Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka21 wrote:Też bym chciała mieć syna. Ale teraz myślę byle byłoby zdrowe. I bezpiecznym terminie się urodziło. Tak dalej się męczę. Raz lepiej raz gorzej. Ale daje rade ...
Jeju niech te mdłości już Cie opuszczą22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Ediii91 wrote:A ja słyszałam jeszcze, że jak jest wysokie tętno to zwiastuje dziewczynkę, a jak niskie to chłopca. Oraz że jeśli do stosunku doszło przed owulacją to duże prawdopodobieństwo na dziewczynkę, a jak w dzień owulacji to chłopiec xD ale czy to prawda 🤷♀️
Tu też mi nie nie pomoże, bo u nas w tym ferworze starań to było i wtedy i wtedy 🤣🤣🤣 No, ale jeszcze dwa tygodnie i może coś będzie wiadomo.
W ogóle dzisiaj dziewczyny dopadł mnie taki jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem od czego💁♀️ Jakoś tak dobrze się czuję, piersi mnie mniej bolą i w nocy nie wstałam ani razu do toalety i aż się zmartwiłam, czy wszystko z dzidzią dobrze 🥹 Pewnie dla większości to głupie, ale naprawdę czasami takie myśli durne nachodzą, że szok, a nie mam się z kim tym podzielić😅 -
Mimisia wrote:Tu też mi nie nie pomoże, bo u nas w tym ferworze starań to było i wtedy i wtedy 🤣🤣🤣 No, ale jeszcze dwa tygodnie i może coś będzie wiadomo.
W ogóle dzisiaj dziewczyny dopadł mnie taki jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem od czego💁♀️ Jakoś tak dobrze się czuję, piersi mnie mniej bolą i w nocy nie wstałam ani razu do toalety i aż się zmartwiłam, czy wszystko z dzidzią dobrze 🥹 Pewnie dla większości to głupie, ale naprawdę czasami takie myśli durne nachodzą, że szok, a nie mam się z kim tym podzielić😅
Aczkolwiek rozumiem niepokój, bo to normalne, dwa tyg szybko zleci 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 10:11
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Ediii91 wrote:Wiem o czym mówisz! Mnie też zawsze przerażenie łapie jak objawy są słabsze, czy wszystko w porządku itd. W sumie teraz to w ogóle nie czuje się jak bym była w ciąży, jedynie sutki trochę bolą I tyle. Też już wchodzimy w ten bezpieczniejszy etap, mi mowili ze 12 tydzien to juz taki bezpieczny wiec u Ciebie sie zbliża 🫶 organizm się przyzwyczail do ciąży, wiec I objawy odpuszczają, zaraz drugi trymestr a to jak wakacje w ciąży więc trzeba się z tego cieszyć 😀
Aczkolwiek rozumiem niepokój, bo to normalne, dwa tyg szybko zleci 🫶
Matko, nawet nie wiesz, jak mnie pocieszylaś🥹 Bo ja już serio taka zmartwiona, że przez chwilę się już wybierałam do gina…
No, ale na pewno masz racje. Ja jestem już 11tc+4 to organizm się przyzwyczaił 😀 Szkoda, że głowa nie nadąża 😂Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po prenatalnych😊dziękuję za wszystkie kciuki😊wszystko jest dobrze,maleństwo rośnie:)co do płci to ja jeszcze nie chciałam wiedzieć dopiero na następnych lekarz powie:)a bylam tak zestresowana,że nie potrafiłam powiedzieć w którym tygodniu jestem🤣
Cudownego dnia wam życzę 😊Julka21, Jagaja, Ediii91 lubią tę wiadomość
-
Sylwia2691 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych😊dziękuję za wszystkie kciuki😊wszystko jest dobrze,maleństwo rośnie:)co do płci to ja jeszcze nie chciałam wiedzieć dopiero na następnych lekarz powie:)a bylam tak zestresowana,że nie potrafiłam powiedzieć w którym tygodniu jestem🤣
Cudownego dnia wam życzę 😊
Cudownie!♥️ Najważniejsze, że już po stresie i można cieszyć się ciąża -
Mimisia wrote:Cudownie!♥️ Najważniejsze, że już po stresie i można cieszyć się ciąża
Teraz tylko,żeby mi apetyt wrocił bo póki co to kiepsko z nim,jem prawie cały czas to samo😑pocieszam się jedynie tym iż z córką mialam to samo -
Sylwia2691 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych😊dziękuję za wszystkie kciuki😊wszystko jest dobrze,maleństwo rośnie:)co do płci to ja jeszcze nie chciałam wiedzieć dopiero na następnych lekarz powie:)a bylam tak zestresowana,że nie potrafiłam powiedzieć w którym tygodniu jestem🤣
Cudownego dnia wam życzę 😊 -
Cudownego dnia wam życzę 😊
Extra! Cieszę się, że wszystko jest w porządku. W końcu można trochę odetchnąć28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Jagaja wrote:Extra! Cieszę się, że wszystko jest w porządku. W końcu można trochę odetchnąć
-
Sylwia2691 wrote:Ojj tak,wieczór już spokojniejszy:)teraz możemy myśleć nad imieniem:)bo o ile dla chłopca mamy wybrane to dla dziewczynki mąż ma wybrane tylko mi się nie podoba i trzeba znaleźć jakieś które spodoba się obojgu:)dziewczyny podrzućcie jakie wam się podobają imiona dla dziewczynki?
Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie
A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Jagaja wrote:Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie
A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄
Dopytywałam u siebie o te prenatalne. Powiedzieli że nie trzeba być na czczo do pobania krwi (zresztą ja mam na 17, to ciężko by było). Pytałam też czy będzie przez brzuch i dostałam info że ogólnie jest przez brzuch, a gdyby była taka potrzeba to dodatkowo dopochwowo i nie trzeba napełniać pęcherza bo mają tak dobry sprzęt że nic to nie zmienia.
A co do imienia, ja od dłuższego czasu chciałam dla dziewczynki Zofia, ale widzę że jest to jedno z najpopularniejszych imion teraz więc chyba jednak zrezygnujęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 11:49
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Jagaja wrote:Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie
A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄
Ja nie byłam na czczo i miałam przez brzuch:)u nas z imieniem dla dziewczynki to będzie ciężko bo mąż chce żeby 2 dziecko miało na literę S więc ciężko będzie...dla chłopca mamy wybrane Stefan. -
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)daj znać jak będziesz już po.Jagaja lubi tę wiadomość
-
Cudownego dnia wam życzę 😊22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Sylwia2691 wrote:Ojj tak,wieczór już spokojniejszy:)teraz możemy myśleć nad imieniem:)bo o ile dla chłopca mamy wybrane to dla dziewczynki mąż ma wybrane tylko mi się nie podoba i trzeba znaleźć jakieś które spodoba się obojgu:)dziewczyny podrzućcie jakie wam się podobają imiona dla dziewczynki?22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Mi ciężko stwierdzić, bo ja przez endo i zrosty w tamtych okolicach to ogólnie odczuwam ból w lędźwiach, chociaż paradoksalnie w ciazy jest mniejszy narazie 💁♀️Lilly95 lubi tę wiadomość