Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny daje znać. Wizyta trwała 2 minuty. Wyszły ryzyka wysokie z krwi. A z usg wszystko wporzadku. Zawyzszylo 0.5 % ze moze się urodzic z zespołem dawna. Czuje gdzieś ze moja córka jest zdrowa. Nie namawiał.mnie na nigty, panoramę. Mówił że u mnie mógł zawyzszyc wiek. Mam 34 lata. Jestem za stara juz na mame.
-
I po wczorajszej inf chcialabym zniknąć na jakiś czas. Wczoraj przekopałam caly internet. Spotkałam się z strasznymi historiami. Muszę sobie odpocząć. Mam natłok złych myśli. Życzę każdej z was spokojnej ciąży. Ja zostawiam wszystko wierze ze usg jest wiarygodne niż ten test pappa. Trzymajcie się.
-
Julka21 wrote:Dziewczyny daje znać. Wizyta trwała 2 minuty. Wyszły ryzyka wysokie z krwi. A z usg wszystko wporzadku. Zawyzszylo 0.5 % ze moze się urodzic z zespołem dawna. Czuje gdzieś ze moja córka jest zdrowa. Nie namawiał.mnie na nigty, panoramę. Mówił że u mnie mógł zawyzszyc wiek. Mam 34 lata. Jestem za stara juz na mame.
Kochana, ja po przewertowaniu chyba tysiąca takich historii we wczorajszej panice to utwierdziłam sie w przekonuj, że ta pappa to ***** warta. Praktycznie wszystkie dziewczyny, które miały kiepskie wyniki rodziły zdrowe dzieci, nawet jeśli miały naprawdę wysokie ryzyko. Skoro w USG wszystko wyszło dobrze to chyba faktycznie nie ma co sie dłużej nakręcać. Dodatkowo faktycznie ta pappa jest badaniem statystycznym i Twój wiek mógł wpłynąć na elefelek końcowy.
Prawda jest taka, że gdyby nie wyniki krwi to by lekarz nie widział nic niepokojącego. Już nie mówiąc o sytuacjach, w których pappa daje fałszywie dodatki wynik. Jednym słowa szkoda gadać, domyślam sie, jaki stres przeżyłaś, dlatego nie dziwie sie, że chcesz odpocząć od tego natłoku myśli.
Czekamy tutaj na Ciebie jak sobie wszystko poukładasz w głowie i będziesz miała ochotę znowu sie tutaj udzielać♥️ Ogromne przytulasy, a Twoja córeczka jest NA PEWNO zdrowa! -
Wiesz najgorsze jest to czytając caly internet i różna fora to przewinęły mi się różne tematy posty które utkwiły mi w głowie. Np odejście wód płodowych przed 20 tc u różne inne rzeczy. Ogólnie o tym ze niby jesteśmy w 15 tc ciazy to nic nie znaczy na każdym etapie można stracić dziecko. I dlatego odcinam internet mam dosc. Sama siw boję o siebie. Wszystkiego dobrego
-
Julka21 wrote:I po wczorajszej inf chcialabym zniknąć na jakiś czas. Wczoraj przekopałam caly internet. Spotkałam się z strasznymi historiami. Muszę sobie odpocząć. Mam natłok złych myśli. Życzę każdej z was spokojnej ciąży. Ja zostawiam wszystko wierze ze usg jest wiarygodne niż ten test pappa. Trzymajcie się.
Hej kochana, na pewno będzie wszystko dobrze. Odpocznij i wróć do nas 🙏 ja zdecydowałam nie robić testu pappa właśnie dlatego by się nie stresować... Jak w USG będzie wszystko ok to krew odpuszczam. Trzymam kciuki za was. ❤️ -
Julka21 wrote:Wiesz najgorsze jest to czytając caly internet i różna fora to przewinęły mi się różne tematy posty które utkwiły mi w głowie. Np odejście wód płodowych przed 20 tc u różne inne rzeczy. Ogólnie o tym ze niby jesteśmy w 15 tc ciazy to nic nie znaczy na każdym etapie można stracić dziecko. I dlatego odcinam internet mam dosc. Sama siw boję o siebie. Wszystkiego dobrego
Oj, doskonale Cię rozumiem. A człowiek ma tendencje do zapamiętywania tych złych informacji, a te dobre bardzo szybko zapomina.
Jeśli aż tak bardzo Cię to stresuje to najlepsza decyzja tk faktycznie się odciąć, skupić na sobie i dziecku i odzyskać równowagę ducha, czego Ci ogromnie życzę ♥️
Niemniej gdybyś jednak potrzebowała wsparcia lub po prostu się wygadać, to wiesz gdzie nas szukać -
nick nieaktualnyLilly95 wrote:Dziewczyny, jakie macie terminy porodu? u mnie wychodzi koniec marca albo początek kwietnia. Pewnie więcej dowiem się na prenatalnych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 16:33
Mira000 lubi tę wiadomość
-
Karolina 🙃 wrote:U mnie wychodzi na 22.03 aktualnie jestem 11+6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 18:51
Karolina 🙃 lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Wiesz najgorsze jest to czytając caly internet i różna fora to przewinęły mi się różne tematy posty które utkwiły mi w głowie. Np odejście wód płodowych przed 20 tc u różne inne rzeczy. Ogólnie o tym ze niby jesteśmy w 15 tc ciazy to nic nie znaczy na każdym etapie można stracić dziecko. I dlatego odcinam internet mam dosc. Sama siw boję o siebie. Wszystkiego dobrego
Mam nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie, a te nerwy będą jedynie wspomnieniem. Ściskamy28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
U mnie poniedziałkowe badanie prenatalne nie wykazało nic niepokojącego, jedynie podejrzenie jakiegoś nadciśnienia ciążowego i stanu przedrzucawkowego?? Ale nie do końca zrozumiałam o co dokładnie chodzi. Dowiem się pewnie na kolejnej wizycie u mojego lekarza.
Dostałam po prenatalnych pierwsze zdjęcie, które tak ładnie pokazuje buźkę i całe ciałko. Niesamowitebatka, Mira000, Ediii91 lubią tę wiadomość
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Hej dziewczyny, pozwolę sobie dołączyć do Waszej grupy. Do tej pory nawet nie pomyślałam aby wyszukać taki wątek, pisałam tylko na grupie starania po poronieniu.
Niestety na przełomie 2022/2023 straciłam swoją pierwszą ciąże - poronienie zatrzymane 8/10tc. Po poronieniu walczyłam ze zbyt wysoką prolaktyną i udało się - 11.07 wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
Od tamtej pory stres i niepokój, że znowu tym razem coś będzie nie tak. Na początku miałam jedno krwawienie, na szczęście nie powtórzyło się później.
Obecnie jesteśmy po badaniach prenatalnych 05.09, termin w okolicach 21.03. Wszystko wyszło dobrze, zastanawiamy się teraz nad dodatkowymi badaniami typu Panorama czy Nifty.
Przeczytałam cały wątek i życzę każdej z Was nudnej i spokojnej ciąży ! ❤️ Wszystko to co pisałyście przeżywałam tak samo, pytania o bóle pleców, nudności czy ewentualne zachcianki 😅 dodało mi to otuchy 😍04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Hej dziewczyny, pozwolę sobie dołączyć do Waszej grupy. Do tej pory nawet nie pomyślałam aby wyszukać taki wątek, pisałam tylko na grupie starania po poronieniu.
Niestety na przełomie 2022/2023 straciłam swoją pierwszą ciąże - poronienie zatrzymane 8/10tc. Po poronieniu walczyłam ze zbyt wysoką prolaktyną i udało się - 11.07 wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
Od tamtej pory stres i niepokój, że znowu tym razem coś będzie nie tak. Na początku miałam jedno krwawienie, na szczęście nie powtórzyło się później.
Obecnie jesteśmy po badaniach prenatalnych 05.09, termin w okolicach 21.03. Wszystko wyszło dobrze, zastanawiamy się teraz nad dodatkowymi badaniami typu Panorama czy Nifty.
Przeczytałam cały wątek i życzę każdej z Was nudnej i spokojnej ciąży ! ❤️ Wszystko to co pisałyście przeżywałam tak samo, pytania o bóle pleców, nudności czy ewentualne zachcianki 😅 dodało mi to otuchy 😍
Witamy, witamy♥️ Proszę się rozgościć między nami 😘
Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu z zatrzymaniem moczu🥹 Ból okropny i dopiero cewnikowanie przyniosło mi ulgę. Dzisiaj jest ju dużo lepiej i samodzielnie sikam, i wypisałam się na własne żądanie, bo mam dzisiaj prenatalne 🙈 Także duzo się dzieje.
A jak tak dziewczyny u Was? -
O matko, to dopiero zwrot akcji.
Trzymam w takimi razie kciuki za prenatalne! 🤞🏻04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Hej dziewczyny, pozwolę sobie dołączyć do Waszej grupy. Do tej pory nawet nie pomyślałam aby wyszukać taki wątek, pisałam tylko na grupie starania po poronieniu.
Przeczytałam cały wątek i życzę każdej z Was nudnej i spokojnej ciąży ! ❤️ Wszystko to co pisałyście przeżywałam tak samo, pytania o bóle pleców, nudności czy ewentualne zachcianki 😅 dodało mi to otuchy 😍
Witamy wśród marcowych mam🙂życzę spokojnej ciąży,i pisz zawsze jak masz pytania,ochotę itp.ma_karon07 lubi tę wiadomość
-
Mimisia wrote:Witamy, witamy♥️ Proszę się rozgościć między nami 😘
Ja niestety wczoraj wylądowałam w szpitalu z zatrzymaniem moczu🥹 Ból okropny i dopiero cewnikowanie przyniosło mi ulgę. Dzisiaj jest ju dużo lepiej i samodzielnie sikam, i wypisałam się na własne żądanie, bo mam dzisiaj prenatalne 🙈 Także duzo się dzieje.
A jak tak dziewczyny u Was?
To u Ciebie się dzieje,trzymam kciuki za prenatalne daj znac jak będziesz już po:)
U mnie 2 trymestr i samopoczucie lepsze,za to córka dokazuje teraz w domu że hej,więc nudy nie ma. -
Mimisia wrote:Witamy, witamy♥️ Proszę się rozgościć między nami 😘
A jak tak dziewczyny u Was?
Jak prenatalne? Daj koniecznie znać ❤️22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Julka bardzo współczuję Ci tego stresu, jednak pamiętać aby mimo wszystko starać się myśleć pozytywnie❤️ wierzę, że wszystko będzie dobrze i Twoja córeczka będzie zdrowa. Czekamy tu na Ciebie i trzymamy kciuki! Odpoczywaj22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
I cieszę się, że teraz wszystko jest w porządku 😊 znacie już płeć?22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm