Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak jak dziewczyny. Spiworka nie kupuje, stawiam na polarowy kombinezon i kocyk. Do fotelika kupie otulacz i tyle
My mamy taki termin, ze tak naprawde to nic nie wiadomo. Caly czas mam w glowie, ze kilka lat temu w kwietniu lepilam balwana -
Ja też nie kupuje śpiworka. Tylko polarowy kombinezon. Kocyk będzie w razie czego. Z resztą jakby faktycznie było zimno to skoczę na szybko coś kupić.
Sylwia daj znać po wizycie. Ciekawe jaki już będzie duży Twój synek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 14:42
syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulkowa to wychodzi ze masz troche wyzej ciete...
Ja spiworkow nie kupuje bo mam trzy 😀 Mysle ze nie bedzie az tak zimno, chociaz ja tam wole akurat ubrac lzej a wlasnie przykryc albo wlozyc w spiworek jak juz anizeli ubierac grubo... Do fotelika zadnych otulaczy ani spiworow tylko kocyk wystarczy, moje dzieci zawsze szybko spocone wiec w aucie od razu rozbieram i odkrywam.
Z pogoda nie wiadomo, moze byc snieg a moze byc juz 20 stopni 😀 -
White Innocent wrote:Ja stawiam na gruby pajacyk + kocyk, a gondola ma dodatkowo pokrywę, więc taki śpiworek wydaje mi się zbędnym wydatkiem. Ja kupiłam dopiero do spacerówki na kolejną (a właściwie pierwszą zimę
) tylko, że ja córkę rodziłam pod koniec marca i jak wyszłam ze szpitala to już była piękna pogoda. Jeśli okaże się, że teraz zima będzie się ciągnęła do czerwca to najwyżej na szybko zamówię po porodzie
Popatrz na śpiworek Zaffiro 5w1 jak coś, jest trochę krótszy, ale 3 razy tańszy
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
marcela123 wrote:Też się zastanawiałam nad śpiworkiem, ale chyba sobie daruje bo ja mam termin na koniec marca a wyrazie jeśli będzie zimno to na bieżąco kupię.
Ogólnie ja mam rożek, pościel i ochraniacz do łóżeczka po Synku z tym wzorem w piórka, który wybrałaś. Fajne są, ale szczerze drogie i nie wiem czy drugi raz bym kupiła.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Odnośnie śpiworka, to moja uzdolniona mam robi mi właśnie taki z włóczki Alizee puffy (plecie się go ręcznie i bardzo szybko i łatwo to idzie:)) Od środka będzie polarek minky...
Na zdjęciu jeszcze nie pozszywany:
https://zapodaj.net/ab5cd708deda9.jpg.html
I teraz zastanawiam się co z kombinezonem? Jakie kupujecie? Macie jakieś linki? -
Olalasz też się zaatanawiam nad takim spiworkiem,podobają mi się mega 🤩 tylko właśnie nie wiem czy to jest praktyczne jak nie będzie mega zimy. No bo jak trzeba na spacerze wyjąć dziecko z wózka, to chyba lepiej w kombinezon i ewentualnie kocyk, w takim śpiworku chyba nie ma opcji.
PS. Zaczynam dziś szkołę rodzenia! I nawet się cieszę, że to jużWhite Innocent, Makt lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Ja tez spiworka nie kupuje.
Teraz faktycznie rozmyślam czy nie udać sie do rodzinnej bo skierowanie do diabetolog albo chociaż zrobić jeszcze jedna krzywa-prywatnie
Nie zrobisz krzywej bez skierowania, nawet prywatnie, więc tak czy siak najpierw byś musiała odwiedzić rodzinną -
Ja też miałam dylemat ze spiworkiem, ostatecznie szyję specjalny kocyk do fotelika plus kołderkę do wózka. A poza tym mam po jednym polarowym pajacu i kombinezonie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 15:27
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja miałam śpiworek wełniany zafirro dla córki- do spacerówki jak najbardziej polecam. Chodziłam z nią na 2-3 godzinne spacery przy -10 ( lubiła spać w wózku) i było jej cieplutko. Ale wydaje mi się, ze do gondolki on będzie za gruby i za duży. Ja ogólnie mam ten zafirro po córce plus jak kupowałam lekką spacerówkę od kuzynki to dała mi po synku 2 śpiworki ( wiosenny i zimowy) wiec w razie co jestem obstawiona 😂 ale wydaje mi się, ze kocyk plus kombinezon polarowy wystarczy. 😊
-
White Innocent wrote:Nie zrobisz krzywej bez skierowania, nawet prywatnie, więc tak czy siak najpierw byś musiała odwiedzić rodzinną
U mnie bez problemu zrobisz krzywą bez skierowania. Wiem bo sama tak robiłam na początku ciąży 😂 z resztą teraz muszę ją powtórzyć i tez żadnego skierowania nie dostałam. -
nick nieaktualny
-
Ja robiłam krzywą podczas starań, w marcu? Bez problemu. Prywatnie, nikt nie pytał o skierowanie. Chyba że w ciąży jest inaczej? Ale teraz też nie dostałam od mojej gin skierowania, tylko mam wpisane do książeczki ciąży jakie badania zrobić.
Też bym nie robiła jednego badania po drugim w tak krótkim czasie. To jednak obciążenie dla organizmu.
-
Ushio wrote:Odnośnie śpiworka, to moja uzdolniona mam robi mi właśnie taki z włóczki Alizee puffy (plecie się go ręcznie i bardzo szybko i łatwo to idzie:)) Od środka będzie polarek minky...
Na zdjęciu jeszcze nie pozszywany:
https://zapodaj.net/ab5cd708deda9.jpg.html
I teraz zastanawiam się co z kombinezonem? Jakie kupujecie? Macie jakieś linki?
Szkoda że wcześniej nie poruszylysmy tego tematu. Moja mama zaoferowała że zrobi mi kocyki letni i zimowy z welny Merino. W niedziele zamowilam potrzebne włóczki. Gdybym wiedziała o istnieniu tej co piszesz też bym zamówiła. Lubię robótki ręczne chociaż na drutach nigdy nie nauczyłam się robić. A skoro do tego drutów nie trzeba to może sama bym zrobiła.
A Twoja mama to tak z glowy czy ma wzór na takie cudo?