X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi mdlosciami trochę lepiej, najgorzej jest o dziwo wieczorami, po kolacji. I ten ciągły kwas w buzi od dosłownie wszystkiego!!!
    Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, trochę się martwię bo cos mi brzuszek nie rośnie 😀

Lilly95 lubi tę wiadomość

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Mnie dopadło przeziębienie.. Także odpoczywam i staram się kurować :(
    W poniedziałek wizyta i trochę się stresuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok..
    A Wy dziewczyny jak się macie ?
    Ja też chora, leżę plackiem i się kuruję ;/ U mnie w pracy wszyscy pociągali nosami, ale jak mnie złapało to już na amen. Wizytę mam w czwartek i muszę zrobić badania, więc mam nadzieję że do tego czasu się wykuruję, żeby te badania jakieś sensowne wyszły.
    Jagaja wrote:
    U mnie z tymi mdlosciami trochę lepiej, najgorzej jest o dziwo wieczorami, po kolacji. I ten ciągły kwas w buzi od dosłownie wszystkiego!!!
    Ja mam wizytę we wtorek, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, trochę się martwię bo cos mi brzuszek nie rośnie 😀
    U mnie z mdłościami też trochę lepiej, ale mam mega silny odruch wymiotny. Dalej wymiotuję jak mam pusty żołądek, a wczoraj płukałam gardło (chora jestem) jakimiś płukankami ziołowymi, coś mi gdzieś źle wpadło i też rzyganie od razu :/ Także już nie płukam :/ I ja mam taki niesmak w buzi. Nadal nie mam ochoty na jedzenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 19:02

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Dziewczyny jak się macie?
    Mimisia jak się czujesz? Czy masz juz wyniki z Nifty?

Dziękuję, że pytasz <3
    Dzisiaj odebraliśmy wyniki i spodziewamy się ZDROWEGO synka. Uczucie i ulga nie do opisania.

Emi88, ma_karon07, Ediii91, Lilly95 lubią tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    Dzisiaj odebraliśmy wyniki i spodziewamy się ZDROWEGO synka. Uczucie i ulga nie do opisania.
    Wypatrywałam od Ciebie wiadomości o kilku dni . Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenie również i u mnie. Widzisz pappa to tylko statystyka i tak wiele innych chorób nie wykrywa. Dzis świętuj kochana i gratuluje synka. ❤️❤️❤️

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Wypatrywałam od Ciebie wiadomości o kilku dni . Dajesz nadzieję na szczęśliwe zakończenie również i u mnie. Widzisz pappa to tylko statystyka i tak wiele innych chorób nie wykrywa. Dzis świętuj kochana i gratuluje synka. ❤️❤️❤️

Kochana, u mnie ryzyko było bardzo wysokie bo 1:31, także jestem najlepszym przykładem na to, że nawet tak paskudny wynik może mieć happy end :)
    Bardzo Ci dziękuję za wiadomość ♥️ Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko zakończy się dobrze 😘

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Kochana, u mnie ryzyko było bardzo wysokie bo 1:31, także jestem najlepszym przykładem na to, że nawet tak paskudny wynik może mieć happy end :)
    Bardzo Ci dziękuję za wiadomość ♥️ Mam nadzieję, że i u Ciebie wszystko zakończy się dobrze 😘
    Dziękuję Ci kochana za tą wiadomość. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Nudnej ciąży. Jak się czujesz?

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziękuję Ci kochana za tą wiadomość. Mam nadzieję że będziemy się wspierać. Nudnej ciąży. Jak się czujesz?

Ja wiem jak bardzo potrzebowałam wsparcia w tym momencie, dlatego jeśli masz tylko jakieś wątpliwości bądź pytania, które chciałabyś zadać niepublicznie to pisz mi wiadomość prywatną :)

Ja się czuje bardzo dobrze. Od początku w sumie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, a do tego jeszcze dobry stan psychiczny sprawia, że naprawdę nie mam na co narzekać :)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja wiem jak bardzo potrzebowałam wsparcia w tym momencie, dlatego jeśli masz tylko jakieś wątpliwości bądź pytania, które chciałabyś zadać niepublicznie to pisz mi wiadomość prywatną :)

Ja się czuje bardzo dobrze. Od początku w sumie nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, a do tego jeszcze dobry stan psychiczny sprawia, że naprawdę nie mam na co narzekać :)
    W takim razie wysyłam zaproszenie . Chętnie coś popytam

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    W takim razie wysyłam zaproszenie . Chętnie coś popytam

Zaakceptowałam. Czekam na wiadomość :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2023, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    To cudownie:)to teraz oby tylko spokojnie do końca:)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    To cudownie:)to teraz oby tylko spokojnie do końca:)

Tak. Mam nadzieję, że teraz do marca będę się okroooopnie nudzić 🙈

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak. Mam nadzieję, że teraz do marca będę się okroooopnie nudzić 🙈
    Tego życzę Tobie,sobie i pozostałym dziewczynom:)

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziękuję, że pytasz <3
    Jejuniuuu ale się cieszę!!! Wspaniałe wieści, nie mogło być inaczej😍❤️❤️ tak jak kiedyś pisałyśmy, te wyniki pappa z krwi to jakaś porażka jest i tylko zamęt wprowadzają. Dobrze, że zdecydowałaś się na nifty, masz teraz spokojna głowę i możesz wkoncu zacząć cieszyć się ciaza😍 gratulacje synusia🫶 u nas raczej córka xD
    Teraz trzymam mocne kciuki za Julkę aby i u niej wszystko było dobrze, musi być!

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 27 września 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Chciałabym do Was dołączyć 🙂 obecnie jestem w 13+5 tc, wstępny termin porodu to 25 marca 2023. Mam 35 lat i jest to moja pierwsza ciąża, ale z dość uporczywymi mdłościami, przez co nie pozwala mi zbytnio cieszyć się stanem błogosławionym ( jak to inni mówią 😉). Póki co to błagam, aby te mdłości minęły lub choć trochę zelżały, bo fizycznie i przede wszystkim psychicznie mnie wykonaczaja. Od 8 tyg biorę Xonvea, początkowo max dawka, ale już jestem na min dawce, bo by mnie wykończyły finansowo te leki.

Dużo zdrowia Wam życzę 🙂
    Witamy, rozgość się tu z nami i nudnej, spokojnej ciąży 🫶

Wysłany: 27 września 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    I jak tam wizyta?

Wysłany: 27 września 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Jejuniuuu ale się cieszę!!! Wspaniałe wieści, nie mogło być inaczej😍❤️❤️ tak jak kiedyś pisałyśmy, te wyniki pappa z krwi to jakaś porażka jest i tylko zamęt wprowadzają. Dobrze, że zdecydowałaś się na nifty, masz teraz spokojna głowę i możesz wkoncu zacząć cieszyć się ciaza😍 gratulacje synusia🫶 u nas raczej córka xD
    Teraz trzymam mocne kciuki za Julkę aby i u niej wszystko było dobrze, musi być!

U nas lekarz mocno obstawiał za córka też😂 Ale badania z DNA pokazały, że jednak chłopak🙈
    A już przeglądałam te śliczne sukieneczki hahah.

Oj, ta pappa to jest dziadostwo jakich mało i strachu niejednej babce napędziło. W drugiej ciazy, jeśli będzie, to juz na pewno sie na nie nie zdecyduje 🙃

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:

Daj znać jak po wizycie ♥️

Ja już do Was dołączam znowu na stałe. Nie ukrywam, ze jak czekałam na wyniki to unikałam tematów ciążowych jak ognia 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Ooo dziękuję ze o mnie pamiętasz. Porozmawiałam z naszą mimisia na priv i mnie bardzo podniosła na duchu. Wierzę w szczęśliwe zakończenie . Dziękuję Mimisia jeszcze raz. Ediii91 czujesz juz ruchy?

• MamciaUK Znajoma

Wysłany: 27 września 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moge dołączyć? Termin na 20.03 😊

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamciaUK wrote:
    Hej dziewczyny moge dołączyć? Termin na 20.03 😊
    Witamy,zapraszamy i nudnej ciąży życzymy:)

MamciaUK lubi tę wiadomość

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ