X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Hej dziewczyny :*
    Milo było mi z Wami tu być przez tą chwilę, ale niestety muszę Was opuścić.
    U mnie najprawdopodobniej ciąża biochemiczna. Powtórzyłam w poniedziałek test, który wydawał mi się jaśniejszy od tego sprzed 2 dni, wczoraj powtórzyłam - test ledwo pozytywny, a dzisiaj negat, temperatura w dół i rozkręca się okres.
    Życzę Wam nudnych kolejnych tygodni :)
    Trzymajcie się i nie dajcie :*
    Bardzo mi przykro , trzymam kciuki , aby nastepnym razem się udało :*

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64, przykro mi :(

Kiki, mnie tez mecza biegunki,wydaje mi sie, ze od witamin wlasnie...Moj organizm chyba ciaze traktuje jak jakies zatrucie pokarmowe jak nie wymioty to biegunka:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Poziomka64, przykro mi :(

Kiki, mnie tez mecza biegunki,wydaje mi sie, ze od witamin wlasnie...Moj organizm chyba ciaze traktuje jak jakies zatrucie pokarmowe jak nie wymioty to biegunka:/

Może i tak być ... ale podobno wymioty do dobry objaw :)
    Ja nie mam bigunki ,normalnie , tylko te bóle ...

Właśnie dzwoniłam do lekarza , TSH 1,5 opłacało się zwiekszyc sobie dawke leku , juz myślałam, że bedzie dużo ponad normę

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro. Przytulam 😘 trzymaj się dzielnie.

Kiki, ja też tak miałam na początku. Do 6 tygodnia. Myślę że to kwestia rozciągającej się macicy, która może podrażnia jelita. Teraz już mi przeszło.
    Ale nie były to duże biegunki (choć parę razy tak) bardziej pilna potrzeba pójścia, podbiegnięcia 😂 do toalety.

A dzisiaj to na pewno dostanę sra**** bo już mam mega stres przed tą wizyta. Jeszcze 4.5h!

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku spokojnie! Będzie piękne serduszko i zobacz czy tylko ja mam taki wielki pęcherzyk😂

talku, Inga28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy też macie tak mega mokro?.... Beznadziejne to jest bo ciągle lecę zobaczyć czy to nie coś złego... Byłabym spokojniejsza jak byłoby sucho 🙄

• PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a Ty tez plamilas na brazowo? Dali Ci leki i jest ok?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka przytulam ;*

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mi jest mokro. Nawet mnie M pytał czy mam dni płodne teraz :):) powiedziałam mu, że nie bo już zostałam zapłodniona :D chyba nie zrozumiał żartu 😂

Natalia05, Dorjana, Katy lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2 ale jakoś się boję więc poczekam pewnie jescze... No i miałam leżeć dużo i jak narazie (odpukać) przeszło ale śluzu mam strasznie....

Talku ja w ogóle nie mam ochoty na ❤️ boję się że to może zaszkodzić i w ogóle nie mam ani grama ochoty 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 10:51

• PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Sylwia, mi jest mokro. Nawet mnie M pytał czy mam dni płodne teraz :):) powiedziałam mu, że nie bo już zostałam zapłodniona :D chyba nie zrozumiał żartu 😂

Haha Padlam;)

talku lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Plamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2

To ja podobnie tylko czarne rano dzis miałam i dostaje 3x1dupek i 2x1 luteina plus nospa 3 x dziennie a mowili skad to bylo? U mnie nie ma krwiaka i w sumie nie wiem skad

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro, przytulam 🙁

Co do witamin to ja teraz biorę Mama DHA Premium, bo ma wszystko co potrzeba i nie ma żelaza na czym mi zależało. W pierwszym trymestrze zarówno niedobór jak i nadmiar żelaza są niewskazane, a ponieważ anemii nie mam to postanowiłam nie suplementować dodatkowo żelaza do 13 tygodnia. W drugim trymestrze przerzucę się na Symvital Mama, które również mają to wszystko co zaleca PTG, łącznie z żelazem 😊

Mi też jest ciągle mokro... 😐

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina pod językowa? Ja tak. Nie mówił nikt nic czego, mój lekarz powiedział że tak może być i dopóki nie jest żywa krew i dużo to mam spokojnie leżeć bo tak się zdarza i nie potrafia wyjaśnić dlaczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 11:34

Inga28 lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dzieczyny. Poziomka przykro mi i życzę powodzenia w kolejnym cyklu:*. Ja odkryłam czmeu nie czuje mdłości po wstaniu... Mam mdłości z samego rana kiedy jeszcze śpię :D
    Co do biegunek to jak tu już parę razy pisałam ja mam ten problem od początku ciąży ;)
    Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 12:53

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mamy piękne serduszko!!! <3 Płakałam, bardzo płakałam, lekarka nie wiedziała co się ze mną dzieje, bo przecież wszystko dobrze. Najpiękniejszy widok w moim życiu, widok bijącego serduszka mojego dziecka. Mój maluszek <3
    Ja też mam taki wielki ten pęcherzyk 😃

Katy, Natalia05, Dorjana, syllwia91, KolendrA, NieidealnaMama, talku, Morwa, Olalasz, Makt, kate2friend lubią tę wiadomość

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka - przykro mi... wroc szybko na fioletowa strone :*
    Pineapple - wcale sie nie dziwie! To musi byc przepiekne uczucie :) Gratuluje!
    Tak bardzo bym chciala, zeby szybko minal mi czas do wizyty serduszkowej, bede wtedy o niebo spokojniejsza.

pineapple lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro 😪 Robiłaś jakieś badania w kwestii trombofili albo APS?

Pineapple wspaniale! Gratulacje 😍

Talku kciuki!

Ale wam zazdroszczę ze juz widziałyscie!

talku, pineapple lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek wizytę a to dopiero będzie 5t2d, ale później mój lekarz idzie na dwa tygodnie urlopu, więc idę po recepty i pewnie zrobimy USG, chociaż jestem świadoma, że jeszcze może nie być nawet zarodka.

Później kolejną wizytę mam dopiero 12 sierpnia będzie to 7t5d i mam nadzieje, że wtedy już i serduszko będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:12

kate2friend lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy mogę dołączyć?
    Wg kalkulatora tp wychodzi na 22.03.2020.
    Mam już dwoje dzieciaczków (prawie 5letnią córcię i prawie 1,5rocznego synka) a teraz czekamy na trzecie 😍
    Bety nie robiłam bo nie miałam jak. Musiałabym ciągnąć do labu dwójkę w tym starszą z zapaleniem pęcherza. Stwierdziłam że co ma być to będzie. Wizyty jeszcze nie umawiałam, dzisiaj planuję dzwonić. Pójdę najwcześniej 10.08 bo wtedy mam usg (mój lekarz nie ma aparatu).
    Z objawów to czasami senność a wieczorem nie mogę zasnąć. No i ból piersi. W sumie to jednej. Boli mnie w niej blizna po operacji.
    Jestem z Lublina (jak któraś z Was chyba). Chyba o niczym nie zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:17

Katy, KolendrA, Morwa, pineapple lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ