X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • anaa174 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi 😍
    Wiadomo, co lekarz to opinia a w necie można wyczytać wszystko 😕 gdzieś widziałam nawet info że dziecko metabolizuje kawę do 150h u już miałam wizję tego malucha który przeze mnie nie śpi 6 dni 😅

Od kilku dni zgłębiam też temat zawartości kofeiny w różnych typach kawy i ku mojemu zaskoczeniu espresso wcale nie ma tej kofeiny jakoś dużo, bo średnio 50mg na porcje 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2023, 17:58

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie chyba najgorszy dzień w ciazy. Cały dzień mam klucia w pochwie. Cały dzień leze trochę chodzę. Kilka dni temu szyjka ponad 4. 5 . Nie wiem rozważam wizytę na IP. Ale co mi tam powiedzą. Jestem zalamana.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie chyba najgorszy dzień w ciazy. Cały dzień mam klucia w pochwie. Cały dzień leze trochę chodzę. Kilka dni temu szyjka ponad 4. 5 . Nie wiem rozważam wizytę na IP. Ale co mi tam powiedzą. Jestem zalamana.

Kochana, jak tylko się tak martwisz to idź. Jak ja poszłam na oddział ginekologiczny to od razu mi mowili, że można przychodzić z każdymi wątpliwościami :) Czasami lepiej dmuchać na zimne, a spokój w ciazy jest na wagę złota. Licz się tylko z tym, że Cię mogą zostawić na ginekologii. Przynajmniej u nas tak zostawiają jak się już ciężarna zgłasza ;)

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Kochana, jak tylko się tak martwisz to idź. Jak ja poszłam na oddział ginekologiczny to od razu mi mowili, że można przychodzić z każdymi wątpliwościami :) Czasami lepiej dmuchać na zimne, a spokój w ciazy jest na wagę złota. Licz się tylko z tym, że Cię mogą zostawić na ginekologii. Przynajmniej u nas tak zostawiają jak się już ciężarna zgłasza ;)
    Dzieki Mimisia. Narazie naczytalam się internetu i wyczytałam że klucia mogą powodować odejście wód płodowych. Wiec juz sobie ubzdurałam w głowie. Ze pewnie wody mi odejdą. Narazie się uspokoiło.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodząc w internet to zawsze wychodzi wszystko co najgorsze, dlatego trzeba z dystansem podchodzić do tego co się czyta.

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

Ahh Julka wiem co czujesz. Ja w poniedziałek miałam ciężki dzień, bo wyczytałam na jednym z forum, jak dziewczyna w 21 tc poroniła, bo się okazało, że upławy które miała i myślała, że to nietrzymanie moczu, okazały się pęknięciem czopa i odejściem wód płodowych. Tak wtedy zaczęłam rozkminiać, że ja od prawie tygodnia mam takie jakby uciski na dno macicy ( nie są bolące) i od paru dni kłucia po bokach brzucha, chwilowe. Do tego upławy, ale nie byłam w stanie stwierdzić czy to upławy, mocz czy wody płodowe. Także z tego strachu pojechałam do przychodni, bo akurat przyjmowała moja ginekolog, i poprosiłam o wizytę. Zbadała mnie i na szczęście wszystko ok z synusiem 😍 kłucia są spowodowane zwiększająca się macicą, a upławy to nie wody płodowe, szyjka utrzymana itp. 🙂 Także synuś narobił nam stracha na halloween 🙈. Z gabinetu wychodziłam z płaczem, bo tak mi ulżyło, że nie mogłam powstrzymać łez, a moja ginekolog uspokajała mojego narzeczonego, że wszystko ok, a moje łzy to łzy szczęścia 😅.

Mira000 lubi tę wiadomość

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Ahh Julka wiem co czujesz. Ja w poniedziałek miałam ciężki dzień, bo wyczytałam na jednym z forum, jak dziewczyna w 21 tc poroniła, bo się okazało, że upławy które miała i myślała, że to nietrzymanie moczu, okazały się pęknięciem czopa i odejściem wód płodowych. Tak wtedy zaczęłam rozkminiać, że ja od prawie tygodnia mam takie jakby uciski na dno macicy ( nie są bolące) i od paru dni kłucia po bokach brzucha, chwilowe. Do tego upławy, ale nie byłam w stanie stwierdzić czy to upławy, mocz czy wody płodowe. Także z tego strachu pojechałam do przychodni, bo akurat przyjmowała moja ginekolog, i poprosiłam o wizytę. Zbadała mnie i na szczęście wszystko ok z synusiem 😍 kłucia są spowodowane zwiększająca się macicą, a upławy to nie wody płodowe, szyjka utrzymana itp. 🙂 Także synuś narobił nam stracha na halloween 🙈. Z gabinetu wychodziłam z płaczem, bo tak mi ulżyło, że nie mogłam powstrzymać łez, a moja ginekolog uspokajała mojego narzeczonego, że wszystko ok, a moje łzy to łzy szczęścia 😅.

Najważniejsze, że poszłaś i sprawdziłaś, czy wszystko okej :) Super, że skończyło się tylko na strachu 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2023, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie na infekcje intymne?

• Romantyczna23 Znajoma

Wysłany: 2 listopada 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Najlepiej udaj się do ginekologa odrazu to Ci przepisze coś na receptę, ja mam często i nawracające

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Chyba najlepiej poradzić się lekarza. Ja już od dłuższego czasu nie miałam tego problemu i oby tak dalej...

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:

Tak jak Dziewczyny wyżej piszą, najlepiej poradzić się lekarza 🙂

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2023, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja kawę przy pierwszym piłam przez 2 tyg na patologi ciąży na końcówce i nikt mi nic nie powiedział że nie wolno ;)

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez przechodzę nerwowy okres. Byłam na wizycie we wtorek i mój lekarz powiedział, że ilość moich wód owodniowych jest w górnej granicy. I trochę się przestraszyłam, bo od razu zaczęłam pytać co to oznacza. Nie chciał mi powiedzieć, bo stwierdził, że skoro cały czas ich ilość mieści się w normie, to nie będziemy się nad tym zastanawiać. Ale wiadomo, ja zaczęłam czytać w necie. I się naczytałam, że przedwczesny poród, że wady dziecka, że jakieś odciąganie tych wód. Słyszałyście o czymś podobnym? Nie wiem co o tym myśleć… w poniedziałek mam połówkowe to też postaram się wypytać, ale przed chwila znów się naczytałam, że na połówkowych u jednej dziewczyny wykryto właśnie wadę serduszka i się boję…

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o niczym takim nie słyszałam, ale też już mnie skręca przed tymi połówkowymi. O której masz badania ?

Myślę, że lekarz dobrze to określił i jeśli nadal jesteś w normie to postaraj się chociaż trochę przestać stresować, to nic dobrego nie przyniesie. Nie masz tez na to żadnego wpływu, więc tym bardziej spróbuj odsunąć złe myśli i po prostu zaczekaj do połówkowych.

Trzymam za Ciebie kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jeszcze można do was dołączyć i poplotkować o ciąży? Myślałam, że marcówki są tylko na staraczkach, a tu jeszcze jest podwątek dla typowo już ciężarnych.
    O mnie ; mam 30 lat i 2 latka na pokładzie, teraz termin na 21 marca.

ma_karon07, Mira000, Emi88, Ediii91 lubią tę wiadomość

🩷
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagaja wrote:
    Ja ostatnio tez przechodzę nerwowy okres. Byłam na wizycie we wtorek i mój lekarz powiedział, że ilość moich wód owodniowych jest w górnej granicy. I trochę się przestraszyłam, bo od razu zaczęłam pytać co to oznacza. Nie chciał mi powiedzieć, bo stwierdził, że skoro cały czas ich ilość mieści się w normie, to nie będziemy się nad tym zastanawiać. Ale wiadomo, ja zaczęłam czytać w necie. I się naczytałam, że przedwczesny poród, że wady dziecka, że jakieś odciąganie tych wód. Słyszałyście o czymś podobnym? Nie wiem co o tym myśleć… w poniedziałek mam połówkowe to też postaram się wypytać, ale przed chwila znów się naczytałam, że na połówkowych u jednej dziewczyny wykryto właśnie wadę serduszka i się boję…

Wiesz co, u mnie maluch też miał kilka parametrów w górnej granicy normy. Lekarz zawsze mi powtarza — Norma to norma, nie ma lepszej ani gorszej.
    A odnośnie pytania, czy słyszałam o czyms takim, to niestety nie, ale sama wiem po sobie, że w necie to można cuda wyczytać 🙈

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Hej, czy jeszcze można do was dołączyć i poplotkować o ciąży? Myślałam, że marcówki są tylko na staraczkach, a tu jeszcze jest podwątek dla typowo już ciężarnych.
    O mnie ; mam 30 lat i 2 latka na pokładzie, teraz termin na 21 marca.

Zapraszamy serdecznie! 🥰
    Mamy termin na ten sam dzień 🤭 Jak Ci ciąża mija?

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Zapraszamy serdecznie! 🥰
    Mamy termin na ten sam dzień 🤭 Jak Ci ciąża mija?
    O jak fajnie! Ciąża mija mi mega szybko, już za połową jest i znoszę ją bardzo dobrze w przeciwieństwie do pierwszej. Oprócz nieiwlekiej anemii i czasem osłabienia były, już jest ok i naprawdę teraz czuję że to błogosławiony stan. W ogóle nie wymiotowałam tylko mnie trochę mdliło w 1 trymestrze.
    Już jestem po połówkowych, podobno ma być dziewczynka. Ruchy już czuję od miesiąca, a teraz czasem tak przywali, że aż boli 😄

A Tobie jak mija, która to ciąża Twoja?

🩷
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    O jak fajnie! Ciąża mija mi mega szybko, już za połową jest i znoszę ją bardzo dobrze w przeciwieństwie do pierwszej. Oprócz nieiwlekiej anemii i czasem osłabienia były, już jest ok i naprawdę teraz czuję że to błogosławiony stan. W ogóle nie wymiotowałam tylko mnie trochę mdliło w 1 trymestrze.
    Już jestem po połówkowych, podobno ma być dziewczynka. Ruchy już czuję od miesiąca, a teraz czasem tak przywali, że aż boli 😄

A Tobie jak mija, która to ciąża Twoja?

To moja pierwsza ciąża, ale właśnie mnie mnie również omijają wszelkie dolegliwości ciążowe 🙈 Tak jak mówisz, faktycznie można twierdzić, że to błogosławiony stan 😀 Też mam niewielką anemię wykrytą na poprzednich badaniach, dostałam żelazo i w sumie tyle by było z moich przebojów ciążowych na szczęście.
    Ja mam połówkowe 8 listopada. My dzieki badaniom Nifty wiedzieliśmy dosyć wcześnie, że będzie chłopak, ale już na ostatniej wizycie było widać, że coś tan urosło między nogami 🤭 Ja też czuje ruchy. Synek jest dosyć aktywny, ale jak kopie tak mocno, że czuć pod ręką i wołam mojego narzeczonego, żeby ten poczuł to jak na złość dziecko przestaje się kompletnie ruszać 🤣

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas tak samo kopie kopie, wołam męża to nagle nic hehe. Fajnie jest wiedzieć tą płeć wcześniej z badań. Ja tym usg nie ufam. Z pierwszym dzieckiem dopiero na 3 usg wyszło że chłopiec bo wcześniej nie miał być dziewczynką, a teraz ta sama sytuacja i czekam na 3 usg żeby już było widać. Bo to że niczego nie widział to jeszcze o niczym nie świadczy, siura można schować 🤭
    To ja jutro wizytuję, ale to zwykła wizyta. Zawsze mam stres przed tymi wizytami, a na połówkowych tak mi serce waliło...

Kupujesz już coś z wyprawki czy czekacie na spokojnie?

🩷
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ