X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    To u nas tak samo kopie kopie, wołam męża to nagle nic hehe. Fajnie jest wiedzieć tą płeć wcześniej z badań. Ja tym usg nie ufam. Z pierwszym dzieckiem dopiero na 3 usg wyszło że chłopiec bo wcześniej nie miał być dziewczynką, a teraz ta sama sytuacja i czekam na 3 usg żeby już było widać. Bo to że niczego nie widział to jeszcze o niczym nie świadczy, siura można schować 🤭
    To ja jutro wizytuję, ale to zwykła wizyta. Zawsze mam stres przed tymi wizytami, a na połówkowych tak mi serce waliło...

Kupujesz już coś z wyprawki czy czekacie na spokojnie?

Noo, musi się mój facet jeszcze uzbroić w cierpliwość zanim chyba cokolwiek on poczuje pod ręką 🫣
    U nas miała być dziewczynka i lekarz był niemalże pewny, że tak jest🤣 No, ale na tej pewności się skończyło.
    Daj znać jak po wizycie. Ja właśnie staram się na te połówkowe nie nakręcać, bo po pierwszych prenatalnych nas tak nastraszyli wadami dziecka, że już miałam stresu za całą ciąże 🙈 Choć wiadomo z tylu głowy, czy na pewno wszystko w porządku, ale już staram się na siłę przekonywać 😅 Zwłaszcza, że mi od razu tętno skacze i właśnie synkowi też wtedy szybuje w górę i chce mu oszczędzić nerwow 🤭

A co do wyprawki to nie mamy kompletnie nic. Stwierdziliśmy, że po nowym roku się zaczniemy rozglądać. Zastanawialiśmy się tylko, czy nie warto zrobić sobie wycieczki po sklepach już teraz, wypatrzyć coś fajnego i np. wypatrywać potem jakich promocji itd. A Wam jak idą przygotowania?

Swoją drogą super, że macie już chłopczyka i teraz dziewczynka🫠 Zawsze mi się tak marzyło 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2023, 18:27

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Hej, czy jeszcze można do was dołączyć i poplotkować o ciąży? Myślałam, że marcówki są tylko na staraczkach, a tu jeszcze jest podwątek dla typowo już ciężarnych.
    O mnie ; mam 30 lat i 2 latka na pokładzie, teraz termin na 21 marca.
    Zapraszamy,zapraszamy:)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    To u nas tak samo kopie kopie, wołam męża to nagle nic hehe. Fajnie jest wiedzieć tą płeć wcześniej z badań. Ja tym usg nie ufam. Z pierwszym dzieckiem dopiero na 3 usg wyszło że chłopiec bo wcześniej nie miał być dziewczynką, a teraz ta sama sytuacja i czekam na 3 usg żeby już było widać. Bo to że niczego nie widział to jeszcze o niczym nie świadczy, siura można schować 🤭
    To ja jutro wizytuję, ale to zwykła wizyta. Zawsze mam stres przed tymi wizytami, a na połówkowych tak mi serce waliło...

Kupujesz już coś z wyprawki czy czekacie na spokojnie?
    Trzymam kciuki by jutro wszystko było dobrze,jak będziesz po daj znać 😊

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na koniec roku często są jakieś przeceny/promocje np można wózek taniej kupić czy fotelik, z nowym rokiem ciągle ceny podnoszą, warto się chociaż rozejrzeć.

A co do płci no to fajnie by tak było ale podświadome gdzieś czuję że będzie drugi chłopiec.

Dzięki za przyjęcie do wątku🌹, na pewno będę pisać, potrzebuję się dzielić tym wszystkim i jakoś lepiej na duchu, fajnie że są tu takie wątki i tyle tu dziewczyn. Jakoś tak rodzinie czy znajomym nie zawracam głowy ciążą bo wiadomo nie każdy zrozumie.

🩷
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tattyteddy wrote:
    Na koniec roku często są jakieś przeceny/promocje np można wózek taniej kupić czy fotelik, z nowym rokiem ciągle ceny podnoszą, warto się chociaż rozejrzeć.

A co do płci no to fajnie by tak było ale podświadome gdzieś czuję że będzie drugi chłopiec.

Dzięki za przyjęcie do wątku🌹, na pewno będę pisać, potrzebuję się dzielić tym wszystkim i jakoś lepiej na duchu, fajnie że są tu takie wątki i tyle tu dziewczyn. Jakoś tak rodzinie czy znajomym nie zawracam głowy ciążą bo wiadomo nie każdy zrozumie.

No dlatego właśnie może będziemy się rozglądać żeby upolować coś w fajnej cenie 🙈

No pewnie! Im więcej nas, tym weselej, a wiadomo, że czasami dobrze jest się mieć podzielić z kimś swoimi obawami, myślami itp :)

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Tattyteddy na pokładzie 😀
    Ja też jutro wizytuję i dodatkowo mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia 🙂. Połówkowe mam w piątek 10 listopada i już lekkiego stresika mam... Muszę się jeszcze zapisać na rezonans magnetyczny głowy, bo okazało się ostatnio na wizycie u neurolog, że naczyniak mózgu, którego miała moja siostra może być genetyczny 😥. Także jakoś spokojnie ciążować nie mogę, bo non stop coś ...
    Co do wyprawki my już wózek mamy zamówiony, bo powiedzieli nam, że czas oczekiwania to do 10 tygodni. W zeszłą sobotę kupiliśmy fotelik samochodowy z bazą obrotową. Ciuszki już jakieś mam od przyjaciółki, ale mam jeszcze dostać od innej, także z ciuchów to będę dopiero kupować jakoś pod koniec grudnia pewnie. W pokoju dla synusia ściany już pomalowane, więc zostaje nam umeblować go 🤩.

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po prenatalnych połówkowych i mam bardzo mieszane uczucia. Lekarka stwierdziła, że dzidziuś jest bardzo nisko ułożony i że zaleca mi więcej odpoczywać. Pytała czemu nie jestem na L4 a ja zdziwiona, że przecież czuje się dobrze, a na żadnej poprzedniej wizycie lekarz nic nie sugerował by coś było nie tak. Nastraszyła mnie bardzo porodem miesiąc za wcześnie itp ..

Na tyle temat niskiego ułożenia zdominował badanie, że niezbyt dużo wiem o reszcie, przejrzałam tylko podsumowanie wizyty i widzę, że wszystkie parametry w normie. Jadę jutro do swojego lekarza skonsultować się z nim co myśli.

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jagaja a jak twoje badania dzisiaj ?

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Hej dziewczyny, ja po prenatalnych połówkowych i mam bardzo mieszane uczucia. Lekarka stwierdziła, że dzidziuś jest bardzo nisko ułożony i że zaleca mi więcej odpoczywać. Pytała czemu nie jestem na L4 a ja zdziwiona, że przecież czuje się dobrze, a na żadnej poprzedniej wizycie lekarz nic nie sugerował by coś było nie tak. Nastraszyła mnie bardzo porodem miesiąc za wcześnie itp ..

Na tyle temat niskiego ułożenia zdominował badanie, że niezbyt dużo wiem o reszcie, przejrzałam tylko podsumowanie wizyty i widzę, że wszystkie parametry w normie. Jadę jutro do swojego lekarza skonsultować się z nim co myśli.

Kurczę, ja to bardzo nie lubię jak tak lekarze straszą… Tak jakby nie potrafili normalnie pewnych rzeczy omówić, tylko od razu taki stres człowiek musi przezywać :( I jak? Zdecydowałaś się na to L4?

Daj znać co powiedział Twój lekarz ♥️

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Witamy Tattyteddy na pokładzie 😀
    Ja też jutro wizytuję i dodatkowo mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia 🙂. Połówkowe mam w piątek 10 listopada i już lekkiego stresika mam... Muszę się jeszcze zapisać na rezonans magnetyczny głowy, bo okazało się ostatnio na wizycie u neurolog, że naczyniak mózgu, którego miała moja siostra może być genetyczny 😥. Także jakoś spokojnie ciążować nie mogę, bo non stop coś ...
    Co do wyprawki my już wózek mamy zamówiony, bo powiedzieli nam, że czas oczekiwania to do 10 tygodni. W zeszłą sobotę kupiliśmy fotelik samochodowy z bazą obrotową. Ciuszki już jakieś mam od przyjaciółki, ale mam jeszcze dostać od innej, także z ciuchów to będę dopiero kupować jakoś pod koniec grudnia pewnie. W pokoju dla synusia ściany już pomalowane, więc zostaje nam umeblować go 🤩.

Trzymam kciuki, żeby po rezonansie wszystko było okej. Faktycznie Cię nie oszczędza, a człowiek w ciazy to już w ogóle mam wrażenie, że się wszystkim bardziej przejmuje.

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment nie podjęłam żadnej decyzji, bo jest to dla mnie dziwne. Do tej pory pracowałam normalnie, czułam się bardzo dobrze. Chodziłam na spacery itp. A tu taka informacja dzisiaj. Mam możliwość pracować elastycznie z domu, wiec poczekam do jutra i wizyty.

Mam nadzieję, że jutro jak pójdę do swojego lekarza sprawdzi ta nieszczęsna szyjkę i powie, że wcale się nie skraca.. Trzymajcie kciuki

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Na ten moment nie podjęłam żadnej decyzji, bo jest to dla mnie dziwne. Do tej pory pracowałam normalnie, czułam się bardzo dobrze. Chodziłam na spacery itp. A tu taka informacja dzisiaj. Mam możliwość pracować elastycznie z domu, wiec poczekam do jutra i wizyty.

Mam nadzieję, że jutro jak pójdę do swojego lekarza sprawdzi ta nieszczęsna szyjkę i powie, że wcale się nie skraca.. Trzymajcie kciuki
    Najgorsze jest to, że czasami już człowiek głupieje od nadmiaru wiadomości. U nas tez na prenatalnych jeden lekarz zachęcał nas do tej amnio itd., a z kolei mój lekarz prowadzący powiedział, że on by się jednak wstrzymał…

Trzymam kciuki żeby i Twój miał dla Ciebie nieco bardziej optymistyczne wieści🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2023, 21:30

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    @Jagaja a jak twoje badania dzisiaj ?

Wszystko w porządku :)
    Synuś zdrowy, nie widać nic niepokojącego. Tych wód faktycznie trochę więcej, ale to cały czas norma, więc lekarka powiedziała jedynie, że mam sobie trochę wcześniej zrobić tą krzywą cukrową, żeby wykluczyć cukrzycę, bo to może być powiązane, ale nie musi. W każdym razie nie ma się czym przejmować. Szyjka w porządku, więc można odetchnąć.

Jutro daj znać, co powiedział lekarz :)

ma_karon07, Emi88, Aguśka lubią tę wiadomość

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :) dobrze, że możesz odetchnąć.

A powiedz z ciekawości mierzyli Ci długość szyjki przezpochwowo tak? Czy jak to wyglądało ?

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:

A powiedz z ciekawości mierzyli Ci długość szyjki przezpochwowo tak? Czy jak to wyglądało ?

Ja mogę powiedzieć za siebie, że mi lekarz mierzył dopochwowo właśnie USG ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2023, 17:27

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po połówkowych. Wszystko ok, zdrowy chłopak, 405 g ❤️

ma_karon07, Jagaja, Emi88, Aguśka, Ediii91 lubią tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:

Mi co wizytę robi usg dopochwowe i sprawdza szyjkę.

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szyjka ok na tym etapie to ile mm?

Ja jeszcze czekam na swoją dzisiejsza wizytę.

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:

Tak dokładnie, przezpochwowo. Ile mm/cm nie mówiła :)

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Jestem właśnie po połówkowych. Wszystko ok, zdrowy chłopak, 405 g ❤️

Super! Bardzo się ciesze ♥️
    A powiedz mi, ile trwa takie badanie mniej więcej? Ja mam jutro i im bliżej, tym bardziej się stresuje 🙈 Na szczęście przełożyli mi wizytę z 17:30 na 8 rano, więc szybciej będzie po emocjach 😀

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ