X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Hej dziewczyny :*
    Milo było mi z Wami tu być przez tą chwilę, ale niestety muszę Was opuścić.
    U mnie najprawdopodobniej ciąża biochemiczna. Powtórzyłam w poniedziałek test, który wydawał mi się jaśniejszy od tego sprzed 2 dni, wczoraj powtórzyłam - test ledwo pozytywny, a dzisiaj negat, temperatura w dół i rozkręca się okres.
    Życzę Wam nudnych kolejnych tygodni :)
    Trzymajcie się i nie dajcie :*
    Bardzo mi przykro , trzymam kciuki , aby nastepnym razem się udało :*

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64, przykro mi :(

Kiki, mnie tez mecza biegunki,wydaje mi sie, ze od witamin wlasnie...Moj organizm chyba ciaze traktuje jak jakies zatrucie pokarmowe jak nie wymioty to biegunka:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kiki Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Poziomka64, przykro mi :(

Kiki, mnie tez mecza biegunki,wydaje mi sie, ze od witamin wlasnie...Moj organizm chyba ciaze traktuje jak jakies zatrucie pokarmowe jak nie wymioty to biegunka:/

Może i tak być ... ale podobno wymioty do dobry objaw :)
    Ja nie mam bigunki ,normalnie , tylko te bóle ...

Właśnie dzwoniłam do lekarza , TSH 1,5 opłacało się zwiekszyc sobie dawke leku , juz myślałam, że bedzie dużo ponad normę

0d1y3e3kzanhskmh.png
    km5skrhm7wvdm1ld.png
    03.2015 8tc [*] brak akcji serca
    10.2017 7tc[*] puste jajo
    06.2018 4tc [*] samoistne
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro. Przytulam 😘 trzymaj się dzielnie.

Kiki, ja też tak miałam na początku. Do 6 tygodnia. Myślę że to kwestia rozciągającej się macicy, która może podrażnia jelita. Teraz już mi przeszło.
    Ale nie były to duże biegunki (choć parę razy tak) bardziej pilna potrzeba pójścia, podbiegnięcia 😂 do toalety.

A dzisiaj to na pewno dostanę sra**** bo już mam mega stres przed tą wizyta. Jeszcze 4.5h!

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku spokojnie! Będzie piękne serduszko i zobacz czy tylko ja mam taki wielki pęcherzyk😂

talku, Inga28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy też macie tak mega mokro?.... Beznadziejne to jest bo ciągle lecę zobaczyć czy to nie coś złego... Byłabym spokojniejsza jak byłoby sucho 🙄

• PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a Ty tez plamilas na brazowo? Dali Ci leki i jest ok?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka przytulam ;*

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mi jest mokro. Nawet mnie M pytał czy mam dni płodne teraz :):) powiedziałam mu, że nie bo już zostałam zapłodniona :D chyba nie zrozumiał żartu 😂

Natalia05, Dorjana, Katy lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2 ale jakoś się boję więc poczekam pewnie jescze... No i miałam leżeć dużo i jak narazie (odpukać) przeszło ale śluzu mam strasznie....

Talku ja w ogóle nie mam ochoty na ❤️ boję się że to może zaszkodzić i w ogóle nie mam ani grama ochoty 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 10:51

• PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Sylwia, mi jest mokro. Nawet mnie M pytał czy mam dni płodne teraz :):) powiedziałam mu, że nie bo już zostałam zapłodniona :D chyba nie zrozumiał żartu 😂

Haha Padlam;)

talku lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Plamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2

To ja podobnie tylko czarne rano dzis miałam i dostaje 3x1dupek i 2x1 luteina plus nospa 3 x dziennie a mowili skad to bylo? U mnie nie ma krwiaka i w sumie nie wiem skad

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro, przytulam 🙁

Co do witamin to ja teraz biorę Mama DHA Premium, bo ma wszystko co potrzeba i nie ma żelaza na czym mi zależało. W pierwszym trymestrze zarówno niedobór jak i nadmiar żelaza są niewskazane, a ponieważ anemii nie mam to postanowiłam nie suplementować dodatkowo żelaza do 13 tygodnia. W drugim trymestrze przerzucę się na Symvital Mama, które również mają to wszystko co zaleca PTG, łącznie z żelazem 😊

Mi też jest ciągle mokro... 😐

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina pod językowa? Ja tak. Nie mówił nikt nic czego, mój lekarz powiedział że tak może być i dopóki nie jest żywa krew i dużo to mam spokojnie leżeć bo tak się zdarza i nie potrafia wyjaśnić dlaczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 11:34

Inga28 lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dzieczyny. Poziomka przykro mi i życzę powodzenia w kolejnym cyklu:*. Ja odkryłam czmeu nie czuje mdłości po wstaniu... Mam mdłości z samego rana kiedy jeszcze śpię :D
    Co do biegunek to jak tu już parę razy pisałam ja mam ten problem od początku ciąży ;)
    Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 12:53

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • pineapple Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że mamy piękne serduszko!!! <3 Płakałam, bardzo płakałam, lekarka nie wiedziała co się ze mną dzieje, bo przecież wszystko dobrze. Najpiękniejszy widok w moim życiu, widok bijącego serduszka mojego dziecka. Mój maluszek <3
    Ja też mam taki wielki ten pęcherzyk 😃

Katy, Natalia05, Dorjana, syllwia91, KolendrA, NieidealnaMama, talku, Morwa, Olalasz, Makt, kate2friend lubią tę wiadomość

zi13dqk3xd40yepk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka - przykro mi... wroc szybko na fioletowa strone :*
    Pineapple - wcale sie nie dziwie! To musi byc przepiekne uczucie :) Gratuluje!
    Tak bardzo bym chciala, zeby szybko minal mi czas do wizyty serduszkowej, bede wtedy o niebo spokojniejsza.

pineapple lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka bardzo mi przykro 😪 Robiłaś jakieś badania w kwestii trombofili albo APS?

Pineapple wspaniale! Gratulacje 😍

Talku kciuki!

Ale wam zazdroszczę ze juz widziałyscie!

talku, pineapple lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piątek wizytę a to dopiero będzie 5t2d, ale później mój lekarz idzie na dwa tygodnie urlopu, więc idę po recepty i pewnie zrobimy USG, chociaż jestem świadoma, że jeszcze może nie być nawet zarodka.

Później kolejną wizytę mam dopiero 12 sierpnia będzie to 7t5d i mam nadzieje, że wtedy już i serduszko będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:12

kate2friend lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy mogę dołączyć?
    Wg kalkulatora tp wychodzi na 22.03.2020.
    Mam już dwoje dzieciaczków (prawie 5letnią córcię i prawie 1,5rocznego synka) a teraz czekamy na trzecie 😍
    Bety nie robiłam bo nie miałam jak. Musiałabym ciągnąć do labu dwójkę w tym starszą z zapaleniem pęcherza. Stwierdziłam że co ma być to będzie. Wizyty jeszcze nie umawiałam, dzisiaj planuję dzwonić. Pójdę najwcześniej 10.08 bo wtedy mam usg (mój lekarz nie ma aparatu).
    Z objawów to czasami senność a wieczorem nie mogę zasnąć. No i ból piersi. W sumie to jednej. Boli mnie w niej blizna po operacji.
    Jestem z Lublina (jak któraś z Was chyba). Chyba o niczym nie zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:17

Katy, KolendrA, Morwa, pineapple lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ