Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogole bujaczka nie planuje kupowac, ten po synku wywalilam z wielka przyjemnością bo mialam wrazenie, ze to on troche "pomogl" w opóźnieniu jego siadania chociaz nigdy nie spędzał w nim jakos duzo czasu, ale jednak moglo to miec jakis wplyw...Dla drugiego tylko cos na płasko, a potem mata edukacyjna :p
Co do kurtki to nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, w tamtej ciazy na styk sie dopinalam pod koniec, a teraz brzuch wiekszy wiec na pewno sie nie dopne... -
Witajcie
💪😊 Tak przy weekendzie zaglądam
💗💗💗💗
U nas płaszczyki póki co starczaja (choć faktycznie, ciasno się zrobiło w biuście)
Na szczęście też mam 1 z przeszywanymi guzikami więc w razie takiej konieczności bede mogła go dopasować.
Co do bujaczka to ja mam taki, moje dzieci są nieleżące.... Owsiki maleńkie 🙈🙉🙊
Ale dostałam od znajomej to mam😎
Kurcze już tak blisko 💪👍
Ostatnio przywitała mnie na belly info o 50%przezywalnosci płodu, każdy kolejny tydzień to dodatkowe 10%.
Ciesze się że to już tak blisko 💪💪💪
Moje dzieci dziś malują swój pokoik
🙊🙉🙈
Na szczęście tylko 1 ścianę ale i tak jestem pewna że będzie się działo 😱
PozdrowiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 08:40
-
Natalia05 wrote:A ten babybjorn to nie jest przypadkiem odradzany przez fizjoterapeutow?
syllwia91, Natalia05, bummy lubią tę wiadomość
-
Natalia05 wrote:A ten babybjorn to nie jest przypadkiem odradzany przez fizjoterapeutow?
Jak go kupowałam to był podobno jeden z nielicznych, które właśnie fizjo polecalichyba, że przez ten czas już się zdążyło pozmieniać. Ja myślę, że jak wszędzie chodzi o umiar i żeby dziecko jak najwięcej czasu i tak spędzało na podłodze. Ja z niego korzystałam myślę max 20 minut dziennie i pewnie nie codziennie, ale musiałam mieć coś takiego żeby w spokoju zrobić chociażby siku
moje dziecko niestety nie dało się zostawić na macie samo.
Zresztą był czas, że mieliśmy parę spotkań z fizjo u nas w domu i pytałam ogólnie o leżaczki, to kazała pokazać nasz. Mówiła, że jest ok i jeśli dziecko nie siedzi tam całego dnia, a jest wkładane sporadycznie i na chwilkę to nic się nie stanie -
Wczoraj przesledzilam temat lezaczkow i bujaczkow u mojej ulubionej fizjo i jedyny, ktory poleca w pierwszym okresie, to taki ktory jest rozkladamy zupelnie na plasko, czyli np Tiny Love i ja tak zrobie. Kupie uzywke, bede go miala w salonie, zeby nie jezdzic po calym mieszkaniu z dostawka, a jak dzidzia troszke podrosnie, to przestawie sie na matę.
Ja kupilam zimową parkę z regulowana szerokoscia w pasieNie chcialam typowo ciazowej kurtki, bo za rok musialabym kupowac nowa...
-
Witam się w 25 tygodniu 😊 strasznie mi ten czas leci...
Dziś mały w nocy tak się wiercil, że co chwilę mnie wybudzal.
Dziewczyny czy was też czasami kopy dziecka bola? Już coraz więcej siły ma co czuć.
Moja córka była totalnie niebujaczkowa. A miałam okazję wypróbować aż w trzech bujaczkach... Po prostu jak ja się tam wkładało to histerii dostawała. Teraz raczej sobie ten zakup odpuszczę chyba że trafię jakaś używkę w dobrej cenie.
Ja jeszcze mieszczę się w plasz choć już jest taki na styk ale mam jeszcze wlasnie kurtkę parkę z regulacją to liczę, że do końca dotrwam... Mam nadzieję bo nie uśmiecha mi się kupować nowejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 10:22
kate2friend lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBabybjorn nie jest polecany bo wlasnie wymisza nienaturalna pozycje i obciaza kregoslup i biodra, ja bym tam nie posadzila noworodka ani dziecka ktore nie siedzi z podparciem. Tez uwazam ze jak lezaczek to tylko na plasko, ja mam ten tiny love 3w1 i tez tylko rozlozonego uzywalam. Dolozylam lepszy materacyk i super bylo bo kest troszke pod katem czy nawet lepiej jak dziecko ma tendencje do ulewania
-
Ja też się dziś witam w 25 tygodniu
Mnie kopy dziecka nie bolą jak na razie, ale nie mogę przez nie spać, ostatnio codziennie jak się budzę to nie mogę przez jakieś 2h zasnąć. Zauwazyłam ostatnio, że jak się położę na plecach to jakoś mniej kopie, tylko, że już chyba za bardzo nie można spać na plecach? Wy śpicie?
Te kurtki z happy mum rzeczywiście są fajne, też planuję kupić, bo w mojej jeszcze myślę max 2 tygodnie pochodzę albo nawet nie. Fajnie, że tą wstawkę można wyciągnąć, bo jednak 400zł za kurtkę na w sumie 4 miesiące to jednak szkoda by mi było..Agulkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTen Tiny love to chodzi o ten taki 3w1?
A co używacie później do karmienia dziecka? Butelkę na kolanie ale przy rozszerzaniu diety co jest dobre?
Czy właśnie ten Tiny jest ok przy rozszerzaniu diety?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 11:51
-
Inka150 wrote:Ja też się dziś witam w 25 tygodniu
Mnie kopy dziecka nie bolą jak na razie, ale nie mogę przez nie spać, ostatnio codziennie jak się budzę to nie mogę przez jakieś 2h zasnąć. Zauwazyłam ostatnio, że jak się położę na plecach to jakoś mniej kopie, tylko, że już chyba za bardzo nie można spać na plecach? Wy śpicie?
Te kurtki z happy mum rzeczywiście są fajne, też planuję kupić, bo w mojej jeszcze myślę max 2 tygodnie pochodzę albo nawet nie. Fajnie, że tą wstawkę można wyciągnąć, bo jednak 400zł za kurtkę na w sumie 4 miesiące to jednak szkoda by mi było...
-
Sylwia dla mnie absolutny must have to krzesełko typowe do karmienia. U nas się super sprawdzilo. W zasadzie wszystkich co znam a mają dzieci to właśnie zachwalają.
Mieliśmy takie w całości regulowane, góra dół, do tyłu także polecam.
Tego typu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 11:53
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Jejku wrote:Macie pomysł, gdzie szukać w miarę taniej kurtki, w którą wejdę całą zimę? Zrobiło się zimno i okazało się, że już teraz nie mam w czym chodzić 😣 moja kurtka się nie dopina... 🙈
Chciałabym kupić coś na tyle uniwersalnego, żeby też po ciąży używać, o ile tak się da...?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Gratka, White Innocent, syllwia91, Katy, sucharek85, meetme, Nikodemka, iriiska, amethyst, vanilia120, Makt, talku, Elo, dory lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
Jejku wrote:O kurcze, myślałam, że właśnie babybjorn jest ok pod tym kątem! To w takim razie może lepiej, że jednak się na niego nie zdecydowałam
Makt lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
1 ❄️ -
nick nieaktualnyTak ale chodzi mi o moment gdzie dziecko jeszcze samo nie siedzi, uczy się jeść i lepiej mieć nie zapiete, szybko do wyciągnięcia.