X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Ja z kolei dziś od samego rana czuję kłucie w jajniku, tak jak na okres, może mocniej. Miałyście/macie cos podobnego? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza skontrolować jeśli jutro nie przejdzie.

Jeśli chodzi o przygotowania, to nie mam nic. Wiemy jedynie mniej więcej ile kosztuje wózek, fotelik do auta i ten czujnik oddechu (to dla mnie must have) :)

No właśnie dla mnie monitor oddechu to też był początkowo must have, ale ... ponoć nie sprawdza się w przypadku montowania go w łóżeczku dostawnym ( a taki chcemy mieć) ponieważ wychwytuje również oddech rodzica taki jest czuły. Po drugie niby to lekarz zleca po narodzinach i zbadaniu dziecka czy warto zakupić taki sprzęt czy nie, więc w sumie teraz jestem w kropce i na razie nie wiem czy się zdecydujemy czy nie.

Kłucie w jajniku tez mam od czasu do czasu, ale nie jest to aż tak bolesne dla mnie, bardziej takie chwilowe. Czytałam gdzieś, że to objaw powiększenia się macicy 🙂

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    No właśnie dla mnie monitor oddechu to też był początkowo must have, ale ... ponoć nie sprawdza się w przypadku montowania go w łóżeczku dostawnym ( a taki chcemy mieć) ponieważ wychwytuje również oddech rodzica taki jest czuły. Po drugie niby to lekarz zleca po narodzinach i zbadaniu dziecka czy warto zakupić taki sprzęt czy nie, więc w sumie teraz jestem w kropce i na razie nie wiem czy się zdecydujemy czy nie.

Kłucie w jajniku tez mam od czasu do czasu, ale nie jest to aż tak bolesne dla mnie, bardziej takie chwilowe. Czytałam gdzieś, że to objaw powiększenia się macicy 🙂

Ja czuję, że muszę go mieć, po prostu będę spokojniejsza, najwyżej na własnej skórze przekonam się, że nie było warto :)

Emi88 lubi tę wiadomość

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Jagaja na jaki się zdecydowałaś monitor oddechy? Ja klucia w jajnikach nie mialam. Bardziej po bokach . Pewnie macica się rozciąga. Sproboj wziasc nospe
    A dziewczyny jak śpicie w nocy . Podobno na plecach odradzają spac

Ja nie śpię jedynie na brzuchu, co prawda brzuch mam niewielki jednak mam poczucie, że nikogo tam nie ugniatam

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam córkę 34 tc i nie mieliśmy monitora oddechu. Teraz się zastanawiam nad kupnem. Bo większość rzeczy juz mam. Ale napewno kupie otulacz do nosidełka, kokon, i leżaczek. Polecam laktator i kolektor pokarmu

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam te łóżeczka dostawne. Czy któraś z was ma z nimi doświadczenie? Zastanawiam się czy lepiej kupić dostawne czy po prostu wstawić zwykłe łóżeczko do naszej sypialni. Ale szczerze nie mam pojęcia (pierwsze dziecko) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 20:11

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Rozłożyło mnie w nocy. Kaszel katar. Nos zatkany. Nie mogłam w nocy oddychać. Poradźcie co na katar . Żeby nos odetkać. Sol fizjologiczna nie pomaga. Moja mama mnie ratuje sokiem malinowym.

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny. Rozłożyło mnie w nocy. Kaszel katar. Nos zatkany. Nie mogłam w nocy oddychać. Poradźcie co na katar . Żeby nos odetkać. Sol fizjologiczna nie pomaga. Moja mama mnie ratuje sokiem malinowym.

Mi z takich „lekkich” leków nic nie pomagało… ale jak miałam podobne objawy, to spytałam mojego ginekologa czy mogę brać otrivin, nie powiedział NIE, a jedynie że mogę sobie psiknąć na wieczór żeby lepiej spać. Ale wiadomo, co lekarz to inna opinia.

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam takie lekkie kłucia w jajnikach, więc to chyba normalne. Co do spania, rzeczywiście na plecach nie zalecają, chodzi o przepływ krwi. Ale czytałam w książce mamyginekolog, że nasz organizm sam wie gdy coś nie jest dobre i jeśli leży się na plecach to po prostu można mieć zawroty czy robi się niedobrze - znak, że trzeba zmienić pozycje.

Jagaja lubi tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Testowałam różne sole fizjologiczne. Najmocniejsze i najskuteczniejsze co do tej pory znalazłam to:
    https://aptekazawiszy.pl/woda-morska-hipertoniczna-apteo-spray-100-ml.1.jpg
    Możesz spróbować, na pewno cudownie nie odetka nosa ale zapewne coś pomoże :D

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Testowałam różne sole fizjologiczne. Najmocniejsze i najskuteczniejsze co do tej pory znalazłam to:
    https://aptekazawiszy.pl/woda-morska-hipertoniczna-apteo-spray-100-ml.1.jpg
    Możesz spróbować, na pewno cudownie nie odetka nosa ale zapewne coś pomoże :D
    Dziękuję Mira000 sproboje. Narazie leze pod pierzyna to może mnie wygrzeje i pusci to choróbsko. Może takinsezpn bo każdy kaszle I smarka.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziękuję Mira000 sproboje. Narazie leze pod pierzyna to może mnie wygrzeje i pusci to choróbsko. Może takinsezpn bo każdy kaszle I smarka.
    Trzymam kciuki żeby szybko przeszło. U mnie też wszyscy chorzy, niestety już sezon chorobowy się zaczął, dobrze że skończyłyśmy 1 trymestr :)

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Dziewczyny się trzymacie? Mam nadzieję, że choróbska odpuszczają 🙂
    Ja z takim pytaniem, czy zdarzyło się którejś z Was drętwienie rąk podczas snu, ale to takie że się obudziłyście i musiałyście doprowadzić rękę do normalności? Ja dzisiejsza noc od północy do 4 nad ranem z tą dolegliwością walczyłam ... wyczytałam, że może to być również dolegliwość ciążowa, ale sama już nie wiem 🤔. Na jutro na godz.8 mam umówioną wizytę do fizjo, zobacze co mi powie i doradzi.

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2023, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Jak tam Dziewczyny się trzymacie? Mam nadzieję, że choróbska odpuszczają 🙂
    Ja z takim pytaniem, czy zdarzyło się którejś z Was drętwienie rąk podczas snu, ale to takie że się obudziłyście i musiałyście doprowadzić rękę do normalności? Ja dzisiejsza noc od północy do 4 nad ranem z tą dolegliwością walczyłam ... wyczytałam, że może to być również dolegliwość ciążowa, ale sama już nie wiem 🤔. Na jutro na godz.8 mam umówioną wizytę do fizjo, zobacze co mi powie i doradzi.
    U mnie na pokładzie córka która nauczyła się chodzić więc wszędzie jej teraz pełno:)samopoczucie różnie, raz jestem wulkanem energii a następnego dnia najchętniej przeleżała bym w łóżku. A co do drętwienia to u mnie nic takiego nie występuje,ale miejmy nadzieję że po wizycie u fizjo będzie lepiej:)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Macie kłopoty ze snem w nocy. Ja mam problem caly zas w nocy się budzę nie śpię po kilka h. Nie wiem dlaczego tak się dzieje? Oczywiście nic mnie nie boli w nocy żadnych boli nie mam. Tylko martwi mnie brak snu?

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2023, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    U mnie na pokładzie córka która nauczyła się chodzić więc wszędzie jej teraz pełno:)samopoczucie różnie, raz jestem wulkanem energii a następnego dnia najchętniej przeleżała bym w łóżku. A co do drętwienia to u mnie nic takiego nie występuje,ale miejmy nadzieję że po wizycie u fizjo będzie lepiej:)

Widzę, że córka sprawia, że się nie nudzisz w domu 😉.
    Byłam u fizjo, okazało się, że to dretwienie rąk jest związane z kręgosłupem szyjnym. Rozmasował mi i zalecił ćwiczenia. Póki co jest znośnie, ale noce nadal słabo przespane...
    Wczoraj miałam wizytę u gin. U maluszka wszystko ok, prawidłowo się rozwija. Ma 12 cm ( od głowy do pupy) i waży 169 g. Potwierdziła mi płeć i będziemy mieć synka 😍.

Julka21 ja mam bardziej problem z zaśnięciem, a w nocy się przebudzam ze względu na dretwienie rąk. Jeśli chodzi o problemy ze snem w trakcie ciąży to ponoć częsty objaw. Jak Cię to niepokoi to spróbuj to skonsultować z lekarzem prowadzącym 😉. A w ciągu dnia masz jakieś drzemki?

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 tak zdarzały się ze mam drzemki. Ale właśnie teraz je wykluczyłam że względu na to ze w nocy potrafię nie spac. Do wizyty mam miesiac czasu ale jak bd się to zdarzać to się z nim skontaktuje.

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Widzę, że córka sprawia, że się nie nudzisz w domu 😉.
    Byłam u fizjo, okazało się, że to dretwienie rąk jest związane z kręgosłupem szyjnym. Rozmasował mi i zalecił ćwiczenia. Póki co jest znośnie, ale noce nadal słabo przespane...
    Wczoraj miałam wizytę u gin. U maluszka wszystko ok, prawidłowo się rozwija. Ma 12 cm ( od głowy do pupy) i waży 169 g. Potwierdziła mi płeć i będziemy mieć synka 😍.

Julka21 ja mam bardziej problem z zaśnięciem, a w nocy się przebudzam ze względu na dretwienie rąk. Jeśli chodzi o problemy ze snem w trakcie ciąży to ponoć częsty objaw. Jak Cię to niepokoi to spróbuj to skonsultować z lekarzem prowadzącym 😉. A w ciągu dnia masz jakieś drzemki?

Dobrze,że wiesz skąd to dretwienie rąk.Najwazniejsze ,że z synkiem wszystko dobrze:)
    Ojj na nudę nie narzekam,jest wesoło;)a jeszcze remontów nam się zachciało:)ja mam za tydzień wizyte dopiero i mam nadzieję dowiedzieć się mto tam mieszka,bo ostatnio było tak ruchliwe,że nie dało się zobaczyć 😀

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co słychać? Bardzo tu cicho na tym marcowym wątku?

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny co słychać? Bardzo tu cicho na tym marcowym wątku?

To samo dzisiaj myślałam, że taka cisza. U mnie w porządku, chociaż nadal dokucza mi ból głowy, chyba te zmiany pogody tak na mnie działają.

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    To samo dzisiaj myślałam, że taka cisza. U mnie w porządku, chociaż nadal dokucza mi ból głowy, chyba te zmiany pogody tak na mnie działają.
    Wspolczuje Ci bólów glowy. To chyba najgorsze co może być. Ja ratowałam się już apapem. Tez stosowałam okłady zimne z Apapu nic to nie dało. Najlepiej działał sen. Mnie niestety za to zgaga meczy. A który to u Ciebie tydz

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ