Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimisia wrote:A właśnie apropo urządzania się. Dziewczyny, kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? My nie mamy kompletnie nic, bo to pierwsze dziecko i nie wiem, kiedy najlepiej wystartować 🙈
My póki co zrobiliśmy rozpoznanie funkcjonalne i cenowe wózków, fotelików samochodowych i łóżeczek. Wózek pewnie będziemy zamawiać w październiku, a reszta to stopniowo będziemy kupować. Narzeczony zrobił wizualizacje pokoju dziecięcego, także pewnie zaczniemy od odświeżania ścian w pokoju i stopniowego jego urządzania 🙂 -
Mimisia wrote:A właśnie apropo urządzania się. Dziewczyny, kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? My nie mamy kompletnie nic, bo to pierwsze dziecko i nie wiem, kiedy najlepiej wystartować 🙈
Emi88 wrote:My póki co zrobiliśmy rozpoznanie funkcjonalne i cenowe wózków, fotelików samochodowych i łóżeczek. Wózek pewnie będziemy zamawiać w październiku, a reszta to stopniowo będziemy kupować. Narzeczony zrobił wizualizacje pokoju dziecięcego, także pewnie zaczniemy od odświeżania ścian w pokoju i stopniowego jego urządzania 🙂Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Czy was czasem boli brzuch? To nie jest ból jak na okres tylko taki inny. Nie umiem go określić. Wczoraj caly dzien leżałam bo mnie bolała glowa męczyły mnie wymioty. I co najgorsze jak leze to nie czuje ruchów dziecka. Nie wiem czy to normalne. Nie mogłam się skupić wczoraj na ruchach bo wycierpiałam wczoraj się . Oczywiście apap pomógł w ostatatecznosci
lolitka132 lubi tę wiadomość
-
Julka21 wrote:Czy was czasem boli brzuch? To nie jest ból jak na okres tylko taki inny. Nie umiem go określić. Wczoraj caly dzien leżałam bo mnie bolała glowa męczyły mnie wymioty. I co najgorsze jak leze to nie czuje ruchów dziecka. Nie wiem czy to normalne. Nie mogłam się skupić wczoraj na ruchach bo wycierpiałam wczoraj się . Oczywiście apap pomógł w ostatatecznosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2023, 11:39
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mnie tez czasem boli brzuch, raczej tak trochę niżej. Nawet miałam Was pytać czy tez tak macie. Ruchów nie czuje jeszcze wcale, w poniedziałek lekarz powiedział, że to normalne i jest jeszcze wcześnie. Co do bólu głowy to w tym tygodniu zdarzyło mi się kilka razy.. Może to przez tą ciągłą zmianę pogody ..04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Mnie tez czasem boli brzuch, raczej tak trochę niżej. Nawet miałam Was pytać czy tez tak macie. Ruchów nie czuje jeszcze wcale, w poniedziałek lekarz powiedział, że to normalne i jest jeszcze wcześnie. Co do bólu głowy to w tym tygodniu zdarzyło mi się kilka razy.. Może to przez tą ciągłą zmianę pogody ..Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Ale Ciebie wczoraj tez bolała glowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2023, 18:11
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Mnie głowa bolała cały tydzień. Dzisiaj trochę przez jakieś 2 h mnie bolała, wczoraj też trochę wieczorem mnie bolała, ale np. w czwartek jak miałam lekarza to czułam się masakrycznie prawie cały dzień, aż jakby mi się w głowie kręciło od tego bólu A ciśnienie mam zwykle dobre przy tym bólu
-
Julka21 wrote:Wspolczuje bólu głowy. To okropieństwo. A co Ci pomaga? Ja wczoraj wzięłam apap bo miałam dość bólu. A tak to próbowałam plastry z Apapu chłodzące to nic nie pomogło.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Matko, Was to dziewczyny coś w tych ciążach nie oszczędza Biedulki moje.
Jak tak czytam o Waszych dolegliwościach to mam wrażenie, że ja wygrałam jakiś los na loterii, bo nic mi się nie dzieję. Ostatnio tylko zauważyłam, że dopadają mnie takie chwilowe duszności i muszę brać głębokie oddechy, żeby trochę się zastopowało. Tylko, że ja jestem niskociśnieniowcem i się zastanawiam, czy to nie jest powiązane z tym, że tak mi czasami słabo.
Emi88 wrote:My póki co zrobiliśmy rozpoznanie funkcjonalne i cenowe wózków, fotelików samochodowych i łóżeczek. Wózek pewnie będziemy zamawiać w październiku, a reszta to stopniowo będziemy kupować. Narzeczony zrobił wizualizacje pokoju dziecięcego, także pewnie zaczniemy od odświeżania ścian w pokoju i stopniowego jego urządzania 🙂
O to wy widzę nic nie zwlekacie. My narazie high life, w planach nic nie mamy. Myślałam, że dopiero po końcu roku będę myśleć, ale chyba wychodzi mój brak doświadczenia 🫣 -
Mimisia wrote:Matko, Was to dziewczyny coś w tych ciążach nie oszczędza Biedulki moje.
Jak tak czytam o Waszych dolegliwościach to mam wrażenie, że ja wygrałam jakiś los na loterii, bo nic mi się nie dzieję. Ostatnio tylko zauważyłam, że dopadają mnie takie chwilowe duszności i muszę brać głębokie oddechy, żeby trochę się zastopowało. Tylko, że ja jestem niskociśnieniowcem i się zastanawiam, czy to nie jest powiązane z tym, że tak mi czasami słabo.
Mimisia a jakie masz ciśnienie? Lekarz kazał mi mierzyć 2 razy dziennie i mam zwykle takie 105/65, a zdarzało się nawet 90pare/60pare, ale na kontroli nic nie powiedział. Biorąc pod uwagę to ciśnienie to pozwalam sobie dziennie na jedną kawkę z ekspresu i czasem jakąś herbatkę.
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:Matko, Was to dziewczyny coś w tych ciążach nie oszczędza Biedulki moje.
O to wy widzę nic nie zwlekacie. My narazie high life, w planach nic nie mamy. Myślałam, że dopiero po końcu roku będę myśleć, ale chyba wychodzi mój brak doświadczenia 🫣
Haha Mimisia spokojnie, może my się zbyt spieszymy, ale jest to nasze pierwsze dziecko i tak troche ogarniamy to jak dzieci we mgle 😉 wózek już zamówiliśmy, ale to tylko z tego względu że trzeba czekać na niego od 6 do 10 tygodni, a jest również możliwość magazynowania go w sklepie i odbioru w dogodnym dla nas terminie 😉 pozostałe rzeczy pewnie tak pod koniec roku będziemy kompletować 🙂
Współczuję Wam Dziewczyny tego bólu głowy, mnie póki co one unikają, ale za to męczę się nadal z mdłościami i wymiotami ... ehh damy radę, byle maleństwo się dobrze rozwijało 🙂 Miłej i leniwej niedzieli dla Was!!! -
Mira000 wrote:No powiem szczerze że teraz już jest lepiej, ale początek ciąży męczyłam się przeokrutnie... Aż mówiłam mężowi że drugie chyba adoptujemy bo ja nie dam rady przeżywać znów tych mdłości itd
Mimisia a jakie masz ciśnienie? Lekarz kazał mi mierzyć 2 razy dziennie i mam zwykle takie 105/65, a zdarzało się nawet 90pare/60pare, ale na kontroli nic nie powiedział. Biorąc pod uwagę to ciśnienie to pozwalam sobie dziennie na jedną kawkę z ekspresu i czasem jakąś herbatkę.
Oj, ja to mam nieraz ciśnienie w granicach stu na 50😅 Także ja muszę poranek od kawy zacząć, bo inaczej bym nie wstała🙈
-
Mimisia wrote:Oj, ja to mam nieraz ciśnienie w granicach stu na 50😅 Także ja muszę poranek od kawy zacząć, bo inaczej bym nie wstała🙈Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ja z kolei dziś od samego rana czuję kłucie w jajniku, tak jak na okres, może mocniej. Miałyście/macie cos podobnego? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza skontrolować jeśli jutro nie przejdzie.
Jeśli chodzi o przygotowania, to nie mam nic. Wiemy jedynie mniej więcej ile kosztuje wózek, fotelik do auta i ten czujnik oddechu (to dla mnie must have)28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Jagaja wrote:Ja z kolei dziś od samego rana czuję kłucie w jajniku, tak jak na okres, może mocniej. Miałyście/macie cos podobnego? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza skontrolować jeśli jutro nie przejdzie.
Jeśli chodzi o przygotowania, to nie mam nic. Wiemy jedynie mniej więcej ile kosztuje wózek, fotelik do auta i ten czujnik oddechu (to dla mnie must have)
A dziewczyny jak śpicie w nocy . Podobno na plecach odradzają spac -
Julka21 wrote:Jagaja na jaki się zdecydowałaś monitor oddechy? Ja klucia w jajnikach nie mialam. Bardziej po bokach . Pewnie macica się rozciąga. Sproboj wziasc nospe
A dziewczyny jak śpicie w nocy . Podobno na plecach odradzają spac
Tez pomyślałam o tej macicy właśnie, bo podobny bol miałam tez jakoś całkiem na początku, a to tak jakby kolka…Monitor z babysense z materacem w komplecie, montowany gdzieś właśnie pod nim, nie na ciałku dziecka28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Ja tam śpię w każdej pozycji, nie mam brzucha więc mi wygodnie. Z tego co czytałam przy większym brzuszku odradza się spanie na plecach, ale to dopiero pod koniec II trymestruJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak