Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziękuje dziewczyny tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
6.12.24 Histeroskopia?
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa wrote:Bardzo dziękuje dziewczyny tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Bardzo dziękuje dziewczyny tez nie mogę się z tego otrząsnąć , tak bardzo się boje tego wszystkiego , chodzę i płacze ciagle , już nie będę marcowa mamusia wam życzę zdrówka i spokojnej ciąży 😘😘
Bardzo mi przykro daj sobie czas na przeżycie bólu i tej straty. Głęboko wierzę, że jeszcze Ci się uda - grunt to nie tracić nadziei. Ja też dużo przeszłam w walce o dzieci i finalnie życie mnie pozytywnie zaskoczyło swoim scenariuszem. Trzymam kciuki, aby i u Ciebie wszystko się dobrze ułożyło!38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
3 ciąża - (31.07.23 - II kreski!!! naturals!), Synek
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Julka21 wrote:Ediii91 co słychać ? Jak się czujesz?22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Na usg pęcherzyk z żywym zarodkiem - uwidocznione było bicie serduszka. Z wymiarów wychodzi 6tc+1. Teraz muszę zrobić podstawowe badania i następna wizyta za 4 tyg.
Nie ma żadnych krwiaków (w poprzedniej ciąży miałam 2 krwiaki), mogę dalej spokojnie karmić młodszego synka i wyjechać na wakacje zagraniczne.Ediii91 lubi tę wiadomość
38 lat 👩, 38 lat 👨
1 ciąża - Synek 03.2015 (starania w sumie 2 lata, naturals 👩👦 3 miesiące po HSG 🙏🏻 - 1 jajowód niedrożny)
2 ciąża - Synek 09.2022 (starania w sumie 3 lata, usunięcie 1 jajowodu, 3x IVF - nieudane... , i nagle... naturals!!!)
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Melduję się po pierwszej wizycie - wg OM dziś 6tc+4.
Na usg pęcherzyk z żywym zarodkiem - uwidocznione było bicie serduszka. Z wymiarów wychodzi 6tc+1. Teraz muszę zrobić podstawowe badania i następna wizyta za 4 tyg.
Nie ma żadnych krwiaków (w poprzedniej ciąży miałam 2 krwiaki), mogę dalej spokojnie karmić młodszego synka i wyjechać na wakacje zagraniczne.22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Jak tam dziewczyny weekendzik? My dziś byliśmy na ślubie znajomych, ale tylko w kościele potem byłam na spacerze z córką, teraz przymierzam się do kolacji i położenia jej do spania, pewnie już zostanę razem z nią w łóżku😁 jutro planujemy zrobić grilla, trzeba wykorzystać tą pogodę póki jest🙈 ostatnio mam spadek formy, choć dziś o dziwo miałam werwe i nawet coś posprzątałam w domu😁22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
W zasadzie to jeszcze nie wiem Dziś wróciliśmy z wyjazdu w góry - ruszyliśmy o 5:00, żeby zdążyć na wizytę u gin + podróżowanie z moim niemowlakiem w ciągu dnia jest mega trudne, więc staramy się jeździć jak J. jeszcze śpi
Planowałam wyjechać gdzieś pod koniec sierpnia z moimi rodzicami, ale trochę się stresuję bo oni nie wiedzą jeszcze nic o ciąży. I mam jakieś opory, aby im powiedzieć, bo pewnie będą w mega szoku... A z drugiej strony nie wiem jak się będę czuła i czy uda się przed nimi zachować to w tajemnicy. Więc jeszcze się waham co zrobić
38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby
-
Mokka wrote:Melduję się po pierwszej wizycie - wg OM dziś 6tc+4.
Nie ma żadnych krwiaków (w poprzedniej ciąży miałam 2 krwiaki), mogę dalej spokojnie karmić młodszego synka i wyjechać na wakacje zagraniczne.
Super wieści! Oby taka dobra passa utrzymywała się do samego końca 🥰
-
Ediii91 wrote:Jak tam dziewczyny weekendzik? My dziś byliśmy na ślubie znajomych, ale tylko w kościele potem byłam na spacerze z córką, teraz przymierzam się do kolacji i położenia jej do spania, pewnie już zostanę razem z nią w łóżku😁 jutro planujemy zrobić grilla, trzeba wykorzystać tą pogodę póki jest🙈 ostatnio mam spadek formy, choć dziś o dziwo miałam werwe i nawet coś posprzątałam w domu😁
U nas to maksymalnie leniwie. Jestem jakaś taka rozlazła, że szok. Drzemki sobie ucinam i potem się twk snuje😀 My za tydzień wesele. Dobrze, że mam sukienkę, bo bym nie zniosła teraz łażenia po sklepach i przymierzania jeszcze teraz, jak mam brzuch wzdety jak balon😂 -
Kochana, zawsze możesz z nami zostać ♥️ A my Cię będziemy wspierać, aż zostaniesz mamą w innym miesiącu, bo to się na pewno stanie prędzej, czy później😘 Pozwól sobie na emocje teraz wszystkie, bo nie musisz nic przed nikim udawać. To na pewno ciężki dla Ciebie czas, dlatego jesli będziesz chciała porozmawiać to zawsze ktoś tutaj dla Ciebie jest ♥️Ccarolinaa lubi tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Cześć dziewczyny niestety mega smutna wiadomość puste jajo płodowe mam odstawić duphaston i czekam na samoistne poronienie , jeśli nie nadejdzie mam iść do szpitala dostanę leki a jak to nie podzielała w ostateczności zabieg dziękuje wszystkim za kciuki i pamięć ja póki co mam dola strasznego i nie wiem co ze sobą zrobić , wszystkie objawy mam a zarodka brak była któraś w takiej sytuacji ? Strasznie boje się krwawienia i bólu
Hej Ccarolinaa, ściskam Cie serdecznie, opowiem Ci pokrótce moją historię, może doda Ci troszkę otuchy.
Co prawda nie miałam stwierszonego pustego jaja płodowego, ale doszło u mnie do samoistnego poronienia w fazie widocznego w USG samego pęcherzyka. Więc chyba można uznać to za podobny przypadek. U mnie byl to wowczas jakis moze 5 max 6 tydzień ( przy beta HCG około 1600). Nie wiedząc, że jestem w ciązy trafiłam na Izbę Przyjęć z krwawieniem w dróg rodnych. Ogólnie 2 tyg przed tym zdarzeniem miałam normalnie okres wic wydawało mi się to bardzo dziwne tym bardziej, że krwawiłam ze skrzepami. Okazało się, że jestem w ciazy co bylo dla mnie mega zaskoczeniem bo by wyszlo na to ze do zaplodnienia doszło w okolicy okresu albo i nawet w trakcie , a wtedy miałam normalną miesiączkę jak zawsze 7 dniową, na pewno to nie bylo zadne plamenie itd. Jeśli chodzi o samo poronienie to było to po prostu krwawienie dosc obfite ale to nie były jakies nie wiadomo jakie ilosci krwii jednorazowo, absolutnie bez zadnych bóli macicy , zupełnie nie przypominało to krwawienia jak w okresie, no i były te skrzepy krwii dosc duze, bardzo sie wtedy wystraszylam dlatego pojechałam na Izbe Przyjec a byla to chyba niedziela albo jakies Swieto. Wiec chciałam Cie troszke uspokoic jesli sie boisz bolu. Dostałam również leki przeciwkrwotoczne od ginekologa. Samo krwawienie trwało moze ze 4-5 dni. -
Julka21 wrote:Kochana to normalne ze płaczesz. Daj sobie czas na łzy i zobaczysz później otrzepiesz tyleczek i jak nie bd marcową mama to bd majową czerwcowa albo lipcową. Zobaczysz bedzie jeszcze pięknie. Jesteśmy na forum tu wszystkie z Tobą. Zawsze możesz śmiało do nas napisać.👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
6.12.24 Histeroskopia?
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Mokka wrote:Bardzo mi przykro daj sobie czas na przeżycie bólu i tej straty. Głęboko wierzę, że jeszcze Ci się uda - grunt to nie tracić nadziei. Ja też dużo przeszłam w walce o dzieci i finalnie życie mnie pozytywnie zaskoczyło swoim scenariuszem. Trzymam kciuki, aby i u Ciebie wszystko się dobrze ułożyło!👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
6.12.24 Histeroskopia?
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Mimisia wrote:Kochana, zawsze możesz z nami zostać ♥️ A my Cię będziemy wspierać, aż zostaniesz mamą w innym miesiącu, bo to się na pewno stanie prędzej, czy później😘 Pozwól sobie na emocje teraz wszystkie, bo nie musisz nic przed nikim udawać. To na pewno ciężki dla Ciebie czas, dlatego jesli będziesz chciała porozmawiać to zawsze ktoś tutaj dla Ciebie jest ♥️👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
6.12.24 Histeroskopia?
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Yamajka wrote:Hej Ccarolinaa, ściskam Cie serdecznie, opowiem Ci pokrótce moją historię, może doda Ci troszkę otuchy.
Co prawda nie miałam stwierszonego pustego jaja płodowego, ale doszło u mnie do samoistnego poronienia w fazie widocznego w USG samego pęcherzyka. Więc chyba można uznać to za podobny przypadek. U mnie byl to wowczas jakis moze 5 max 6 tydzień ( przy beta HCG około 1600). Nie wiedząc, że jestem w ciązy trafiłam na Izbę Przyjęć z krwawieniem w dróg rodnych. Ogólnie 2 tyg przed tym zdarzeniem miałam normalnie okres wic wydawało mi się to bardzo dziwne tym bardziej, że krwawiłam ze skrzepami. Okazało się, że jestem w ciazy co bylo dla mnie mega zaskoczeniem bo by wyszlo na to ze do zaplodnienia doszło w okolicy okresu albo i nawet w trakcie , a wtedy miałam normalną miesiączkę jak zawsze 7 dniową, na pewno to nie bylo zadne plamenie itd. Jeśli chodzi o samo poronienie to było to po prostu krwawienie dosc obfite ale to nie były jakies nie wiadomo jakie ilosci krwii jednorazowo, absolutnie bez zadnych bóli macicy , zupełnie nie przypominało to krwawienia jak w okresie, no i były te skrzepy krwii dosc duze, bardzo sie wtedy wystraszylam dlatego pojechałam na Izbe Przyjec a byla to chyba niedziela albo jakies Swieto. Wiec chciałam Cie troszke uspokoic jesli sie boisz bolu. Dostałam również leki przeciwkrwotoczne od ginekologa. Samo krwawienie trwało moze ze 4-5 dni.👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
6.12.24 Histeroskopia?
12.23 cb 💔
09.24 cb💔 -
Ccarolinaa przykro mi bardzo, obyś szybko została mamusią
Mam tu trochę do nadrobienia, bo nie było mnie tydzień - mam urlop 3 tyg. i w związku z tą piękną pogodą za oknem ostatnio (16 stopni i deszcz), wybraliśmy się samochodem za granicę. Lekarz na ostatniej wizycie powiedział że samochodem mogę jechać, samolotem nie. Mam drobne krwiaczki i może pojawić się plamienie a wtedy szpital i immunoglobulina, co mnie mega stresuje ale skoro są drobne to liczę na to że się wchłoną.
Ostatnio pisałam że od rana do wieczora mam mdłości - po suplach ciążowych z dużą dawką imbiru (prenatal uno) naprawdę mi w dużym stopniu przeszło, odzyskałam apetyt i na wyjeździe normalnie się zajadałam. Za to po zaleconym magnezie dostałam lekkie przeczyszczenie (poranne), tak też jest napisane na ulotce, że przy dużych dawkach powoduje taki efekt, więc na 3 dni odstawiłam, żeby dojechać jakoś spokojnie do domu 😆 będę musiała pogadać o tym z ginem na następnej wizycie.
Mimo tego lekkiego przeczyszczenia to i tak czuję się wzdęta, na szczęście na razie mam urlop więc nie muszę wciągać brzucha w pracy, bo świat dowie się o mojej ciąży dopiero po prenatalnych. Muszę jeszcze z miesiąc wytrzymać, a że jestem raczej drobnej budowy to boję się że ktoś coś wyniucha zanim sama to ogłoszę 😅
Następną wizytę mam na początku września i lekarz powiedział że dopiero wtedy skieruje mnie na prenatalne - pewnie sprawdzi czy zarodek jest już odpowiedniej wielkości, żeby wykonać badanie i za jakiś tydzień/dwa wybieram się na badania krwi. Kilka stówek trzeba szykować tak jak piszecie. Zestaw badań zakaźnych miałam już robiony przed inseminacjami i wtedy wyniosło mnie to ok. 500 zł 🤨Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
A co do kremów na rozstępy, zamówiłam sobie polecany w internetach MUSTELA MATERNITE Krem na rozstępy 3w1, będę testować więc dam wam znać jak się sprawdzaJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:A co do kremów na rozstępy, zamówiłam sobie polecany w internetach MUSTELA MATERNITE Krem na rozstępy 3w1, będę testować więc dam wam znać jak się sprawdza
Ja w obydwu ciążach używałam Pharmaceris M Foliacti, krem p/rozstępom i nie zrobił mi się ani jeden
Natomiast to też mocno zależy od rodzaju skóry - u niektórych mimo stosowania ekstra kremów i tak się zrobią.38 lat 👩, 38 lat 👨
❄️❄️- 1xcb, 1x słaby