Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka21 wrote:Mimisia jak się czujesz?
A bardzo dobrze, dziękuję 🙈 Ja mam chyba ogromne szczęście, bo naprawdę mam minimum objawów 🫣 Synek mnie oszczędza, bylebym tylko nie powiedziała tego na zapas 😀
A Ty jak się trzymasz?
Sylwia, bardzo dziękuje. A powiedz mi, na jak długo starcza jedno ładowanie? -
Mimisia wrote:A bardzo dobrze, dziękuję 🙈 Ja mam chyba ogromne szczęście, bo naprawdę mam minimum objawów 🫣 Synek mnie oszczędza, bylebym tylko nie powiedziała tego na zapas 😀
A Ty jak się trzymasz?
Sylwia, bardzo dziękuje. A powiedz mi, na jak długo starcza jedno ładowanie? -
Super lista Sylwia🥰 teraz można poskładać wszystko w jedną całość i mamy całą wyprawkę🥰
Melduje się po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku😍 potwierdziła się nam dziewczynka na 100% więc będą dwie siostrzyczki❤️ mała waży 429g, przepływy w porządku, wszystko jest na swoim miejscu, po 5 paluszków w każdej dłoni i stópce. Serce bije 140ud/min. Pani doktor zrobiła małej sesje zdjęciową i mamy piękne ujęcia, szkoda, że nie da się tu dodawać zdj, a przynajmniej ja nie wiem jak 🤷♀️ mega się cieszę, że wszystko jest dobrze. Malutka kopała po dopplerze, widać, że jej przeszkadzaliśmy🙈
Julka teraz czekamy na Twoje połówkowe i mocno trzymamy kciuki! 🫶Julka21, ma_karon07 lubią tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Melduje się po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku😍 potwierdziła się nam dziewczynka na 100% więc będą dwie siostrzyczki❤️ mała waży 429g, przepływy w porządku, wszystko jest na swoim miejscu, po 5 paluszków w każdej dłoni i stópce. Serce bije 140ud/min. Pani doktor zrobiła małej sesje zdjęciową i mamy piękne ujęcia, szkoda, że nie da się tu dodawać zdj, a przynajmniej ja nie wiem jak 🤷♀️ mega się cieszę, że wszystko jest dobrze. Malutka kopała po dopplerze, widać, że jej przeszkadzaliśmy🙈
Julka teraz czekamy na Twoje połówkowe i mocno trzymamy kciuki! 🫶
To cudowne wieści ❤oby teraz każda miała takie wieści😊Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Ediii91 wrote:Super lista Sylwia🥰 teraz można poskładać wszystko w jedną całość i mamy całą wyprawkę🥰
Julka teraz czekamy na Twoje połówkowe i mocno trzymamy kciuki! 🫶 -
Sylwia2691 wrote:Wiesz co u nas jest cała noc włączona,i automatycznie rano zawsze podłączam do ładowania i nawet nie wiem na ile starcza.
Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Ediii91 wrote:Super lista Sylwia🥰 teraz można poskładać wszystko w jedną całość i mamy całą wyprawkę🥰
Super, że wszystko dobrze! ❤️
Który tydzień na usg Ci wyszedł ? Czy na połówkowych jeszcze korygują datę porodu czy zostaje już ta z pierwszych prenatalnych ?
Ja już nie mogę się doczekać wizyty, jakieś ostatnio złe myśli i średni nastrój mi się wkrada.. Może przez tą pogodę.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Super, że wszystko dobrze! ❤️
Który tydzień na usg Ci wyszedł ? Czy na połówkowych jeszcze korygują datę porodu czy zostaje już ta z pierwszych prenatalnych ?
Ja już nie mogę się doczekać wizyty, jakieś ostatnio złe myśli i średni nastrój mi się wkrada.. Może przez tą pogodę. -
Julka21 wrote:Sylwia a ty jak się czujesz? Swoją drogą was podziwiam dziewczyny was. Po pierwsze za taką małą różnice wieku między dziećmi ale to na plus później was podziwiam jeśli chodzino ciążę. Dla mnie ciąża to ciągły stres. Nie wiem czemu. A i wogole nie macie czasu dla siebie ciągle trzeba patrzeć na te małe dziecko. Ja jak córka idzie do przedszkola to staram się odpoczywać. A wy niestety musicie być ciągle na nogach
Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia2691 wrote:Czuje się dobrze,początek to był stres, ale z Jagodą mialam później przeboje więc co ciaza to musi byc coś.My nie chcieliśmy dużej przerwy to raz,o córkę staraliśmy się jakiś czas i wiedzieliśmy że nie będziemy czekać. Moja już chodzi i jest to dla mnie mega ułatwienie bo ni muszę jej nosic i jest mobilna;)plusem jeszcze u mnie jest to że mąż pracuje u siebie i pracę ma za furtka wiec nie jest tak ze 8 godzin go nie ma,no i wieczorne usypianie ma on i wtedy ja mogę odpocząć:)i u nas mąż to jest optymistą i jak mam jakieś myśli ze coś może być jie tak to on szybko sprowadza mnie na właściwe tory😄a jeśli Cię to pocieszy mi przesunęli badania z przyszłej środy na jutro na 16:15wiec też już zaczynam się troszkę stresować.
-
Julka21 wrote:Pocieszasz mnie bo z pierwsza corka wlasnie od 30 tc ciazy zaczęły się problemy . A ta coaza od początku tez miałam problemy. Mam nadzieję że teraz nie napotkam juz ich. Może moj limut nieszczęść mam wyczerpany. A zatem powodzenia jutro. Ciesze się ze razem ze mną wizytujesz.
-
Ediii91 wrote:Melduje się po wizycie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku😍 potwierdziła się nam dziewczynka na 100% więc będą dwie siostrzyczki❤️ mała waży 429g, przepływy w porządku, wszystko jest na swoim miejscu, po 5 paluszków w każdej dłoni i stópce. Serce bije 140ud/min. Pani doktor zrobiła małej sesje zdjęciową i mamy piękne ujęcia, szkoda, że nie da się tu dodawać zdj, a przynajmniej ja nie wiem jak 🤷♀️ mega się cieszę, że wszystko jest dobrze. Malutka kopała po dopplerze, widać, że jej przeszkadzaliśmy🙈
Julka teraz czekamy na Twoje połówkowe i mocno trzymamy kciuki! 🫶Ediii91 lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
ma_karon07 wrote:Ja już nie mogę się doczekać wizyty, jakieś ostatnio złe myśli i średni nastrój mi się wkrada.. Może przez tą pogodę.
Ogólnie do tej pory myślałam dość pozytywnie ale mam wrażenie że w tej ciąży wszystko się sypie - moje wyniki, zdrowie, łupie mnie w plecach, boli mnie gdzieś w pachwinach przy chodzeniu, ryzyko stanu przedrzucawkowego (z pappy) itd. a jeszcze nawet połowa nie minęła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 10:51
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:U mnie też kiepskie myśli. Wyniki krwi wyszły mi źle - mam anemię i martwię się bardzo czy u malucha wszystko dobrze. Jutro mam wizytę kontrolną, a połówkowe dopiero za 2 tygodnie.
Ogólnie do tej pory myślałam dość pozytywnie ale mam wrażenie że w tej ciąży wszystko się sypie - moje wyniki, zdrowie, łupie mnie w plecach, boli mnie gdzieś w pachwinach przy chodzeniu, ryzyko stanu przedrzucawkowego (z pappy) itd. a jeszcze nawet połowa nie minęła... -
Edi, bardzo, bardzo się cieszę, że wszystko u dzidzi dobrze! Gratuluje drugiej córeczki ♥️ Trochę Wam zazdroszczę, tych słodkich spineczek, sukieneczek itd 🫣Ediii91 lubi tę wiadomość
-
Mira000 wrote:U mnie też kiepskie myśli. Wyniki krwi wyszły mi źle - mam anemię i martwię się bardzo czy u malucha wszystko dobrze. Jutro mam wizytę kontrolną, a połówkowe dopiero za 2 tygodnie.
Ogólnie do tej pory myślałam dość pozytywnie ale mam wrażenie że w tej ciąży wszystko się sypie - moje wyniki, zdrowie, łupie mnie w plecach, boli mnie gdzieś w pachwinach przy chodzeniu, ryzyko stanu przedrzucawkowego (z pappy) itd. a jeszcze nawet połowa nie minęła...
Oj, nie przejmuj się! Mi na ostatniej wizycie też wyszła anemia, a mimo to bobas rośnie jak szalony 🙈 Anemia w ciąży jest chyba dosyć często, dlatego nie ma co się zamartwiać na zapas. Ja dostałam dwa razy dziennie żelazo i staram się już o tym nie myśleć, a uwierz, że mi krew też wychodzi fatalna, bo praktycznie we wszystkim mam coś albo za mało, albo za dużo, albo na granicy normy🙈 Śmieje się do narzeczonego, że co wynik nowe wychodzi 💁♀️
Wysyłam Ci trochę pozytywnego myślenia i mam nadzieję, że jakoś sobie wszystko na spokojnie w głowie poukładasz♥️
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie ♥️ już i tak dzisiaj się trochę uspokoiłam, ale wczoraj to była panika.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Makaron niech te złe myśli odejdą w zapomnienie. Coś się dzieje ? Ze masz takie mysli? Nie przejmuj się. Chyba kazda z nas takie ma. A u Ciebie kiedy połówkowe?
Niby nie, wczoraj takie pobolewanie w dole brzucha i w dole plecow ale to chyba wszystko się po prostu rozciąga ?
U mnie połówkowe dopiero 6.11
@Mira000 - u mnie tez ryzyko preeklampsji wyszło 1:130 - dostałam acard 150 by brać na noc. Ty coś dostałaś na to? Połówkowe mamy podobnie, którego dokladnie u Ciebie ? ☺️04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Makaron, ja mam przed 37 tygodniem ryzyko 1:60 też dostałam acard 150 i biorę.
Połówkowe mam 7.11 ☺️
Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Makaron, ja mam przed 37 tygodniem ryzyko 1:60 też dostałam acard 150 i biorę.
Połówkowe mam 7.11 ☺️
A mierzysz ciśnienie albo robisz coś więcej ? Mówili Ci z czego może wychodzić takie wysokie ryzyko?04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰