Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka64 wrote:Hej dziewczyny :*
Milo było mi z Wami tu być przez tą chwilę, ale niestety muszę Was opuścić.
U mnie najprawdopodobniej ciąża biochemiczna. Powtórzyłam w poniedziałek test, który wydawał mi się jaśniejszy od tego sprzed 2 dni, wczoraj powtórzyłam - test ledwo pozytywny, a dzisiaj negat, temperatura w dół i rozkręca się okres.
Życzę Wam nudnych kolejnych tygodni
Trzymajcie się i nie dajcie :* -
Katy wrote:Poziomka64, przykro mi
Kiki, mnie tez mecza biegunki,wydaje mi sie, ze od witamin wlasnie...Moj organizm chyba ciaze traktuje jak jakies zatrucie pokarmowe jak nie wymioty to biegunka:/
Może i tak być ... ale podobno wymioty do dobry objaw
Ja nie mam bigunki ,normalnie , tylko te bóle ...
Właśnie dzwoniłam do lekarza , TSH 1,5 opłacało się zwiekszyc sobie dawke leku , juz myślałam, że bedzie dużo ponad normę -
Poziomka bardzo mi przykro. Przytulam 😘 trzymaj się dzielnie.
Kiki, ja też tak miałam na początku. Do 6 tygodnia. Myślę że to kwestia rozciągającej się macicy, która może podrażnia jelita. Teraz już mi przeszło.
Ale nie były to duże biegunki (choć parę razy tak) bardziej pilna potrzeba pójścia, podbiegnięcia 😂 do toalety.
A dzisiaj to na pewno dostanę sra**** bo już mam mega stres przed tą wizyta. Jeszcze 4.5h! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPlamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2 ale jakoś się boję więc poczekam pewnie jescze... No i miałam leżeć dużo i jak narazie (odpukać) przeszło ale śluzu mam strasznie....
Talku ja w ogóle nie mam ochoty na ❤️ boję się że to może zaszkodzić i w ogóle nie mam ani grama ochoty 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 10:51
-
syllwia91 wrote:Plamiłam na brązowo raz dziennie kilka dni i raz poleciało mi takie czarne prawie. Biorę 3x1 dupek i 3x2 luteina ale powinnam już zmniejszyć luteine do 2x2
To ja podobnie tylko czarne rano dzis miałam i dostaje 3x1dupek i 2x1 luteina plus nospa 3 x dziennie a mowili skad to bylo? U mnie nie ma krwiaka i w sumie nie wiem skad -
Poziomka bardzo mi przykro, przytulam 🙁
Co do witamin to ja teraz biorę Mama DHA Premium, bo ma wszystko co potrzeba i nie ma żelaza na czym mi zależało. W pierwszym trymestrze zarówno niedobór jak i nadmiar żelaza są niewskazane, a ponieważ anemii nie mam to postanowiłam nie suplementować dodatkowo żelaza do 13 tygodnia. W drugim trymestrze przerzucę się na Symvital Mama, które również mają to wszystko co zaleca PTG, łącznie z żelazem 😊
Mi też jest ciągle mokro... 😐 -
nick nieaktualnyLuteina pod językowa? Ja tak. Nie mówił nikt nic czego, mój lekarz powiedział że tak może być i dopóki nie jest żywa krew i dużo to mam spokojnie leżeć bo tak się zdarza i nie potrafia wyjaśnić dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 11:34
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Część dzieczyny. Poziomka przykro mi i życzę powodzenia w kolejnym cyklu:*. Ja odkryłam czmeu nie czuje mdłości po wstaniu... Mam mdłości z samego rana kiedy jeszcze śpię
Co do biegunek to jak tu już parę razy pisałam ja mam ten problem od początku ciąży
Powodzenia na wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 12:53
-
Melduję, że mamy piękne serduszko!!! Płakałam, bardzo płakałam, lekarka nie wiedziała co się ze mną dzieje, bo przecież wszystko dobrze. Najpiękniejszy widok w moim życiu, widok bijącego serduszka mojego dziecka. Mój maluszek
Ja też mam taki wielki ten pęcherzyk 😃Katy, Natalia05, Dorjana, syllwia91, KolendrA, NieidealnaMama, talku, Morwa, Olalasz, Makt, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Poziomka - przykro mi... wroc szybko na fioletowa strone :*
Pineapple - wcale sie nie dziwie! To musi byc przepiekne uczucie Gratuluje!
Tak bardzo bym chciala, zeby szybko minal mi czas do wizyty serduszkowej, bede wtedy o niebo spokojniejsza.pineapple lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam w piątek wizytę a to dopiero będzie 5t2d, ale później mój lekarz idzie na dwa tygodnie urlopu, więc idę po recepty i pewnie zrobimy USG, chociaż jestem świadoma, że jeszcze może nie być nawet zarodka.
Później kolejną wizytę mam dopiero 12 sierpnia będzie to 7t5d i mam nadzieje, że wtedy już i serduszko będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:12
kate2friend lubi tę wiadomość
-
Witam! Czy mogę dołączyć?
Wg kalkulatora tp wychodzi na 22.03.2020.
Mam już dwoje dzieciaczków (prawie 5letnią córcię i prawie 1,5rocznego synka) a teraz czekamy na trzecie 😍
Bety nie robiłam bo nie miałam jak. Musiałabym ciągnąć do labu dwójkę w tym starszą z zapaleniem pęcherza. Stwierdziłam że co ma być to będzie. Wizyty jeszcze nie umawiałam, dzisiaj planuję dzwonić. Pójdę najwcześniej 10.08 bo wtedy mam usg (mój lekarz nie ma aparatu).
Z objawów to czasami senność a wieczorem nie mogę zasnąć. No i ból piersi. W sumie to jednej. Boli mnie w niej blizna po operacji.
Jestem z Lublina (jak któraś z Was chyba). Chyba o niczym nie zapomniałamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 14:17
Katy, KolendrA, Morwa, pineapple lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka