentarz, bakterie - bardzo liczne, ponadto mam w moczu jakieś leukocyty, nie miałam tego wcześniej, czy powinnam się martwić? Mam wizytę za tydzień. Nie mam żadnych dolegliwości ze strony układu moczowego.
Ja właśnie też mam leukocyty, a nie limfocyty jak napisałam...
Ale Ty masz niskie pH i liczne bakterie, a ja mam nieliczne bakterie i wysokie pH.
Kupiłam sok z żurawiny, żurawinę suszoną (ileż ona ma cukru 😬) i mam grejfruta.
Może jutro dorwę gdzieś ogórki kiszone.
Dzięki dziewczyny z rady. Zobaczę co w poniedziałek powie lekarz. Ale i tak będę chciała powtórzyć badanieAgulkowa lubi tę wiadomość
-
Podwyższone leukocyty to przeważnie infekcja układu moczowego. Ja jak mam nieliczne bakterie, ale czysto z leukocytami to lekarka nawet nic nie mówi. Za to jak leukocytów jest powyżej 5 w polu widzenia to zawsze dostaje coś na infekcje. Tylko, że ja nawet i bez badania moczu potrafię powiedzieć czy coś jest na rzeczy, bo z zapaleniami pęcherza itp. męczę się już od dawna. Nigdy nie miałam sytuacji, że nie miałam żadnych dolegliwości, a wyszły mi leukocyty. Zakwasić mocz nie zaszkodzi, a lekarz. W poniedziałek na pewno coś zaradzi też
-
White Innocent wrote:Podwyższone leukocyty to przeważnie infekcja układu moczowego. Ja jak mam nieliczne bakterie, ale czysto z leukocytami to lekarka nawet nic nie mówi. Za to jak leukocytów jest powyżej 5 w polu widzenia to zawsze dostaje coś na infekcje. Tylko, że ja nawet i bez badania moczu potrafię powiedzieć czy coś jest na rzeczy, bo z zapaleniami pęcherza itp. męczę się już od dawna. Nigdy nie miałam sytuacji, że nie miałam żadnych dolegliwości, a wyszły mi leukocyty. Zakwasić mocz nie zaszkodzi, a lekarz. W poniedziałek na pewno coś zaradzi też
Ja miałam raz zapalenie pęcherza.
Teraz nic.
Jedynie co zaobserwowałam i uznałam to z objaw ciąży, cały czas chce mi się siku. Biegam do toalety naprawdę co 30-45 minut max. Pewnie to wynika z infekcji.
Ja wczesnej miałam nieliczne bakterie a leukocytów brak to też ginekolog nic nie mówił. To było miesiąc temu w posiewie.
To musiałam coś złapać przez te 4 tygodnie. A byłam chyba z 6 razy na basenie ehhh 🙁 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zasadniczo od początku trzeciego trymestru najczęściej polecają lekarze, ale powiem szczerze, że nie liczyłam nigdy. Po prostu jak nie poczułam gościa przez dłuższy czas, to piłam sok, kladlam się na lewym boku i czekałam, aż zacznie harce. Przed snem zawsze szalał, rano też mnie tym budził, więc jakoś tak nigdy nie miałam potrzeby, żeby liczyć. Może inne mamy się wypowiedza, które liczyły.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny A wy też dostałyście skierowanie na badania MoM AFP ? Dostałam na środowej wizycie, że mam zrobić za 2 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 07:02
16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
Majowa_nadzieja wrote:Dziewczyny A wy też dostałyście skierowanie na badania MoM AFP ? Dostałam na środowej wizycie, że mam zrobić za 2 tygodnie.
Nawet nie wiem co to jest 🤔
Ale wizytę mam w poniedziałek to się dowiem jakie badania mi tym razem zleci. Bo może to po 15tc np. się robi -
syllwia91 wrote:Dziewczyny a te pierwsze ruchy, te musiniecia, rybki, motylki to czujecie codziennie? Czy raz więcej raz mniej raz wcale?
Na początku raz na jakiś czas... Dopiero po jakimś czasie są regularne kopniaki. Widoczne gołym okiem 😉
Ja nigdy nie liczyłam ruchów. Robiłam jak Amethyst Po prostu jak była długa przerwa to zjadłam coś słodkiego czy wypilam i Wika szalała.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurde Sylwia już soboe to wyobraziłam jak na tej głowie stoisz 😂😂😂😂 spokojnie niedługo już będziesz znała swoje malucha, jego ,,tryb,,dnia. Godziny aktywności itp. będziesz wiedziała, że teraz śpi, ma czkawkę itp. A na razie tatuś maleństwa będzie ci zazdroscil, że ty już czujesz a on musi poczekać 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:55
syllwia91 lubi tę wiadomość