X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    To uczucie spadania miewałam przy silnym zmęczeniu.

Dziewczyny jesli rozumiecie ta teorie ramziego to luknijcie na moje foto usg wczorajszego czy cos tu da sie wywnioskować? Ja tego nie czaje 🤨 Chłopak czy dziewczyna 😀

7e5f564ee52d.jpg
    Tylko to jedno zdjęcie masz ? Może masz jakieś wcześniejsze?

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na pierwszym badaniu krwi wyszedł mi za wysoki cukier (ok 6,30) gdzie norma jest do 5.0 chyba.
    Mam zrobić obciążenie i idę w poniedziałek dopiero. Na poprzedniej wizycie Pani dr nic nie mówiła że mam trzymać dietę, nie jeść słodkiego...itp. A ja jem normalnie jak do tej pory. Czasem coś słodkiego przekąsze. Chyba nie muszę się martwić że szkodze tym mojej dzidzi?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczyny, na pierwszym badaniu krwi wyszedł mi za wysoki cukier (ok 6,30) gdzie norma jest do 5.0 chyba.
    Mam zrobić obciążenie i idę w poniedziałek dopiero. Na poprzedniej wizycie Pani dr nic nie mówiła że mam trzymać dietę, nie jeść słodkiego...itp. A ja jem normalnie jak do tej pory. Czasem coś słodkiego przekąsze. Chyba nie muszę się martwić że szkodze tym mojej dzidzi?
    Hm wiesz myślę że ejsli wychodzi ci taki stan przedcukrzycowy to może warto jednak ograniczyć cukier chociaż trochę ? No nie ejsc słodyczy czy coś. Tak intuicyjnie ja ograniczyłam cukier jak mam graniczne wyniku glukozy. Ale bez szaleństwa. A resztę penwie ci powie pNai doktor
    Dziewczyna a macie tak że jakbym żadne smaki wam nie smakują i wydają się takie nijakie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:35

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam dziś na usg 9+6. Wszystko na ten moment ok. Kropek ma 3,2cm;) Serduszko bije ponad 160 razy na minutę...teraz troszkę spokojniej czekam do prenatalnych 19 sierpnia.

Guuu, Morwa, Katy, Auricomka, NieidealnaMama, syllwia91, KolendrA, kate2friend, talku, Olalasz lubią tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym jednak uwazala troche na cukier ;)

Mnie mdlosci dalej mecza, ale wymioty sa sporadyczne tylko co mnie bardzo cieszy :p
    Za to wydaje mi sie, ze dol brzucha troche mi sie juz zaokragla co mnie akurat nie cieszy ani troche, za szybko...

Jutro mamy zamiar powiedzieć o ciazy bratu narzeczonego i jego zonie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden dzień, że konia z kopytami bym zjadła, a następnego wręcz obrzydzenie do jedzenia.
    Ogólnie zaczynam się czuć z dnia na dzień bardziej zmęczona i robie sobie dłuższe drzemki .

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nadal mam wizyte 06.08 :) Licze, ze ten lekarz zbada mnie wziernikiem, moze te plamienie bylo z nadzerki...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Malutkich Serduszek ❤❤❤

Ja wracam do żywych. Samopoczucie lepsze, mniejsze zmęczenie. Jedynie jeszcze trochę senność mnie męczy :)
    Ah no i wilczy głód. Już mój mąż zwrócił mi uwage, ze mam sie opanowac 😬😬

Kolejna wizyta 9.08, jestem ciekawa jak się miewa moja dziecinka.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Gratulacje dla Malutkich Serduszek ❤❤❤

Ja wracam do żywych. Samopoczucie lepsze, mniejsze zmęczenie. Jedynie jeszcze trochę senność mnie męczy :)
    Ah no i wilczy głód. Już mój mąż zwrócił mi uwage, ze mam sie opanowac 😬😬

Kolejna wizyta 9.08, jestem ciekawa jak się miewa moja dziecinka.
    Też mam wizytę tego samego dnia co Ty ;) na którą masz? Ja rano o 10.30

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie na prenatalne? Dużo płacicie za badanie? Tak z ciekawości pytam

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ja ide na prenatalne, musze się w poniedziałek zapisać, bo u nas w mieście spore kolejki są. Koszt 300 zł.

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    Synek 💙💙💙
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:

Lepiej ograniczyć mi juz przy wysokim cukrze lekarz kazal potem krzywa i znow na czczo za wysoko i cukrzyca,dzus przeholowalam w 2 stronę bo cukier masakrycznie niski;( mierze po posilkach i staram sie to ogarnac bo wyzyta u duabetologa za tydzien

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Lepiej ograniczyć mi juz przy wysokim cukrze lekarz kazal potem krzywa i znow na czczo za wysoko i cukrzyca,dzus przeholowalam w 2 stronę bo cukier masakrycznie niski;( mierze po posilkach i staram sie to ogarnac bo wyzyta u duabetologa za tydzien
    Panna b jaki miałaś ten cukier ? Jaką dietę stosujesz ? Ja miałam 98, kolejne badanie 95, kolejne 91:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:37

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Też mam wizytę tego samego dnia co Ty ;) na którą masz? Ja rano o 10.30

O 9 rano 😊 później 30.08 i kolejna już 4.09 i tak się zastanawiam dlaczego jedna wizyta kilka dni po drugiej 🤔

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje prenatalne też będą słono kosztować.
    Najpierw przeziernosc karkowa 200€ A później połówkowe 250€ .. masakra.

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś bedzie robił 3D lub 4D usg? Ja mam zamiar, ale nie wiem kiedy się najlepiej wybrać. W którym tygodniu?

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    Synek 💙💙💙
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ja idę, ale ile będę płacić to jeszcze nie wiem ;) z córką bylam na kazdum z 3 badań i teraz tez zamierzam na wszystkie 3 iść :)

Makt lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ja 500 zł

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    A ja tak przy niedzieli już z samego rana strzelę wam marudera :/
    (gdzieś po drodze czytałam żejest w grupie mamusia która prowadzi statystyki liczby narzekań itp.więc pozdrawiam )
    A tak dziś jest mój dzień a że u mnie w rodzinie nadal nikt nie wie o mojej ciąży o nie mam się komu wyżalić (oczywiście mąż wie ale sorryyyy on tego nie ogarnia)

Po 2 tygodniach urlopu z dziećmi i mężem - wymiękam.... jestem taka zajechana że nie mogę myśli pozbierać... z praniem nie wyrabiam, przez ostatnie 2 dni to chyba 6 pralek poszło... a teraz poprasuj to i upchnij do szafek... przy tej okazji zastanawiam się gdzie upchać bąbla ???

Chyba ogarnął mnie jakiś hormonalny, emocjonalny dół.. :/
    Nie wiem jak ja sobie poradzę z trójką dzieci???
    JAk my się zmieścimy wszyscy w tym mieszkoaniu???
    Czy bedę miała czas dla moich wszystkich dzieci???
    Nie znacie mnie -jestem wymagającą matką a że mam synka z większymi potrzebami to dla niego na rzesach staję aby narobił zaległości.

Na dodatek boję o zdrowie mojego kropka :'(
    Takie jakieś obawy mnie naszły... a wszystko przez te badania...
    A wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim .... ???
    Wczoraj to nie mogłam nawet wstac z łóżka... taka bylam jakaś napęczniałą, nie wiem czy to wzdęcia czy coś mi siadło na żołądku ??
    Na pocieszenie napchalam się ciasteczek ... i co gorsza wczoraj pomogło :/

Na szczęscie jutro juz dzieci idą do przedszkola a tatuś wraca do pracy...
    Może w końcu wyjdę na prostą, ogarnę ten bajzel, wyciszę się i wszystko sobie w głowie poukładam....

Dodam ze na netflixie obejżałam (podczas prasowania i wczorajszego wylegiwania) w ten weekend serial Paracujace mamuśki i powiem wam że fajny ale to chyba po częsci on nasilił we mnie te obawy :/
    np tak była rodzinka która właśnie zaliczyła wpadkę (3-cia ciąża) sumasumarum - usunęli ciążę... stwierdzili że sobie nie dadzą rady... ani finansowo, ani czasowo, ani fizycznie :O
    (grrrr..... i ogólnie rózne akcje tam każda z mamusiek przeżywała... nie które bardzo realne inne troszkę ekstremalne.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 03:47

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana :( 6t3d i pusty pęcherzyk... a byłam taka szczęśliwa 😭

age.png

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ