Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie od 5 nad ranem boli przeokropnie cały brzuch... tak jakby coś z jelitami, bo mam stale gazy. Przez chwile myślałam, że to wyrostek ale nie było gorączki itd. Nie wiem co mam robić
23.03.2015-aniołek 9tc
22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
Synek 💙💙💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorjana, ja to rozumiem tak... Totalnie. Już wiem, że trzeciej ciąży nerwowo nie zniosę, poprzestajemy na dwójce, bo mnie to oczekiwanie na kolejne wizyty i obawy wykanczaja. To nie jest normalne, moje koleżanki cieszyły się każdym dniem. Ale tak mam i koniec. A w ogóle... Czajcie to - była mojego męża ma termin na ten sam dzień i rodzi chyba w tym samym szpitalu, tam rodziła ostatnio. Ona mnie nie znosi, długo nie mogła pogodzić się z tym, że mój mąż znalazł mnie. Choć sama go rzuciła. Nie znamy się osobiście, ale chciała się ze mną spotkać. I teraz boję się, że się spotkamy... W jednej sali poporodowej. 😂 Ciekawe, co położne by powiedziały, gdybym im zameldowala, że chcę inną sale. Tak teoretycznie. Boję się tej dziewczyny i nie chcę mieć z nią nic wspólnego, a tym bardziej, żeby słyszała moje rozmowy z lekarzami nt. mojego i dziecka samopoczucia. To tak dla rozluźnienia. Nie wiem, co robić w razie czego. 😂 Ale najgorsza jest taka obawa, to głupie, wiem, że nie daj Boże u mnie coś będzie nie oki, a tymczasem ona bez problemu urodzi zdrowe bobo, co daj jej Boże, bo źle jej nie życzę. To byłby jakby podwójny cios. Nie wiem, czy to kumacie,ciężko wyjaśnić.
-
Dziewczyny czy któraś z was miała bóle kłujące brzucha jakby od jelit plus silne nie zbyt dobrze pachnące gazy? Rano jak się obudziłam myślałam, że coś z wyrostkiem ale nie miałam gorączki ani nic i potem przestało. Na wieczór zaczęło się na boki brzucha. Jak nie przejdzie chyba pojadę na SOR
23.03.2015-aniołek 9tc
22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
Synek 💙💙💙 -
nick nieaktualnyDorjana ale narazie chyba nie ma przeslanek do tego zeby przypuszczac ze dziecko nie jest w 100 proc zdrowe? Dziewczyny skupcie sie na pozytywach! Jak cos wyjdzie nie tak to jeszcze zdazycie sie pomartwic i poplakac a poki co nie ma przeslanek! W sumie tylko moj los i mojego dziecka jest tu nie pewny, reszta z was ma zdrowe dzieci! Po co tak sie doszukiwac na sile jakis nieprawidlowosci? Rozumiem stres, ba, sama go przezywam ale jednak poki nie zostanie mi powiedziane na 100 proc to nede wierzyc ze jest i bedzie dobrze! Nie mozna tak popadac w zalamki i doly, to jest niezdrows j dla was i dla maluchow! 😡
Jejku, Katy, KolendrA lubią tę wiadomość
-
Karola0255 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała bóle kłujące brzucha jakby od jelit plus silne nie zbyt dobrze pachnące gazy? Rano jak się obudziłam myślałam, że coś z wyrostkiem ale nie miałam gorączki ani nic i potem przestało. Na wieczór zaczęło się na boki brzucha. Jak nie przejdzie chyba pojadę na SOR
Karola ja przy wyrostku w ogóle nie goraczkowalam... Po prostu bol ciągnął się od okolicy pępka w prawą stronę do pachwiny... Spróbuj położyć się na plecach i podnieść prawą nogę, później zgiąć ja w kolanie... Przy wyrostku ból się bardzo nasila.
Amethyst pamietaj, Że w razie wspólnego pobytu w szpitalu ty też jej możesz zafundować różne ,,atrakcje,, 😁 nie martw się na zapas kobieto bo osiwiejesz.
To prawda z tym widokiem dziecka po porodzie. Tego się nie zapomina a łzy same lecą. Mój mąż też plakal. To jest coś nie do opisania.
Sny też mam porąbane. I z tego co pamiętam z poprzedniej ciazy to wraz z kolejnymi tygodniami sa coraz bardziej chore i mokreWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 22:37
-
Karola, to może być wszystko, łącznie z wiezadlami, które się rozciągają plus jakaś tam niestrawność w pakiecie. Jeśli nie przejdzie, to podjedz sobie dla swojego spokoju. Agulkowa, ja się aż tak tym nie martwię, po prostu śmieszna sytuacja by była, no ja i ta eks razem na porodówce... 😂 Franca naprawdę dużo złego mi wyrządziła, więc życzę jej dobrze, ale w jednej sali z nią przebywać absolutnie bym nie chciała. Mega krępujace to by było.
Sny w ciąży to w ogóle są... Hmmm, ktoś powinien o tym pracę naukową napisać. 😂
-
Tylko basenu z kisielem do walki by brakowało. 😂 Dorjana, Słońce, gdzieś Ty się zapodziala, Ty i Twe posty ostatnie? Wracaj tu, kobietko. Nie gniewaj się, dziewczyny teoretycznie mają sporo racji, że nie ma czym się martwić itp. Ja Ciebie rozumiem w 200 %, bo mam podobnie, jak Ty, choć z synkiem w sumie wszystko w porządku poza krótkowzrocznościa (niestety, już wyszła cholera... zanim rok skończył... ) i alergią nie wiadomo na co. Wiesz... uważam, że mówienie komuś "będzie ok" nie pomaga, ale... te osoby naprawdę chcą dobrze. Tylko my obie wiemy, że na nas to nie działa, że ten strach jest i koniec. Ale nasi bliscy i dziewczyny tutaj chcą pomóc i trzymają kciuki. I ja też za Ciebie trzymam.
-
Karola - ja ja ja! Mialam ostry, klujacy bol jelit i lezalam w szpitalu. To bylo dlugotrwale uczucie kolki, najbardziej bolalo przy zmianie pozycji i ruchu.
W szpitalu nic na to nie poradzili. Dostalam czopek na przeczyszczenie, Laktuloze w syropie i nospe. Niestety u mnie ten bol trwal rowno tydzien. Mysle, ze to byla po prostu jakas infekcja jelitowa, wszyscy u mnie w domu wtedy chorowali, tylko ze wzgledu na ciaze i powiekszajaca sie macice czulam o wiele mocniej te chore jelita...
Jesli ten bol bedzie Cie mocno niepokoil, to sprawdz to.
-
Dziewczyny a miała któraś z Was, taki ostry kłujący ból pod żebrami, szczególnie nasila mi się on pod koniec dnia albo gdy za długo siedzę. Chyba moje dziecko nie lubi gdy za długo odpoczywam 😁 teraz się śmieje ale momentami ten ból jest straszny, jakby ktoś mi szpilę wbijał między żebra 😬
-
Cześć dziewczyny
apka pokazuje mi połowę ciąży, witam się więc w 21 tygodniu! Jutro ma połówkowe, ale idę bez stresu. Niespełna 2 tygodnie temu robiłam małemu echo serca i wszystko wyszło w idealnie. Doktor go pomierzył, posprawdzał wszystkie przepływy, zupełnie jakby robił połówkowe.
W tamten czwartek też robiłam, echo i też wyszło dobrze, więc jestem póki co uspokojona i zrelaksowana. Taki spokój odczuwam pierwszy raz w tej ciąży. Chwilo trwaj.
Jutro na badanie idziemy całą rodziną, córka już nie może się doczekać, żeby zobaczyć brata. Codziennie też pyta kiedy się mały urodzi, chyba za wcześnie jej powiedzieliśmy o ciąży
amethyst, Katy, Natalia05, Makt, Jejku, Kejti 😊, Gratka, Mia ❤️, Agulkowa, meetme lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny