Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Auricomka wrote:Dziewczyny wy już zaczelyscie przygotowania wyprawowe? Bo ja nie mam nic jeszcze
przymierzamy sie tez zeby jechac do 8 gwiazdek po fotelik w najbliższym czasie.. dziewczyny a jakie materace polecacie? Myslalam o lateksowym top active z hevea..
-
Ja mam listę po córce w exelu, sle nawet jeszcze jej nie otworzyłam 😂 cześć rzeczy mam po niej, jak łóżeczko czy niania. Znajdę tez pare ciuchów takich uniwersalnych ( ale to mąż musi mi przynieść z piwnicy 😉), laktator tez mam ale muszę znaleźć do niego części bo córka lubiła się nim bawić. W sobotę kupiliśmy wózek bo trafiłam na fajną okazje na olx razem z fotelikiem maxi cosi. Mamy bazę pod fotelik obecnie jeździ na niej córka w swoim foteliku wiec będę musiała kupić nowy fotelik dla niej 😊 ogólnie poluje na jakaś fajna paczkę ciuszków chłopięcych na olx, sle póki co jeszcze nie znalazłam. Ogólnie jakoś tak nie myśle o tym zbytnio i nawet mi się jeszcze nie chce 😂 ale w razie w to nawet pieluchy mam pochowane po córce, chociaż teraz planuje dokupić muślinowych i bambusowych bo są o wiele lepsze. A przy córce pieluchy szły hurtem bo dużo ukrywała. Planuje jeszcze kupić leżaczek z tiny love taki 3 w 1 bo słyszałam ze jest bardzo przydatny 😊
-
Ja mam póki co może z 6 ciuszków, i tyle. Z tym że fotelik mam, wózek wiem jaki chce, łóżeczko dostawne. Też muszę teraz na dniach spisać listę żeby wiedzieć ile wydać :p i co tydzień na dużych zakupach coś kupujemy - a to tetra, a to coś. Tylko chciałam po tym środowym usg bo byłam pewna że lekarz poda płeć, a ten swoje farmazony...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 08:38
-
Ja jak na razie mam tylko same ciuszki kupione. Dziewczyny a sugerujecie się przy wyborze fotelika tym, żeby się wpinał bezpośrednio w stelaż od wózka? W sensie bez dodatkowych adapterów? Bo mam wybrany wózek Peg perego book 51s w zestawie z fotelikiem też z tej firmy, ale można inny z adapterami do wpięcia. Myślałam, że wezmę z tym co w zestawie, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej ten lekki fotelik avionaut, bo tamten waży 3,8kg. W ogóle często korzystałyście z poprzednimi maluchami z tego wpinania fotelika w stelaż? Nie wiem czy z tymi adapterami nie będzie za dużo zachodu, w sklepie jak oglądałam wózek to nie pomyślałam, żeby zapytać jak to wygląda z tym wpięciem innego fotelika.
A co do usg 3 trymestru, to mój gin mi powiedział, że nie muszę koniecznie iść, na poprzednich wszystko wychodziło mi prawidłowo więc ja sobie chyba daruję już to trzeciebummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja używałam fotelika na adapterach i teraz tez będę 😊 myśle, ze to zależy ile jeździ się samochodem, ja jeździłam dużo i faktycznie mi to ułatwiało życie ( nawet na chrzest wzięliśmy małą w foteliku bo zasnęła nam w samochodzie i jej nie przekładaliśmy do gondoli). A jesi chodzi o same adaptery to nie jest to upierdliwe- klik i po sprawie.
Inka150 lubi tę wiadomość
-
Ja nie zamierzam wozić na dziecka w foteliku zamontowanym a stelażu od wózka. Sporadycznie owszem. Ale nie jako rutyna. Więc nie przeszkadza mi, że trzeba montować adaptery, nie zwracałam na to szczególnie uwagi.
Ja już mam prawie wszytsko. Chce zamknąć wyprawkę do połowy stycznia póki mam bardzo dobre samopoczucie i dużo energii 😊😊Inka150 lubi tę wiadomość
-
Temat wyprawki zaczęłam w tym tygodniu, mam zrobioną listę- prawie, kupiłam parę ciuszków, ale to tak na początek, nie mam nawet gdzie ich trzymać, tzn pokoik jest, ale muszę kupić komodę czy coś
Dużo wydatków teraz mam, bo jeszcze rzeczy do domu, prawie codziennie coś się kupuje/ zamawia. Wczoraj były 3 różne paczki do odebrania. W nocy nie mogę zasnąć, bo myślę co trzeba zamówić, a wszystko z innej beczki i wszystko potrzebne. Już bałam się, że kasa się skończy przed wypłatą, ale może jakoś dotrwam. Oczywiście lista w Excelu bardzo się przydaje, bo tam zapisałam też jakieś swoje sprawy/zakupy. Chcielibyśmy do końca roku się z tym wszystkim uporać, bo później będzie ciężej i trzeba mieć chwilę na odpoczynek i poczytanie książek -
Ja też mam już prawie wszystko, z takich grubszych rzeczy to brakuje jedynie mebli do pokoju, ale mam już wybrane
po nowym roku musimy zrobić remont w pokoju i wtedy można zamawiać i skręcać
ale ja miałam większość po córce, tylko trochę ubranek dokupiłam.
Ja ani razu nie wpięłam fotelika w stelaż, nawet nie miałam adapterówjak mi się nie chciało targać wózka to wkładałam w chustę i heja.
Inka150 lubi tę wiadomość
-
Ja z adapterow korzystałam, ale to żaden problem, zawsze je miałam w pojemniku pod wózkiem i jak trzeba było to wpinalismy i tyle, chociaż nie lubiłam Małego wozić w ten sposób.
Ja z wyprawki nie mam nic, tzn większość rzeczy będzie po Stasiu, łóżeczko, przewijak i cała reszta, ale muszę dokupić jakieś typowo dla dziewczynki rzeczy, na początku kupiłam kilka ładnych ciuszków w ciucholandzie ale dla chłopca bo byłam pewna że będzie drugi chłopak 😁 musimy zrobić jeszcze mały remont i przenieść Stasia do jego pokoju bo śpi u nas w sypialni, z lozeczkiem nie będzie problemu bo w nim nie chce spać, śpi z tatusiem a przez to że się strasznie kręcił i wlazil w nocy na mnie to ja się przeniosłam do salonu dla bezpieczeństwa 😆 dzisiaj z nim spałam to była masakra, czuję się jak zombieInka150 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny zauwazylyscie jakies reakcje dziecka z brzucha na dziecko na zewnatrz? 😀 W sensie jak maluchy wasze placza albo krzycza, abo piszcza czy sie smieja to mnie sie wydaje ze najmlodsza wlasnie zywo reaguje kopie rusza sie a na placz to mi sie az brzuch spina jakby sie prostowala tam czy cus?☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 12:32