WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od 5 nad ranem boli przeokropnie cały brzuch... tak jakby coś z jelitami, bo mam stale gazy. Przez chwile myślałam, że to wyrostek ale nie było gorączki itd. Nie wiem co mam robić

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probuje sobie wizualizowac zdrowego noworodzia jako forme terapii przeciwstresowej ☺️

amethyst, Elo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie wyobrażam poród mnie mojego męża i pierwszy raz jak go dotkne to płaczę na samą myśl jak to musi być piękne

• amethyst Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ja to rozumiem tak... Totalnie. Już wiem, że trzeciej ciąży nerwowo nie zniosę, poprzestajemy na dwójce, bo mnie to oczekiwanie na kolejne wizyty i obawy wykanczaja. To nie jest normalne, moje koleżanki cieszyły się każdym dniem. Ale tak mam i koniec. A w ogóle... Czajcie to - była mojego męża ma termin na ten sam dzień i rodzi chyba w tym samym szpitalu, tam rodziła ostatnio. Ona mnie nie znosi, długo nie mogła pogodzić się z tym, że mój mąż znalazł mnie. Choć sama go rzuciła. Nie znamy się osobiście, ale chciała się ze mną spotkać. I teraz boję się, że się spotkamy... W jednej sali poporodowej. 😂 Ciekawe, co położne by powiedziały, gdybym im zameldowala, że chcę inną sale. Tak teoretycznie. Boję się tej dziewczyny i nie chcę mieć z nią nic wspólnego, a tym bardziej, żeby słyszała moje rozmowy z lekarzami nt. mojego i dziecka samopoczucia. To tak dla rozluźnienia. Nie wiem, co robić w razie czego. 😂 Ale najgorsza jest taka obawa, to głupie, wiem, że nie daj Boże u mnie coś będzie nie oki, a tymczasem ona bez problemu urodzi zdrowe bobo, co daj jej Boże, bo źle jej nie życzę. To byłby jakby podwójny cios. Nie wiem, czy to kumacie,ciężko wyjaśnić.

db91f7f0a3.png
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała bóle kłujące brzucha jakby od jelit plus silne nie zbyt dobrze pachnące gazy? Rano jak się obudziłam myślałam, że coś z wyrostkiem ale nie miałam gorączki ani nic i potem przestało. Na wieczór zaczęło się na boki brzucha. Jak nie przejdzie chyba pojadę na SOR

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ale narazie chyba nie ma przeslanek do tego zeby przypuszczac ze dziecko nie jest w 100 proc zdrowe? Dziewczyny skupcie sie na pozytywach! Jak cos wyjdzie nie tak to jeszcze zdazycie sie pomartwic i poplakac a poki co nie ma przeslanek! W sumie tylko moj los i mojego dziecka jest tu nie pewny, reszta z was ma zdrowe dzieci! Po co tak sie doszukiwac na sile jakis nieprawidlowosci? Rozumiem stres, ba, sama go przezywam ale jednak poki nie zostanie mi powiedziane na 100 proc to nede wierzyc ze jest i bedzie dobrze! Nie mozna tak popadac w zalamki i doly, to jest niezdrows j dla was i dla maluchow! 😡

Jejku, Katy, KolendrA lubią tę wiadomość

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0255 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was miała bóle kłujące brzucha jakby od jelit plus silne nie zbyt dobrze pachnące gazy? Rano jak się obudziłam myślałam, że coś z wyrostkiem ale nie miałam gorączki ani nic i potem przestało. Na wieczór zaczęło się na boki brzucha. Jak nie przejdzie chyba pojadę na SOR

Karola ja przy wyrostku w ogóle nie goraczkowalam... Po prostu bol ciągnął się od okolicy pępka w prawą stronę do pachwiny... Spróbuj położyć się na plecach i podnieść prawą nogę, później zgiąć ja w kolanie... Przy wyrostku ból się bardzo nasila.

Amethyst pamietaj, Że w razie wspólnego pobytu w szpitalu ty też jej możesz zafundować różne ,,atrakcje,, 😁 nie martw się na zapas kobieto bo osiwiejesz.
    To prawda z tym widokiem dziecka po porodzie. Tego się nie zapomina a łzy same lecą. Mój mąż też plakal. To jest coś nie do opisania.

Sny też mam porąbane. I z tego co pamiętam z poprzedniej ciazy to wraz z kolejnymi tygodniami sa coraz bardziej chore i mokre ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 22:37

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to może być wszystko, łącznie z wiezadlami, które się rozciągają plus jakaś tam niestrawność w pakiecie. Jeśli nie przejdzie, to podjedz sobie dla swojego spokoju. Agulkowa, ja się aż tak tym nie martwię, po prostu śmieszna sytuacja by była, no ja i ta eks razem na porodówce... 😂 Franca naprawdę dużo złego mi wyrządziła, więc życzę jej dobrze, ale w jednej sali z nią przebywać absolutnie bym nie chciała. Mega krępujace to by było. :) Sny w ciąży to w ogóle są... Hmmm, ktoś powinien o tym pracę naukową napisać. 😂

db91f7f0a3.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amethyst krępujące jak krępujące ale obie byście musiały spać z otwartymi oczami 😂
    Jeszcze z szalejącymi hormonami po porodzie.... No no byłoby ciekawie😁

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • amethyst Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko basenu z kisielem do walki by brakowało. 😂 Dorjana, Słońce, gdzieś Ty się zapodziala, Ty i Twe posty ostatnie? Wracaj tu, kobietko. Nie gniewaj się, dziewczyny teoretycznie mają sporo racji, że nie ma czym się martwić itp. Ja Ciebie rozumiem w 200 %, bo mam podobnie, jak Ty, choć z synkiem w sumie wszystko w porządku poza krótkowzrocznościa (niestety, już wyszła cholera... zanim rok skończył... ) i alergią nie wiadomo na co. Wiesz... uważam, że mówienie komuś "będzie ok" nie pomaga, ale... te osoby naprawdę chcą dobrze. Tylko my obie wiemy, że na nas to nie działa, że ten strach jest i koniec. Ale nasi bliscy i dziewczyny tutaj chcą pomóc i trzymają kciuki. I ja też za Ciebie trzymam.

db91f7f0a3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu:p

f8f56724911c.jpg

amethyst, Agulkowa, KolendrA, Mia ❤️, Gratka, kate2friend lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale bebenek ci wywaliło... Chyba calgonu nie brałaś 🤣 świetnie ci w tym kolorze włosów. I kurcze już 23 tc wow.

Auricomka, Karola, Lili co u was?

Katy lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - ja ja ja! Mialam ostry, klujacy bol jelit i lezalam w szpitalu. To bylo dlugotrwale uczucie kolki, najbardziej bolalo przy zmianie pozycji i ruchu.
    W szpitalu nic na to nie poradzili. Dostalam czopek na przeczyszczenie, Laktuloze w syropie i nospe. Niestety u mnie ten bol trwal rowno tydzien. Mysle, ze to byla po prostu jakas infekcja jelitowa, wszyscy u mnie w domu wtedy chorowali, tylko ze wzgledu na ciaze i powiekszajaca sie macice czulam o wiele mocniej te chore jelita...
    Jesli ten bol bedzie Cie mocno niepokoil, to sprawdz to.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kejti 😊 Debiutantka

Wysłany: 28 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was, taki ostry kłujący ból pod żebrami, szczególnie nasila mi się on pod koniec dnia albo gdy za długo siedzę. Chyba moje dziecko nie lubi gdy za długo odpoczywam 😁 teraz się śmieje ale momentami ten ból jest straszny, jakby ktoś mi szpilę wbijał między żebra 😬

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Agulkowa ;) właśnie musze jeszcze raz zrobic henne bo cos sie slabo trzyma :p

Kejti, mnie tak boli czesto klujaco, ale bardziej w klatce piersiowej wiec troche wyzej xd

Kejti 😊, Agulkowa lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) apka pokazuje mi połowę ciąży, witam się więc w 21 tygodniu! Jutro ma połówkowe, ale idę bez stresu. Niespełna 2 tygodnie temu robiłam małemu echo serca i wszystko wyszło w idealnie. Doktor go pomierzył, posprawdzał wszystkie przepływy, zupełnie jakby robił połówkowe.
    W tamten czwartek też robiłam, echo i też wyszło dobrze, więc jestem póki co uspokojona i zrelaksowana. Taki spokój odczuwam pierwszy raz w tej ciąży. Chwilo trwaj.
    Jutro na badanie idziemy całą rodziną, córka już nie może się doczekać, żeby zobaczyć brata. Codziennie też pyta kiedy się mały urodzi, chyba za wcześnie jej powiedzieliśmy o ciąży ;)

amethyst, Katy, Natalia05, Makt, Jejku, Kejti 😊, Gratka, Mia ❤️, Agulkowa, meetme lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Jejku Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Coleen super wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 10:01

Coleen lubi tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen super wiadomosci! Ciesze sie ze wszystko dobrze :) Jak milo wejsc z rana na watek i przeczytac dla odmiany takie pozytywne wiesci zadowolonej mamy ☺️ Prosze o wiecej takich postow! 🤗

Coleen lubi tę wiadomość

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku może dzidzius kopie Cię po szyjce? Właśnie wtedy jest to bardzo nieprzyjemne uczucie takie jakby klucia.

Jejku lubi tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen świetnie się czyta takie wieści. Gratuluję

Jutro razem mamy połówkowe 😉

Coleen lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ