X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo dziękuje dziewczyny :( tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia :( wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
    Tak jak dziewczyny piszą daj sobie zaś na przeżycie, a później słońce zaświeci i zostaniesz mamusią:)
    U mnie spadek formy totalny:(jestem jakaś niespokojna,ale staram się jakoś wytrwać do wizyty która dopiero za 10dni.

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo dziękuje dziewczyny :( tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia :( wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
    Przytulam z całych sił 🥺😔

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 👋 Chwilę mnie tutaj nie było. Mdłości nie dawały mi ostatnio funkcjonować. Ale u mnie to 💯 po duphastonie, bo zaczyna się dosłownie chwilę po wzięciu tabletki. Powiedzcie proszę że jest jakiś zamiennik...
    Moja dieta składa się ostatnio głównie z bułek, pierogów, sucharów i czasem jogurtu.. +polecane tu cukierki imbirowe i mentosy 😉 mam nadzieję że ciążowe suple mnie podarują no i mam pytanie czy bierzecie jakieś omega 3 teraz w pierwszym trymestrze? Jeśli tak to jakie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 19:55

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa ja biorę tylko suple ciążowe, wit. D w kropelkach i magnez. Nic więcej lekarz mi nie przepisał, więc nic więcej nie biorę

anaa174 lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Hej dziewczyny 👋 Chwilę mnie tutaj nie było. Mdłości nie dawały mi ostatnio funkcjonować. Ale u mnie to 💯 po duphastonie, bo zaczyna się dosłownie chwilę po wzięciu tabletki. Powiedzcie proszę że jest jakiś zamiennik...
    Moja dieta składa się ostatnio głównie z bułek, pierogów, sucharów i czasem jogurtu.. +polecane tu cukierki imbirowe i mentosy 😉 mam nadzieję że ciążowe suple mnie podarują no i mam pytanie czy bierzecie jakieś omega 3 teraz w pierwszym trymestrze? Jeśli tak to jakie?

Ja nie biorę. W sumie lekarz zalecił mi tylko prenatalne. Kolejna wizyta w czwartek to może coś dołoży, ale nic nie wspominał o omega 3 :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny z Waszą wagą?🙈 Mi to ciężko stwierdzić, bo u mnie przez te wzdęcia itp. to różnica między rankiem a wieczorem wynosi nawet ponad 2 kilo👎
    Staram się jeść zdrowo, a i tak się czuję jak ogromna kula 😀

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Ja też biorę duphastan. Ale nie zauważyłam różnicy ze mam większe mdłości. Mi bardziej na wzdęcia działa właśnie.

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka wodę pijecie. Przyznam się ze mi się już znudziła woda mineralna niegazowana.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny jaka wodę pijecie. Przyznam się ze mi się już znudziła woda mineralna niegazowana.

No ja piję niegazowaną właśnie zwykle, ale mi to nie przeszkadza, bo od zawsze tak piłam 🙈

• Mokka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

A woda z cytryną, bazylią lub miętą? Można też wrzucić jakieś owoce - na przykład maliny :) i jest pycha!

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

Ja akurat tuż przed tym jak dowiedziałam się o ciąży przerobiłam na soki 20kg czarnej porzeczki 😂 więc się teraz sokiem ratuje. Fajnie też smakuje woda z sokiem z cytryny i miodem. Od samej wody mi się robi niedoborze 🤢 w najgorszych momentach parzyłam imbir +miód i sporadycznie jakąś miętę/rumianek

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byłam ciekawa czy miete można pić w ciąży. Dziewczyny cos ostatnio tu cicho . Może by zrobił jakas listę z naszymi wizytami żeby wiedzieć komu kibicować w ten dzień. Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze jest. Na usg 11 tydz dziecko ma już prawie 5 cm.

Mokka, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    No właśnie byłam ciekawa czy miete można pić w ciąży. Dziewczyny cos ostatnio tu cicho . Może by zrobił jakas listę z naszymi wizytami żeby wiedzieć komu kibicować w ten dzień. Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze jest. Na usg 11 tydz dziecko ma już prawie 5 cm.

Super, gratuluję:) ja mam wizytę w piątek 18.08 I nie mogę się doczekać ostatnio byłam ze 3tyg temu i był tylko pęcherzyk A w piątek liczę że będzie widać duużo wiecej:) biorę duphaston i tez okropne mdłości

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Pytałam specjalnie moją gin, wg. niej mięta, rumianek, melisa - w rozsądnych ilościach jak najbardziej ok. Kawa też ok, byle nie przesadzać 😉 jak to określiła - ciąża to nie choroba 😝 ale wiadomo, wszystko z rozsądkiem.

Moja kolejna wizyta 17.08

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatina85 wrote:
    Super, gratuluję:) ja mam wizytę w piątek 18.08 I nie mogę się doczekać ostatnio byłam ze 3tyg temu i był tylko pęcherzyk A w piątek liczę że będzie widać duużo wiecej:) biorę duphaston i tez okropne mdłości
    Duphaston 🤢 mam nadzieję że nie będę go musiała brać do końca ciąży

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Pytałam specjalnie moją gin, wg. niej mięta, rumianek, melisa - w rozsądnych ilościach jak najbardziej ok. Kawa też ok, byle nie przesadzać 😉 jak to określiła - ciąża to nie choroba 😝 ale wiadomo, wszystko z rozsądkiem.

Moja kolejna wizyta 17.08

O tez mam wizytę w tym dniu ♥️
    Ja też biorę też duphaston i też mam po nim lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że najgorzej było na początku, a po dwóch tygodniach jakby trochę lepiej🙈

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    O tez mam wizytę w tym dniu ♥️
    Ja też biorę też duphaston i też mam po nim lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że najgorzej było na początku, a po dwóch tygodniach jakby trochę lepiej🙈
    No to piąteczka 😉
    U mnie też od kilku dni jakby delikatna poprawa w kwestii nudności ale i tak zapytam gin o zamiennik. Czytałam, że luteina czasem stosowana jest zamiennie i że jest dużo lepiej tolerowana przez organizm.

Ogólnie mi bardzo pomaga patent z jedzeniem w łóżku po przebudzeniu. Najlepiej jakiś jogurt owocowy/serek i później serio jest w miarę ok.

A tak z ciekawości, jak tam wasze preferencje kulinarne? Z moich dziwnych obserwacji, strasznie odrzuciło mnie od jajek. Do tego stopnia że jak zjadłam wczoraj wieczorem to do dzisiaj mi niedobrze 🙈 za to te wczesne odmiany jabłek wchodzą jak złoto 😝

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja tak cierpię z powodu mdłości…. Najgorsze jest to, że to nie są tylko poranne mdłości ale całodniowe. Jestem w końcówce 3 miesiąca, wiec mam nadzieje, że wraz z nadejściem czwartego ustąpią.
    @anaa174 jeśli chodzi o jedzonko to ja mam ochotę głównie na ciężkie rzeczy typu grochówka, schabowy i carbonara 😀 ostatnio hitem są śledzie i serek grani ze szczypiorkiem. Odrzuciło mnie totalnie od chleba żytniego, teraz tylko zwykły, a już najlepiej to jakaś bułeczka!

Ja następna wizytę mam dopiero 29 sierpnia, strasznie mi się teraz wlecze… a już za tydzień nifty, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli.

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Czyli nie tylko ja tak cierpię z powodu mdłości…. Najgorsze jest to, że to nie są tylko poranne mdłości ale całodniowe. Jestem w końcówce 3 miesiąca, wiec mam nadzieje, że wraz z nadejściem czwartego ustąpią.
    @anaa174 jeśli chodzi o jedzonko to ja mam ochotę głównie na ciężkie rzeczy typu grochówka, schabowy i carbonara 😀 ostatnio hitem są śledzie i serek grani ze szczypiorkiem. Odrzuciło mnie totalnie od chleba żytniego, teraz tylko zwykły, a już najlepiej to jakaś bułeczka!

Ja następna wizytę mam dopiero 29 sierpnia, strasznie mi się teraz wlecze… a już za tydzień nifty, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli.
    Zdecydowanie, u mnie też cały dzień. Skończony 8tydz. i na szczęście z dnia na dzień jest lepiej.
    Trzymam kciuki za badania ❤️

Jagaja lubi tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    No to piąteczka 😉
    U mnie też od kilku dni jakby delikatna poprawa w kwestii nudności ale i tak zapytam gin o zamiennik. Czytałam, że luteina czasem stosowana jest zamiennie i że jest dużo lepiej tolerowana przez organizm.

Ogólnie mi bardzo pomaga patent z jedzeniem w łóżku po przebudzeniu. Najlepiej jakiś jogurt owocowy/serek i później serio jest w miarę ok.

A tak z ciekawości, jak tam wasze preferencje kulinarne? Z moich dziwnych obserwacji, strasznie odrzuciło mnie od jajek. Do tego stopnia że jak zjadłam wczoraj wieczorem to do dzisiaj mi niedobrze 🙈 za to te wczesne odmiany jabłek wchodzą jak złoto 😝

Ja biorę duphaston i luteinę równocześnie, więc chyba muszę się pogodzić z tym chwilowym, niefajnym stanem. Mam nadzieję, że od II trymestru już mi odpuści gin.

A co do zachcianek to jedyne co mnie męczy to rosół. Uwierzcie dziewczyny, że zamawianie go o 22 to nie lada wyczyn 😂😂😂

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ