X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Idziecie na prenatalne? Dużo płacicie za badanie? Tak z ciekawości pytam

Tak, ja idę na prenatalne i robię test PAPPA. Łączny koszt 400 zł

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jestem załamana :( 6t3d i pusty pęcherzyk... a byłam taka szczęśliwa 😭

Inga, ściskam mocno 😘 trzymaj się dzielnie. Na pewno zaraz zawita do , Twojego brzuszka Kropek. Pamiętaj, że puste jajo płodowe zdarza się najczęściej raz.

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, myślę, że to normalne przy trzecim dziecku mieć obawy "jak ja to ogarnę" 😬. Ale będziesz miała trzeciego bąbla do kochania, na pewno poukładasz sobie rzeczywistość, złapiecie rytm dnia i wszytsko to co dzisiaj Cię przeraża będzie normalną codziennością 😀
    Dobrze, że jutro wszyscy idą do placówek i mąż do pracy. Skupisz myśli na czymś innym i wrócisz na swoje codzienne domowe tory. Może wybierz się na dłuższy spacer, posiedź na ławce w parku, zajmij głowę czymś przyjemnym. Chociaż na godzinę, to ogromnie pomaga 😘

Dorjana lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Inga, ściskam mocno 😘 trzymaj się dzielnie. Na pewno zaraz zawita do , Twojego brzuszka Kropek. Pamiętaj, że puste jajo płodowe zdarza się najczęściej raz.
    ja dzisiaj mam 6 tydzien i2 dzien zaraz mam usg i wiem ze bedzie to samo.. a mialas cialko zolte? jesli tak to jest szansa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 07:44

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Jestem załamana :( 6t3d i pusty pęcherzyk... a byłam taka szczęśliwa 😭

Strasznie mi przykro
    😥
    Te pierwsze tygodnie to taka ruletka. Kobieta nie ma pewności czy to juz to czy tym razem się uda???
    Ja do dnia dzisiejszego boję się cieszyć ciąża bo mam wrażenie że na nastepnej wizycie usłyszę że serduszka nie ma
    😥

Trzymaj się kochana, może następna wizyta wykaże że jednak coś tam kielkuje???

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    ja dzisiaj mam 6 tydzien i2 dzien zaraz mam usg i wiem ze bedzie to samo.. a mialas cialko zolte? jesli tak to jest szansa

Agika88 dawaj znać jak będziesz miała możliwość. Trzymam kciuki aby pikalo!!!!
    Musi tak być!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Agika88 dawaj znać jak będziesz miała możliwość. Trzymam kciuki aby pikalo!!!!
    Musi tak być!!!!
    Oj kochana ja sie juz pogodzilam, u mnie nie ma nawet cialka zoltego.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:

Niestety ciałka żółtego też brak :( i pęcherzyk ciążowy ma już nieprawidłowy kształt jak by się zapadał :(

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Niestety ciałka żółtego też brak :( i pęcherzyk ciążowy ma już nieprawidłowy kształt jak by się zapadał :(
    Bez cialka to raczej nie ma szans... tez czekam na usg ale wiem co bedzie... co za pech

• talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Oj kochana ja sie juz pogodzilam, u mnie nie ma nawet cialka zoltego.

Agika u mnie 5t4d też nie było ciałka żółtego. Naprawdę to jeszcze o niczym nie świadczy. I też już się godziłam z najgorszym...
    Wiem, że może być różnie. Te początki są trudne, ale warto być dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby był zarodek 😘

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Agika u mnie 5t4d też nie było ciałka żółtego. Naprawdę to jeszcze o niczym nie świadczy. I też już się godziłam z najgorszym...
    Wiem, że może być różnie. Te początki są trudne, ale warto być dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby był zarodek 😘
    Dziekuje kochana mialam usg przedwczoraj juz chyba 14mm pecherzyk wiec nie wierze ze cos sie zmieniło.. strasznie to przykre..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga moze poczekaj jeszcze i sprawdź za tydzień? Sa przypadki ze pojawia sie bardzo pozno...

Dorjana ja tez mam takie myśli jak sobie poradzę z dwoma maluchami, roznica bedzie 19 miesięcy. Najstarsza corka ma ostatni rok w szkole musi sie dostać do liceum a tutaj bardzo ciezko to zrobić. Młodsza 3 klasa podstawówki i ona taka mami córa wiec tez musze miec czas dla niej. W grudniu kończę tez 35 lat 😄 Mi nikt nie pomaga i nie pomoże, mieszkamy za granica i mam tu tylko moja mamę, dodatkowo musimy sie jeszcze opiekować moja babcia 90 lat z demencja i znaleźć jej jak najszybciej ośrodek opieki w Polsce bo juz nie dajemy rady. Takze no tez za słodko nie jest. Ja lubię sobie ułatwiać życie wiec napewno nie bede wszystkiego sama robiła, pranie robimy raz w tygodniu, nie wieszam bo susze w suszarce, nie prasuje, kazdy składa sobie sam i włada do szafek sam. Z gotowaniem różnie, mąż i najstarsza jedzą poza domem, dla młodszych ja gotuje. Jakos sie ogarnie, najtrudniej bedzie jak maluch bedzie miał z 3-4 miesiące wczesniej to luzik jedzą i spia 😏

Dorjana lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika, Inga a kiedy macie teraz kolejne kontrolne USG?

relgi09kukfprg92.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Inga moze poczekaj jeszcze i sprawdź za tydzień? Sa przypadki ze pojawia sie bardzo pozno...

Dorjana ja tez mam takie myśli jak sobie poradzę z dwoma maluchami, roznica bedzie 19 miesięcy. Najstarsza corka ma ostatni rok w szkole musi sie dostać do liceum a tutaj bardzo ciezko to zrobić. Młodsza 3 klasa podstawówki i ona taka mami córa wiec tez musze miec czas dla niej. W grudniu kończę tez 35 lat 😄 Mi nikt nie pomaga i nie pomoże, mieszkamy za granica i mam tu tylko moja mamę, dodatkowo musimy sie jeszcze opiekować moja babcia 90 lat z demencja i znaleźć jej jak najszybciej ośrodek opieki w Polsce bo juz nie dajemy rady. Takze no tez za słodko nie jest. Ja lubię sobie ułatwiać życie wiec napewno nie bede wszystkiego sama robiła, pranie robimy raz w tygodniu, nie wieszam bo susze w suszarce, nie prasuje, kazdy składa sobie sam i włada do szafek sam. Z gotowaniem różnie, mąż i najstarsza jedzą poza domem, dla młodszych ja gotuje. Jakos sie ogarnie, najtrudniej bedzie jak maluch bedzie miał z 3-4 miesiące wczesniej to luzik jedzą i spia 😏

Przeczytalam o tym spaniu i mi sie przypomnialo ze moja zaczęła spac po 3 mscu wczesniej to bylo dziecko niespiace ;p ale zycze spiocha ;*

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Agika, Inga a kiedy macie teraz kolejne kontrolne USG?

Mi wczoraj lekarz w szpitalu powiedział, że mam w poniedziałek i we wtorek zrobić betę i jak będzie spadać to zgłosić się do szpitala... miałam wczoraj lekkie plamienie, ale nie wiem czy sama przy aplikowaniu luteiny się nie zadarłam, bo jak dojechałam do szpitala to lekarz krwi nie widział.

age.png

age.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika, Inga, przykro mi :(
    Choc naprawde warto jeszcze poczekac...
    Inga, jestes pewna, ze bylas badana dobrym sprzetem?

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Panna b jaki miałaś ten cukier ? Jaką dietę stosujesz ? Ja miałam 98, kolejne badanie 95, kolejne 91:/

Ja na czczo 103 potem 104 na czczo przy krzywej 94 no i lekarz kazal powoli juz diete,byla w szpitalu dietetyczka,kupilam glukometr i walcze ;) posilki co 2 lub max 3 h bialko od 2 sniadania,do kazdego posilku warzywa,mięso duszone,zero slodyczy i fast foodow,owoce tylko wybrane,jogurty,kefiry no i dwie kolacje oststnia o 21 wtedy rano mam mniejszy cukier,specjalny chleb ig,mierze cukier po 1 h od osilku i sprawdzam co mi podnosi a conie ;) zajrzyj na str slodkie mamy tam sa cenne informacje ;)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Agika, Inga, przykro mi :(
    Choc naprawde warto jeszcze poczekac...
    Inga, jestes pewna, ze bylas badana dobrym sprzetem?

Nie mam pojęcia czy sprzęt był dobry :( na pewno sprawdzę przyrost bety i pójdę do innego lekarza na usg... mój akurat jest na urlopie i 12 sierpnia mam umówioną wizyte u niego

age.png

age.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, PannaB, ja na czczo mam 91 nie robiłam krzywej cukrowej, ale lekarz się zastanawiał czy mi nie zlecić.
    Może gdybym teraz stosowała dietę to do kolejnego badania ureguluję ten cukier i nie stwierdzą mi cukrzycy?! Kurde, martwię się tym.

relgi09kukfprg92.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku wejdz na slodkie mamy poczytaj sprawdz moze utrzymasz cukry i nie bedzie zagrozenia cc ;) ja np myślałam ze jedzac do 19 robie dobrze a tymczasem rano cukier 104 dooiero gdy zjadalam ok 21 to cukier byl kolo 90,niestety mierze tez cukier w nocy i jest za duzy,po posilkach tez na granicy,wszystko kwestia dopasowania ;( znajomej najwiecej podnosily cukier owoce,mi akurat nie,za to za tłuste rzeczy mi podnoszą, trzeba sprawdzac,w aptece sa darmowe glukometry

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ