X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Też bym chciała mieć syna. Ale teraz myślę byle byłoby zdrowe. I bezpiecznym terminie się urodziło. Tak dalej się męczę. Raz lepiej raz gorzej. Ale daje rade ...
    No ja też raczej się nastawiam na drugą córkę. Ale dokładnie tak jak mówisz, najważniejsze żeby zdrowe było a płeć najmniej ważna jest. Jak coś to do trzech razy sztuka 😅
    Jeju niech te mdłości już Cie opuszczą

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 1 września 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    A ja słyszałam jeszcze, że jak jest wysokie tętno to zwiastuje dziewczynkę, a jak niskie to chłopca. Oraz że jeśli do stosunku doszło przed owulacją to duże prawdopodobieństwo na dziewczynkę, a jak w dzień owulacji to chłopiec xD ale czy to prawda 🤷‍♀️

Tu też mi nie nie pomoże, bo u nas w tym ferworze starań to było i wtedy i wtedy 🤣🤣🤣 No, ale jeszcze dwa tygodnie i może coś będzie wiadomo.

W ogóle dzisiaj dziewczyny dopadł mnie taki jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem od czego💁‍♀️ Jakoś tak dobrze się czuję, piersi mnie mniej bolą i w nocy nie wstałam ani razu do toalety i aż się zmartwiłam, czy wszystko z dzidzią dobrze 🥹 Pewnie dla większości to głupie, ale naprawdę czasami takie myśli durne nachodzą, że szok, a nie mam się z kim tym podzielić😅

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tu też mi nie nie pomoże, bo u nas w tym ferworze starań to było i wtedy i wtedy 🤣🤣🤣 No, ale jeszcze dwa tygodnie i może coś będzie wiadomo.

W ogóle dzisiaj dziewczyny dopadł mnie taki jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem od czego💁‍♀️ Jakoś tak dobrze się czuję, piersi mnie mniej bolą i w nocy nie wstałam ani razu do toalety i aż się zmartwiłam, czy wszystko z dzidzią dobrze 🥹 Pewnie dla większości to głupie, ale naprawdę czasami takie myśli durne nachodzą, że szok, a nie mam się z kim tym podzielić😅
    Wiem o czym mówisz! Mnie też zawsze przerażenie łapie jak objawy są słabsze, czy wszystko w porządku itd. W sumie teraz to w ogóle nie czuje się jak bym była w ciąży, jedynie sutki trochę bolą I tyle. Też już wchodzimy w ten bezpieczniejszy etap, mi mowili ze 12 tydzien to juz taki bezpieczny wiec u Ciebie sie zbliża 🫶 organizm się przyzwyczail do ciąży, wiec I objawy odpuszczają, zaraz drugi trymestr a to jak wakacje w ciąży więc trzeba się z tego cieszyć 😀
    Aczkolwiek rozumiem niepokój, bo to normalne, dwa tyg szybko zleci 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 10:11

Wysłany: 1 września 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Wiem o czym mówisz! Mnie też zawsze przerażenie łapie jak objawy są słabsze, czy wszystko w porządku itd. W sumie teraz to w ogóle nie czuje się jak bym była w ciąży, jedynie sutki trochę bolą I tyle. Też już wchodzimy w ten bezpieczniejszy etap, mi mowili ze 12 tydzien to juz taki bezpieczny wiec u Ciebie sie zbliża 🫶 organizm się przyzwyczail do ciąży, wiec I objawy odpuszczają, zaraz drugi trymestr a to jak wakacje w ciąży więc trzeba się z tego cieszyć 😀
    Aczkolwiek rozumiem niepokój, bo to normalne, dwa tyg szybko zleci 🫶

Matko, nawet nie wiesz, jak mnie pocieszylaś🥹 Bo ja już serio taka zmartwiona, że przez chwilę się już wybierałam do gina…
    No, ale na pewno masz racje. Ja jestem już 11tc+4 to organizm się przyzwyczaił 😀 Szkoda, że głowa nie nadąża 😂

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po prenatalnych😊dziękuję za wszystkie kciuki😊wszystko jest dobrze,maleństwo rośnie:)co do płci to ja jeszcze nie chciałam wiedzieć dopiero na następnych lekarz powie:)a bylam tak zestresowana,że nie potrafiłam powiedzieć w którym tygodniu jestem🤣
    Cudownego dnia wam życzę 😊

Julka21, Jagaja, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Dziewczyny ja już po prenatalnych😊dziękuję za wszystkie kciuki😊wszystko jest dobrze,maleństwo rośnie:)co do płci to ja jeszcze nie chciałam wiedzieć dopiero na następnych lekarz powie:)a bylam tak zestresowana,że nie potrafiłam powiedzieć w którym tygodniu jestem🤣

Cudownie!♥️ Najważniejsze, że już po stresie i można cieszyć się ciąża :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Cudownie!♥️ Najważniejsze, że już po stresie i można cieszyć się ciąża :)
    Ojj tak,szczególnie że stres z minuty na minutę był coraz większy bo lekarz się spóźniał.
    Teraz tylko,żeby mi apetyt wrocił bo póki co to kiepsko z nim,jem prawie cały czas to samo😑pocieszam się jedynie tym iż z córką mialam to samo

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Super ze wszystko dobrze. Gratuluje dobrych wieści.

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Super ze wszystko dobrze. Gratuluje dobrych wieści.
    Dziękuję 😘

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:

Extra! Cieszę się, że wszystko jest w porządku. W końcu można trochę odetchnąć :)

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Extra! Cieszę się, że wszystko jest w porządku. W końcu można trochę odetchnąć :)
    Ojj tak,wieczór już spokojniejszy:)teraz możemy myśleć nad imieniem:)bo o ile dla chłopca mamy wybrane to dla dziewczynki mąż ma wybrane tylko mi się nie podoba i trzeba znaleźć jakieś które spodoba się obojgu:)dziewczyny podrzućcie jakie wam się podobają imiona dla dziewczynki?

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Ojj tak,wieczór już spokojniejszy:)teraz możemy myśleć nad imieniem:)bo o ile dla chłopca mamy wybrane to dla dziewczynki mąż ma wybrane tylko mi się nie podoba i trzeba znaleźć jakieś które spodoba się obojgu:)dziewczyny podrzućcie jakie wam się podobają imiona dla dziewczynki?

Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie :)

A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie :)

A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄

Dopytywałam u siebie o te prenatalne. Powiedzieli że nie trzeba być na czczo do pobania krwi (zresztą ja mam na 17, to ciężko by było). Pytałam też czy będzie przez brzuch i dostałam info że ogólnie jest przez brzuch, a gdyby była taka potrzeba to dodatkowo dopochwowo i nie trzeba napełniać pęcherza bo mają tak dobry sprzęt że nic to nie zmienia.

A co do imienia, ja od dłuższego czasu chciałam dla dziewczynki Zofia, ale widzę że jest to jedno z najpopularniejszych imion teraz więc chyba jednak zrezygnuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 11:49

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Ja nie byłam na czczo i miałam przez brzuch:)u nas z imieniem dla dziewczynki to będzie ciężko bo mąż chce żeby 2 dziecko miało na literę S więc ciężko będzie...dla chłopca mamy wybrane Stefan.

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)daj znać jak będziesz już po.

Jagaja lubi tę wiadomość

• Lilly95 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też macie problem z bólem odcinka lędźwiowego? Jutro wchodzę w 10tc i jak więcej porobie w domu to wieczorem już wstać nie mogę tak boli ... :(

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Cudownie!! Ogromne gratulacje ❤️

Wysłany: 3 września 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Dla dziewczynki mamy wybrane Marysia ❤️ choć podobają mi się jeszcze Adrianna, Michalina, Marianna😊

Wysłany: 3 września 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Nie musisz być na czczo😊 i z reguły robią przez powłoki brzuszne :)

Wysłany: 4 września 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Hej, też macie problem z bólem odcinka lędźwiowego? Jutro wchodzę w 10tc i jak więcej porobie w domu to wieczorem już wstać nie mogę tak boli ... :(

Mi ciężko stwierdzić, bo ja przez endo i zrosty w tamtych okolicach to ogólnie odczuwam ból w lędźwiach, chociaż paradoksalnie w ciazy jest mniejszy narazie 💁‍♀️

Lilly95 lubi tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ