Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimisia wrote:Matko! Ale się ciesze♥️ Tylko takie dobre nowiny chcemy do samego marca🫶 Piękny przyrost😍 Teraz spokojnie czekamy do kolejnej wizyty.
I jak tam się czujesz po duphastonie? Ja narazie bez większych zmian
Mi się wydaje ze jestem jeszcze bardziej zmęczona i dziś np było mi lekko niedobrze a wcześniej nie było , ale równie dobrze mogło się nasilić od duphaston a mogło po prostu bo BeTa wzrasta i objawy mogą być bardziej nasilone , ale jakiś dużych zmian nie widzę wiec oby tak zostało👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
6.12.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Dziewczyny jak tam ogólnie samopoczucie?
Ja praktycznie od dnia spodziewanej miesiączki odczuwam mdłości, męczą mnie praktycznie cały dzień z przerwami, ale to pewnie wina bety, u mnie przyrost był jak sprawdzałam równo 100%. W dodatku myśl o jedzeniu czegokolwiek znów powoduje mdłości, a przecież powinnyśmy się teraz tak dobrze odżywiać... Odrzuca mnie od wszelkiego jedzenia.
Dostałam od lekarza suple ciążowe z wyciągiem z imbiru i mam wrażenie że dzisiaj jest troszkę lepiej...Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ccarolinaa wrote:Cześć dziewczyny odebrałam dziś druga bete , wydaje mi się ze jest dobrze , BeTa z wtorku 7968 tys BeTa z dzisiaj 13705 tys , według kalkulatora wzrosło o 72% wiec się cieszę chyba jest dobrze
Super! Bardzo się cieszę 😍Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Mira000 wrote:Dziewczyny jak tam ogólnie samopoczucie?
Ja praktycznie od dnia spodziewanej miesiączki odczuwam mdłości, męczą mnie praktycznie cały dzień z przerwami, ale to pewnie wina bety, u mnie przyrost był jak sprawdzałam równo 100%. W dodatku myśl o jedzeniu czegokolwiek znów powoduje mdłości, a przecież powinnyśmy się teraz tak dobrze odżywiać... Odrzuca mnie od wszelkiego jedzenia.
Dostałam od lekarza suple ciążowe z wyciągiem z imbiru i mam wrażenie że dzisiaj jest troszkę lepiej...
U mnie od około 2 dni jest podobnie. Mdli mnie dosłownie od rana do nocy. A najgorzej jeśli nad ranem muszę wstać siku, dosłownie wywraca żołądkiem.
Dostałam duphaston kilka dni temu, nie wiem czy to beta czy właśnie tabletki 🤢
Dziś zaparzylam sobie imbir z miodem i myślę że mogę taka miksturę polecić, po tym byłam w stanie zjeść jogurt 😝.
Co do odżywiania i dostarczania składników, no tak.. mam podobne przemyślenia. Ale czytałam gdzieś że dziecko jest karmione w pierwszej kolejności przez organizm i czerpie z naszych zapasów 😊 więc natura jakoś to jednak rozkminila.
Znajoma wymiotowała do 4 mca tak intensywnie że lądowała w szpitalu, a jednak z dzieciaczkiem wszystko super 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 21:59
Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Anaa, może to już beta się ruszyła mocniej, podobno im dalej tym dynamiczniej rośnie. Ja to jeszcze zanim test ciążowy zrobiłam to miałam już lekkie mdłości imbir daję 3 razy dziennie do białej herbatki (biała niby ma najmniej kofeiny) czasami imbir dorzucam nawet do zwykłej wody...
A jak już jem to małe porcje, jak mi coś zasmakuje i zjem więcej to za chwilę czuję się taka pełna jakbym zaraz miała wymiotować... No ja tez się tak pocieszam, że na tym etapie to jeszcze sobie wyciągnie z moich zapasów co tam może.
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ojej to współczuję 😂 u mnie na szczęście reakcji zapachowych nie ma za bardzo (tylko może raz), ale za to w tym roku wyhodowałam sobie swoje ekologiczne pomidorki, które właśnie dojrzewają i wystarczy że o nich pomyślę to robi mi się niedobrze 😂 czarna rozpacz xDJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Dziewczyny jak tam ogólnie samopoczucie?
Dostałam od lekarza suple ciążowe z wyciągiem z imbiru i mam wrażenie że dzisiaj jest troszkę lepiej...
Ja się czuję w sumie bardzo dobrze🙈 Żadnych mdłości nie mam. Jedynie co mnie dopadło to duża senność i szybciej się mecze, a tak to raczej wszystko w normie. Aaaa, No i wrażliwość na zapachy. Mój się śmieje, że teraz to już się nic przede mną nie ukryję, bo dziewczyny czuję wszystko 😂
Jedynie moje samopoczucie się pogorszyło, jak poszłam dzisiaj na badania i zapłaciłam za te podstawowe prawie 5 stów.🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 10:35
-
Cześć dziewczyny,
30.06 miałam transfer 4AA. Termin mam wyznaczony na 17.03.2023.
Jednak dziś (35dpt) według kalkulatora 7t+5d zarodek ma tylko 7 mm, widać serduszko ale go nie słychać, mojego lekarza to niepokoi. Czy możecie się podzielić doświadczeniami jakie wasze zarodki miały wielkości i kiedy uslyszalyscie serduszko ?
Pozdrawiam wszystkich -
Kj wrote:Cześć dziewczyny,
30.06 miałam transfer 4AA. Termin mam wyznaczony na 17.03.2023.
Jednak dziś (35dpt) według kalkulatora 7t+5d zarodek ma tylko 7 mm, widać serduszko ale go nie słychać, mojego lekarza to niepokoi. Czy możecie się podzielić doświadczeniami jakie wasze zarodki miały wielkości i kiedy uslyszalyscie serduszko ?
Pozdrawiam wszystkich
Cześć
Ja widziałam tylko serduszko i nie słyszałam, bo lekarz nie zaleca do 10 tygodnia słuchac, także szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy słychać by coś teraz bylo. A zarodek miał 0,42 cm pod koniec 6 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 15:16
-
Mimisia wrote:Cześć
Ja widziałam tylko serduszko i nie słyszałam, bo lekarz nie zaleca do 10 tygodnia słuchac, także szczerze mówiąc nawet nie wiem, czy słychać by coś teraz bylo. A zarodek miał 0,42 cm pod koniec 6 tygodnia.
A oznaczył Ci tętno? Bo ja na tych wydrukach z USG nie mam tętna. Mówi tylko że widać serce, ale że powinno być już słychaćMimisia lubi tę wiadomość
-
Ja miałam 6t.+4 dzień i mam napisane na usg że zarodek ma 0,74 cm. Serduszka nie słyszałam ale mówił, że wszystko wygląda w porządku - widać już zalążki rączek, nóżek, bijące serduszko i mózg. Teraz podobno na początku nie słucha się serduszka.
Myślę że nie ma co panikować przedwcześnie, trzymam mocno kciuki że maluch nadrobi gabaryty.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Cześć Dziewczyny, nieśmiało się z Wami przywitam bo u mnie dopiero początek ciąży i termin pewnie na przełom marca/ kwietnia.
Widzę, że na wątku nie jestem sama w kontekście nieplanowanej ciąży To moja 3 ciąża - mam w domu 11 mc Malucha i 8-mio latka. Ta ciąża jest mega zaskoczeniem, bo o pierwszego Synka staraliśmy się 2 lata, o drugiego 3 lata... Przed zajściem w 2 ciążę miałam nawet 3 nieudane ivf. Drugi Synek niespodziewanie naturals! A teraz ciąża po 11mc od porodu, zaledwie w 3 cyklu! Więc obydwoje z Mężem jesteśmy w mega szoku, no i nie ukrywam, że mam wiele obaw bo raczej nie planowałam 3 dzieci i to jeszcze z zaledwie 1,5 rocznym odstępem... Beta przyrasta, ale nie jest jakaś mega wysoka (47,7; 244; 546) więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowana i zobaczę co się dalej wydarzy.Ediii91, Mira000 lubią tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
olis87 wrote:To chyba ja jestem najstarsza. 36 lat. Na stanie prawie 6latek i 4latka.
Ja w październiku kończę 38 8latek i 11mc niemowlak na stanie. I nagle trzecia nieplanowana ciąża38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Cześć Dziewczyny, nieśmiało się z Wami przywitam bo u mnie dopiero początek ciąży i termin pewnie na przełom marca/ kwietnia.
Widzę, że na wątku nie jestem sama w kontekście nieplanowanej ciąży To moja 3 ciąża - mam w domu 11 mc Malucha i 8-mio latka. Ta ciąża jest mega zaskoczeniem, bo o pierwszego Synka staraliśmy się 2 lata, o drugiego 3 lata... Przed zajściem w 2 ciążę miałam nawet 3 nieudane ivf. Drugi Synek niespodziewanie naturals! A teraz ciąża po 11mc od porodu, zaledwie w 3 cyklu! Więc obydwoje z Mężem jesteśmy w mega szoku, no i nie ukrywam, że mam wiele obaw bo raczej nie planowałam 3 dzieci i to jeszcze z zaledwie 1,5 rocznym odstępem... Beta przyrasta, ale nie jest jakaś mega wysoka (47,7; 244; 546) więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowana i zobaczę co się dalej wydarzy.
Witamy, witamy!
Czasami jak już tak człowiek w głowie się nie nastawia to wtedy natura działa najlepiej🙈
Betka ładnie przyrasta, a wiadomo, że nie będzie wysoka jak to początek Jak się czujesz ogólnie? Męczą Cię jakieś dolegliwości?
-
Mokka wrote:Cześć Dziewczyny, nieśmiało się z Wami przywitam bo u mnie dopiero początek ciąży i termin pewnie na przełom marca/ kwietnia.
Widzę, że na wątku nie jestem sama w kontekście nieplanowanej ciąży To moja 3 ciąża - mam w domu 11 mc Malucha i 8-mio latka. Ta ciąża jest mega zaskoczeniem, bo o pierwszego Synka staraliśmy się 2 lata, o drugiego 3 lata... Przed zajściem w 2 ciążę miałam nawet 3 nieudane ivf. Drugi Synek niespodziewanie naturals! A teraz ciąża po 11mc od porodu, zaledwie w 3 cyklu! Więc obydwoje z Mężem jesteśmy w mega szoku, no i nie ukrywam, że mam wiele obaw bo raczej nie planowałam 3 dzieci i to jeszcze z zaledwie 1,5 rocznym odstępem... Beta przyrasta, ale nie jest jakaś mega wysoka (47,7; 244; 546) więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowana i zobaczę co się dalej wydarzy.
Ale przecież masz prawidłowy przyrost bety, nie stresuj się na zapas😊 kiedy wizyta u lekarza?Mokka lubi tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Miałam.wizyte na 20sta dopiero A byłam ostatnia pacjentka doktorka.
Doktorek kazał przyjść za dwa tygodnie na wizytę...niby coś widzi ale nie Do końca... no dobrze poczekam te dwa tygodnie.
W domu mam ,jak już wspominalam dwie córy 11mscy i 8 lat ( teraz do drugiej klasy idzie ).
Trzecia ciąża,oczywiście że liczyłam się że może być ale nie sądziłam że od razu. Bez większych starań...🙈🙈🙈
O druga staraliśmy się bite
4 lata 🙈
Widzę, że u nas bardzo podobna historia mam dwóch Synów - 11 mscy i 8 lat (też druga klasa) i też 3 ciąża bez jakichkolwiek starań... Nawet nie planowałam w zasadzie 3 dzieci... A za nami po kilka lat starań o poprzednich Synków i nieudane procedury medyczne przed 2 ciążą.38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Ediii91 wrote:Witamy🫶 O to mamy bobasy z tego samego miesiąca, tylko u mnie 26 wrzesień 😀 tak to juz czasem w życiu bywa, że jak człowiek odpuści i nie planuje, to życie samo go zaskoczy🙈 cos o tym wiem xD
Ale przecież masz prawidłowy przyrost bety, nie stresuj się na zapas😊 kiedy wizyta u lekarza?
Wizyta 12.08. Nie mam na razie żadnych dolegliwości, więc tym bardziej ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży. Jakoś do mnie to chyba nie dociera, albo na razie wypieram dopiero co planowałam powrót do pracy, jeszcze się nie "nacieszyłam" powrotem do formy po ciąży. A tu taka sytuacja... Strasznie się boję opieki nad takimi dwoma maluchami38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby