Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagaja wrote:Ja z kolei dziś od samego rana czuję kłucie w jajniku, tak jak na okres, może mocniej. Miałyście/macie cos podobnego? Zastanawiam się czy nie pójść do lekarza skontrolować jeśli jutro nie przejdzie.
Jeśli chodzi o przygotowania, to nie mam nic. Wiemy jedynie mniej więcej ile kosztuje wózek, fotelik do auta i ten czujnik oddechu (to dla mnie must have)
No właśnie dla mnie monitor oddechu to też był początkowo must have, ale ... ponoć nie sprawdza się w przypadku montowania go w łóżeczku dostawnym ( a taki chcemy mieć) ponieważ wychwytuje również oddech rodzica taki jest czuły. Po drugie niby to lekarz zleca po narodzinach i zbadaniu dziecka czy warto zakupić taki sprzęt czy nie, więc w sumie teraz jestem w kropce i na razie nie wiem czy się zdecydujemy czy nie.
Kłucie w jajniku tez mam od czasu do czasu, ale nie jest to aż tak bolesne dla mnie, bardziej takie chwilowe. Czytałam gdzieś, że to objaw powiększenia się macicy 🙂 -
Emi88 wrote:No właśnie dla mnie monitor oddechu to też był początkowo must have, ale ... ponoć nie sprawdza się w przypadku montowania go w łóżeczku dostawnym ( a taki chcemy mieć) ponieważ wychwytuje również oddech rodzica taki jest czuły. Po drugie niby to lekarz zleca po narodzinach i zbadaniu dziecka czy warto zakupić taki sprzęt czy nie, więc w sumie teraz jestem w kropce i na razie nie wiem czy się zdecydujemy czy nie.
Kłucie w jajniku tez mam od czasu do czasu, ale nie jest to aż tak bolesne dla mnie, bardziej takie chwilowe. Czytałam gdzieś, że to objaw powiększenia się macicy 🙂
Ja czuję, że muszę go mieć, po prostu będę spokojniejsza, najwyżej na własnej skórze przekonam się, że nie było warto
Emi88 lubi tę wiadomość
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Julka21 wrote:Jagaja na jaki się zdecydowałaś monitor oddechy? Ja klucia w jajnikach nie mialam. Bardziej po bokach . Pewnie macica się rozciąga. Sproboj wziasc nospe
A dziewczyny jak śpicie w nocy . Podobno na plecach odradzają spac
Ja nie śpię jedynie na brzuchu, co prawda brzuch mam niewielki jednak mam poczucie, że nikogo tam nie ugniatam28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Oglądałam te łóżeczka dostawne. Czy któraś z was ma z nimi doświadczenie? Zastanawiam się czy lepiej kupić dostawne czy po prostu wstawić zwykłe łóżeczko do naszej sypialni. Ale szczerze nie mam pojęcia (pierwsze dziecko)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2023, 20:11
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Dziewczyny. Rozłożyło mnie w nocy. Kaszel katar. Nos zatkany. Nie mogłam w nocy oddychać. Poradźcie co na katar . Żeby nos odetkać. Sol fizjologiczna nie pomaga. Moja mama mnie ratuje sokiem malinowym.
Mi z takich „lekkich” leków nic nie pomagało… ale jak miałam podobne objawy, to spytałam mojego ginekologa czy mogę brać otrivin, nie powiedział NIE, a jedynie że mogę sobie psiknąć na wieczór żeby lepiej spać. Ale wiadomo, co lekarz to inna opinia.28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Ja tez miałam takie lekkie kłucia w jajnikach, więc to chyba normalne. Co do spania, rzeczywiście na plecach nie zalecają, chodzi o przepływ krwi. Ale czytałam w książce mamyginekolog, że nasz organizm sam wie gdy coś nie jest dobre i jeśli leży się na plecach to po prostu można mieć zawroty czy robi się niedobrze - znak, że trzeba zmienić pozycje.
Jagaja lubi tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Julka21 wrote:Dziewczyny. Rozłożyło mnie w nocy. Kaszel katar. Nos zatkany. Nie mogłam w nocy oddychać. Poradźcie co na katar . Żeby nos odetkać. Sol fizjologiczna nie pomaga. Moja mama mnie ratuje sokiem malinowym.
https://aptekazawiszy.pl/woda-morska-hipertoniczna-apteo-spray-100-ml.1.jpg
Możesz spróbować, na pewno cudownie nie odetka nosa ale zapewne coś pomożeJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Testowałam różne sole fizjologiczne. Najmocniejsze i najskuteczniejsze co do tej pory znalazłam to:
https://aptekazawiszy.pl/woda-morska-hipertoniczna-apteo-spray-100-ml.1.jpg
Możesz spróbować, na pewno cudownie nie odetka nosa ale zapewne coś pomoże -
Julka21 wrote:Dziękuję Mira000 sproboje. Narazie leze pod pierzyna to może mnie wygrzeje i pusci to choróbsko. Może takinsezpn bo każdy kaszle I smarka.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Jak tam Dziewczyny się trzymacie? Mam nadzieję, że choróbska odpuszczają 🙂
Ja z takim pytaniem, czy zdarzyło się którejś z Was drętwienie rąk podczas snu, ale to takie że się obudziłyście i musiałyście doprowadzić rękę do normalności? Ja dzisiejsza noc od północy do 4 nad ranem z tą dolegliwością walczyłam ... wyczytałam, że może to być również dolegliwość ciążowa, ale sama już nie wiem 🤔. Na jutro na godz.8 mam umówioną wizytę do fizjo, zobacze co mi powie i doradzi. -
Emi88 wrote:Jak tam Dziewczyny się trzymacie? Mam nadzieję, że choróbska odpuszczają 🙂
Ja z takim pytaniem, czy zdarzyło się którejś z Was drętwienie rąk podczas snu, ale to takie że się obudziłyście i musiałyście doprowadzić rękę do normalności? Ja dzisiejsza noc od północy do 4 nad ranem z tą dolegliwością walczyłam ... wyczytałam, że może to być również dolegliwość ciążowa, ale sama już nie wiem 🤔. Na jutro na godz.8 mam umówioną wizytę do fizjo, zobacze co mi powie i doradzi. -
Sylwia2691 wrote:U mnie na pokładzie córka która nauczyła się chodzić więc wszędzie jej teraz pełno:)samopoczucie różnie, raz jestem wulkanem energii a następnego dnia najchętniej przeleżała bym w łóżku. A co do drętwienia to u mnie nic takiego nie występuje,ale miejmy nadzieję że po wizycie u fizjo będzie lepiej:)
Widzę, że córka sprawia, że się nie nudzisz w domu 😉.
Byłam u fizjo, okazało się, że to dretwienie rąk jest związane z kręgosłupem szyjnym. Rozmasował mi i zalecił ćwiczenia. Póki co jest znośnie, ale noce nadal słabo przespane...
Wczoraj miałam wizytę u gin. U maluszka wszystko ok, prawidłowo się rozwija. Ma 12 cm ( od głowy do pupy) i waży 169 g. Potwierdziła mi płeć i będziemy mieć synka 😍.
Julka21 ja mam bardziej problem z zaśnięciem, a w nocy się przebudzam ze względu na dretwienie rąk. Jeśli chodzi o problemy ze snem w trakcie ciąży to ponoć częsty objaw. Jak Cię to niepokoi to spróbuj to skonsultować z lekarzem prowadzącym 😉. A w ciągu dnia masz jakieś drzemki? -
Emi88 wrote:Widzę, że córka sprawia, że się nie nudzisz w domu 😉.
Byłam u fizjo, okazało się, że to dretwienie rąk jest związane z kręgosłupem szyjnym. Rozmasował mi i zalecił ćwiczenia. Póki co jest znośnie, ale noce nadal słabo przespane...
Wczoraj miałam wizytę u gin. U maluszka wszystko ok, prawidłowo się rozwija. Ma 12 cm ( od głowy do pupy) i waży 169 g. Potwierdziła mi płeć i będziemy mieć synka 😍.
Julka21 ja mam bardziej problem z zaśnięciem, a w nocy się przebudzam ze względu na dretwienie rąk. Jeśli chodzi o problemy ze snem w trakcie ciąży to ponoć częsty objaw. Jak Cię to niepokoi to spróbuj to skonsultować z lekarzem prowadzącym 😉. A w ciągu dnia masz jakieś drzemki?
Dobrze,że wiesz skąd to dretwienie rąk.Najwazniejsze ,że z synkiem wszystko dobrze:)
Ojj na nudę nie narzekam,jest wesoło;)a jeszcze remontów nam się zachciało:)ja mam za tydzień wizyte dopiero i mam nadzieję dowiedzieć się mto tam mieszka,bo ostatnio było tak ruchliwe,że nie dało się zobaczyć 😀 -
Julka21 wrote:Dziewczyny co słychać? Bardzo tu cicho na tym marcowym wątku?
To samo dzisiaj myślałam, że taka cisza. U mnie w porządku, chociaż nadal dokucza mi ból głowy, chyba te zmiany pogody tak na mnie działają.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:To samo dzisiaj myślałam, że taka cisza. U mnie w porządku, chociaż nadal dokucza mi ból głowy, chyba te zmiany pogody tak na mnie działają.