X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wiadomości Julka 🤩.
    Sylwia trzymam kciuki i daj koniecznie znać 🙂.
    Mimisia ja się spodziewam chłopca 😉

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Ooo Emi88 dawno Cie nie było.

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuje co piszecie, ale jakoś brak mi sił na pisanie. Ostatnio nie potrafię cieszyć się ciążą, mam tylko nadzieję, że u synusia wszystko ok, ale to musze poczekać do 6 listopada do wizyty...

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Obserwuje co piszecie, ale jakoś brak mi sił na pisanie. Ostatnio nie potrafię cieszyć się ciążą, mam tylko nadzieję, że u synusia wszystko ok, ale to musze poczekać do 6 listopada do wizyty...
    Ale coś się dzieje złego? Coś Ci dokucza?

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozbyłam się mdłości to przyszło drętwienie rąk, które nie daje mi spać w nocy. Od 3 tygodni śpię w nocy po max 2-3 h w sumie ... w ciągu dnia też nic lepiej, nie mogę za dużo i wysilkowo robić bo od razu drętwieją. Mam zlecone wykonanie badań krwi, wizytę u neurologa, żeby sprawdzić co się dzieje, bo ćwiczenia zlecone przez fizjo niewiele pomagają 😢.
    Dodatkowo wcześniej na badaniach wyszło mi, że mam aktywnego wirusa HCV ( nie mam pojęcia gdzie bym się tym zaraziła). Wizytę u zakaźnika mam teraz we wtorek w celu konsultacji wyników. Wiem tylko tyle, że leczona będę mogła być dopiero po zakończeniu laktacji. Natomiast ryzyko zakażenia małego wynosi do 5%.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Pozbyłam się mdłości to przyszło drętwienie rąk, które nie daje mi spać w nocy. Od 3 tygodni śpię w nocy po max 2-3 h w sumie ... w ciągu dnia też nic lepiej, nie mogę za dużo i wysilkowo robić bo od razu drętwieją. Mam zlecone wykonanie badań krwi, wizytę u neurologa, żeby sprawdzić co się dzieje, bo ćwiczenia zlecone przez fizjo niewiele pomagają 😢.
    Dodatkowo wcześniej na badaniach wyszło mi, że mam aktywnego wirusa HCV ( nie mam pojęcia gdzie bym się tym zaraziła). Wizytę u zakaźnika mam teraz we wtorek w celu konsultacji wyników. Wiem tylko tyle, że leczona będę mogła być dopiero po zakończeniu laktacji. Natomiast ryzyko zakażenia małego wynosi do 5%.
    Z tego co kojarzę to Mas na wątku kwietniowym też zgłaszała problemy z drętwieniem. Być może jest to od kręgosłupa już? Sylwetka i obciążenia się zmieniają.

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:

Ooo to witam w mojej drużynie chłopaków!🙈 Coś nas niewiele 😂

A nie myślałaś, że to drętwienie to idzie od kręgosłupa? Często takie objawy się pojawiają, jak właśnie tam jest coś nie tak. Ja generalnie jeszcze przed ciąża miałam częste drętwienie lewej nogi i ból promieniujący do pośladków. I wszystko to właśnie szło od kręgosłupa. Ja bym spróbowała w tym kierunku :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Julka cieszę się że wszystko dobrze :)
    Tak, u mnie będzie chłopak. Już trzecią wizytę z rzędu lekarz to potwierdza, więc rozumiem, że raczej nic się w temacie nie zmieni. Dzisiaj miałam wizytę kontrolą, waga to już ok. 350 g, więc szykuje się chyba duży chłopak :D

O! To jest już na trzy! U nas na początku miała być tez dziewczynka, ale jak to powiedział lekarz „coś wyrosło między nogami i już ja pewno nie odpadnie”😂 Super, że na wizycie wszystko okej!

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, dowiem się w sobotę 😅 Mamy mieć mała niespodziankę, lekarz zapisał już na karteczce 😅

Ediii91 lubi tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dziewczyny macie rację, fizjo mówił mi, że to od kręgosłupa szyjnego, lecz zalecone przez niego ćwiczenia nie dały ulgi a wręcz przeciwnie bo druga ręka zaczęła drętwieć. Także sam zasugerował, żeby rozszerzyć diagnostykę. No nic w sobote ide zrobić badania krwi, za tydzień w czwartek neurolog, więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co robię ćwiczenia zalecone przez fizjo plus ćwiczenia na szyję i barki oraz masowanie pleców.

No Mimisia wśród moich najbliższych znajomych to same chłopaki są, więc Dziewczyny się śmiały, że we mnie nadzieja na dziewczynkę, ale cóż nie pykło 😉

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 bardzo mi przykro ze masz takie dolegliwości. Może dziecko rośnie i uciska Ci na jakieś nerwy. I dlatego masz takie bole. Mam nadzieję że dalsza diagnostyka Ci jakoś pomoże. I wkoncu się wyśpisz. Takie nie spanie w nocy tez zle. Bo kiedyvtwoj organizm odpocznie

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może coś takiego jak twardnienie brzucha? Oczywiście puszcza jak sobie odpocznę. Ale zaczynam się martwić. A wizytę mam dopiero 10 listopada u prowadzącego

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Macie może coś takiego jak twardnienie brzucha? Oczywiście puszcza jak sobie odpocznę. Ale zaczynam się martwić. A wizytę mam dopiero 10 listopada u prowadzącego
    Miałam tak z tydzień - dwa tygodnie temu przez jakieś 3 dni. Wieczorem twardniał mi i to tak wysoko. Nie wiem czy to nie była kwestia silnego kaszlu który miałam przy chorobie. Może mi się przez to napinał, bo teraz już mi przeszło i nawet zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi.
    Ale czytałam że brzuch może się 'stawiać' od ok. 20 tygodnia, więc może u Ciebie to już to.

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)melduje się po wizycie;)wszystko z maleństwem jest dobrze,wszystkie parametry w normie:)za to mnie dopadł dziś mega katar i ledwo żyję:/a i potwierdzone na 100%będzie 2 dziewczynka😀

Mira000, Emi88, Ediii91, Jagaja, ma_karon07 lubią tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Hej dziewczyny:)melduje się po wizycie;)wszystko z maleństwem jest dobrze,wszystkie parametry w normie:)za to mnie dopadł dziś mega katar i ledwo żyję:/a i potwierdzone na 100%będzie 2 dziewczynka😀
    Gratulacje 2 dziewczynki. I oczywiście że wszystko jest dobrze.

Emi88 lubi tę wiadomość

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:

Super wiadomości! Gratulacje drugiej dziewczynki 🙂

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Tak Dziewczyny macie rację, fizjo mówił mi, że to od kręgosłupa szyjnego, lecz zalecone przez niego ćwiczenia nie dały ulgi a wręcz przeciwnie bo druga ręka zaczęła drętwieć. Także sam zasugerował, żeby rozszerzyć diagnostykę. No nic w sobote ide zrobić badania krwi, za tydzień w czwartek neurolog, więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co robię ćwiczenia zalecone przez fizjo plus ćwiczenia na szyję i barki oraz masowanie pleców.

No Mimisia wśród moich najbliższych znajomych to same chłopaki są, więc Dziewczyny się śmiały, że we mnie nadzieja na dziewczynkę, ale cóż nie pykło 😉

Ciekawe…. swoją drogą jak gdzieś uciska rosnąca macica, to pewnie nie za wiele zdziała ogromne cuda. Mam nadzieje, że to tymczasowe dolegliwości 🥹

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:

Bardzo, bardzo się ciesze, że dzidzius rośnie zdrowo! ♥️
    Ja na przeziębienie w ciazy biorę ten prenalen do picia. Generalnie ja mocno wyczuwam czosnek w nim, ale już kilkakrotnie mnie postawił jak coś mnie brało 🙈

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Gratulacje 2 dziewczynki. I oczywiście że wszystko jest dobrze.
    Dziekuje😘

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Super wiadomości! Gratulacje drugiej dziewczynki 🙂
    Dziękuje😘

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ