X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iriiska wrote:
    Olalasz masz taki fajny długi brzuszek :) wysoka jesteś to się rozłożył ładnie po całości.
    No może tak. Mnie się wydawało, ze on jest strasznie duży, ale widzę, ze w porównaniu z Waszymi to raczej umiarkowany :) Ja ostatnio trochę przybrałam na wadze, ale wciąż mam kilogram na minusie.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia całe szczęście, że to ciśnienie się ustabilizowało! Dobrze, że się odezwałaś, bo tu już najgorsze myśli się unosiły w powietrzu. Fajnie, że do domu Cie wypuścili, a to pewne, że cesarka będzie? Nie biorą pod uwagę w ogóle sn? Z tą wagą dziecka to bym się wcale nie zdziwiła jakby teraz jednak było mniej

k277fn7.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok. Martwiłam sie, bo przed zniknięciem pisałaś, że psychicznie słabo sie czujesz, a ja jestem przeczulona na tym punkcie. Masz bardzo ładną kuleczkę moim zdaniem. Tylko takie zasinienia. Jakbyś miała mieć cesarkę 26.02 to tez już lada moment. Ja mam 17.02 :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze ze wrocilas, wszystkie sie martwilysmy! Ciesze sie ze lepiej u ciebie i ze cisnienie sie ustabilizowalo ☺️ Ktg chyba trudne w interpretacji nie jest, chodzi o to zeby tetno dziecka bylo dostc miarowe, zeby nie bylo spadkow i skokow drastycznych, i tak jak dziewczyny pisaly to wlasnie spadki sa bardziej niebiezpieczne. I zjedz cos przed ktg i sie napij koniecznie nie na pusty zoladek :)

Wszystkie brzuchy swietne 😀 Iriiska i Inga noo faktycznie juz opadly, dzieciaczki sie szykuja powoli.

Wy macie schizy ze brzuchy duze a ja mam ze maly, ze za malo jem ze to moja wina itd 🤦‍♀️ A jeszcze jak sobie przypomne jak na poczatku gadalam ze nie chce tak przytyc ze bede wagi pilnowac i ze wole mniejsze dziecko ze. wzgledu na macice to mam pchote sie pacnac w leb🙈 Wykrakalam

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam, ze moj cos opadl, ale jednak nie xd Wszystkie brzuchy piekne chociaz kazdy inny :p

6bd5239f96d2.jpg

Sorki za tlo, stelaz od kolyski poki co nie ma swojego miejsca xd

Sylwia, ciesze sie, ze sie odezwalas i u Ciebie ok ;)

Mia, Twój brzuch taki mini mini :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 16:19

White Innocent, Mia ❤️, Agulkowa, bummy, Inka150, Makt, kate2friend, GWHT lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Sylwia, cieszę się, ze u Ciebie wszystko ok. Martwiłam sie, bo przed zniknięciem pisałaś, że psychicznie słabo sie czujesz, a ja jestem przeczulona na tym punkcie. Masz bardzo ładną kuleczkę moim zdaniem. Tylko takie zasinienia. Jakbyś miała mieć cesarkę 26.02 to tez już lada moment. Ja mam 17.02 :)
    17. 02 to dzien urodzin mojej mamy hehe. Sama mi życzy porodu wtedy ale ja donoszona mam dopiero 20.02. Tak 26 już baaardzo niedługo i bardzo bym chciała, naprawdę, nie chce zwlekać tyle a po 2 te wizyty co tydzień.... Co tydzień 200zl... 🙄
    Wypuścili mnie w sumie dlatego bo bali się o moj właśnie psychiczny stan, leżałam, płakałam, nie chciałam jeść, zostałam na sali sama bo mojej sąsiadce nagle o 22 jak spała odeszły wody ale to tak jak na filmie że ja sama w szoku byłam 🙄 i taki młody lekarz walczył z ordynatorem że jeśli wyniki wyjdą ok to wyjdę się przewietrzyć i nabrać sił przed porodem i nagle jak wyszłam to odżyłam! Wyszłam nawet w piątek do znajomych ale byłam w stresie że mi na sofie u znajomego wody odejdą 😂 jeżdżę co 2 dzień do centrum, robię cokolwiek żeby czas leciał i w ogóle się nie oszczędzam, potem cierpię trochę ale rano znowu jest dobrze

Olalasz, kate2friend lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz- Ty masz taki jak moj. Nie obraz się ale ze tak powiem ja np. Mam duzy brzuch na górze a na dole taki "zwis"skorny :p dlatego nie wstawiam zdjec bez leginsow ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia dobrze ze wrocilas, wszystkie sie martwilysmy! Ciesze sie ze lepiej u ciebie i ze cisnienie sie ustabilizowalo ☺️ Ktg chyba trudne w interpretacji nie jest, chodzi o to zeby tetno dziecka bylo dostc miarowe, zeby nie bylo spadkow i skokow drastycznych, i tak jak dziewczyny pisaly to wlasnie spadki sa bardziej niebiezpieczne. I zjedz cos przed ktg i sie napij koniecznie nie na pusty zoladek :)

Wszystkie brzuchy swietne 😀 Iriiska i Inga noo faktycznie juz opadly, dzieciaczki sie szykuja powoli.

Wy macie schizy ze brzuchy duze a ja mam ze maly, ze za malo jem ze to moja wina itd 🤦‍♀️ A jeszcze jak sobie przypomne jak na poczatku gadalam ze nie chce tak przytyc ze bede wagi pilnowac i ze wole mniejsze dziecko ze. wzgledu na macice to mam pchote sie pacnac w leb🙈 Wykrakalam
    Ja w szpiralu jak miałam to koszmar przeżywałam bo mały strasznie szalał na ktg i jak spał było ok 135-140 a jak brykał to doszło 2 razy do 200 i włączył się alarm i ja od razu panika a potem znowu spokój ale lekarze za każdym razem mówili że ktg mam idealne że takie jak ma być, widać że dziecko szaleje że są gorki i doliny, także mam nadzieję że we wtorek jak pójdę to polozna coś powie w sensie że jest ok a jak nie to wyślę mnie na ip

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka- jaka Ty chudzinka jestes. Jej ❤

Inka150 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka150 wrote:
    Syllwia całe szczęście, że to ciśnienie się ustabilizowało! Dobrze, że się odezwałaś, bo tu już najgorsze myśli się unosiły w powietrzu. Fajnie, że do domu Cie wypuścili, a to pewne, że cesarka będzie? Nie biorą pod uwagę w ogóle sn? Z tą wagą dziecka to bym się wcale nie zdziwiła jakby teraz jednak było mniej
    Biorą biora sn pod uwagę ale jeśli przekroczy na usg te 4.2050 to nie ma szansy, mój lekarz ogólnie bardziej chce mi zrobić cc, on dla swojego spokoju chce żebym miała cesarke i żeby on ja zrobił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja byla w niedziele na ktg to tez mala szalala a do tego poszlam glodna wiec tetno tam jej 120-200 i to byly takie coagle wachania. Ale nie panikowali (ha ha cos nowego!) tylko polozne przyniosly mi sniadanie i kazali sie zrelaksowac, po ponad 40 min sie uspokoila. Zle jest chyba jak ponizej 100 abo powyzej 200 ilus tam, tylko wtedy to chyba od razu wyjmuja 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Sylwia ja byla w niedziele na ktg to tez mala szalala a do tego poszlam glodna wiec tetno tam jej 120-200 i to byly takie coagle wachania. Ale nie panikowali (ha ha cos nowego!) tylko polozne przyniosly mi sniadanie i kazali sie zrelaksowac, po ponad 40 min sie uspokoila. Zle jest chyba jak ponizej 100 abo powyzej 200 ilus tam, tylko wtedy to chyba od razu wyjmuja 😀
    No u mnie też zero paniki, polozna przyszła kazała się obrócić na bok i już było stałe tętno przy ruchach skaczace do 170 no ale mówili że każdy ma wyższe jak się rusza i żebym nie panikowała. Tylko w sumie raz mi zniknął ale to bardziej uciekł na ktg i wyło niż że spadło. Zobaczę czy te położne coś będą komentować czy zapłacę za to i słowa nie dowiem się...

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a długo w sumie byłaś w szpitalu? Super, ze Cię wypuścili. Na pewno zdrowiu psychicznemu to pomaga.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Olalasz- Ty masz taki jak moj. Nie obraz się ale ze tak powiem ja np. Mam duzy brzuch na górze a na dole taki "zwis"skorny :p dlatego nie wstawiam zdjec bez leginsow ;p
    Nie obrażam się, bo chyba nie skumałam :) Ale w sensie, ze mam zwis skórny tez? :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Sylwia, a długo w sumie byłaś w szpitalu? Super, ze Cię wypuścili. Na pewno zdrowiu psychicznemu to pomaga.
    8 dni byłam, ale szczerze? Sama nie mówiłam im że chce wyjść i jeśli bym trafiła tam np jutro to bym się chyba trochę nawet cieszyła 🙄 🙈

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam tydzien w pierwszej ciazy i sie wypisalam w koncu na wlasne zadanie bo bym tam nie usiedziala wiecej, a i nie bylo takiej potrzeby zebym tam dluzej siedziala :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dobrze, że jesteś, bo nawet mój mąż pytał, czy wiadomo, co u Ciebie :)

Syllwia91 lubi tę wiadomość

yN7Pp2.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Nie obrażam się, bo chyba nie skumałam :) Ale w sensie, ze mam zwis skórny tez? :)
    No no. Na gorze skora bardzo napieta, taka kuleczka a na dole luzna. Chyba dobrze opisalam? :p mozliwe ze wraz z obnizeniem brzucha ta skora nizej tez sie napnie ;)
    Ja po wizycie u gin. Wyniki ok. Jest wszystko w porządku.

Syllwia91, talku, Gratka, bummy lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja bylam tydzien w pierwszej ciazy i sie wypisalam w koncu na wlasne zadanie bo bym tam nie usiedziala wiecej, a i nie bylo takiej potrzeby zebym tam dluzej siedziala :p
    Też zależy od szpitala, gdybym leżała w innym to bym wyskoczyła przez okno ale akurat w tym moim jest tak przyjemnie... Ze juz tetwz mogę wrócić, mam wszysrko gotowe, mąż mnie wkurza ostatnie 2 dni więc nie tęskniłabym jeden dzień 🙈🙉 tak mówię ale jakbym miała jechać teraz to bym inaczej mówiła....

Katy, Makt lubią tę wiadomość

• KolendrA Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia dobrze że jesteś :)
    Fajne te brzuchy :) po porodzie już nie będzie wymówek :p
    Co do szpitala... To chyba wyjde od razu jak mnie wypiszą :) nie mamy samochod i trzeba byłoby kombinowac z dojazdem... Poza tym to moje drugie dziecko, takze conieco już wiem, szpitale mnie przerażają no i na pewno będę tęsknić za Marcelinką.

Agulkowa lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ