X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Gdybym miała dziewczynkę dałabym jej na imię Iga, Maria, Helena też mi się podoba, ale mamy już w rodzinie :)

A powiedzcie proszę, na prenatalne nie muszę iść na czczo? Bo niby pobierają tam też krew, ale chyba tylko bhcg? Jakoś powinnam się przygotować? Moje już jutro, dzwoniłam w piątek żeby dopytać, ale już nie odbierali. Zaczynam się denerwować 😄

Powodzenia na prenatalnych! Daj znać, jak będziesz już po♥️

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja dziś tez wizytuje ale u swojego ginekologa. Mało było mnie przez weekend bo przygotowywałam córkę na powrót do przedszkola. Ediii dostałaś już może wyniki z paapy? Ja czekam czekam i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 13:15

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mające dziś wizytę,trzymam kciuki:)
    A tak z innej beczki ,czy któraś z was ma legginsy ciążowe hm ?jak wypada rozmiarówka?pytam bo muszę kupić bo po poprzedniej ciazy gdzieś mi wszystkie legginsy zagineły:/

• Lilly95 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z wami witałam na początku, później nie udzielałam się zbytnio. Mieliśmy trochę pod górkę bo dostałam nawracających plamień aż w końcu zatrzymali mnie w szpitalu. Poleżałam tam dwa dni i na trzeci dzień wypuścili, skąd plamienia.. nie wiadomo. Od dwóch tygodni jest już wszystko ok ale za to teraz mnie te bóle lędźwiowe męczą 🙈 czytam cały czas co tu piszecie. Cieszę się bardzo z tymi co są już po prenatalnych😍 u nas dopiero 25 września termin na prenatalne. Ostatnie badanie miałam w 8+3 i doktor mówił, że,, dzidziuś ładnie rośnie,, 🥰 dziś zaczynamy 10+0, a 13 września będzie kolejne USG i mam nadzieję, że nadal jest dobrze 🙏 jestem już po dwóch poronieniach i cholernie się boję o tą ciążę. 🥹🩷🩵 są tu dziewczyny, które też biorą leki? Progesteron, clexane, acard? :) trzymam za was wszystkie kciuki, mocno mocno ❤️❤️❤️
    Macie dzieci? Nasz synek dziś miał rozpoczęcie pierwszej klasy. 🥹🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 13:01

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Dziewczyny mające dziś wizytę,trzymam kciuki:)
    A tak z innej beczki ,czy któraś z was ma legginsy ciążowe hm ?jak wypada rozmiarówka?pytam bo muszę kupić bo po poprzedniej ciazy gdzieś mi wszystkie legginsy zagineły:/
    Ja zastanawiam się nad sinsay . Z hm mam spodnie tylko . Wiec z rozmiarowka niestety nie pomoge

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Ja się z wami witałam na początku, później nie udzielałam się zbytnio. Mieliśmy trochę pod górkę bo dostałam nawracających plamień aż w końcu zatrzymali mnie w szpitalu. Poleżałam tam dwa dni i na trzeci dzień wypuścili, skąd plamienia.. nie wiadomo. Od dwóch tygodni jest już wszystko ok ale za to teraz mnie te bóle lędźwiowe męczą 🙈 czytam cały czas co tu piszecie. Cieszę się bardzo z tymi co są już po prenatalnych😍 u nas dopiero 25 września termin na prenatalne. Ostatnie badanie miałam w 8+3 i doktor mówił, że,, dzidziuś ładnie rośnie,, 🥰 dziś zaczynamy 10+0, a 13 września będzie kolejne USG i mam nadzieję, że nadal jest dobrze 🙏 jestem już po dwóch poronieniach i cholernie się boję o tą ciążę. 🥹🩷🩵 są tu dziewczyny, które też biorą leki? Progesteron, clexane, acard? :) trzymam za was wszystkie kciuki, mocno mocno ❤️❤️❤️
    Witaj rozgość się. Ja Ok 6 tc miałam krwiaka i krwawiłam a później Ok 4 tyg plamiłam. Byłam na duphastanie.

Lilly95 lubi tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z bólem głowy w ciąży?

• Lilly95 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Witaj rozgość się. Ja Ok 6 tc miałam krwiaka i krwawiłam a później Ok 4 tyg plamiłam. Byłam na duphastanie.

I już jest wszystko ok? :) w którym tygodniu jesteś? ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie z bólem głowy w ciąży?
    Ja używam plastrów żelowych z apap, mega mi pomagają

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Hej ja też miałam plamienia i aktualnie biorę luteinę od samego początku jak narazie do 13 tyg mam brać. Na kolejnych badaniach zobaczymy czy będzie trzeba brać dalej czy kończymy

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    I już jest wszystko ok? :) w którym tygodniu jesteś? ☺️
    Wszystko ok. Dziecko się dobrze rozwijało. Jestem w 14 tc

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:
    Ja używam plastrów żelowych z apap, mega mi pomagają
    O dzięki beż problemu dostanie w aptece

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    O dzięki beż problemu dostanie w aptece
    Nawet w Rossmanie dostaniesz :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 🙃 wrote:
    Nawet w Rossmanie dostaniesz :)
    Karolina dziękuję Ci bardzo

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:

Witamy, witamy. Mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej :)

Ja biorę acard, progesteron i duphaston, ale acard dlatego, że mam nadpłytkowość, a dwa pozostałe lekarz mi zalecił tak „w razie wu”, bo mam endometriozę :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Ja zastanawiam się nad sinsay . Z hm mam spodnie tylko . Wiec z rozmiarowka niestety nie pomoge
    Z sinsaya mam teraz S ale za chwilę muszę kupować M,ale fajne są

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly95 wrote:
    Hej :)ja biorę duphaston a to dlatego że miałam odzielanie kosmówki, teraz mam 20 wizytę I lekarz mówił ze juz raczej bedzie koniec z dupahastonem.Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:)u mnie na pokładzie 13miesięczna córeczka.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:

A mogłabyś podesłać jakiś link do nich albo nazwę modelu? :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Sylwia2691 a jak z rozmiarowka jest ?

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    A mogłabyś podesłać jakiś link do nich albo nazwę modelu? :)

https://www.sinsay.com/pl/pl/4005f-99x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share -aktualnie mam te ,tylko zobacz tabele rozmiarówki,żeby dobry rozmiar wybrać:)

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ