Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriiska Ale duze te Twoje bąbelki . Masz jakieś foto z dziś?
Ja dziś padam na twarz... Całą chatę posprzątałam i odkazilam bo się okazalo, że nasz kot domowy ma pchły... Nie wiem kuźwa skąd... Bo nie wychodzi na dwór. Także zaaplikowaliśmy krople, w domu był taki spray na pchly a dziś wszystko do prania, mycia i dezynfekcji... Masakra jakaś...
-
Dobra, usiadłam na tablecie to opowiem wam jaka ostatnio miałam przygodę z moim synem-1,5 roku. Od czwartku zaczął mi kaszle i miał katar więc poszłam do naszej lekarku w przychodni i dostał antybiotyk, bo były lekkie szmery w oskrzelach, do tego prospan na kaszel i oklepywanie. No i zaczął brać w pt po południu. W sobotę było już lepiej, zaczął biegać krzyczeć ale wyskoczyła mu swedzaca wysypka. W niedzielę rano wokół szyi, i za uszami strasznie się drapak. Wyczytałam w necie że kropki za USzami i na szyi mogą oznaczać rozyczke więc wystraszylam się i stwierdziłam że pojedziemy na nocną pomoc do szpitala(najbliżej nas) żeby chociażby dał coś na wysypke. Na nocnej pomocy czekaliśmy 1,5h! Tak półtorej h. I to nie w kolejce tylko aż lekarz się zjawi... Tyle się spóźnił. Gdy młody był wymeczony poczekalnia, ludźmi i wszystkim zjawił się doktor. Zbadał Gabrysia osluchowo i stwierdził że zapalenie płuc i... Woda w płucach. Próbował zajrzeć mu do buzi i stwierdzil że angina do tego i pilne skierowanie do szpitala. Zalamalam się bo wizja szpitala z takim wiercipieta a ja w ciąży nie napawala mnie optymistycznie. Lekarz wpisał że antybiotyk nie działa... A jak mógł zadziałac w sumie w 1,5 dnia. Jechcialam po coś na swedzaca wysypke a wys, łam że skierowanie do szpitala... Ale stwierdziłam że jedziemy do innego lekarza i zobaczymy... Pojechaliśmy - lekarz stwierdził że lekko zaczerwienione gardło, szmer na oskrzelach ale antybiotyk zostawiamy bo dopiero po 2 dobach zaczyna działac. Dostaliśmy zyrtec preciwalergiczny bo swedzaca wysypka to z pewnością coś na tle alergicznym. Stwierdziłam że poczekam do poniedziałku i pójdę do mojej doktor żeby zobaczyła czy coś się zmieniło itd. Poszłam i... O wiele lepiej, szmer mniejszy, antybiotyk działa i jest o niebo lepiej. Suma sumarum do piątku było już ok. I powiem wam tak... Nie wiem czy ten lekarz że szpitala był nieprzytomny czy jak ale jakbym trafiła do szpitala a tam stwierdzono by że nie ma zapalenia płuc to chyba bym wszystkich rozszarpala.
-
nick nieaktualnyZnalazłam ten wózek co chce co prawda z tamtego roku ale nowy kosztuje 2w1 2200 ze wszystkimi akcesoriami a ja znalazłam jeden za 1200 ale wysyłka a drugi 30 km ode mnie za 850 i nie wiem co robić... A no i obydwa na gwarancji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 20:54
-
syllwia91 wrote:Znalazłam ten wózek co chce co prawda z tamtego roku ale nowy kosztuje 2w1 2200 ze wszystkimi akcesoriami a ja znalazłam jeden za 1200 ale wysyłka a drugi 30 km ode mnie za 850 i nie wiem co robić... A no i obydwa na gwarancji
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWhite Innocent wrote:Tez przy córce kupiłam używkę i puściłam dalej za tę samą cenę
teraz też kupiłam używany Baby Design z podobnym zamiarem sprzedaży za chwilę.
Niestety nie widziałam żadnych podwójnych Valco na żywo. Sama przez chwilę rozważałam podwójny i jakbym brała to na pewno Valco Duo z tym że ja brałabym pod uwagę tylko wersję Sport, bo ja na nasze tereny nie wyobrażam sobie piankowych kółjeśli podwójny wózek jest tak samo dobry jak pojedynczy to na pewno jest super. Nie wiem jak jest z podbijaniem takich wózków, ale myślę, że to może być słaba strona ogólnie podwójnych wózków.
Musze tego snapa pojechac obejrzec, juz znalazlam sklep bo u nas to niszowa marka. Uzywany 4 miesieczny za 400 e to chyba dobra cena, tylko chyba piankowe kola ma. Te podwojne to ogolnie porazka, mi sie nic nie podoba. Nawet donkey jest średni bo dzieci w gondoli szoruja po ziemi schylac sie trzeba strasznie nisko. W porownaniu np do barletty jak staly obok to moje z gory przytrzylo 😀 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia chyba o to chodzi ze gondola malutka 78 cm na 31 cm szerokosci. Jak twoj syn jest duzy to moze sie juz na 5/6 miesiecy nie miescic (albo wczesniej). Ogolnie to fajny, siedzonko chyba kubelkowe? Sprawdz tylko czy sie dobrze podbija.
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Sylwia chyba o to chodzi ze gondola malutka 78 cm na 31 cm szerokosci. Jak twoj syn jest duzy to moze sie juz na 5/6 miesiecy nie miescic (albo wczesniej). Ogolnie to fajny, siedzonko chyba kubelkowe? Sprawdz tylko czy sie dobrze podbija.
-
U nas na szczęście zakup wózka poszedł bezproblemowo i szybko bo odkupilismy od znajomych a kolega jest fizjoterapeuta wiec stwierdziliśmy ze on na pewno się odpowiednio zagłębiał co i jak
Teraz nas czeka wybór fotelika i zakup komody i łóżeczka z takich grubszych rzeczy. Reszte sobie mogę na spokojnie później przez neta kupić. Ale tutaj jest więcej zabawy, bo raz, ze wolałabym obejrzeć, a dwa, ze mamy pewne wymagania, zwłaszcza co do mebelków bo mała sypialniaale jeśli te 3 rzeczy będziemy mieć załatwione do końca roku, to będę z nas dumna i szczęśliwa 😁 i może przed świetami jeszcze zrobię przegląd ciuszków od siostry
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Agulkowa wrote:Iriiska Ale duze te Twoje bąbelki . Masz jakieś foto z dziś?
Ja dziś padam na twarz... Całą chatę posprzątałam i odkazilam bo się okazalo, że nasz kot domowy ma pchły... Nie wiem kuźwa skąd... Bo nie wychodzi na dwór. Także zaaplikowaliśmy krople, w domu był taki spray na pchly a dziś wszystko do prania, mycia i dezynfekcji... Masakra jakaś...i ogólnie w tym brzychu taki misz masz
lekarka ogląda kręgosłup małego a tam nagle nogi małej. Zaglada małej między nogi z tam głowa małego. I tak się ciągle przeplatają
talku, Agulkowa, syllwia91, Coleen lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Iriska, faktycznie spore te dzieciaki, takie usg musi byc wyzwaniem dla lekarzy :p
Sweetmalenka, masakra z tym lekarzem, dobrze, ze skonsultowalas z innym :p
A ja zaczynam zalowac, ze nie kupilam tego wozka podwójnego za 500zl juz jakis czas temu bo teraz na pewno tak tanio nie kupię z tego co patrze na oferty...
Mojego narzeczonego tez choroba rozlozyla takze mamy ciekawie...Synek jeszcze zaczal pokaslywac, ale to chyba od kataru bo nie brzmi zle ten kaszeli jest sporadyczny...
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Mi poprostu wizualnie ta gondola jakoś nie lezy. Wole takie w ksztalcie myśleniczki. Ja mialam bebetto torino i duuuuza gondole, a i tak ok 4-5 msc przenieslismy sie do spacerowku
ja właśnie uciekam od takich typu mydelniczka
-
Znalazłam stronę:
http://matkadentystka.pl/2018/12/recenzje-wozkow-2018-kod-rabatowy/
Fajnie opisane, porównane, sfotografowane modele wózków.
Jeśli znacie podobne str to dajcie znać. Chociaż tej lektury jeszcze nie skończyłam a głowa mi już pęka 🤣syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:Sylwia chyba o to chodzi ze gondola malutka 78 cm na 31 cm szerokosci. Jak twoj syn jest duzy to moze sie juz na 5/6 miesiecy nie miescic (albo wczesniej). Ogolnie to fajny, siedzonko chyba kubelkowe? Sprawdz tylko czy sie dobrze podbija.
78 cm to mała gondola? Chyba mało jest na rynku większych. Przeciętne dziecko osiąga 78 cm na 14-15 miesięcyrodzimy też w takim czasie, że nie trzeba się martwić o śpiwory w środku i tym podobne. Chyba, że mówisz o szerokości, no to ok, jest sporo szerszych. Ale nie wiem jakie masz doświadczenia ze swoimi dziećmi, ja tak jak pisałam wcześniej i tak w okolicy 6 miesiąca przesadzałam córkę, bo to co wyprawiała w gondoli wolało o pomstę do nieba
i z moich obserwacji większość osób tak robi i wozi na płasko. Mało znam dzieci, które grzecznie leżały w gondoli dopóki nie usiadły. W sumie to znam dokładnie jedno takie
dlatego dla mnie spacerówka musi się rozkładać całkowicie na płasko. Takie kubełkowe siedziska też to umożliwiają? Nigdy ich nie brałam pod uwagę i w sumie nawet nie wiem
Gratka na stronie domowa.tv jest bardzo dużo recenzji wózków jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 09:45
syllwia91, Gratka lubią tę wiadomość