X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi mdlosciami trochę lepiej, najgorzej jest o dziwo wieczorami, po kolacji. I ten ciągły kwas w buzi od dosłownie wszystkiego!!!
    Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, trochę się martwię bo cos mi brzuszek nie rośnie 😀

Lilly95 lubi tę wiadomość

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Mnie dopadło przeziębienie.. Także odpoczywam i staram się kurować :(
    W poniedziałek wizyta i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok..
    A Wy dziewczyny jak się macie ?
    Ja też chora, leżę plackiem i się kuruję ;/ U mnie w pracy wszyscy pociągali nosami, ale jak mnie złapało to już na amen. Wizytę mam w czwartek i muszę zrobić badania, więc mam nadzieję że do tego czasu się wykuruję, żeby te badania jakieś sensowne wyszły.
    Jagaja wrote:
    U mnie z tymi mdlosciami trochę lepiej, najgorzej jest o dziwo wieczorami, po kolacji. I ten ciągły kwas w buzi od dosłownie wszystkiego!!!
    Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, trochę się martwię bo cos mi brzuszek nie rośnie 😀
    U mnie z mdłościami też trochę lepiej, ale mam mega silny odruch wymiotny. Dalej wymiotuję jak mam pusty żołądek, a wczoraj płukałam gardło (chora jestem) jakimiś płukankami ziołowymi, coś mi gdzieś źle wpadło i też rzyganie od razu :/ Także już nie płukam :/ I ja mam taki niesmak w buzi. Nadal nie mam ochoty na jedzenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 19:02

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Dziewczyny jak się macie?
    Mimisia jak się czujesz? Czy masz juz wyniki z Nifty?

Dziękuję, że pytasz <3
    Dzisiaj odebraliśmy wyniki i spodziewamy się ZDROWEGO synka. Uczucie i ulga nie do opisania.

Emi88, ma_karon07, Ediii91, Lilly95 lubią tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    Dzisiaj odebraliśmy wyniki i spodziewamy się ZDROWEGO synka. Uczucie i ulga nie do opisania.
    Wypatrywałam od Ciebie wiadomości o kilku dni . Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenie również i u mnie. Widzisz pappa to tylko statystyka i tak wiele innych chorób nie wykrywa. Dzis świętuj kochana i gratuluje synka. ❤️❤️❤️

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Wypatrywałam od Ciebie wiadomości o kilku dni . Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenie również i u mnie. Widzisz pappa to tylko statystyka i tak wiele innych chorób nie wykrywa. Dzis świętuj kochana i gratuluje synka. ❤️❤️❤️

Kochana, u mnie ryzyko było bardzo wysokie bo 1:31, także jestem najlepszym przykładem na to, że nawet tak paskudny wynik może mieć happy end :)
    Bardzo Ci dziękuję za wiadomość ♥️ Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko zakończy się dobrze 😘

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Kochana, u mnie ryzyko było bardzo wysokie bo 1:31, także jestem najlepszym przykładem na to, że nawet tak paskudny wynik może mieć happy end :)
    Bardzo Ci dziękuję za wiadomość ♥️ Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko zakończy się dobrze 😘
    Dziękuję Ci kochana za tą wiadomość. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Nudnej ciąży. Jak się czujesz?

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziękuję Ci kochana za tą wiadomość. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Nudnej ciąży. Jak się czujesz?

Ja wiem jak bardzo potrzebowałam wsparcia w tym momencie, dlatego jeśli masz tylko jakieś wątpliwości bądź pytania, które chciałabyś zadać niepublicznie to pisz mi wiadomość prywatną :)

Ja się czuje bardzo dobrze. Od początku w sumie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, a do tego jeszcze dobry stan psychiczny sprawia, że naprawdę nie mam na co narzekać :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja wiem jak bardzo potrzebowałam wsparcia w tym momencie, dlatego jeśli masz tylko jakieś wątpliwości bądź pytania, które chciałabyś zadać niepublicznie to pisz mi wiadomość prywatną :)

Ja się czuje bardzo dobrze. Od początku w sumie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, a do tego jeszcze dobry stan psychiczny sprawia, że naprawdę nie mam na co narzekać :)
    W takim razie wysyłam zaproszenie . Chętnie coś popytam

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    W takim razie wysyłam zaproszenie . Chętnie coś popytam

Zaakceptowałam. Czekam na wiadomość :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    To cudownie:)to teraz oby tylko spokojnie do końca:)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    To cudownie:)to teraz oby tylko spokojnie do końca:)

Tak. Mam nadzieję, że teraz do marca będę się okroooopnie nudzić 🙈

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak. Mam nadzieję, że teraz do marca będę się okroooopnie nudzić 🙈
    Tego życzę Tobie,sobie i pozostałym dziewczynom:)

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    Jejuniuuu ale się cieszę!!! Wspaniałe wieści, nie mogło być inaczej😍❤️❤️ tak jak kiedyś pisałyśmy, te wyniki pappa z krwi to jakaś porażka jest i tylko zamęt wprowadzają. Dobrze, że zdecydowałaś się na nifty, masz teraz spokojna głowę i możesz wkoncu zacząć cieszyć się ciaza😍 gratulacje synusia🫶 u nas raczej córka xD
    Teraz trzymam mocne kciuki za Julkę aby i u niej wszystko było dobrze, musi być!

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 27 września 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chciałabym do Was dołączyć 🙂 obecnie jestem w 13+5 tc, wstępny termin porodu to 25 marca 2023. Mam 35 lat i jest to moja pierwsza ciąża, ale z dość uporczywymi mdłościami, przez co nie pozwala mi zbytnio cieszyć się stanem błogosławionym ( jak to inni mówią 😉). Póki co to błagam, aby te mdłości minęły lub choć trochę zelżały, bo fizycznie i przede wszystkim psychicznie mnie wykonaczaja. Od 8 tyg biorę Xonvea, początkowo max dawka, ale już jestem na min dawce, bo by mnie wykończyły finansowo te leki.

Dużo zdrowia Wam życzę 🙂
    Witamy, rozgość się tu z nami i nudnej, spokojnej ciąży 🫶

Wysłany: 27 września 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    I jak tam wizyta?

Wysłany: 27 września 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Jejuniuuu ale się cieszę!!! Wspaniałe wieści, nie mogło być inaczej😍❤️❤️ tak jak kiedyś pisałyśmy, te wyniki pappa z krwi to jakaś porażka jest i tylko zamęt wprowadzają. Dobrze, że zdecydowałaś się na nifty, masz teraz spokojna głowę i możesz wkoncu zacząć cieszyć się ciaza😍 gratulacje synusia🫶 u nas raczej córka xD
    Teraz trzymam mocne kciuki za Julkę aby i u niej wszystko było dobrze, musi być!

U nas lekarz mocno obstawiał za córka też😂 Ale badania z DNA pokazały, że jednak chłopak🙈
    A już przeglądałam te śliczne sukieneczki hahah.

Oj, ta pappa to jest dziadostwo jakich mało i strachu niejednej babce napędziło. W drugiej ciazy, jeśli będzie, to juz na pewno sie na nie nie zdecyduje 🙃

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Daj znać jak po wizycie ♥️

Ja już do Was dołączam znowu na stałe. Nie ukrywam, ze jak czekałam na wyniki to unikałam tematów ciążowych jak ognia 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Ooo dziękuję ze o mnie pamiętasz. Porozmawiałam z naszą mimisia na priv i mnie bardzo podniosła na duchu. Wierzę w szczęśliwe zakończenie . Dziękuję Mimisia jeszcze raz. Ediii91 czujesz juz ruchy?

• MamciaUK Znajoma

Wysłany: 27 września 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moge dołączyć? Termin na 20.03 😊

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamciaUK wrote:
    Hej dziewczyny moge dołączyć? Termin na 20.03 😊
    Witamy,zapraszamy i nudnej ciąży życzymy:)

MamciaUK lubi tę wiadomość

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ