Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, dziewczyny. Jak ja czytam ile Wy macie już kupionych rzeczy, albo po dzieciach zostawionych to mam wrażenie, że ja jestem w ciemnej *****🙈 Nawet nie wiem od czego zacząć kompletowanie wszystkiego i tak sobie odciągam, odciągam i odciągam🫣
Sylwia, gratuluje drugiej córeczki ♥️♥️♥️
Julka, nic się nie stresuj. Traktuj pappe jako zły sen. Ja mam połówkowe 8 albo 15 listopada i staram się już nie wracać do tych prenatalnych I trymestru.
Ja ruchy czuje dopiero od jakichś dwóch dni, a wcześniej kompletnie nic. Ale teraz się synek tam kręci i kręci, zwłaszcza jak jedziemy samochodem 😀
Nie wiem kiedy to zleciało, że dopiero się o ciazy dowiadywaliśmy, a to już tyle czasu 🥹🥹🥹 -
Mimisia wrote:Matko, dziewczyny. Jak ja czytam ile Wy macie już kupionych rzeczy, albo po dzieciach zostawionych to mam wrażenie, że ja jestem w ciemnej *****🙈 Nawet nie wiem od czego zacząć kompletowanie wszystkiego i tak sobie odciągam, odciągam i odciągam🫣
Sylwia, gratuluje drugiej córeczki ♥️♥️♥️
Julka, nic się nie stresuj. Traktuj pappe jako zły sen. Ja mam połówkowe 8 albo 15 listopada i staram się już nie wracać do tych prenatalnych I trymestru.
Ja ruchy czuje dopiero od jakichś dwóch dni, a wcześniej kompletnie nic. Ale teraz się synek tam kręci i kręci, zwłaszcza jak jedziemy samochodem 😀
Nie wiem kiedy to zleciało, że dopiero się o ciazy dowiadywaliśmy, a to już tyle czasu 🥹🥹🥹
Ja w tej 2 ciazy to mam taki luz jeśli chodzi o kupowanie czegokolwiek że szok😁ale pamiętam że w pierwszej to najpierw zrobiłam sobie listę tych rzeczy które mi potrzeba ,segregując np.do kąpieli co potrzebne i wypisywałam, a co już kupiłam to wykreślałam bo inaczej bym się pogubiła😁tak samo robiłam z ubrankami:)może to jakaś podpowiedź od czego zacząć 😊Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia2691 wrote:Dziekuje:)
Ja w tej 2 ciazy to mam taki luz jeśli chodzi o kupowanie czegokolwiek że szok😁ale pamiętam że w pierwszej to najpierw zrobiłam sobie listę tych rzeczy które mi potrzeba ,segregując np.do kąpieli co potrzebne i wypisywałam, a co już kupiłam to wykreślałam bo inaczej bym się pogubiła😁tak samo robiłam z ubrankami:)może to jakaś podpowiedź od czego zacząć 😊
A nie masz może tej listy gdzieś schowanej na pamiątkę?🤣
Ewentualnie może byśmy wszystkie dziewczyny, stworzyły taką wspólną listę, co potrzeba🙈 Wiem, że można znaleźć w necie, ale tutaj już niektóre z Was mają doświadczenie i wiedza, co się faktycznie przydaje, a co jest tylko takim wyciąganiem kasy z niedoświadczonych mam jak ja🙈 -
Ja też chętnie przygarnę taką listę 🤣
Mimisia nie martw się, bo ja też jestem w ciemnej d. z kupowaniem czegokolwiek. Na razie kupiłam ubranka na 56 cm i kilka motków włóczki na kocyk 🤣 stwierdziłam że będę tworzyć samodzielnie 🤣
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:A nie masz może tej listy gdzieś schowanej na pamiątkę?🤣
Ewentualnie może byśmy wszystkie dziewczyny, stworzyły taką wspólną listę, co potrzeba🙈 Wiem, że można znaleźć w necie, ale tutaj już niektóre z Was mają doświadczenie i wiedza, co się faktycznie przydaje, a co jest tylko takim wyciąganiem kasy z niedoświadczonych mam jak ja🙈Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Julka21 wrote:Jak dziewczyny dopiszą swoje rzeczy to któraś jak ma czas mogę i jak. Stworzyć taka tabelkę żeby było łatwiej ze wszystkim i dobrze było odczytać. Co Wy na to?Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Pewnie gdzieś ta lista jest:)jak córka pójdzie spać to poszukam, ewentualnie napisze co u mnie się sprawdziło a co wcale nie.Tak na szybko to u mnie no.kokon sie nie sprawdził wcale,kocyków mam tyle że teraz nie kupuje żadnego, co do maści to u nas sprawdza się bapanthen,a do włosów używam szampon z musteli przeciw ciemieniusze i u nas sprawdza sie genialnie:)co do kąpania to na początku mieliśmy jakiś żel z bobini chyba ale był straszny i bardzo mało wydajny i przeszliśmy na Johnson taki żółty i sprawdza się.Reszte ogarnę jak uspie córkę.Ostatnia rzeczą jaką kupiłam w wyprawce to była lampka Sowa, bo nie dość że jest do ładowania,ma regulacje natężenia światła i kolory to jest gumowa więc na wyjazdy też jest pakowana.
-
Sylwia2691 wrote:Pewnie gdzieś ta lista jest:)jak córka pójdzie spać to poszukam, ewentualnie napisze co u mnie się sprawdziło a co wcale nie.Tak na szybko to u mnie no.kokon sie nie sprawdził wcale,kocyków mam tyle że teraz nie kupuje żadnego, co do maści to u nas sprawdza się bapanthen,a do włosów używam szampon z musteli przeciw ciemieniusze i u nas sprawdza sie genialnie:)co do kąpania to na początku mieliśmy jakiś żel z bobini chyba ale był straszny i bardzo mało wydajny i przeszliśmy na Johnson taki żółty i sprawdza się.Reszte ogarnę jak uspie córkę.Ostatnia rzeczą jaką kupiłam w wyprawce to była lampka Sowa, bo nie dość że jest do ładowania,ma regulacje natężenia światła i kolory to jest gumowa więc na wyjazdy też jest pakowana.
Super, jakby Ci ją tylko gdzieś udało odkopać to poproszę 🙈 Bo ja szczerze mówiąc jestem bardzo kiepska w tych kwestiach. 🫣 -
Mimisia wrote:Super, jakby Ci ją tylko gdzieś udało odkopać to poproszę 🙈 Bo ja szczerze mówiąc jestem bardzo kiepska w tych kwestiach. 🫣
Mira000, Julka21 lubią tę wiadomość
-
Pomysł z lista super ! Ja tez w ciemnej d jeśli chodzi o wyprawkę, ale narazie o tym jeszcze nie myślę. Teraz wyczekuje do połówkowych i dopiero po nich zacznę coś może kupować.
A jak u Was dziewczyny ze szkołą rodzenia? Już się zapisałyście albo czy będziecie się zapisywać ??04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Sylwia2691 wrote:Tez taka byłam w 1 ciąży 😀poszukam,poszukam żeby zobaczyć czego mi brakuje przy 2😀😄
-
ma_karon07 wrote:Pomysł z lista super ! Ja tez w ciemnej d jeśli chodzi o wyprawkę, ale narazie o tym jeszcze nie myślę. Teraz wyczekuje do połówkowych i dopiero po nich zacznę coś może kupować.
A jak u Was dziewczyny ze szkołą rodzenia? Już się zapisałyście albo czy będziecie się zapisywać ?? -
ma_karon07 wrote:Pomysł z lista super ! Ja tez w ciemnej d jeśli chodzi o wyprawkę, ale narazie o tym jeszcze nie myślę. Teraz wyczekuje do połówkowych i dopiero po nich zacznę coś może kupować.
A jak u Was dziewczyny ze szkołą rodzenia? Już się zapisałyście albo czy będziecie się zapisywać ??
Ja się chyba nie planuje zapisywać, przynamniej do tej pory nie miałam tego w planach🙈 Wiem, że wiele dziewczyn sobie to chwali, ale mnie do tego jakos nie ciagnie 🙈
Miałam wybrany szpital, gdzie chciałabym robić, to mi mój lekarz odradzał i teraz od nowa się będę zastanawiać nad wyborem placówki🫣 -
Dziewczyny lista na bank będzie tylko,że wieczorem bo okazało sie że notes w którym była został wyniesiony przez małżonka na strych🙈więc jak wróci to mi ściągnie i wam napisze😉ale jakbym zapomniała bo niestety w tej ciazy moja pamięć jest straszna to się przypomnijcie🙂
-
Sylwia2691 wrote:Dziewczyny lista na bank będzie tylko,że wieczorem bo okazało sie że notes w którym była został wyniesiony przez małżonka na strych🙈więc jak wróci to mi ściągnie i wam napisze😉ale jakbym zapomniała bo niestety w tej ciazy moja pamięć jest straszna to się przypomnijcie🙂
Oj, ja się na pewno będę przypominała jak natręt 🤣 -
Sylwia2691 wrote:Tak,tak:)moja jest z sierpnia a Edii chyba z września jak dobrze kojarzę?Edii twoja już zaczęła chodzić?
Nie chodzi jeszcze, ale od paru dni zauważyłam że puszczą się np przy łóżku, zrobi swoje dwa kroczki i chwyta stołu, prócz tego jest nieznośna więc może to skok rozwojowy poprzedzający chodzenie🙈
A Jagoda kiedy zaczela chodzić?22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Ja w tej 2 ciazy to mam taki luz jeśli chodzi o kupowanie czegokolwiek że szok😁ale pamiętam że w pierwszej to najpierw zrobiłam sobie listę tych rzeczy które mi potrzeba ,segregując np.do kąpieli co potrzebne i wypisywałam, a co już kupiłam to wykreślałam bo inaczej bym się pogubiła😁tak samo robiłam z ubrankami:)może to jakaś podpowiedź od czego zacząć 😊
Nie wiem jak tu się dodaje zdjęcia bo bym wrzucila listę wyprawkowa która mi osobiście się bardzo przydała.22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka