X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja miałam duży problem z zaparciami i polecam na to Duphalac. Lekarz mi kazał pić jedną łyżkę rano na czczo i ogromna ulga, a potrafiła do toalety nje chodzić kilka dni, dlatego problem zaparć jest mi szczególnie bliski🤣
    Kilka dni? Przecież to męczarnia? . Nie bolał Cie brzuch? Ja bym czuła się jak wielki balon.

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja miałam duży problem z zaparciami i polecam na to Duphalac. Lekarz mi kazał pić jedną łyżkę rano na czczo i ogromna ulga, a potrafiła do toalety nje chodzić kilka dni, dlatego problem zaparć jest mi szczególnie bliski🤣
    U mnie na szczęście ten problem nie jest duży, w 1 ciazy też tak miałam i śliwki zdały egzamin:)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Kilka dni? Przecież to męczarnia? . Nie bolał Cie brzuch? Ja bym czuła się jak wielki balon.

Oj czułam się tragicznie właśnie 🙈

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    U mnie na szczęście ten problem nie jest duży, w 1 ciazy też tak miałam i śliwki zdały egzamin:)

O to super. Naturalne sposoby na pewno zdrowsze 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie no- spe. Mnie często boli brzuch powyżej pepka. Nie wiem czemu. Tez tak macie?

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam nospę jak miałam takie zalecenie ze szpitala, ale mój lekarz powiedział ze nospy nie można brać przez długi okres czasu bo powoduje skracanie się szyjki macicy. A nie bolą Cię przypadkiem mięśnie powyżej pępka? Ja tak miałam, pewnie jak zaczęło się tam wszystko rozciągać, ale już mi przeszło.
    Zaparcia też trochę mam, ale nie są jakoś bardzo uciążliwe. Kawa pomaga :D
    A jeśli chodzi o rzeczy dla malucha, to na razie kupiłam tylko ubranka na 56 cm. Teraz poluję na mebelki do pokoiku i jak już będą, to dopiero będę kompletowała całą wyprawkę :) Jak u was?

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszymi szyjkami? Ile mają?

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dziewczyny a jak z waszymi szyjkami? Ile mają?
    Ja nie wiem, wiem tylko że "długa" i że "ok". Mój lekarz w ogóle nie mówi mi takich rzeczy, tylko mówi że wszystko w porządku. Ale tak sobie myślę że może to i dobrze, bo jak był etap gdzieś na forum porównywania tętna bąbli po rutynowych badaniach, to ja nie wiedziałam jakie jest u mnie i się nie stresowałam, miałam tylko informację że w porządku :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się ze u mnie wszystko ok :) córce wychodzą dwie dolne dwójki naraz i mamy mały armageddon 🙈
    Mnie trochę spojenie łonowe boli ale tylko z prawej strony, jak bym się uderzyła o coś takie uczucie. 24 października mam prenatalne połówkowe, więc trzymajcie kciuki❤️ myślę, że potwierdzi się dziewczynka 🥰
    Julka21 jak się czujesz? Co stosujesz na zgagę? Mnie też męczy, ratuje się zimnym mlekiem i kefirem
    Co do wyprawki, większość rzeczy mam po córeczce, kupiłam tylko parę tych najmniejszych ciuszków na 56cm a resztę będę kupować na bieżąco. Jedynie to wózek musimy kupić podwójny, jakiś fajny kocyk bambusowy, śpiworek, rożek i ewentualnie kokon. A tak to chyba wszystko mam 🤔 choć pewnie coś się przypomni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 22:00

ma_karon07 lubi tę wiadomość

22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
    20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
    25.06.23 - dwie kreseczki
    17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka

Wysłany: 21 października 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Hej dziewczyny, melduje się ze u mnie wszystko ok :) córce wychodzą dwie dolne dwójki naraz i mamy mały armageddon 🙈
    Mnie trochę spojenie łonowe boli ale tylko z prawej strony, jak bym się uderzyła o coś takie uczucie. 24 października mam prenatalne połówkowe, więc trzymajcie kciuki❤️ myślę, że potwierdzi się dziewczynka 🥰
    Julka21 jak się czujesz? Co stosujesz na zgagę? Mnie też męczy, ratuje się zimnym mlekiem i kefirem
    Co do wyprawki, większość rzeczy mam po córeczce, kupiłam tylko parę tych najmniejszych ciuszków na 56cm a resztę będę kupować na bieżąco. Jedynie to wózek musimy kupić podwójny, jakiś fajny kocyk bambusowy, śpiworek, rożek i ewentualnie kokon. A tak to chyba wszystko mam 🤔 choć pewnie coś się przypomni.
    Ediii91 wkoncu się odezwałaś. Mnie tez spojenie łonowe boli ale nie pisze tego bo wyjdzie na tonze wszystko mnie boli . Kupiłam w aptece gaviscon. Moje koleżanki w ciazy reż go stosowały i sobie chwaliły. Mleko tez pomaga . I mi pomaga miętusy. Ja musze kupić pieluchy tetrowe otulacz do fotelika śpiworek tez i zastanawiam się nad dostawka nie ma miejsca u nas w sypialnii za bardzo ale też myślę nad leżaczkiem. A kokon tez bym chciała ale słyszałam że jak dziecko spi w kokonie to nie powinno się go samego zostawiać chodzi o śmierć łóżeczkowa. Stosowałaś przy pierwszej córce? Ja nic nie kupowałam z ubrań jakos umyslalam sobie ze po 25 tc ciazy wszystko bd kupować. Chce tez żeby córka coś kupila dla siostry. Czekam na potwierdzenie płci na połówkowych . Nie .oge uwierzyć ze jutro bd juz 21 tc . A jak z ruchami?

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Super ze się odezwałaś:)będziemy trzymać kciuki oczywiście 🙂ja też wszystko ma po córce i zamiast zastanawiać sie czego nie mam to ogarniam co muszę starszej kupić czyli np.łóżko.

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Super ze się odezwałaś:)będziemy trzymać kciuki oczywiście 🙂ja też wszystko ma po córce i zamiast zastanawiać sie czego nie mam to ogarniam co muszę starszej kupić czyli np.łóżko.
    W jakim wieku masz córkę?

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    W jakim wieku masz córkę?
    14 miesięcy:)

• Ediii91 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Ediii91 wkoncu się odezwałaś. Mnie tez spojenie łonowe boli ale nie pisze tego bo wyjdzie na tonze wszystko mnie boli . Kupiłam w aptece gaviscon. Moje koleżanki w ciazy reż go stosowały i sobie chwaliły. Mleko tez pomaga . I mi pomaga miętusy. Ja musze kupić pieluchy tetrowe otulacz do fotelika śpiworek tez i zastanawiam się nad dostawka nie ma miejsca u nas w sypialnii za bardzo ale też myślę nad leżaczkiem. A kokon tez bym chciała ale słyszałam że jak dziecko spi w kokonie to nie powinno się go samego zostawiać chodzi o śmierć łóżeczkowa. Stosowałaś przy pierwszej córce? Ja nic nie kupowałam z ubrań jakos umyslalam sobie ze po 25 tc ciazy wszystko bd kupować. Chce tez żeby córka coś kupila dla siostry. Czekam na potwierdzenie płci na połówkowych . Nie .oge uwierzyć ze jutro bd juz 21 tc . A jak z ruchami?
    Ja kokon miałam przy córce, ale nie stosowałam go nigdy do spania, bardziej tak, żeby sobie poleżała w ciągu dnia a ja, żebym mogła coś w tym czasie zrobić :) ale zastanawiam się teraz czy to jest sensowny wydatek, bo córka leżała w nim może z 10 razy max.
    O tak połowa ciąży już za nami 🙈 też nie wiem kiedy to zleciało! W który dzień masz połówkowe? Też już chce potwierdzenia płci na 100%, choć myślę, że to już formalność, bo dwóch lekarzy zasugerowalo dziewczynkę :)
    A co do ruchów to czuje je dość rzadko i tak bardziej subtelnie, mam łożysko na przedniej ścianie I być może dlatego, ale już i tak jest trochę lepiej bo jeszcze dwa tyg temu czułam zaledwie muśnięcia raz za czas. A jak u Ciebie to wygląda teraz?

Wysłany: 21 października 2023, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    To są właśnie plusy małej różnicy wieku, że większość tych rzeczy już jest :) a wy kupujecie wózek podwojny tez czy raczej nie?
    Macie juz jakis model łózeczka upatrzony dla córci? My sie nad tym nawet nie zastanawiamy bo mała śpi z nami odkąd skończyła 7 miesięcy😅 wystarczył jeden weekend w Zakopanem bez łóżeczka, chcąc nie chcąc spala z nami w łóżku i spodobało się. Teraz nie ma opcji, żeby księżniczkę wyeksmitować 😅
    Gratulacje drugiej córeczki 😍 wybraliście już imię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2023, 23:25

Wysłany: 22 października 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    To są właśnie plusy małej różnicy wieku, że większość tych rzeczy już jest :) a wy kupujecie wózek podwojny tez czy raczej nie?
    Macie juz jakis model łózeczka upatrzony dla córci? My sie nad tym nawet nie zastanawiamy bo mała śpi z nami odkąd skończyła 7 miesięcy😅 wystarczył jeden weekend w Zakopanem bez łóżeczka, chcąc nie chcąc spala z nami w łóżku i spodobało się. Teraz nie ma opcji, żeby księżniczkę wyeksmitować 😅
    Szczerze to o wózku wcale nie myśleliśmy 😆trzeba pomyśleć 😄my już planujemy kupic takie łóżko niskie z barierka,u nas po remoncie lekkim mała śpi u siebie w pokoju w łóżeczku jeszcze.Co do imienia to jest istny armagedon,bo podobaja nam się całkiem inne ,a jeszcze mój sobie wymyślił ze ma być na J albo S.Juz żartowałam ze chyba Jagoda będzie losować,ale pocieszam się że jeszcze troszkę czasu jest😁😁aby jakie macie wybrane?

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    A wy jakie wózek wybieracie?

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    14 miesięcy:)
    To macie corki chyba w podobnym wieku co Ediii . Ona tez chyba ma taką malutka.

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii91 wrote:
    Ja kokon miałam przy córce, ale nie stosowałam go nigdy do spania, bardziej tak, żeby sobie poleżała w ciągu dnia a ja, żebym mogła coś w tym czasie zrobić :) ale zastanawiam się teraz czy to jest sensowny wydatek, bo córka leżała w nim może z 10 razy max.
    O tak połowa ciąży już za nami 🙈 też nie wiem kiedy to zleciało! W który dzień masz połówkowe? Też już chce potwierdzenia płci na 100%, choć myślę, że to już formalność, bo dwóch lekarzy zasugerowalo dziewczynkę :)
    A co do ruchów to czuje je dość rzadko i tak bardziej subtelnie, mam łożysko na przedniej ścianie I być może dlatego, ale już i tak jest trochę lepiej bo jeszcze dwa tyg temu czułam zaledwie muśnięcia raz za czas. A jak u Ciebie to wygląda teraz?
    Moim zdaniem osobiście to chyba kupię kokon ale żeby sobie leżała np w salonie jak jesteśmy wszyscy albo jak gdzieś jedziemy żeby nie brać gondoli i targać ze sobą. Ja przy pierwszej córce nie uzywalam teraz chce spróbować . Ja połówkowe mam w czwartek . Jestem ciekawa czy płeć potwierdzi dziewczynki. Trochę się stresuje po tej pappie ze znów coś bd nie tak . A jeśli chodzi o ruchy to czuje trochę ale są dni takie ze kopnie 2 razy i tyle . Nie wiem czy to dobrze. Córka nie raz mowi do brzucha to uda się ze kopnie. Mówią żeby zjeść coś słodkiego to dziecko bd się ruszać u mnie to nie działa . A ty dokladnie kiedy masz połówkowe?.

Ediii91 lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2023, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    To macie corki chyba w podobnym wieku co Ediii . Ona tez chyba ma taką malutka.
    Tak,tak:)moja jest z sierpnia a Edii chyba z września jak dobrze kojarzę?Edii twoja już zaczęła chodzić?

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ