X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Matko! Ale się ciesze♥️ Tylko takie dobre nowiny chcemy do samego marca🫶 Piękny przyrost😍 Teraz spokojnie czekamy do kolejnej wizyty.

I jak tam się czujesz po duphastonie? Ja narazie bez większych zmian ;)
    Dziękuje ❤️
    Mi się wydaje ze jestem jeszcze bardziej zmęczona i dziś np było mi lekko niedobrze a wcześniej nie było , ale równie dobrze mogło się nasilić od duphaston a mogło po prostu bo BeTa wzrasta i objawy mogą być bardziej nasilone , ale jakiś dużych zmian nie widzę wiec oby tak zostało :)

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

6.12.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam ogólnie samopoczucie?
    Ja praktycznie od dnia spodziewanej miesiączki odczuwam mdłości, męczą mnie praktycznie cały dzień z przerwami, ale to pewnie wina bety, u mnie przyrost był jak sprawdzałam równo 100%. W dodatku myśl o jedzeniu czegokolwiek znów powoduje mdłości, a przecież powinnyśmy się teraz tak dobrze odżywiać... Odrzuca mnie od wszelkiego jedzenia.
    Dostałam od lekarza suple ciążowe z wyciągiem z imbiru i mam wrażenie że dzisiaj jest troszkę lepiej...

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) odebrałam dziś druga bete , wydaje mi się ze jest dobrze , BeTa z wtorku 7968 tys BeTa z dzisiaj 13705 tys , według kalkulatora wzrosło o 72% wiec się cieszę chyba jest dobrze :)

Super! Bardzo się cieszę 😍

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Ja praktycznie od dnia spodziewanej miesiączki odczuwam mdłości, męczą mnie praktycznie cały dzień z przerwami, ale to pewnie wina bety, u mnie przyrost był jak sprawdzałam równo 100%. W dodatku myśl o jedzeniu czegokolwiek znów powoduje mdłości, a przecież powinnyśmy się teraz tak dobrze odżywiać... Odrzuca mnie od wszelkiego jedzenia.
    Dostałam od lekarza suple ciążowe z wyciągiem z imbiru i mam wrażenie że dzisiaj jest troszkę lepiej...

U mnie od około 2 dni jest podobnie. Mdli mnie dosłownie od rana do nocy. A najgorzej jeśli nad ranem muszę wstać siku, dosłownie wywraca żołądkiem.
    Dostałam duphaston kilka dni temu, nie wiem czy to beta czy właśnie tabletki 🤢
    Dziś zaparzylam sobie imbir z miodem i myślę że mogę taka miksturę polecić, po tym byłam w stanie zjeść jogurt 😝.

Co do odżywiania i dostarczania składników, no tak.. mam podobne przemyślenia. Ale czytałam gdzieś że dziecko jest karmione w pierwszej kolejności przez organizm i czerpie z naszych zapasów 😊 więc natura jakoś to jednak rozkminila.
    Znajoma wymiotowała do 4 mca tak intensywnie że lądowała w szpitalu, a jednak z dzieciaczkiem wszystko super 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 21:59

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaa, może to już beta się ruszyła mocniej, podobno im dalej tym dynamiczniej rośnie. Ja to jeszcze zanim test ciążowy zrobiłam to miałam już lekkie mdłości :D imbir daję 3 razy dziennie do białej herbatki (biała niby ma najmniej kofeiny) :D czasami imbir dorzucam nawet do zwykłej wody...
    A jak już jem to małe porcje, jak mi coś zasmakuje i zjem więcej to za chwilę czuję się taka pełna jakbym zaraz miała wymiotować... No ja tez się tak pocieszam, że na tym etapie to jeszcze sobie wyciągnie z moich zapasów co tam może.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no małe porcje to podstawa i podobno warto coś zjeść przed wstaniem z łóżka rano. Jutro spróbuję 😊
    Kolejny temat to zapachy, tutaj jest u mnie serio intensywnie 😂

Mokka lubi tę wiadomość

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to współczuję 😂 u mnie na szczęście reakcji zapachowych nie ma za bardzo (tylko może raz), ale za to w tym roku wyhodowałam sobie swoje ekologiczne pomidorki, które właśnie dojrzewają i wystarczy że o nich pomyślę to robi mi się niedobrze 😂 czarna rozpacz xD

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super 😍 też kiedyś koktajlowe miałam na balkonie. Ale teraz mam identyczne, od myślenia o pomidorach mi niedobrze :/ w ogóle o warzywach.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:

Ja się czuję w sumie bardzo dobrze🙈 Żadnych mdłości nie mam. Jedynie co mnie dopadło to duża senność i szybciej się mecze, a tak to raczej wszystko w normie. Aaaa, No i wrażliwość na zapachy. Mój się śmieje, że teraz to już się nic przede mną nie ukryję, bo dziewczyny czuję wszystko 😂

Jedynie moje samopoczucie się pogorszyło, jak poszłam dzisiaj na badania i zapłaciłam za te podstawowe prawie 5 stów.🤬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 10:35

• Kj Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    30.06 miałam transfer 4AA. Termin mam wyznaczony na 17.03.2023.

Jednak dziś (35dpt) według kalkulatora 7t+5d zarodek ma tylko 7 mm, widać serduszko ale go nie słychać, mojego lekarza to niepokoi. Czy możecie się podzielić doświadczeniami jakie wasze zarodki miały wielkości i kiedy uslyszalyscie serduszko ?

Pozdrawiam wszystkich

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj wrote:
    Cześć dziewczyny,
    30.06 miałam transfer 4AA. Termin mam wyznaczony na 17.03.2023.

Jednak dziś (35dpt) według kalkulatora 7t+5d zarodek ma tylko 7 mm, widać serduszko ale go nie słychać, mojego lekarza to niepokoi. Czy możecie się podzielić doświadczeniami jakie wasze zarodki miały wielkości i kiedy uslyszalyscie serduszko ?

Pozdrawiam wszystkich

Cześć :)
    Ja widziałam tylko serduszko i nie słyszałam, bo lekarz nie zaleca do 10 tygodnia słuchac, także szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy słychać by coś teraz bylo. A zarodek miał 0,42 cm pod koniec 6 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 15:16

• Kj Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Cześć :)
    Ja widziałam tylko serduszko i nie słyszałam, bo lekarz nie zaleca do 10 tygodnia słuchac, także szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy słychać by coś teraz bylo. A zarodek miał 0,42 cm pod koniec 6 tygodnia.

A oznaczył Ci tętno? Bo ja na tych wydrukach z USG nie mam tętna. Mówi tylko że widać serce, ale że powinno być już słychać

Mimisia lubi tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kj wrote:
    A oznaczył Ci tętno? Bo ja na tych wydrukach z USG nie mam tętna. Mówi tylko że widać serce, ale że powinno być już słychać

Nie mam oznaczonego.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 6t.+4 dzień i mam napisane na usg że zarodek ma 0,74 cm. Serduszka nie słyszałam ale mówił, że wszystko wygląda w porządku - widać już zalążki rączek, nóżek, bijące serduszko i mózg. Teraz podobno na początku nie słucha się serduszka.
    Myślę że nie ma co panikować przedwcześnie, trzymam mocno kciuki że maluch nadrobi gabaryty.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nieśmiało się z Wami przywitam bo u mnie dopiero początek ciąży i termin pewnie na przełom marca/ kwietnia.
    Widzę, że na wątku nie jestem sama w kontekście nieplanowanej ciąży ;) To moja 3 ciąża - mam w domu 11 mc Malucha i 8-mio latka. Ta ciąża jest mega zaskoczeniem, bo o pierwszego Synka staraliśmy się 2 lata, o drugiego 3 lata... Przed zajściem w 2 ciążę miałam nawet 3 nieudane ivf. Drugi Synek niespodziewanie naturals! A teraz ciąża po 11mc od porodu, zaledwie w 3 cyklu! Więc obydwoje z Mężem jesteśmy w mega szoku, no i nie ukrywam, że mam wiele obaw bo raczej nie planowałam 3 dzieci i to jeszcze z zaledwie 1,5 rocznym odstępem... Beta przyrasta, ale nie jest jakaś mega wysoka (47,7; 244; 546) więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowana i zobaczę co się dalej wydarzy.

Ediii91, Mira000 lubią tę wiadomość

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    To chyba ja jestem najstarsza. 36 lat. Na stanie prawie 6latek i 4latka.

Ja w październiku kończę 38 ;) 8latek i 11mc niemowlak na stanie. I nagle trzecia nieplanowana ciąża :D

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Cześć Dziewczyny, nieśmiało się z Wami przywitam bo u mnie dopiero początek ciąży i termin pewnie na przełom marca/ kwietnia.
    Widzę, że na wątku nie jestem sama w kontekście nieplanowanej ciąży ;) To moja 3 ciąża - mam w domu 11 mc Malucha i 8-mio latka. Ta ciąża jest mega zaskoczeniem, bo o pierwszego Synka staraliśmy się 2 lata, o drugiego 3 lata... Przed zajściem w 2 ciążę miałam nawet 3 nieudane ivf. Drugi Synek niespodziewanie naturals! A teraz ciąża po 11mc od porodu, zaledwie w 3 cyklu! Więc obydwoje z Mężem jesteśmy w mega szoku, no i nie ukrywam, że mam wiele obaw bo raczej nie planowałam 3 dzieci i to jeszcze z zaledwie 1,5 rocznym odstępem... Beta przyrasta, ale nie jest jakaś mega wysoka (47,7; 244; 546) więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowana i zobaczę co się dalej wydarzy.

Witamy, witamy! :)
    Czasami jak już tak człowiek w głowie się nie nastawia to wtedy natura działa najlepiej🙈
    Betka ładnie przyrasta, a wiadomo, że nie będzie wysoka jak to początek ;) Jak się czujesz ogólnie? Męczą Cię jakieś dolegliwości?

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Witamy🫶 O to mamy bobasy z tego samego miesiąca, tylko u mnie 26 wrzesień 😀 tak to juz czasem w życiu bywa, że jak człowiek odpuści i nie planuje, to życie samo go zaskoczy🙈 cos o tym wiem xD
    Ale przecież masz prawidłowy przyrost bety, nie stresuj się na zapas😊 kiedy wizyta u lekarza?

Mokka lubi tę wiadomość

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina9191 wrote:
    Hej dziewczyny ❤
    Miałam.wizyte na 20sta dopiero A byłam ostatnia pacjentka doktorka.
    Doktorek kazał przyjść za dwa tygodnie na wizytę...niby coś widzi ale nie Do końca... no dobrze poczekam te dwa tygodnie.
    W domu mam ,jak już wspominalam dwie córy 11mscy i 8 lat ( teraz do drugiej klasy idzie ).
    Trzecia ciąża,oczywiście że liczyłam się że może być ale nie sądziłam że od razu. Bez większych starań...🙈🙈🙈
    O druga staraliśmy się bite
    4 lata 🙈

Widzę, że u nas bardzo podobna historia :) mam dwóch Synów - 11 mscy i 8 lat (też druga klasa) :) i też 3 ciąża bez jakichkolwiek starań... Nawet nie planowałam w zasadzie 3 dzieci... A za nami po kilka lat starań o poprzednich Synków i nieudane procedury medyczne przed 2 ciążą.

38 lat 👩, 38 lat 👨

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Witamy🫶 O to mamy bobasy z tego samego miesiąca, tylko u mnie 26 wrzesień 😀 tak to juz czasem w życiu bywa, że jak człowiek odpuści i nie planuje, to życie samo go zaskoczy🙈 cos o tym wiem xD
    Ale przecież masz prawidłowy przyrost bety, nie stresuj się na zapas😊 kiedy wizyta u lekarza?

Wizyta 12.08. Nie mam na razie żadnych dolegliwości, więc tym bardziej ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży. Jakoś do mnie to chyba nie dociera, albo na razie wypieram :D dopiero co planowałam powrót do pracy, jeszcze się nie "nacieszyłam" powrotem do formy po ciąży. A tu taka sytuacja... Strasznie się boję opieki nad takimi dwoma maluchami :(

38 lat 👩, 38 lat 👨

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ