WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale u nas nie za ciekawie i potrzebuję pocieszenie :( tydzień przed połówkowymi dostałam silnego bólu brzucha. Chciałam jechać na szpital, ale bolało tak bardzo, że nie byłam w stanie się ruszyć. Wzięłam tylko nospe i po jakichś 30 min przeszło, ale od tego momentu cały czas stawia mi się macica i boli brzuch :( lekarz kazał brać magnezv3x2 dziennie i luteinę co 12h i leżeć :( poprawa średnia. Na dodatek ciężko leżeć z 1,5 rocznym dzieckiem :( które jeszcze na domiar złego musiało teraz zachorowac. Na dodatek córa w brzuchu jest już tydzień młodsza niż powinna. Niby nic, ale w pierwszej ciąży córka tez nie chciała rosnąć i po nutridrinkach i nakazie leżenia, bo od 31tc miałam rozwarcie i 16mm szyjkę, dobiła do 2880g. Lekarz się boi że teraz z wagą będzie to samo. Niby nic ale jakbym urodziła wcześniej to każdy gram się liczy :( siedzę i ryczę, bo na tym etapie (22+0) przeżywalność znikoma. Chciałabym zamknąć oczy i jak je otworze to byłby już co najmniej ten 28tc :( ile cm mają wasze szyjki? Przez te moje skurcze moja może się skracać, a wizyta za 2yyg. Oszaleje chyba do tego czasu.

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja w 16 tygodniu miałam 3.1 cm. Teraz mam.20t0d a kolejna wizyta dopiero 4 listopada. Strasznie się boję że szyjka przez ten czas się mega skrocila i że urodze przed wcześnie.. wiem co czujesz, bo poprzednia ciążę przelezalam..wstawalam tylko o wc a teraz nie mam takiej możliwości bo w.domu mam.15 miesięczne dziecko. Trzeba myśleć pozytywnie

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• amethyst Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie, moja szyjka ani razu nie była mierzona, dopiero 15.11. na polowkowych będzie. Ale wiem, że czasami dziewczyny mają niby dość krótkie, a jakoś magicznie dobijaja do 40, 41 tygodnia ciąży. Ja miałam w poprzedniej ciąży cały czas miękką szyjkę i mnie też gin straszył. I co, w 39 tygodniu poszłam na wywołanie, tzn. skończyło sie CC, ale wiadomo. Jeśli masz możliwość, podjedz do innego lekarza - będziesz dużo bardziej spokojna. Powiedz, że masz te skurcze, że boli, że potrzebujesz to skonsultować. Wiesz, czasem lekarze przywiązują się do jakiegoś tam swojego schematu postępowania i wg niego działają. A u Ciebie on nie podzialal. Świeże spojrzenie innego gina może sporo dać, tak myślę. A dzieciątko całkiem wymiarowe urodziłas, wcale nie za małe. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 14:29

Elo lubi tę wiadomość

db91f7f0a3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Hej dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, ale u nas nie za ciekawie i potrzebuję pocieszenie :( tydzień przed połówkowymi dostałam silnego bólu brzucha. Chciałam jechać na szpital, ale bolało tak bardzo, że nie byłam w stanie się ruszyć. Wzięłam tylko nospe i po jakichś 30 min przeszło, ale od tego momentu cały czas stawia mi się macica i boli brzuch :( lekarz kazał brać magnezv3x2 dziennie i luteinę co 12h i leżeć :( poprawa średnia. Na dodatek ciężko leżeć z 1,5 rocznym dzieckiem :( które jeszcze na domiar złego musiało teraz zachorowac. Na dodatek córa w brzuchu jest już tydzień młodsza niż powinna. Niby nic, ale w pierwszej ciąży córka tez nie chciała rosnąć i po nutridrinkach i nakazie leżenia, bo od 31tc miałam rozwarcie i 16mm szyjkę, dobiła do 2880g. Lekarz się boi że teraz z wagą będzie to samo. Niby nic ale jakbym urodziła wcześniej to każdy gram się liczy :( siedzę i ryczę, bo na tym etapie (22+0) przeżywalność znikoma. Chciałabym zamknąć oczy i jak je otworze to byłby już co najmniej ten 28tc :( ile cm mają wasze szyjki? Przez te moje skurcze moja może się skracać, a wizyta za 2yyg. Oszaleje chyba do tego czasu.
    Ja w 12tc mialam 3,2 szyjke. Teraz ide w czw i zobaczymy.
    Mnie rez czasem kluje w pochwie-uwazam ze to normalne. Malo tego więzadła też mnie baaaardzo potrafią zabolec.
    Czuje ruchy! I widzę:D nie tak jak w poprzednich ciazach bo lozysko z przodu ale male falowania widac ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wszystko się rozciąga i brzuch ma prawo czasem twardnieć, ale u mnie cały czas jest napięty i to niepokoi i mnie i lekarza. No i nie jest to lekki bol czasami tylko mocny z bólami krzyża :(

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam szyjki mierzonej w tej ciazy w ogole..
    Peggie trzymam kciuki zebys donosila ciaze do konca i te bole to tylko straszaki byly 😘

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Coleen świetnie się czyta takie wieści. Gratuluję

Jutro razem mamy połówkowe 😉
    Trzymam kciuki!!

Agulkowa lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Tym razem ja wpadam z pytaniem o bóle, bo trochę mnie to niepokoi :(
    Od wczoraj czuję raz na jakiś czas taki kłujący/pulsujacy ból w pochwie... Pojawia się na sekundę i znika. Wczoraj kilka razy to poczułam, ale dziś od rana już bardziej.
    To jest normalny objaw czy jednak nie powinno tego być? Ma ktoś tak?

Coleen super wieści :)
    Ja czasem miewam takie kłucia w szyjce właśnie, dość nieprzyjemne, ale trwa chwilę i mija. Mam wrażenie, że mały mi się tam wierci i stąd ten dziwny dyskomfort.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wzajemnie. O której masz wizyte?

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Wiem, że wszystko się rozciąga i brzuch ma prawo czasem twardnieć, ale u mnie cały czas jest napięty i to niepokoi i mnie i lekarza. No i nie jest to lekki bol czasami tylko mocny z bólami krzyża :(
    A bierzesz jakieś leki? Progesteron na skracanie szyjki, magnez i nospę na spięty brzuch? Lekarz rozważa pessar?

17u93e5eksatl8vo.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen biorę magnez 3 razy dziennie 2 tabletki i luteinę rano i wieczorem dopochwowo. Na razie szyjka jest ok, bo ma 3cm, ale skurcze mam cały czas, więc boimy się że się prz z to skróci. Córka leży bardzo niskie i dodatkowo uciska. A ma uparciuch bardzo dużo miejsca wyżej, a kuli się na dole jak obwarzanka...

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 28 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak 12.11 będzie mocno skrócona to tak, pewnie passer

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Coleen Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Coleen wzajemnie. O której masz wizyte?
    O 16:40, ale pewnie będzie spore opóźnienie.

17u93e5eksatl8vo.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen wrote:
    O 16:40, ale pewnie będzie spore opóźnienie.
    To trzymam kciuki. Daj znać po wizycie.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na polowkowych dziewczyny;)

Mialam tak koszmarna noc, synek ma katar i nie mogl przez to spac, musialam go nosic na rekach az mialam brzuch twardy jak kamien :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy dziękuję.
    Współczuję nocki. Uważaj na siebie, żeby ten ból nie wrócił.... Inhalacje robicie?

Dziewczyny wymiotujecie jeszcze? Ja ostatnio prawie codziennie... Nie wiem co jest grane 🤢 w pierwszym trymestrze tylko mdłości a teraz masakra jakaś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 08:03

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Katy Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd sie przyznać, ale to nasza 3 choroba dopiero i nie zdazylam kupic inhalatora, ale musze to zrobic bo przy dwojce na pewno sie przyda...Poki co psikam mu Nasivinem dla dzieci i odciagam..

Ja jeszcze wymiotuje raz czesciej raz rzadziej, wczoraj mi sie zdarzylo, dzisiaj na szczescie nie :p Mi to juz raczej nie przejdzie do konca :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa, ja też... Mam wrażenie, że to się nasiliło ostatnio.
    Ale już się przyzwyczaiłam 😬😬

relgi09kukfprg92.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już mi raźniej dziewczyny 🤣

Katy kup inhalator bardzo dobra rzecz w domu. I dla maluszków i dla nas.

Dobra lecę obejrzeć co Stasiu ma do pokazania 🤗

Katy, meetme lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Coleen biorę magnez 3 razy dziennie 2 tabletki i luteinę rano i wieczorem dopochwowo. Na razie szyjka jest ok, bo ma 3cm, ale skurcze mam cały czas, więc boimy się że się prz z to skróci. Córka leży bardzo niskie i dodatkowo uciska. A ma uparciuch bardzo dużo miejsca wyżej, a kuli się na dole jak obwarzanka...

U mnie podobnie szyjka 3,5 cm ale mała ciągle nisko i uciska mi tak mocno do tego dzis od rana mnie boli brzuch na dole,boje się tego skracania bardzo,tyle że ja bez luteiny juz ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ