Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi88 wrote:Obserwuje co piszecie, ale jakoś brak mi sił na pisanie. Ostatnio nie potrafię cieszyć się ciążą, mam tylko nadzieję, że u synusia wszystko ok, ale to musze poczekać do 6 listopada do wizyty...
-
Pozbyłam się mdłości to przyszło drętwienie rąk, które nie daje mi spać w nocy. Od 3 tygodni śpię w nocy po max 2-3 h w sumie ... w ciągu dnia też nic lepiej, nie mogę za dużo i wysilkowo robić bo od razu drętwieją. Mam zlecone wykonanie badań krwi, wizytę u neurologa, żeby sprawdzić co się dzieje, bo ćwiczenia zlecone przez fizjo niewiele pomagają 😢.
Dodatkowo wcześniej na badaniach wyszło mi, że mam aktywnego wirusa HCV ( nie mam pojęcia gdzie bym się tym zaraziła). Wizytę u zakaźnika mam teraz we wtorek w celu konsultacji wyników. Wiem tylko tyle, że leczona będę mogła być dopiero po zakończeniu laktacji. Natomiast ryzyko zakażenia małego wynosi do 5%. -
Emi88 wrote:Pozbyłam się mdłości to przyszło drętwienie rąk, które nie daje mi spać w nocy. Od 3 tygodni śpię w nocy po max 2-3 h w sumie ... w ciągu dnia też nic lepiej, nie mogę za dużo i wysilkowo robić bo od razu drętwieją. Mam zlecone wykonanie badań krwi, wizytę u neurologa, żeby sprawdzić co się dzieje, bo ćwiczenia zlecone przez fizjo niewiele pomagają 😢.
Dodatkowo wcześniej na badaniach wyszło mi, że mam aktywnego wirusa HCV ( nie mam pojęcia gdzie bym się tym zaraziła). Wizytę u zakaźnika mam teraz we wtorek w celu konsultacji wyników. Wiem tylko tyle, że leczona będę mogła być dopiero po zakończeniu laktacji. Natomiast ryzyko zakażenia małego wynosi do 5%.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Emi88 wrote:Cudowne wiadomości Julka 🤩.
Sylwia trzymam kciuki i daj koniecznie znać 🙂.
Mimisia ja się spodziewam chłopca 😉
Ooo to witam w mojej drużynie chłopaków!🙈 Coś nas niewiele 😂
A nie myślałaś, że to drętwienie to idzie od kręgosłupa? Często takie objawy się pojawiają, jak właśnie tam jest coś nie tak. Ja generalnie jeszcze przed ciąża miałam częste drętwienie lewej nogi i ból promieniujący do pośladków. I wszystko to właśnie szło od kręgosłupa. Ja bym spróbowała w tym kierunku -
Mira000 wrote:Julka cieszę się że wszystko dobrze
Tak, u mnie będzie chłopak. Już trzecią wizytę z rzędu lekarz to potwierdza, więc rozumiem, że raczej nic się w temacie nie zmieni. Dzisiaj miałam wizytę kontrolą, waga to już ok. 350 g, więc szykuje się chyba duży chłopak
O! To jest już na trzy! U nas na początku miała być tez dziewczynka, ale jak to powiedział lekarz „coś wyrosło między nogami i już ja pewno nie odpadnie”😂 Super, że na wizycie wszystko okej! -
Ja jeszcze nie wiem, dowiem się w sobotę 😅 Mamy mieć mała niespodziankę, lekarz zapisał już na karteczce 😅
Ediii91 lubi tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Tak Dziewczyny macie rację, fizjo mówił mi, że to od kręgosłupa szyjnego, lecz zalecone przez niego ćwiczenia nie dały ulgi a wręcz przeciwnie bo druga ręka zaczęła drętwieć. Także sam zasugerował, żeby rozszerzyć diagnostykę. No nic w sobote ide zrobić badania krwi, za tydzień w czwartek neurolog, więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co robię ćwiczenia zalecone przez fizjo plus ćwiczenia na szyję i barki oraz masowanie pleców.
No Mimisia wśród moich najbliższych znajomych to same chłopaki są, więc Dziewczyny się śmiały, że we mnie nadzieja na dziewczynkę, ale cóż nie pykło 😉 -
Emi88 bardzo mi przykro ze masz takie dolegliwości. Może dziecko rośnie i uciska Ci na jakieś nerwy. I dlatego masz takie bole. Mam nadzieję że dalsza diagnostyka Ci jakoś pomoże. I wkoncu się wyśpisz. Takie nie spanie w nocy tez zle. Bo kiedyvtwoj organizm odpocznie
-
Julka21 wrote:Macie może coś takiego jak twardnienie brzucha? Oczywiście puszcza jak sobie odpocznę. Ale zaczynam się martwić. A wizytę mam dopiero 10 listopada u prowadzącego
Ale czytałam że brzuch może się 'stawiać' od ok. 20 tygodnia, więc może u Ciebie to już to.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Hej dziewczyny:)melduje się po wizycie;)wszystko z maleństwem jest dobrze,wszystkie parametry w normie:)za to mnie dopadł dziś mega katar i ledwo żyję:/a i potwierdzone na 100%będzie 2 dziewczynka😀
Mira000, Emi88, Ediii91, Jagaja, ma_karon07 lubią tę wiadomość
-
Sylwia2691 wrote:Hej dziewczyny:)melduje się po wizycie;)wszystko z maleństwem jest dobrze,wszystkie parametry w normie:)za to mnie dopadł dziś mega katar i ledwo żyję:/a i potwierdzone na 100%będzie 2 dziewczynka😀
Emi88 lubi tę wiadomość
-
Sylwia2691 wrote:Hej dziewczyny:)melduje się po wizycie;)wszystko z maleństwem jest dobrze,wszystkie parametry w normie:)za to mnie dopadł dziś mega katar i ledwo żyję:/a i potwierdzone na 100%będzie 2 dziewczynka😀
Super wiadomości! Gratulacje drugiej dziewczynki 🙂 -
Emi88 wrote:Tak Dziewczyny macie rację, fizjo mówił mi, że to od kręgosłupa szyjnego, lecz zalecone przez niego ćwiczenia nie dały ulgi a wręcz przeciwnie bo druga ręka zaczęła drętwieć. Także sam zasugerował, żeby rozszerzyć diagnostykę. No nic w sobote ide zrobić badania krwi, za tydzień w czwartek neurolog, więc zobaczymy co wyjdzie. Póki co robię ćwiczenia zalecone przez fizjo plus ćwiczenia na szyję i barki oraz masowanie pleców.
No Mimisia wśród moich najbliższych znajomych to same chłopaki są, więc Dziewczyny się śmiały, że we mnie nadzieja na dziewczynkę, ale cóż nie pykło 😉
Ciekawe…. swoją drogą jak gdzieś uciska rosnąca macica, to pewnie nie za wiele zdziała ogromne cuda. Mam nadzieje, że to tymczasowe dolegliwości 🥹
-
Bardzo, bardzo się ciesze, że dzidzius rośnie zdrowo! ♥️
Ja na przeziębienie w ciazy biorę ten prenalen do picia. Generalnie ja mocno wyczuwam czosnek w nim, ale już kilkakrotnie mnie postawił jak coś mnie brało 🙈