X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie :)

A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄

Powodzenia na prenatalnych! Daj znać, jak będziesz już po♥️

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja dziś tez wizytuje ale u swojego ginekologa. Mało było mnie przez weekend bo przygotowywałam córkę na powrót do przedszkola. Ediii dostałaś już może wyniki z paapy? Ja czekam czekam i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 13:15

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mające dziś wizytę,trzymam kciuki:)
    A tak z innej beczki ,czy któraś z was ma legginsy ciążowe hm ?jak wypada rozmiarówka?pytam bo muszę kupić bo po poprzedniej ciazy gdzieś mi wszystkie legginsy zagineły:/

• Lilly95 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z wami witałam na początku, później nie udzielałam się zbytnio. Mieliśmy trochę pod górkę bo dostałam nawracających plamień aż w końcu zatrzymali mnie w szpitalu. Poleżałam tam dwa dni i na trzeci dzień wypuścili, skąd plamienia.. nie wiadomo. Od dwóch tygodni jest już wszystko ok ale za to teraz mnie te bóle lędźwiowe męczą 🙈 czytam cały czas co tu piszecie. Cieszę się bardzo z tymi co są już po prenatalnych😍 u nas dopiero 25 września termin na prenatalne. Ostatnie badanie miałam w 8+3 i doktor mówił, że,, dzidziuś ładnie rośnie,, 🥰 dziś zaczynamy 10+0, a 13 września będzie kolejne USG i mam nadzieję, że nadal jest dobrze 🙏 jestem już po dwóch poronieniach i cholernie się boję o tą ciążę. 🥹🩷🩵 są tu dziewczyny, które też biorą leki? Progesteron, clexane, acard? :) trzymam za was wszystkie kciuki, mocno mocno ❤️❤️❤️
    Macie dzieci? Nasz synek dziś miał rozpoczęcie pierwszej klasy. 🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 13:01

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Dziewczyny mające dziś wizytę,trzymam kciuki:)
    A tak z innej beczki ,czy któraś z was ma legginsy ciążowe hm ?jak wypada rozmiarówka?pytam bo muszę kupić bo po poprzedniej ciazy gdzieś mi wszystkie legginsy zagineły:/
    Ja zastanawiam się nad sinsay . Z hm mam spodnie tylko . Wiec z rozmiarowka niestety nie pomoge

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Ja się z wami witałam na początku, później nie udzielałam się zbytnio. Mieliśmy trochę pod górkę bo dostałam nawracających plamień aż w końcu zatrzymali mnie w szpitalu. Poleżałam tam dwa dni i na trzeci dzień wypuścili, skąd plamienia.. nie wiadomo. Od dwóch tygodni jest już wszystko ok ale za to teraz mnie te bóle lędźwiowe męczą 🙈 czytam cały czas co tu piszecie. Cieszę się bardzo z tymi co są już po prenatalnych😍 u nas dopiero 25 września termin na prenatalne. Ostatnie badanie miałam w 8+3 i doktor mówił, że,, dzidziuś ładnie rośnie,, 🥰 dziś zaczynamy 10+0, a 13 września będzie kolejne USG i mam nadzieję, że nadal jest dobrze 🙏 jestem już po dwóch poronieniach i cholernie się boję o tą ciążę. 🥹🩷🩵 są tu dziewczyny, które też biorą leki? Progesteron, clexane, acard? :) trzymam za was wszystkie kciuki, mocno mocno ❤️❤️❤️
    Witaj rozgość się. Ja Ok 6 tc miałam krwiaka i krwawiłam a później Ok 4 tyg plamiłam. Byłam na duphastanie.

Lilly95 lubi tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z bólem głowy w ciąży?

• Lilly95 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Witaj rozgość się. Ja Ok 6 tc miałam krwiaka i krwawiłam a później Ok 4 tyg plamiłam. Byłam na duphastanie.

I już jest wszystko ok? :) w którym tygodniu jesteś? ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z bólem głowy w ciąży?
    Ja używam plastrów żelowych z apap, mega mi pomagają

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Hej ja też miałam plamienia i aktualnie biorę luteinę od samego początku jak narazie do 13 tyg mam brać. Na kolejnych badaniach zobaczymy czy będzie trzeba brać dalej czy kończymy

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    I już jest wszystko ok? :) w którym tygodniu jesteś? ☺️
    Wszystko ok. Dziecko się dobrze rozwijało. Jestem w 14 tc

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:
    Ja używam plastrów żelowych z apap, mega mi pomagają
    O dzięki beż problemu dostanie w aptece

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    O dzięki beż problemu dostanie w aptece
    Nawet w Rossmanie dostaniesz :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:
    Nawet w Rossmanie dostaniesz :)
    Karolina dziękuję Ci bardzo

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:

Witamy, witamy. Mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej :)

Ja biorę acard, progesteron i duphaston, ale acard dlatego, że mam nadpłytkowość, a dwa pozostałe lekarz mi zalecił tak „w razie wu”, bo mam endometriozę :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Ja zastanawiam się nad sinsay . Z hm mam spodnie tylko . Wiec z rozmiarowka niestety nie pomoge
    Z sinsaya mam teraz S ale za chwilę muszę kupować M,ale fajne są

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Hej :)ja biorę duphaston a to dlatego że miałam odzielanie kosmówki, teraz mam 20 wizytę I lekarz mówił ze juz raczej bedzie koniec z dupahastonem.Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)u mnie na pokładzie 13miesięczna córeczka.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:

A mogłabyś podesłać jakiś link do nich albo nazwę modelu? :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Sylwia2691 a jak z rozmiarowka jest ?

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    A mogłabyś podesłać jakiś link do nich albo nazwę modelu? :)

https://www.sinsay.com/pl/pl/4005f-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share -aktualnie mam te ,tylko zobacz tabele rozmiarówki,żeby dobry rozmiar wybrać:)

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ