X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa_nadzieja wrote:
    W ciąży głowa może boleć. Taka burza hormonów zachodzi że ma prawo. Mi z kolei cały dzień dziś słabo i mam zawroty głowy... tą pogoda tak na nas działa. Raz upał raz zimno. Już nie wspomnę o sieci 5g....To dopiero będzie kosmos..nie będę wnikać w szczegóły może się orientujecie.

Spróbuj zasnąć:* jutro będzie lepiej :)
    No podobno ma wejść teraz do Polski niestety 5g. :/ To dopiero na mózgi wpłynie.
    Właśnie wiem że może z tym że mi właśnie migreny na początku ciąży minęły i martwię się co się zmieniło że wrocily

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika a ja wierzę w Twojego okruszka!

• talku Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guu ja jestem na Facebooku na wątku marcowych mam (w ogóle są chyba dwa), ale nie udzielam się tam, bo te dziewczyny mnie denerwują 😬

Ja prenatalne będę miała 2 września, będę miała dokładnie 12t skończony.

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Majowa_nadzieja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Guu ja jestem na Facebooku na wątku marcowych mam (w ogóle są chyba dwa), ale nie udzielam się tam, bo te dziewczyny mnie denerwują 😬

Ja prenatalne będę miała 2 września, będę miała dokładnie 12t skończony.

To mamy dzień po dniu. :) będziemy przeżywać razem :P

16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa <3
    20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
    15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻

05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
    29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka :)
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A ja to bym chciała mieć tak rzadko wizyty ;) każda wizyta mnie stresuje, więc wolałabym mieć ich jak najmniej...ale... jestem na lekach , biorę ich całą masę, jestem po in vitro i nie wytwarzam sama progesteronu, który by utrzymał moją ciążę. To wszystko wymaga wizyt :(
    Kurcze nie wiem czy mnie źle nie zrozumiałaś... Ja nikomu nie wypominam częstych wizyt. Co to to nie. Ja w poprzedniej chodziłam co 3tyg. ze względu na cukrzycę a potem co 2 bo szyjka się skracała. Mi chodziło o to że ja na wizycie nie mam usg. Mam je tylko jak się osobno zapiszę za 150zł. Więc chodzę na potwierdzające ciążę z serduszkiem i trzy prenatalne. Chyba że lekarz zechce częściej. Ostatnio dwa prenatalne miałam za darmo w Warszawie ale teraz chyba to nie przejdzie. Zwłaszcza że to dla mnie cały dzień od świtu do wieczora.
    Mój mąż "psioczył" na lekarza że tak często wizyty bo drogo :P (taki żart bo na to to mu akurat kasy nie szkoda) :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko prywatnie i jak tak dalej mój lekarz będzie mnie chciał widywać to leki plus wizyta to 800 miesięcznie...

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia91 o wow a ja myślałam że ja dużo płacę... niby u mnie dojdzie jeszcze diabetolog za 120 ale u gina bez usg 200 a usg osobno w innym miejscu 150. Leki nie wychodzą mnie drogo bo tylko Euthyrox a potem paski do glukometru. Poprzednio zapisał mi jedynie drogie żelazo. 50zl za op. 800 to mega dużo i to nie świadczy dobrze o służbie zdrowia skoro kobiety muszą tyle płacić by donosić ciążę :(

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brakyscie coś przecuwbolowego w pierwszym trymestrze? Mega się bo ja z bólu to chyba zaraz oszaleję

talku lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny brakyscie coś przecuwbolowego w pierwszym trymestrze? Mega się bo ja z bólu to chyba zaraz oszaleję
    Kiedyś na pewno się zdarzyło. Już nie pamiętam dokładnie ale najbezpieczniejszy chyba paracetamol. Wydaje mi się że ibuprofen nie wskazany.

Auricomka lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:

APAP można w silnych bólach, ale to naprawdę sporadycznie

Auricomka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Kurcze nie wiem czy mnie źle nie zrozumiałaś... Ja nikomu nie wypominam częstych wizyt. Co to to nie. Ja w poprzedniej chodziłam co 3tyg. ze względu na cukrzycę a potem co 2 bo szyjka się skracała. Mi chodziło o to że ja na wizycie nie mam usg. Mam je tylko jak się osobno zapiszę za 150zł. Więc chodzę na potwierdzające ciążę z serduszkiem i trzy prenatalne. Chyba że lekarz zechce częściej. Ostatnio dwa prenatalne miałam za darmo w Warszawie ale teraz chyba to nie przejdzie. Zwłaszcza że to dla mnie cały dzień od świtu do wieczora.
    Mój mąż "psioczył" na lekarza że tak często wizyty bo drogo :P (taki żart bo na to to mu akurat kasy nie szkoda) :)
    Oj w ogóle tak tego nie zrozumiałam :) też jestem zdania,że niech każdy chodzi sobie ile i kiedy chce na wizytę. Jednych stresuje to jak długo nie były na USG a mnie stresuje jak mam na nie iść;) dlatego chciałabym jak najrzadziej chodzić. Ja na fundusz nie chodzę. Będę na fundusz przy porodzie i to mi wystarczy:p

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mam tak samo;) chociaż to chyba mniejszościowe ;).
    Nikodemka słuchaj a masz jakiś plan jak potem z tymi żylakami ! Jakieś usyluwsnie czy coś?
    Wczoraj udało mi się zasnąć bez ale jak się ruszałam to paskudny ból. :( Jak bym musiała iść do pracy tak w tygodniu to nie dałabym rady :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 09:14

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    Kochane a co z dziewczynami, które byly na poczatku?? Sa dalej na pierwszej stronie - niektóre widzialy juz serduszka... uciekly czy cos sie stalo ? Ktos wie czy ile osób juz sie wykruszyło ?
    Tak bym chciala, żeby wszystkie z nas dodawały do konca
    Ja tez jestem :) dużo czytam ale mało pisze :) w czwartek mam kolejna wizytę u lekarza, zobaczymy o ile dzidzia urosła, nie mogę się już doczekać, na usg prenatalne jestem umówiona na 29 sierpnia, czyli będzie to 13+0, 2 dni przed moim ślubem, liczę na to ze zasugerują mi już płeć dziecka :D poza tym moje samopoczucie bardzo zmienne, dużo mdłości, czasem wymioty a czasami jest idealnie :P

Guuu, Katy, Morwa lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Guuu Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma silną alergie?
    Od wczorajszego wieczora ledwo dysze, caly czas kicham i to nie tak cicho, tylko z calym impetem
    . Martwie się, bo przez to boli mnie podbrzusze, niemocno, ale jednak boli... lekarz mowil ze zyrtec w ostateczności, bo jest w miare bezpieczny
    Wapno juz nie daje rady... ma ktoras z Was doswiadczenie z zyrtecem na poczatku ciazy ?

16ud3e3km4jx6lve.png
    2019
    10.07 - beta HCG - 36
    13.07 - beta HCG - 146
    17.07 - beta HCG - 1208
    19.07 - beta HCG - 2738
    25.07 - USG - pęcherzyk, z cialkiem żółtym i CRL 4.3 bez serduszka
    01.08 - USG - CRL 1.02 mamy ❤
    08.03.2020 - zdrowa córka ♥️
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guuu wrote:
    A czy któraś z Was ma silną alergie?
    Od wczorajszego wieczora ledwo dysze, caly czas kicham i to nie tak cicho, tylko z calym impetem
    . Martwie się, bo przez to boli mnie podbrzusze, niemocno, ale jednak boli... lekarz mowil ze zyrtec w ostateczności, bo jest w miare bezpieczny
    Wapno juz nie daje rady... ma ktoras z Was doswiadczenie z zyrtecem na poczatku ciazy ?
    Ja mam astmę, którą wywołują kurzu roztocza. Mam lek wziewny , który mogę brać w ciąży także nie mam problemu. Na co masz alergię?

Edit: mam też krople do nosa , na alergię na sierść , też mogę brać w ciąży ,ale nie biorę bo na chwilę obecną nie mam ostrych nawrotów alergicznych;)

Edit 2 : oba na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 10:19

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka - na szczescie moje zylaki sa plytko osadzone i wystarczy, ze usune je laserowo, zrobie to po ciazy, bo jednak jest ryzyko, ze zrobi sie mocniejsze zakrzep.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Auricomka - na szczescie moje zylaki sa plytko osadzone i wystarczy, ze usune je laserowo, zrobie to po ciazy, bo jednak jest ryzyko, ze zrobi sie mocniejsze zakrzep.
    Płytki tzn tak przy skórze? U mnie też , nie wystają tylko po prostu widać żylaka. Ble

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Syllwia91 o wow a ja myślałam że ja dużo płacę... niby u mnie dojdzie jeszcze diabetolog za 120 ale u gina bez usg 200 a usg osobno w innym miejscu 150. Leki nie wychodzą mnie drogo bo tylko Euthyrox a potem paski do glukometru. Poprzednio zapisał mi jedynie drogie żelazo. 50zl za op. 800 to mega dużo i to nie świadczy dobrze o służbie zdrowia skoro kobiety muszą tyle płacić by donosić ciążę :(
    Moj bierze 200 z usg ale wizyta 2 razy w miesiącu pluz zastrzyki, glucophage, luteina dupek witaminy i badania i endo wizyta 100 plus letrox no to może przesadziłam że 800 ale w sumie z dojazdami to wyjdzie 800 hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 11:01

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Płytki tzn tak przy skórze? U mnie też , nie wystają tylko po prostu widać żylaka. Ble
    Tak, ale takie sa wlasnie najlatwiejsze do usuniecia :) Ja nie chce dopuscic do tego, zeby rozeszly mi sie po calej lydce.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Tak, ale takie sa wlasnie najlatwiejsze do usuniecia :) Ja nie chce dopuscic do tego, zeby rozeszly mi sie po calej lydce.
    To mnie poviwszylas że są najłatwiejsze. To badziewie chyba ma tendencję do nawrotów

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ