Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja też raczej nie czuję, tzn nie mam pewności, poza tym może za mało ma miejsca, bo siedzę tak przy komputerze albo na podłodze i tylko się opieram o łóżko, wczoraj jak posiedziałam na wygodnym fotelu u rodziców to jakoś byłam bliżej tego czucia ruchów, jak tak się rozłożyłam
myślicie, że to ma znaczenie?
-
nick nieaktualny
-
Ja już czuje bulgotki i takie pukniecia w brzuszek. Najczęściej rano i chociaż jestem bardziej spokojna, do wizyty jakoś wytrzymam. Mam za tydzień we wtorek. Mnie najbardziej siedzą piersi po bokach i tam przy lini majtek i przy pepku. Polecacie do smarowania oliwke czy lepiej jakiś krem lub balsam? Ja narazie uzywam balsam z Pierfecta Mama z rosmana
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
nick nieaktualnykate2friend wrote:Ja już czuje bulgotki i takie pukniecia w brzuszek. Najczęściej rano i chociaż jestem bardziej spokojna, do wizyty jakoś wytrzymam. Mam za tydzień we wtorek. Mnie najbardziej siedzą piersi po bokach i tam przy lini majtek i przy pepku. Polecacie do smarowania oliwke czy lepiej jakiś krem lub balsam? Ja narazie uzywam balsam z Pierfecta Mama z rosmana
-
syllwia91 wrote:Ponoc najlepsza bio Oil.
https://piggypeg.pl/1534-2/
Ja raz dziennie balsam, raz olejek. Może byc ze slodkich migdalow, Rossman ma też fajne mamas babydream lub hipp ma fajny składWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:07
syllwia91, Coleen, Katy lubią tę wiadomość
-
Katy kciuki
Nikodemko, a masz łożysko na przedniej ścianie?
Olalasz jestem przekonana, że wszystko jest dobrze. Zaplanuj sobie jakąś nagrodę za ten trudny czas
Z tymi ruchami u mnie tez ostatnio średnio, choć wczoraj przed zaśnięciem próbowałam syna obudzić lekko uciskając brzuch w miejscu, gdzie zwykle go czuję i odpowiadał takimi właśnie wypychaniami
Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży czułam ruchy wcześniej, a teraz przez łożysko na przedniej ścianie czuje je słabo.
W czwartek jestem umówiona na echo serca płodutrochę mam stres, ale wierzę, że jest wszystko dobrze.
syllwia91, Katy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pracujące, czy pracujecie normalnie 8h przed kompem? Czy macie jakąś taryfę ulgową?
Ja przyznam, że siedzenie 8h w wymuszonej pozycji jest dla mnie dość męczące i wracam do domu jak z krzyża zdjęta.
Zastanawiam się czy nie skorzystać z prawa, że ciężarne mogą tylko 4h pracować przed kompem, ale nie wiem co miałabym robić przez pozostałe 4h.Katy lubi tę wiadomość
-
kate2friend wrote:Ja już czuje bulgotki i takie pukniecia w brzuszek. Najczęściej rano i chociaż jestem bardziej spokojna, do wizyty jakoś wytrzymam. Mam za tydzień we wtorek. Mnie najbardziej siedzą piersi po bokach i tam przy lini majtek i przy pepku. Polecacie do smarowania oliwke czy lepiej jakiś krem lub balsam? Ja narazie uzywam balsam z Pierfecta Mama z rosmana
Co do ruchów to czuję je wieczorem od 20 i czasem jak zasypiam ale strasznie nieregularnie, nie codziennie
Co do rozstępów używam ElancylWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:48
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Coleen wrote:Dziewczyny pracujące, czy pracujecie normalnie 8h przed kompem? Czy macie jakąś taryfę ulgową?
Ja przyznam, że siedzenie 8h w wymuszonej pozycji jest dla mnie dość męczące i wracam do domu jak z krzyża zdjęta.
Zastanawiam się czy nie skorzystać z prawa, że ciężarne mogą tylko 4h pracować przed kompem, ale nie wiem co miałabym robić przez pozostałe 4h.
Też wracam mega zmeczona
Na szczęście jeszcze tylko do 31/10 i koniec pracy 😅 -
słonykarmel wrote:Coleen, teraz już nie ma prawa, że 4 godziny, pracujemy 8 godzin, tylko trzeba robić przerwy co godzinę po 10 minut chyba, zobacz sobie tu
https://matkaprawnik.pl/praca-w-ciazy-przy-komputerze/
Mia ❤️ wrote:Ja siedzę 8h i o 15 już nie nie wiem co do mnie mówią
Też wracam mega zmeczona
Na szczęście jeszcze tylko do 31/10 i koniec pracy 😅nie wiem jak wyrobię do tego czasu.