Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulkowa wrote:Jest ryzyko zsikania się jest zabawa 🤣
Ja to mam najgorzej jak chce mi się kaszlnac lub kichnąć.... Nogi trzeba zaciskać bo inaczej będzie plama... Dobrze, że to po ciąży przechodzi.
Mnie ostatnio męczą skurcze nóg. .. w nocy aż mnie budzą. Strasznie to boli a biorę magnez 2x1 tbl
Ale leżąc trzymała nogi w górze to wreszcie przeszło. Szału nie ma 😅
Ja biorę magnez 3x1 48 mg -
nick nieaktualnyWiesz co ja nawet nie wiem, mam magnosolv rozpuszczalny i pije jak mi sie przypomni czyli raz na tydzien. Nie wiem ile ma jonow magnezu, teraz nie mam problemow. W poprzedniej bralam tony tabl z cygrynianem magnezu (jest to forma bardzo przyswajalna) a i tak nie bylo lepiej
-
Agulkowa wrote:Natalia biorę 2x 300 mg.
A wy ile bierzecie?
To chyba spoko dawka. Ja miałam w poprzedniej ciąży zalecone 3x2 tabletki, ale Magne B6, a tam w jednej tabletce jest 48mg Mg. To i tak brałam połowę mniej w ciągu dnia, a miałam to zalecone na częste twardnienia brzucha. -
Ja pamiętam, że z córką bardzo dużo brałam magnezu bo miałam twardy brzuch 3x 400 czy 450 mg ale skurczy nóg nie miałam...
Wiecie co siedzę i czytam o tych wózkach i im więcej czytam tym bardziej zielona jestem 🙄
Teraz w ogóle patrzę na cybexy i ten balios S Ma dobre recenzje... Miała go któraś z was może? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa asmag biorę 3x2 a oko mi drga od tygodnia jak szalone. Jescze więcej potem?! To chyba będę musiała w podpasce chodzić hahha. Ja mam wodnisty i zoltawy miałam i biały i buduniowy i gesty i mniej. Chyba każdy możliwy. Skąd go tyle w ciąży! Myślałam że tworzy się czop u tyle a tu nagle dalej i to więcej jak było😱
Dha biorę 2 tabletki dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 14:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamethyst wrote:Sylwia, wody płodowe mają pH 6-7, na pewno paski by wykryły. Duża ilość śluzu jest normalna, natomiast gdyby się zrobił grudkowaty albo zmienił kolor, to sprawdź się pod kątem infekcji.
amethyst lubi tę wiadomość
-
Sylwia ale ci brzuszek ładnie się zaokrąglił.
Czyli masz dobre pH babo 😆
My byliśmy na cmentarzu naopuszczonych grobach bo nikogo tu nie mamy a tradycją musi być zachowana... Zmoknelismy i zmarzlismy jak cholera 😂 teraz wzięłam się za pichcenie sernika królewskiego bo mnie naszła ochota.... 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 14:52
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj też miałam badania połówkowe 😊 Potwierdziło się, będzie córcia 😁 Mała waży 480 g (22 tydz.+ 1dzień wg. Usg). Bardzo szczęśliwa jestem, doktor powiedział, że wszystko w normie, córeczka prawidłowo się rozwija 😁 Dostaliśmy filmik z usg i jak rodzina ocenia mała jest mini kopią mnie z twarzyczki 🙃 Oby mała miała choć kolor oczu po mężu. A ja już wpadłam w szaleństwo zakupowe, wreszcie bez wyrzutów mogę kupować różowe ciuszki i planować pokoik. Też od kilku dni codziennie ruchy czuję, cudowne uczucie.
Katy, Agulkowa, Natalia05, Gratka, Makt, KolendrA, amethyst, talku lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny