X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kejti 😊 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonykarmel - ja też tak mam, wczoraj już od rana bek, w sumie to niewiadomo o co, tak ogólnie 😃 później jeszcze tak dwa razy. Są dni, że mogłabym latać ze szczęścia a są takie, że w ogóle bym nie wychodziła z łóżka i non stop bek. Chyba nie mamy za bardzo na to wpływu, to hormony teraz nami rządzą, oby do marca ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 17:51

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Schizuje bo ostatnia wizytę miałam 3 października i to był dopiero 1 pomiar szyjki, wi3c narazie nie wiem czy taka jej uroda czy może nie daj Bóg się skraca i dlatego taka niska wartość.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wlasnie... A ja nawet raz nie mialam zmierzonej szyjki u mojego lekarza. Kpina.
    Wiem z ip, ze w 16tc miala 3,1. Dobrze, ze te polowkowe juz niedlugo...
    Ja ostatnio nie oszczedzam sie wcale. Jazda na pelnych obrotach. Mam nadzieje, ze ta wizyta nie sciagnie mnie na ziemie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Jestem 19+2. Przed chwilą na wkladce zobaczyłam brązowe plamienie. Brałam całą ciążę progesteron ale od kilku dni juz nie biorę. Brzuch mnie nie boli bardziej czy inaczej niż zazwyczaj. Myślicie, że plamienie może być efektem tego ze odstawiłam progesteron? Myślicie że może to nam zagrażać? ? Wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek :(:(:(:(
    Jest w tym.jednak moja głupota.
    Całą ciążę brałam progesteron a od kilku dni nie biorę bo mi się tabletki skończyły. Lekarzowi nie zglaszalam bo mówił ze i tak pewnie będę brała tylko do tej wizyty (która de facto miała być dziś ale musiałam przełożyć na poniedziałek). Jutro rano idę zbadać progesteron. Mam nadzieje ze to plamienie ustanie i jakoś wytrzymam do poniedziałku..myślicie że powinnam jak najwięcej leżeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 20:55

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja jak odstawiłam progesteron to nie plamilam. W takiej sytuacji ja jestem panikarą i pojechałabym na IP to sprawdzić. Jednak to są jeszcze 3 dni do wizyty...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili - a jaka dawke bralas?
    Mi lekarz kazal schodzic z dawki stopniowo, bo jesli nie, to beda plamienia.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze w 19 tc progesteron juz dawno jest produkowany przez lozysko, nie ma prawa byc go za "malo".

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Lili - a jaka dawke bralas?
    Mi lekarz kazal schodzic z dawki stopniowo, bo jesli nie, to beda plamienia.
    Brałam progesteron besins 200. Wzięłam sobie teraz luteine 50 bo miałam w domu. Ze tez wcześniej o tym nie pomyślałam.. bede jutro obserwowac i jak się zwiększy plamienie to chyba pojadę na IP chociaż wolałabym nie.

• Gratka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka a już przestałas brać? Ja ostatnio już nie dostałam recepty i mam wykończyć to co mam. Brałam 2x1 luteiny i 2x1 dupka. W sumie nic mi gin nie wspominała żeby schodzić stopniowo ale sama na to wpadłam. Dupka kończę za tydzień. Luteiny starczy może na 2 tyg. Tak się pewniej czuję jak coś biorę. Na głowę działa.

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka - jeszcze nie przestalam, teraz zeszlam do 2x1 (wczesniej ze wzgledu na skurcz bralam az 3x2).
    W szpitalu powiedzieli, ze do 20 tyg mam schodzic z dawki i odstawic.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Gratka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To schodzimy razem 😉.
    Ja nadal nie czuję ruchów dzidziusia 😔. Wiem że mam jeszcze trochę czasu ale się tym martwię. Wagę przed ciążą miałam w normie ale trochę tłuszczu na brzuchu było. Może przez ta moja faldke jeszcze nie czuję? Szczerze mówiąc nie dopytalam gin jak leży łożysko i nie wiem...

f2w3skjojj1fj9kq.png

klz98ribo229snxh.png

11.03.2020 - Alicja 3500g, 57cm
    11.2018 - Julia 8 tc [*]
    33lata
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratka - jestesmy na tym samym etapie i ja tez jeszcze nie czuje ruchow, ale nastawiam sie, ze poczuje je nagle i z dnia na dzien :) Zaczne sie martwic w rozpoczetym 20tc.
    Nie wiem tez jak mam ulozone lozysko, moze to jego sprawka...
    Czuje za to wyraznie to jak przemieszcza sie maluch. Najpierw mam takie lekkie napiecie w konkretnym miejscu na brzuchu i za chwile pojawia sie wybrzuszenie. Przed chwila z mezem az nie moglismy sie nadziwic jak mocno się wypial. Gdyby nie to, ze widzialam na wlasne oczy na usg, ze lezy w tym miejscu gdzie sa te gorki, to chyba zaczelabym sie martwic :)

Gratka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :p Podczytuje Was, ale wczoraj mialam ciezki dzien i jakos nie bylo kiedy sie odezwac :p Bylam sama z synkiem na szczepieniu, a on taki histeryk u lekarza, ze az sie cala spocilam. Na dodatek byla kolejka, troche sobie postalam i brzuch mnie rozbolal :/ Pozniej synka bolaly nozki po szczepieniu i ciagle plakal i chcial byc noszony...

Gratuluje zdrowych dzieciaczkow, Talku trzymam kciuki zeby samo sie "naprawilo" :p

A pisalyscie cos o placzu przez hormony, w pierwszej ciazy tez tak mialam...W te mi sie zdarzylo plakac podczas seksu, biedny narzeczony 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 07:28

talku, Dorjana lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja Was doskonale rozumiem bo też czekałam długo i ja nie czułam żadnego smyrania, łaskotania, bulgotek.
    W czwartek jak mnie młody kopnął to aż się zlękłam że to tak czuć. Jakby mi ktoś dał pstryczka od środka brzucha ☺️☺️☺️
    Także ja czuję ruchy dokładnie od 20+0. Nie jestem turbo szczupła, mam trochę tłuszczyku ale lekarz mi nawet jeszcze właśnie w czwartek rano powiedział, że do 22tc spokojnie czekamy na ruchy i nie panikujemy. Dziecko ma jeszcze mnóstwo miejsca więc może podkulać nogi przy obrotach i nie czuć.
    U Was dziewczyny to już kwestia kilkunastu dni ☺️☺️☺️

Katy, dziękuję. Tyle forumowych cioć trzyma kciuki za mojego małego robaka więc musi być dobrze z tą nerką. Za dwa tygodnie sprawdzamy więc na pewno będę się zgłaszać po kciuki.

Natalia, czy Ty masz już wszytskie wyniki badań? Ostatnio czytałam tak pobieżnie że może mnie coś ominęło.

Katy, Mia ❤️, Gratka, Agulkowa lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Kejti 😊 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak to jest z położną, ja mam ją jakoś wcześniej wybrać jeszcze w ciąży, czy jak? To moja pierwsza ciąża i wszystko mi jest takie obce 🙄

• talku Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti 😊 wrote:
    Hej dziewczyny, jak to jest z położną, ja mam ją jakoś wcześniej wybrać jeszcze w ciąży, czy jak? To moja pierwsza ciąża i wszystko mi jest takie obce 🙄

Ale o jaką położną pytasz? Środowiskowa czy do porodu?
    Ja do porodu już wybrałam z polecanych na FB przez dziewczyny.
    I środowiska też zaklepałam tydzień temu bo dostałam namiary na fajną babeczkę w mojej okolicy i ciężko u niej z terminami. Zaproponowała że będziemy się spotykać jeszcze przed porodem i co nieco opowie jak się do niego przygotować, a później odwiedzi mnie i dziecko w domu po porodzie.

relgi09kukfprg92.png
  • Kejti 😊 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środowiskową, taką co przychodzi później i pomaga w początkowym czasie po porodzie przy maluszku

• iriiska Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku a tą położną do porodu wybierasz ze szpitala w którym chcesz rodzić czy jak to działa?
    Bo środowiskowa powinna mieszkać jakoś blisko żeby do domu przyjeżdżać?

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • talku Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żeby wybrać środowiskowa weszłam na stronę mojego miasta: http://www.poloznakrakow.pl/ i z listy zadzwoniłam do tej która obsługuje moje osiedle. Na szczęście jeszcze mogła mnie przyjąć na marzec. Poczytałam o niej opinie w necie w międzyczasie i okazało się że ma mnóstwo pozytywnych opinii. Więc umówiłam się na grudzień na wizyty przed porodem i na marzec na wizyty patronażowe.

A położną do porodu wybrałam ze szpitala w którym chcę rodzić. Ale tym razem najpierw poszukałam opinii na FB na grupie typu "krakowskie mamy" i znalazłam dwie z dobrymi opiniami, zadzwoniłam i się z jedną umówiłam :) ona też prowadzi szkołę rodzenia przyszpitalna więc też się zapisałam

iriiska, Mia ❤️ lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Kejti 😊 Debiutantka

Wysłany: 26 października 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli muszę już to zrobić teraz, a ja ze wszystkim w polu 😔

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ