X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    A ten babybjorn to nie jest przypadkiem odradzany przez fizjoterapeutow?
    Właśnie moja koleżanka fiZjo też nie rekimenduje

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole bujaczka nie planuje kupowac, ten po synku wywalilam z wielka przyjemnością bo mialam wrazenie, ze to on troche "pomogl" w opóźnieniu jego siadania chociaz nigdy nie spędzał w nim jakos duzo czasu, ale jednak moglo to miec jakis wplyw...Dla drugiego tylko cos na płasko, a potem mata edukacyjna :p

Co do kurtki to nie wiem jeszcze jak to rozwiązać, w tamtej ciazy na styk sie dopinalam pod koniec, a teraz brzuch wiekszy wiec na pewno sie nie dopne...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    💪😊 Tak przy weekendzie zaglądam
    💗💗💗💗
    U nas płaszczyki póki co starczaja (choć faktycznie, ciasno się zrobiło w biuście)
    Na szczęście też mam 1 z przeszywanymi guzikami więc w razie takiej konieczności bede mogła go dopasować.

Co do bujaczka to ja mam taki, moje dzieci są nieleżące.... Owsiki maleńkie 🙈🙉🙊
    Ale dostałam od znajomej to mam😎
    fisher-price-hustawka-kolyska-lezaczek-gratis-3254315.jpg

Kurcze już tak blisko 💪👍
    Ostatnio przywitała mnie na belly info o 50%przezywalnosci płodu, każdy kolejny tydzień to dodatkowe 10%.
    Ciesze się że to już tak blisko 💪💪💪

Moje dzieci dziś malują swój pokoik
    🙊🙉🙈
    Na szczęście tylko 1 ścianę ale i tak jestem pewna że będzie się działo 😱
    Pozdrowiamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 08:40

• Jejku Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    O kurcze, myślałam, że właśnie babybjorn jest ok pod tym kątem! To w takim razie może lepiej, że jednak się na niego nie zdecydowałam ;)

syllwia91, Natalia05, bummy lubią tę wiadomość

2fwagov3v67bgll4.png
    gg64roeqsrk054fy.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Jak go kupowałam to był podobno jeden z nielicznych, które właśnie fizjo polecali :P chyba, że przez ten czas już się zdążyło pozmieniać. Ja myślę, że jak wszędzie chodzi o umiar i żeby dziecko jak najwięcej czasu i tak spędzało na podłodze. Ja z niego korzystałam myślę max 20 minut dziennie i pewnie nie codziennie, ale musiałam mieć coś takiego żeby w spokoju zrobić chociażby siku :D moje dziecko niestety nie dało się zostawić na macie samo.

Zresztą był czas, że mieliśmy parę spotkań z fizjo u nas w domu i pytałam ogólnie o leżaczki, to kazała pokazać nasz. Mówiła, że jest ok i jeśli dziecko nie siedzi tam całego dnia, a jest wkładane sporadycznie i na chwilkę to nic się nie stanie :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przesledzilam temat lezaczkow i bujaczkow u mojej ulubionej fizjo i jedyny, ktory poleca w pierwszym okresie, to taki ktory jest rozkladamy zupelnie na plasko, czyli np Tiny Love i ja tak zrobie. Kupie uzywke, bede go miala w salonie, zeby nie jezdzic po calym mieszkaniu z dostawka, a jak dzidzia troszke podrosnie, to przestawie sie na matę.

Ja kupilam zimową parkę z regulowana szerokoscia w pasie :) Nie chcialam typowo ciazowej kurtki, bo za rok musialabym kupowac nowa...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu 😊 strasznie mi ten czas leci...
    Dziś mały w nocy tak się wiercil, że co chwilę mnie wybudzal.
    Dziewczyny czy was też czasami kopy dziecka bola? Już coraz więcej siły ma co czuć.

Moja córka była totalnie niebujaczkowa. A miałam okazję wypróbować aż w trzech bujaczkach... Po prostu jak ja się tam wkładało to histerii dostawała. Teraz raczej sobie ten zakup odpuszczę chyba że trafię jakaś używkę w dobrej cenie.

Ja jeszcze mieszczę się w plasz choć już jest taki na styk ale mam jeszcze wlasnie kurtkę parkę z regulacją to liczę, że do końca dotrwam... Mam nadzieję bo nie uśmiecha mi się kupować nowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 10:22

kate2friend lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babybjorn nie jest polecany bo wlasnie wymisza nienaturalna pozycje i obciaza kregoslup i biodra, ja bym tam nie posadzila noworodka ani dziecka ktore nie siedzi z podparciem. Tez uwazam ze jak lezaczek to tylko na plasko, ja mam ten tiny love 3w1 i tez tylko rozlozonego uzywalam. Dolozylam lepszy materacyk i super bylo bo kest troszke pod katem czy nawet lepiej jak dziecko ma tendencje do ulewania :)

• Inka150 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś witam w 25 tygodniu :) Mnie kopy dziecka nie bolą jak na razie, ale nie mogę przez nie spać, ostatnio codziennie jak się budzę to nie mogę przez jakieś 2h zasnąć. Zauwazyłam ostatnio, że jak się położę na plecach to jakoś mniej kopie, tylko, że już chyba za bardzo nie można spać na plecach? Wy śpicie?

Te kurtki z happy mum rzeczywiście są fajne, też planuję kupić, bo w mojej jeszcze myślę max 2 tygodnie pochodzę albo nawet nie. Fajnie, że tą wstawkę można wyciągnąć, bo jednak 400zł za kurtkę na w sumie 4 miesiące to jednak szkoda by mi było..

Agulkowa lubi tę wiadomość

k277fn7.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżeć na plecach mogę ale spać nie bo mały wtedy najbardziej kopie. Spanie tylko na boku z poducha między nogami. Ogólnie już coraz gorzej się ułożyć, żeby się młody uspokoił 😅

Inka150 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna juz na plecach nie spie😀 Tylko na bokach, staram sie bardziej. na tym lewym zeby nie uscikac tej zyly...

Inka150 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Tiny love to chodzi o ten taki 3w1?

A co używacie później do karmienia dziecka? Butelkę na kolanie ale przy rozszerzaniu diety co jest dobre?

Czy właśnie ten Tiny jest ok przy rozszerzaniu diety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 11:51

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Ja też się dziś witam w 25 tygodniu :) Mnie kopy dziecka nie bolą jak na razie, ale nie mogę przez nie spać, ostatnio codziennie jak się budzę to nie mogę przez jakieś 2h zasnąć. Zauwazyłam ostatnio, że jak się położę na plecach to jakoś mniej kopie, tylko, że już chyba za bardzo nie można spać na plecach? Wy śpicie?

Te kurtki z happy mum rzeczywiście są fajne, też planuję kupić, bo w mojej jeszcze myślę max 2 tygodnie pochodzę albo nawet nie. Fajnie, że tą wstawkę można wyciągnąć, bo jednak 400zł za kurtkę na w sumie 4 miesiące to jednak szkoda by mi było..
    Teraz jest w sklepie online jakaś akcja rabatowa 10procent na jeden i 20na dwa produkty. Tyle z emojeho rozmiaru nie ma :( .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma w morfologii zbyt wysokie leukocyty i neutrofile i jakieś dziwne takie ig podwyższone? Tzn w stosunku do norm.ogolnych nie jakiś specjalnie ciążowych . I jeszcze wyszły mi obniżone płytki:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dla mnie absolutny must have to krzesełko typowe do karmienia. U nas się super sprawdzilo. W zasadzie wszystkich co znam a mają dzieci to właśnie zachwalają.
    Mieliśmy takie w całości regulowane, góra dół, do tyłu także polecam.
    Tego typu...

281f8be08636.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 11:53

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    Macie pomysł, gdzie szukać w miarę taniej kurtki, w którą wejdę całą zimę? Zrobiło się zimno i okazało się, że już teraz nie mam w czym chodzić 😣 moja kurtka się nie dopina... 🙈
    Chciałabym kupić coś na tyle uniwersalnego, żeby też po ciąży używać, o ile tak się da...?
    Ja mam z bonprix płaszcz ciążowy, ale nie jest puchowy, wiec boje się, ze styczeń-luty może być trochę zimno. Widziałam jeszcze fajny plaszcz online w C&A. Rozważam :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam moje łóżeczko, bo się jaram :)
    b72818d4c29e.jpg

Gratka, White Innocent, syllwia91, Katy, sucharek85, meetme, Nikodemka, iriiska, amethyst, vanilia120, Makt, talku, Elo, dory lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wrote:
    O kurcze, myślałam, że właśnie babybjorn jest ok pod tym kątem! To w takim razie może lepiej, że jednak się na niego nie zdecydowałam ;)
    Ja dostałam od koleżanki ten i właśnie on ponoć jest bardzo polecany 🤷‍♀️

Makt lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulkowa wrote:
    Sylwia dla mnie absolutny must have to krzesełko typowe do karmienia. U nas się super sprawdzilo. W zasadzie wszystkich co znam a mają dzieci to właśnie zachwalają.
    Mieliśmy takie w całości regulowane, góra dół, do tyłu także polecam.
    Tego typu...

281f8be08636.jpg
    Tak ale chodzi mi o moment gdzie dziecko jeszcze samo nie siedzi, uczy się jeść i lepiej mieć nie zapiete, szybko do wyciągnięcia.

• Agulkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te krzesełko odchyla się do pozycji półleżącej. No nie wiem u nas się sprawdziło. Fakt, że córka szybko siedziała...

syllwia91 lubi tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ