X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam akurat w aptece. Ale są chyba w większych sieciowkach. Mi tylko to pomaga na mdłości. A męczą mnie całymi dniami

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czuje, że mi pomaga herbata imbirowa, ale ileż można pić😅 Potem tylko latam sikać jak szalona.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Olis87 - widzę, że masz dwoje dzieci z niewielką różnicą wieku. Powiedz proszę, jak sobie radziłaś w pierwszym roku pojawienia się drugiego dziecka? U mnie też byłaby różnica 19 mc i strasznie się stresuję jak ja dam radę...
    Poczatek byl ciezki. Przeplakalam kilka nocy po porodzie bo starszak nie rozumiał co sie dzieje. Chcial sie do mnie przytulac jak zawsze s tam maly czlowiek przy cycku. Kilka razy probowal ja zepchnąć, uderzyc. Ale juz po tyg sie przyzwyczail. W nocy na swoje placze nie reagowali na szczęście 😂 jakos poszlo. Pozniej byl znowu tragiczny miesiac. Mlodej wychodzily 1 a starszemu szly 3. Mowie Wam kly to straszne gowno. Tak plakali obydwoje cale noce ze nie wiedzialam ktore najpierw tulic. Wiec tak siedzielismy w fotelu jedno na jednym kolanie drugie na drugim. A stary w delegacji. To najgorzej wspominam. Pozniej juz bylo z górki. A teraz sie fajnie dogaduja

Mokka, Ediii91 lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Poczatek byl ciezki. Przeplakalam kilka nocy po porodzie bo starszak nie rozumiał co sie dzieje. Chcial sie do mnie przytulac jak zawsze s tam maly czlowiek przy cycku. Kilka razy probowal ja zepchnąć, uderzyc. Ale juz po tyg sie przyzwyczail. W nocy na swoje placze nie reagowali na szczęście 😂 jakos poszlo. Pozniej byl znowu tragiczny miesiac. Mlodej wychodzily 1 a starszemu szly 3. Mowie Wam kly to straszne gowno. Tak plakali obydwoje cale noce ze nie wiedzialam ktore najpierw tulic. Wiec tak siedzielismy w fotelu jedno na jednym kolanie drugie na drugim. A stary w delegacji. To najgorzej wspominam. Pozniej juz bylo z górki. A teraz sie fajnie dogaduja

Ale byłaś dzielna! A Synek chodził do żłobka, czy był cały czas z Tobą w domu? Ja się zastanawiam czy będę miała siłę opiekować się Synkiem w zaawansowanej ciąży, a wizja dwójki maluchów w domu na razie mnie przeraża ;)

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • kasiakowalik Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane:) gdyby ktoś z Was szukał wózka to posiadam w ofercie wózki wielofunkcyjne 3w1 prosto od producenta w bardzo korzystnych cenach, są to nowe wózki :) zostawiam link do aukcji

https://allegro.pl/uzytkownik/ShopVibe/dziecko

Pozdrawiam i życzę Wszystkim dużo zdrówka i siły! :)

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Ojej to kolorowo 🫨 podziwiam Cię, ze tak sobie mimo trudu dobrze poradziłaś, w dodatku sama. Moge sobie jedynie narazie wyobrazić jak to wyglada. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to też mnie to czeka I będzie różnica 18 miesięcy między dziećmi. Jestem przerażona właśnie tym faktem, co to będzie z takimi maluchami.... To kiedy się zrobiło lżej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 22:48

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jak do tej pory to was podczytywałam ale byłam na wizycie iiiii aktualnie 8tydzień, a termin mam na 22.03. Według lekarza wszystko w porządku, dostałam skierowanie na masę badań, kolejna wizyta 12.09. pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Mokka, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:
    hej dziewczyny :) jak do tej pory to was podczytywałam ale byłam na wizycie iiiii aktualnie 8tydzień, a termin mam na 22.03. Według lekarza wszystko w porządku, dostałam skierowanie na masę badań, kolejna wizyta 12.09. pozdrawiam i miłego dnia życzę :)
    Witamy w gronie marcowych mamusiek;)oby ciąża mijała leniwie i bez problemów;)

Karolina 🙃 lubi tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:

Szacun, że dałaś radę i przetrwałaś to dzielnie🙈

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:

Witamy, witamy😀
    Też tą masę badań mam już za sobą. Dramat ile to wszystko kosztuje🤬

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Witamy, witamy😀
    Też tą masę badań mam już za sobą. Dramat ile to wszystko kosztuje🤬
    Wczoraj za wszystkie badania ponad 400 zł. Masakra

• olis87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka wrote:
    Ale byłaś dzielna! A Synek chodził do żłobka, czy był cały czas z Tobą w domu? Ja się zastanawiam czy będę miała siłę opiekować się Synkiem w zaawansowanej ciąży, a wizja dwójki maluchów w domu na razie mnie przeraża ;)
    Adam poszedl do zlobka jak skonczyl 2 lata. Wczesniej sie balam ze mi przywlecze jakies choroby na koncowke ciazy albo jak.noworodek. ale jak poszedl to tez miesiac pochodzil i później lapal wszelkie wirusy swiata. Zosia skonczyla rok i tez poszla do zlobka a ja do pracy. Wtedy odzylam😂 tak naprawde zrobilo sie lzej jal zosia miala ok roku, i zrobila sie taka kumata, mowila o.co jej chodzi (ona w przeciwienstwie do brata bardzo szybko zaczela gadac). Pochodzilo od polowy stycznia do marca i przyszla pandemia i zamkneli zlobek 😂 wtedy mialam prawie depresje ze znowu zmaknieta sama w domu dwojka dzieci. No bywalo ciezko. Ja juz wiele nie pamietam
    Ale nie raz wylam do ksiezyca ze jestem jak samotna matka, bo meza nie ma w domu kiedy go potrzeba
    Na wszystkie sczepienia bilanse zawsze dwojke musialam ze soba ciagnac. Nie mam tu nikogo z rodziny, kto by mi zostal chociaz na godzine. Teeciowie czasem przyjezdzali ale w weekendy jak byl maz. To mnie jeszcze bardziej wkurzało, bo jie moglismy pobyć we 4 jak on wracal tylko musialam robic obiad czy cos dla nich. Ehhhh duzo by pisac. W kazdym.razie.cenie instytucje przedszkolne. 😂😂😂

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie u nowego lekarza w luxmed. Z bobasem wszystko ok, tetno 170, crl 1,94cm. Musze sie przyzwyczaic do tej placowki. Tu jakos inaczej. ZaloYk.mi karte ciazy ale elektroniczna. Nie mam papierowej. A chyba jednak.powinnam taka tez.miec. bede sie upominac pozniej😂

Mokka lubi tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
  • Mokka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Adam poszedl do zlobka jak skonczyl 2 lata. Wczesniej sie balam ze mi przywlecze jakies choroby na koncowke ciazy albo jak.noworodek. ale jak poszedl to tez miesiac pochodzil i później lapal wszelkie wirusy swiata. Zosia skonczyla rok i tez poszla do zlobka a ja do pracy. Wtedy odzylam😂 tak naprawde zrobilo sie lzej jal zosia miala ok roku, i zrobila sie taka kumata, mowila o.co jej chodzi (ona w przeciwienstwie do brata bardzo szybko zaczela gadac). Pochodzilo od polowy stycznia do marca i przyszla pandemia i zamkneli zlobek 😂 wtedy mialam prawie depresje ze znowu zmaknieta sama w domu dwojka dzieci. No bywalo ciezko. Ja juz wiele nie pamietam
    Ale nie raz wylam do ksiezyca ze jestem jak samotna matka, bo meza nie ma w domu kiedy go potrzeba
    Na wszystkie sczepienia bilanse zawsze dwojke musialam ze soba ciagnac. Nie mam tu nikogo z rodziny, kto by mi zostal chociaz na godzine. Teeciowie czasem przyjezdzali ale w weekendy jak byl maz. To mnie jeszcze bardziej wkurzało, bo jie moglismy pobyć we 4 jak on wracal tylko musialam robic obiad czy cos dla nich. Ehhhh duzo by pisac. W kazdym.razie.cenie instytucje przedszkolne. 😂😂😂

Bardzo Cię podziwiam! Ja na szczęście mam rodziców i teściów na miejscu, więc mam nadzieję, że będą nam czasami pomagali... Na razie trochę się boję ich reakcji na wieść o ciąży ;)
    Mój Kubuś dostał się do żłobka i teoretycznie od września miał zacząć przygodę ze żłobkiem, a ja od listopada miałam wrócić do pracy. A teraz to wszystko mi się pokomplikowało. Ale chyba spróbuję ze żłobkiem Synka, może na 2-3 godziny będę go wysyłała, a ja będę miała chwilę dla siebie. Moja znajoma mając w domu noworodka, wysłała córkę do żłobka (15mc) i na szczęście jej bardzo nie choruje, a ona ma w ciągu dnia czas dla Maluszka. U mnie w domu jeszcze dodatkowa zmienna w postaci drugoklasisty - odrabianie lekcji, zajęcia dodatkowe etc więc będzie wesoło / lub mocno "niewesoło" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 15:10

olis87 lubi tę wiadomość

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Ja czekam do piątku na potwierdzenie i jak będzie zarodek i serduszko to powiemy synkowi :)

Czekamy na info po wizycie!♥️

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa mocne kciuki za dziś.

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny niestety mega smutna wiadomość :( puste jajo płodowe :( mam odstawić duphaston i czekam na samoistne poronienie , jeśli nie nadejdzie mam iść do szpitala dostanę leki a jak to nie podzielała w ostateczności zabieg :( dziękuje wszystkim za kciuki i pamięć ja póki co mam dola strasznego i nie wiem co ze sobą zrobić , wszystkie objawy mam a zarodka brak :( była któraś w takiej sytuacji ? Strasznie boje się krwawienia i bólu :(

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

6.12.24 Histeroskopia?

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, bardzo, bardzo mi przykro :( Nie wiem, co więcej można powiedzieć w tej sytuacji :(

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Cześć dziewczyny niestety mega smutna wiadomość :( puste jajo płodowe :( mam odstawić duphaston i czekam na samoistne poronienie , jeśli nie nadejdzie mam iść do szpitala dostanę leki a jak to nie podzielała w ostateczności zabieg :( dziękuje wszystkim za kciuki i pamięć ja póki co mam dola strasznego i nie wiem co ze sobą zrobić , wszystkie objawy mam a zarodka brak :( była któraś w takiej sytuacji ? Strasznie boje się krwawienia i bólu :(
    😪😔 😞 tak strasznie mi przykro :( tak bardzo trzymałam kciuk, żeby było wszystko dobrze, zwłaszcza jak ta beta tak ładnie przyrosła :( gdybyś potrzebowała rozmowy to jesteśmy! Tule Cię mocno! :( 😞

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa bardzo mi przykro. Beta ładnie rosła miałam nadzieję że u Ciebie to formalność. Nie spodziewałam się zakończenia takiego. Tule Cie mocno

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ