X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo dziękuje dziewczyny :( tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia :( wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
    Tak jak dziewczyny piszą daj sobie zaś na przeżycie, a później słońce zaświeci i zostaniesz mamusią:)
    U mnie spadek formy totalny:(jestem jakaś niespokojna,ale staram się jakoś wytrwać do wizyty która dopiero za 10dni.

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Bardzo dziękuje dziewczyny :( tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia :( wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
    Przytulam z całych sił 🥺😔

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 👋 Chwilę mnie tutaj nie było. Mdłości nie dawały mi ostatnio funkcjonować. Ale u mnie to 💯 po duphastonie, bo zaczyna się dosłownie chwilę po wzięciu tabletki. Powiedzcie proszę że jest jakiś zamiennik...
    Moja dieta składa się ostatnio głównie z bułek, pierogów, sucharów i czasem jogurtu.. +polecane tu cukierki imbirowe i mentosy 😉 mam nadzieję że ciążowe suple mnie podarują no i mam pytanie czy bierzecie jakieś omega 3 teraz w pierwszym trymestrze? Jeśli tak to jakie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2023, 19:55

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa ja biorę tylko suple ciążowe, wit. D w kropelkach i magnez. Nic więcej lekarz mi nie przepisał, więc nic więcej nie biorę

anaa174 lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Hej dziewczyny 👋 Chwilę mnie tutaj nie było. Mdłości nie dawały mi ostatnio funkcjonować. Ale u mnie to 💯 po duphastonie, bo zaczyna się dosłownie chwilę po wzięciu tabletki. Powiedzcie proszę że jest jakiś zamiennik...
    Moja dieta składa się ostatnio głównie z bułek, pierogów, sucharów i czasem jogurtu.. +polecane tu cukierki imbirowe i mentosy 😉 mam nadzieję że ciążowe suple mnie podarują no i mam pytanie czy bierzecie jakieś omega 3 teraz w pierwszym trymestrze? Jeśli tak to jakie?

Ja nie biorę. W sumie lekarz zalecił mi tylko prenatalne. Kolejna wizyta w czwartek to może coś dołoży, ale nic nie wspominał o omega 3 :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny z Waszą wagą?🙈 Mi to ciężko stwierdzić, bo u mnie przez te wzdęcia itp. to różnica między rankiem a wieczorem wynosi nawet ponad 2 kilo👎
    Staram się jeść zdrowo, a i tak się czuję jak ogromna kula 😀

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Ja też biorę duphastan. Ale nie zauważyłam różnicy ze mam większe mdłości. Mi bardziej na wzdęcia działa właśnie.

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka wodę pijecie. Przyznam się ze mi się już znudziła woda mineralna niegazowana.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny jaka wodę pijecie. Przyznam się ze mi się już znudziła woda mineralna niegazowana.

No ja piję niegazowaną właśnie zwykle, ale mi to nie przeszkadza, bo od zawsze tak piłam 🙈

• Mokka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

A woda z cytryną, bazylią lub miętą? Można też wrzucić jakieś owoce - na przykład maliny :) i jest pycha!

38 lat 👩, 38 lat 👨

1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩‍👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)

2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)

3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek

❄️❄️- 1xcb, 1x słaby

preg.png
    age.png
    age.png
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

Ja akurat tuż przed tym jak dowiedziałam się o ciąży przerobiłam na soki 20kg czarnej porzeczki 😂 więc się teraz sokiem ratuje. Fajnie też smakuje woda z sokiem z cytryny i miodem. Od samej wody mi się robi niedoborze 🤢 w najgorszych momentach parzyłam imbir +miód i sporadycznie jakąś miętę/rumianek

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie byłam ciekawa czy miete można pić w ciąży. Dziewczyny cos ostatnio tu cicho . Może by zrobił jakas listę z naszymi wizytami żeby wiedzieć komu kibicować w ten dzień. Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze jest. Na usg 11 tydz dziecko ma już prawie 5 cm.

Mokka, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    No właśnie byłam ciekawa czy miete można pić w ciąży. Dziewczyny cos ostatnio tu cicho . Może by zrobił jakas listę z naszymi wizytami żeby wiedzieć komu kibicować w ten dzień. Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze jest. Na usg 11 tydz dziecko ma już prawie 5 cm.

Super, gratuluję:) ja mam wizytę w piątek 18.08 I nie mogę się doczekać ostatnio byłam ze 3tyg temu i był tylko pęcherzyk A w piątek liczę że będzie widać duużo wiecej:) biorę duphaston i tez okropne mdłości

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Pytałam specjalnie moją gin, wg. niej mięta, rumianek, melisa - w rozsądnych ilościach jak najbardziej ok. Kawa też ok, byle nie przesadzać 😉 jak to określiła - ciąża to nie choroba 😝 ale wiadomo, wszystko z rozsądkiem.

Moja kolejna wizyta 17.08

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatina85 wrote:
    Super, gratuluję:) ja mam wizytę w piątek 18.08 I nie mogę się doczekać ostatnio byłam ze 3tyg temu i był tylko pęcherzyk A w piątek liczę że będzie widać duużo wiecej:) biorę duphaston i tez okropne mdłości
    Duphaston 🤢 mam nadzieję że nie będę go musiała brać do końca ciąży

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    Pytałam specjalnie moją gin, wg. niej mięta, rumianek, melisa - w rozsądnych ilościach jak najbardziej ok. Kawa też ok, byle nie przesadzać 😉 jak to określiła - ciąża to nie choroba 😝 ale wiadomo, wszystko z rozsądkiem.

Moja kolejna wizyta 17.08

O tez mam wizytę w tym dniu ♥️
    Ja też biorę też duphaston i też mam po nim lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że najgorzej było na początku, a po dwóch tygodniach jakby trochę lepiej🙈

• anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    O tez mam wizytę w tym dniu ♥️
    Ja też biorę też duphaston i też mam po nim lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że najgorzej było na początku, a po dwóch tygodniach jakby trochę lepiej🙈
    No to piąteczka 😉
    U mnie też od kilku dni jakby delikatna poprawa w kwestii nudności ale i tak zapytam gin o zamiennik. Czytałam, że luteina czasem stosowana jest zamiennie i że jest dużo lepiej tolerowana przez organizm.

Ogólnie mi bardzo pomaga patent z jedzeniem w łóżku po przebudzeniu. Najlepiej jakiś jogurt owocowy/serek i później serio jest w miarę ok.

A tak z ciekawości, jak tam wasze preferencje kulinarne? Z moich dziwnych obserwacji, strasznie odrzuciło mnie od jajek. Do tego stopnia że jak zjadłam wczoraj wieczorem to do dzisiaj mi niedobrze 🙈 za to te wczesne odmiany jabłek wchodzą jak złoto 😝

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja tak cierpię z powodu mdłości…. Najgorsze jest to, że to nie są tylko poranne mdłości ale całodniowe. Jestem w końcówce 3 miesiąca, wiec mam nadzieje, że wraz z nadejściem czwartego ustąpią.
    @anaa174 jeśli chodzi o jedzonko to ja mam ochotę głównie na ciężkie rzeczy typu grochówka, schabowy i carbonara 😀 ostatnio hitem są śledzie i serek grani ze szczypiorkiem. Odrzuciło mnie totalnie od chleba żytniego, teraz tylko zwykły, a już najlepiej to jakaś bułeczka!

Ja następna wizytę mam dopiero 29 sierpnia, strasznie mi się teraz wlecze… a już za tydzień nifty, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli.

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Czyli nie tylko ja tak cierpię z powodu mdłości…. Najgorsze jest to, że to nie są tylko poranne mdłości ale całodniowe. Jestem w końcówce 3 miesiąca, wiec mam nadzieje, że wraz z nadejściem czwartego ustąpią.
    @anaa174 jeśli chodzi o jedzonko to ja mam ochotę głównie na ciężkie rzeczy typu grochówka, schabowy i carbonara 😀 ostatnio hitem są śledzie i serek grani ze szczypiorkiem. Odrzuciło mnie totalnie od chleba żytniego, teraz tylko zwykły, a już najlepiej to jakaś bułeczka!

Ja następna wizytę mam dopiero 29 sierpnia, strasznie mi się teraz wlecze… a już za tydzień nifty, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli.
    Zdecydowanie, u mnie też cały dzień. Skończony 8tydz. i na szczęście z dnia na dzień jest lepiej.
    Trzymam kciuki za badania ❤️

Jagaja lubi tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaa174 wrote:
    No to piąteczka 😉
    U mnie też od kilku dni jakby delikatna poprawa w kwestii nudności ale i tak zapytam gin o zamiennik. Czytałam, że luteina czasem stosowana jest zamiennie i że jest dużo lepiej tolerowana przez organizm.

Ogólnie mi bardzo pomaga patent z jedzeniem w łóżku po przebudzeniu. Najlepiej jakiś jogurt owocowy/serek i później serio jest w miarę ok.

A tak z ciekawości, jak tam wasze preferencje kulinarne? Z moich dziwnych obserwacji, strasznie odrzuciło mnie od jajek. Do tego stopnia że jak zjadłam wczoraj wieczorem to do dzisiaj mi niedobrze 🙈 za to te wczesne odmiany jabłek wchodzą jak złoto 😝

Ja biorę duphaston i luteinę równocześnie, więc chyba muszę się pogodzić z tym chwilowym, niefajnym stanem. Mam nadzieję, że od II trymestru już mi odpuści gin.

A co do zachcianek to jedyne co mnie męczy to rosół. Uwierzcie dziewczyny, że zamawianie go o 22 to nie lada wyczyn 😂😂😂

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ