Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bardzo mi przykro, choć nie ukrywam że mam jeszcze nadzieję że może coś się pojawi u was.
Talku , panna B - to jest tak że rozwija się to na cukrzycs czy po ciąży mija? Jakie są główne powikłania? Panna b udało ci się faktycznie zbić w ten sposób cukier?
U mnie jest to trochę problem bo ja teraz tylko owoce jem praktycznie.
Doriana suszarka też polecam z całego serca niesamowita wygoda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 10:59
-
Natalia05 dopiero zauważyłam że masz dwójkę starszaków.To faktycznie jest łatwiej gdydzieci się już potrafią ogarnąć.
Moje niby składają i same się ubierają ale jeśli chodzi o sortowanie ubranek, wkładanie i wyciaganie z szafy to już słabiej im wychodzi... Mój syn to np lubi koszulkę z samego spodu wyciągnąc i obserwuje jak reszta leci ;O
Córka to jak typowa baba... przebiera i wybiera... zanim trafi na tą jedyną to sporo przekopie
Ale dałaś mi do myślenia z tą suszarką !!!! TO MOŻE BYĆ DLA MNIE JAKIEŚ UŁATWIENIE.
A jakie przyłącza potrzebuje taka suszarka ??? tylko prąd ???
bo w łazience to już nie ma szans na upchnięcie jej ale w kuchni mam jedną szafkę do zagospodarowania to może bym tam ją wcisneła ??? tylko nie wiem czy są takie pod zabudowę ??
Moj sis ma suszarkę ale czasami jednak prasuje. Mówiła mi że wszystko zależy od prania.... -
nick nieaktualnyDorjana moja 8 latka sie przebiera kilka razy na dzien 😂 Do tego jak na dziewczynkę to sie strasznie brudzi, wszystkie bluzki w plamach w czekoladzie w kakao cokolwiek je to laduje na bluzce hahah
Suszarka chyba tylko prąd potrzebuje hmm moze odpływ wody jeszcze musiałabyś zapytać w sklepie. Wiadomo ze jak ktos chce miec idealnie uprasowany na gładko to nadal musi prasować ale jednak to oszczędza duuuuzo czasu bo nie trzeba wieszać tego prania (czego nianawidze) i wychodzi względnie niepogniecione (nie mozna napchać na maxa bo sie bardziej wygniecie). Ja nawet nie mam pralki ani suszarki w domu tylko zamawiam siebie pralnie w bramie obok mamy taka duża do użytku lokatorów
Hmm no maluchy ci duzo nie pomogą ale mąż juz moze 😏 Jakis podział obowiązków, zmiany czy cos wypracujecie sobie jak wam najlepiej pasujeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 11:34
-
Doriana ja mam taką która wymaga tylko prądu. Ma taki zbiorniczek na skroplona wode po prostu się go opróżnia po paru praniach. Wtedy nie potrzebuję odpływu
Ja prawdę mówiąc rzadko prasuje. staram się kupować takie rzeczy które tego nie wymagają. mamy też taki sposób że jak jest jakaś rzecz którą chcemy mieć prostszą na przykład sukienkę to troszeczkę jej nie dosusza w suszarce wyciągam i wieszam na wieszak. Mąż koszule wiadomo musi prasowacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 11:38
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Wow.... Czyli że można tak sobie przerywać suszenie i wyciągać
😉😜 To super...
Ja większość ciuszków dostalam albo pożyczyłam więc różnie to bywa z materiałami ale jak nawet o połowę mniej prasowania będzie to super.
Coś mi się wydaje że moja sis też ma z takim zbiornikiem. Będę na pewno z mężem rozmawiać na ten temat bo już nie tyle to prasowanie co samo suszenie mnie przeraża.
Teraz ledwo się wyrabiam z dziećmi, zima suszarka w salonie i przedpokoju... Przejść się nie da bo swoje odatac musi.
A przy kolejnym dzieciaczku to ja nie wiem gdzie ja te suszarki stojące ustawie
🙉🙈🙊
-
My jestesmy wlasnie na etapie planowania urzadzenia mieszkania, odbieramy je w pazdzierniku i na pewno tez zdecydujemy sie na suszarke. Uwazam, ze to super sprawa w malym mieszkaniu, zeby nie zawalac go praniem. My postawimy w lazience suszarke na pralce, zeby zaoszczedzic miejsce
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
My teraz mamy tak śmiesznie bo w kuchni, mamy dosłownie mikro łazienka w której ciężko się obrócić więc byłoby trudno. W grudniu listopadzie powinniśmy się przeprowadzić to będzie łatwiej.
Doriana zatrzymać no i w ogóle tam są różne programy, ekstra suche, suszenie bawełnę, suszenie syntetyków, do prasowania (wtedy zostawia takie leciutko zawilgotmione ) i jakieś tam jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 11:56
-
nick nieaktualnyNo to pranie suszące sie w mieszkaniu to masakra. Niektórzy wiem ze prasują ciuszki niemowlęce, szczerze mówiąc nie rozumiem po co. Ja mam duzo ciuszków tez pozostawałam takze raz w tygodniu uprać mi starczy. Lepiej miec wlasnie wiecej i nie musieć codziennie prac, duzo roboty odpada. Tez zalezy czy maluch ulewa itd Moje nie ulegały to 10 tetr w zupełności starczyło (głównie dla mnie jak mi sie z cycków lało 🤣)
I włączyło mi sie senność i zmęczenie eh nie moge sie rano z łóżka zwlec 😳 -
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Dziewczyny macie wrażenie motyli w brzuchu? Tak mnie się kilka dni już kręci, fruwa że to aż drażni
Koleżanka mi mówiła ze miała takie motyle od 8 tyg - ona twierdzi ze to te pierwsze ruchy co je tylko na usg widać ma już dwoje dzieci wiec może mieć racje 😁syllwia91 lubi tę wiadomość
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
na tym etapie to raczej jeszcze nie ruchy, a gazy w jelitach c:
jestem i ja. wróciliśmy właśnie z polandrock festival. najlepiej bawiła się nasza 18nasto miesięczna panna, której wszędzie było pełno.
dziewczyny, które usłyszały ostatnio złe wiadomości - wysyłam w Waszą stronę dużo siły ❤Morwa lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:Pierwsze ruchy to chyba w 16,17 tyg dopiero czulam
Pierwsze ruchu które my czujemy tak, ale dzidziuś się już wcześniej rusza przecież i ponoc te pierwsze bardzo wczesne to takie właśnie motyle w brzuchu moja siostra tez mówiła ze taki bąbelki czuła już bardzo wcześnie a jako lekarz raczej umie odróżnić jelita od macicy
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
dory wrote:na tym etapie to raczej jeszcze nie ruchy, a gazy w jelitach c:
jestem i ja. wróciliśmy właśnie z polandrock festival. najlepiej bawiła się nasza 18nasto miesięczna panna, której wszędzie było pełno.
dziewczyny, które usłyszały ostatnio złe wiadomości - wysyłam w Waszą stronę dużo siły ❤
Dory, jak było na festiwalu? Nie obawiałas się w takiej wczesnej ciąży jechać? Spaliscie w namiocie?
My mamy bilety na festiwal za dwa tygodnie, ale mam obawy.
Karola, włosy wypadające garściami to był mój pierwszy objawy ciąży. Nadal bardzo wypadają. Ja trzy tygodnie temu obcięłam dość znacznie żeby się wzmocniły. -
fiorella82 wrote:Cześć, podczytuje was z ukrycia, ale nie miałam odwagi pisać póki nie zobaczę serduszka. Dziś zobaczyłam 7 mm cud i uwierzyłam że urodze rumianego bobasa. Mam 37 lat, mieszkam w Krakowie, to będzie pierwsze dziecko
fiorella82 lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
talku wrote:Dory, jak było na festiwalu? Nie obawiałas się w takiej wczesnej ciąży jechać? Spaliscie w namiocie?
My mamy bilety na festiwal za dwa tygodnie, ale mam obawy.
Karola, włosy wypadające garściami to był mój pierwszy objawy ciąży. Nadal bardzo wypadają. Ja trzy tygodnie temu obcięłam dość znacznie żeby się wzmocniły.
23.03.2015-aniołek 9tc
22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
Synek 💙💙💙 -
dory wrote:jestem i ja. wróciliśmy właśnie z polandrock festival. najlepiej bawiła się nasza 18nasto miesięczna panna, której wszędzie było pełno.
My również byliśmy, ale córę sprzedaliśmy babci no i my też głównie na Kult pojechaliśmy, więc na polu zameldowaliśmy się dopiero wczoraj o 18 i o 3 w nocy już wracaliśmy. Teraz już odespaliśmy, Mała się super bawiła z babcią i mogliśmy spokojnie odpocząć.
Co do ruchów to właśnie "motylek" czy tam "rybka" to są pierwsze odczucia, ale na pewno nie w 8 tc. Bliżej 14 tygodnia moooże, chociaż i tak uważam, że to szybko
Dziewczyny, które usłyszały złe wiadomości - bardzo mi przykro, tule