Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja leniwie spędzam niedziele😅 pogoda to dziś jakiś żart od natury, leje, wieje I 14 stopni w środku lata, niezłe anomalia pogodowe się robią😑
Mnie też ostatnio coś choróbsko wzięło ale dziś już lepiej, wracam do żywych😀
Jak tam dziewczyny się macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 16:05
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Witam na pokładzie marcowych mam:)u mnie termin 11.03,druga ciąża.Niestety mam odklejanie kosmówki ktore się zmniejszyło na szczęście ale duphaston,dużo odpoczywać i oczywiście się nie stresować co jest chyba najgorsze:/
Ściskam wszystkie marcowe mamusie i za wszystkie trzymam kciuki:)
P.s.w domu jest już roczna Jagoda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2023, 21:37
-
Hej dziewczyny , u mnie to samo , spadek formy totalny , i tez nie wiem czy to ten duphaston czy ciąża ale lepiej czułam się jak go nie brałam , cały czas mi lekko niedobrze , siły nie mam za bardzo mecze się strasznie , spała bym cały dzień dosłownie , do tego lekkie wzdęcia . Pogoda kompletnie nie pomaga bo wiecznie deszcz , niskie ciśnienie a na zawsze reagowałam na pogodę wiec chodzę jak zombie :p nie wiem skąd jesteście ale ja z Pomorza 🙃No i oczywiście odliczam dni do piątku ✊👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
6.12.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Sylwia2691 wrote:Hej dziewczyny;)
Witam na pokładzie marcowych mam:)u mnie termin 11.03,druga ciąża.Niestety mam odklejanie kosmówki ktore się zmniejszyło na szczęście ale duphaston,dużo odpoczywać i oczywiście się nie stresować co jest chyba najgorsze:/
P.s.w domu jest już roczna Jagoda:)
Witamy na pokładzie kolejną marcową koleżankę Mimo początkowych zawirowań, trzymam kciuki, żeby już do końca było spokojnie. Faktycznie zalecenie ze stresem jest mega ciężkie do zrealizowania, jeszcze jak się dostaje takie diagnozy. -
Ccarolinaa wrote:Hej dziewczyny , u mnie to samo , spadek formy totalny , i tez nie wiem czy to ten duphaston czy ciąża ale lepiej czułam się jak go nie brałam , cały czas mi lekko niedobrze , siły nie mam za bardzo mecze się strasznie , spała bym cały dzień dosłownie , do tego lekkie wzdęcia . Pogoda kompletnie nie pomaga bo wiecznie deszcz , niskie ciśnienie a na zawsze reagowałam na pogodę wiec chodzę jak zombie :p nie wiem skąd jesteście ale ja z Pomorza 🙃No i oczywiście odliczam dni do piątku ✊
Oj, to widzę, że to samo. U mnie jak taka pogoda to ja od razu też spadek formy. Jeszcze z natury jestem niskociśnieniowcem, a że teraz nie mogę się często ratować kawą to się snuje faktycznie jak zombie😂
A dziewczyny pytanie z innej beczki.
Macie jakieś doświadczenia z kosmetykami na rozstępy? Ja sobie kupiłam tego Palmersa, ale zostawia dziwną powłokę na skórze i trochę mnie to drażni🙈 -
Ja też mało się odzywam ale moje samopoczucie przez ost czas jest totalnie zerowe. Męczą mnie mdlosci, wymioty, bol piersi i najgorsze ze spać nie mogę w nocy. W dzień opieka nad rozganiania 5 latka tez jakos trzeba ogarnąć się. Eviii kiedy masz prenatalne ja mam 24 sierpnia i wtedy odrazu krew na pappe pobierają. Ale czytałam duzonzlego na temat tego testu. Ze często daje zły wynik a dziecko jest zdrowe.
-
Mimisia wrote:Dlatego test Pappa sam w sobie chyba wiarygodny nie jest. Dopiero potem trzeba go porównać z obrazem USG i innymi wynikami, aby dowiedzieć się coś więcej 🙈 Choć z pewnością same to już czekanie i samodzielnie interpretowanie moze mega stresować…
-
Julka21 wrote:Ja też mało się odzywam ale moje samopoczucie przez ost czas jest totalnie zerowe. Męczą mnie mdlosci, wymioty, bol piersi i najgorsze ze spać nie mogę w nocy. W dzień opieka nad rozganiania 5 latka tez jakos trzeba ogarnąć się. Eviii kiedy masz prenatalne ja mam 24 sierpnia i wtedy odrazu krew na pappe pobierają. Ale czytałam duzonzlego na temat tego testu. Ze często daje zły wynik a dziecko jest zdrowe.22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Mimisia wrote:Oj, to widzę, że to samo. U mnie jak taka pogoda to ja od razu też spadek formy. Jeszcze z natury jestem niskociśnieniowcem, a że teraz nie mogę się często ratować kawą to się snuje faktycznie jak zombie😂
A dziewczyny pytanie z innej beczki.
Macie jakieś doświadczenia z kosmetykami na rozstępy? Ja sobie kupiłam tego Palmersa, ale zostawia dziwną powłokę na skórze i trochę mnie to drażni🙈22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
O dziękuje za polecajke🙈 Ja mam niestety problem z systematycznością z nakładaniem tego typu specyfików, ale właśnie siw teraz zawzięła, choć ten Palmers mi nijak nie leży. -
Ediii91 wrote:Ja mam 22 sierpnia. Też słyszałam o tym badaniu z krwi że wyniki nieraz wychodzą przekłamane. Jak na usg wyjdzie wszystko prawidłowo (przezierność karku) to pappe z krwi będę brać z dystansem jeśli miałoby wyjsc coś nie tak
-
Julka21 wrote:Zgadzam się mojemu koledze i jego żonie to też zle wyszedl test. A okazało sie ze dziecko jest zdrowe . Nie wiem jak podchodzić do tego testu.
Dziwi mnie to w sumie, bo to mega stres odbiór takich wyników i naprawdę można oszaleć, jak się zobaczy takie coś. Najlepiej tk chyba podchodzić na chłodno (wiem, wiem łatwo się mówi) i samodzielnie powstrzymywać sie od interpretacji i czekać faktycznie na to, co stwierdzi lekarz. Gdzieś czytałam, że powoli się odchodzi od tego badania, bo po prostu jest mało wiarygodne… -
Mimisia wrote:Dziwi mnie to w sumie, bo to mega stres odbiór takich wyników i naprawdę można oszaleć, jak się zobaczy takie coś. Najlepiej tk chyba podchodzić na chłodno (wiem, wiem łatwo się mówi) i samodzielnie powstrzymywać sie od interpretacji i czekać faktycznie na to, co stwierdzi lekarz. Gdzieś czytałam, że powoli się odchodzi od tego badania, bo po prostu jest mało wiarygodne…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 14:37
-
Ediii91 wrote:Ja mam 22 sierpnia. Też słyszałam o tym badaniu z krwi że wyniki nieraz wychodzą przekłamane. Jak na usg wyjdzie wszystko prawidłowo (przezierność karku) to pappe z krwi będę brać z dystansem jeśli miałoby wyjsc coś nie tak
-
Mimisia wrote:Dziwi mnie to w sumie, bo to mega stres odbiór takich wyników i naprawdę można oszaleć, jak się zobaczy takie coś. Najlepiej tk chyba podchodzić na chłodno (wiem, wiem łatwo się mówi) i samodzielnie powstrzymywać sie od interpretacji i czekać faktycznie na to, co stwierdzi lekarz. Gdzieś czytałam, że powoli się odchodzi od tego badania, bo po prostu jest mało wiarygodne…
Wyniki testu Pappa opierają się na statystykach, i określają ryzyko - niskie/ średnie/ wysokie. Zawsze się je analizuje w uzupełnieniu o USG. Mi przy drugiej ciąży wyszło średnie ryzyko, bo mój wiek mi zaważył na wyniku (36 lat). Dla spokoju zrobiłam test z krwi Sanco i miałam prawie 100% pewność, że dziecko zdrowe.38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Sylwia2691 wrote:Hej dziewczyny;)
P.s.w domu jest już roczna Jagoda:)22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Julka21 wrote:Ja też chyba podchodzę z dystansem do tego. Masz racje jak usg wyjdzie dobrze to najlepiej się tego trzymać. To masz 2 dni przedemna. A kiedy masz następna wizytę? Jak się czujesz? Zaczęłyśmy chyba 10 tydz.?
W sumie to dziś mamy 10+0 więc można powiedzieć, że zaczynamy 11 tydzień ❤️22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm