Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia2691 wrote:Od swojego lekarza to zdjęcie raczej kiepskie,ale po połówkowych mamy zdjęcia i filmik😊
Muszę powiedzieć mojemu lekarzowi prowadzącemu, żeby mi zrobił 3D w takim razie🙈 -
Mimisia wrote:Ale Wam super 🥹 Ja właśnie dostałam stosik zdjęć narządów, z których nic nie widzę i trochę mi właśnie przykro, bo fajna pamiątka…
Muszę powiedzieć mojemu lekarzowi prowadzącemu, żeby mi zrobił 3D w takim razie🙈 -
Od prowadzącego nie dostaję zdjęć, ale po prenatalnych też mam mnóstwo fotek, filmik i zdjęcia 3DJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
To chyba zależy od pracowni jeśli chodzi o te zdjęcia 3D. Wydaje mi się, że te wszystkie zdjęcia narządów itp są dawane bo to sprawdzali na prenatalnych a 3D w niektórych chyba trzeba dopłacić ? Sama nie wiem.
U nas była tak ułożona, że ani pół ładnego zdjęcia nie ma, zobaczymy w pon na wizycie. Może się uda 😅
A z ta wizyta na rano to rzeczywiście racja, ja nie wiedziałam i miałam na 13:00 i stwierdzam, że lepiej iść rano wypoczętym.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:To chyba zależy od pracowni jeśli chodzi o te zdjęcia 3D. Wydaje mi się, że te wszystkie zdjęcia narządów itp są dawane bo to sprawdzali na prenatalnych a 3D w niektórych chyba trzeba dopłacić ? Sama nie wiem.
U nas była tak ułożona, że ani pół ładnego zdjęcia nie ma, zobaczymy w pon na wizycie. Może się uda 😅
A z ta wizyta na rano to rzeczywiście racja, ja nie wiedziałam i miałam na 13:00 i stwierdzam, że lepiej iść rano wypoczętym.
Oni to właśnie wszystko robią na aparacie jednym, bo to jest jedna klinika. Mieliśmy takie fajne zdjęcia profilu i stópek i noska to sobie lekarz je wziął 🤣 Właśnie jakby mi ktoś powiedział, że trzeba dopłacić to bym dopłaciła, ale ny już płaciliśmy za wizytę jako „USG 4D”,
Także nie wiem o co chodzi. On taki mruk ogólnie…
No nic, zapytam mojego po prostu czy mi zrobi i tyle 😀
Ja to w dniu połówkowych się tak stresowałam, że naprawdę dziękowałam, że możemy iść na rano i po stresie 🫠 -
Witam, gratuluje wszystkim super wyników połówkowych badań
powiedzcie mi jak wyglada u Was kwestia odczuwania ruchów dziecka? Jestem w 22 tygodniu ciąży i odczuwam je delikatnie od tygodnia lub 2 niestety są one dość nieregularne jest dzień ze czuje je częściej i mocniej a są dni ze prawie wcale. Nieraz już jechałam zrobić usg żeby się uspokoić. Mam łożysko na przedniej ścianie i wiem ze może trochę amortyzować. W pon byłam na prenatalnych połówkowych i było Ok.
Strasznie się nakręcam po zjedzeniu leżę na lewym boku i słabo prawie nic nie czuje. Pocieszam się ze może ma jeszcze za dużo miejsca albo się odwróciło
Jak to u was wyglada. -
Agatina85 wrote:Witam, gratuluje wszystkim super wyników połówkowych badań
powiedzcie mi jak wyglada u Was kwestia odczuwania ruchów dziecka? Jestem w 22 tygodniu ciąży i odczuwam je delikatnie od tygodnia lub 2 niestety są one dość nieregularne jest dzień ze czuje je częściej i mocniej a są dni ze prawie wcale. Nieraz już jechałam zrobić usg żeby się uspokoić. Mam łożysko na przedniej ścianie i wiem ze może trochę amortyzować. W pon byłam na prenatalnych połówkowych i było Ok.
Strasznie się nakręcam po zjedzeniu leżę na lewym boku i słabo prawie nic nie czuje. Pocieszam się ze może ma jeszcze za dużo miejsca albo się odwróciło
Jak to u was wyglada.
Ja generalnie czuje je dosyć mocno, ale są dni taki jak np. dzisiaj, że coś rano pokopał mały w brzuchu i potem cisza
Łapię się na tym, że jak za długo jest spokojnie to się skupiam, czy coś tam czuje, ale tak jak i u Ciebie, są dni, że dziecko jest bardzo ruchliwe, a czasami niewiele go czuc, także może nie ma się czym martwić Myśle, że jeszcze ma stosunkowo dużo miejsca w brzuchu, to i kopniaki są mniej odczuwalne 😀 Bo właśnie mały na połówkowych kopał jak szalony i się mega wiercił, a ja jakoś mega tego nie czułam, a widziałam na monitorze co wyprawia 🤣 -
Mimisia wrote:Ja generalnie czuje je dosyć mocno, ale są dni taki jak np. dzisiaj, że coś rano pokopał mały w brzuchu i potem cisza
Łapię się na tym, że jak za długo jest spokojnie to się skupiam, czy coś tam czuje, ale tak jak i u Ciebie, są dni, że dziecko jest bardzo ruchliwe, a czasami niewiele go czuc, także może nie ma się czym martwić Myśle, że jeszcze ma stosunkowo dużo miejsca w brzuchu, to i kopniaki są mniej odczuwalne 😀 Bo właśnie mały na połówkowych kopał jak szalony i się mega wiercił, a ja jakoś mega tego nie czułam, a widziałam na monitorze co wyprawia 🤣
Dzięki, może faktycznie to normalne.
Może zaraz inne koleżanki się wypowiedzą jak u nich to wyglada, podejrzewam ze jeszcze tydzień dwa i będą bardziej odczuwalne te ruchy i wtedy będziemy spokojniejsze mając to pod kontrola:)
U mnie też chłopiec:) powoli myślimy nad imieniem ale jest ciężko każdemu domownikowi podoba się co innego;)
-
Ja na przykład nie wiem czy coś wgl póki co czuje 😅 Mąż oczywiście twierdzi, że na pewno czuje tylko nie wiem, że to to ..
Pytałam o to lekarza we wtorek, bo na usg widać było wyraźnie ciagle mała w ruchu a ja nic nie czułam.. Lekarz powiedział, że to normalne, bo ma jeszcze dużo miejsca i na początku właśnie kobiecie ciężko odróżnić, że to właśnie dziecko się rusza. Za drugim razem podobno wiadomo dużo szybciej o co chodzi04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Jak to u was wyglada.
Jeśli chodzi o te zalecenia żeby zjeść i położyć się na lewym boku - u mnie to nie działa. A za to jak leżę sobie spokojnie na plecach (nawet nie po jedzeniu) to często czuję.
Ale ogólnie mi lekarz powiedział że w pierwszej ciąży i łożysku na przedniej ścianie to mam czas do 23 tyg. żeby coś poczuć.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Dzięki za wszystkie info, bo już serio myślałam czy znów nie iść na usg a z 2 strony nie chce z siebie robić takiej strasznej panikary.
Dobrze wiedzieć ze Wasi lekarze tez uspokajali widocznie tak musi być na tym etapie i już.
6.11 miałam połówkowe a 24.11 ide do mojego lekarza prowadzącego to tez jeszcze go podpytam ale to jeszcze dużo czasu, jeszcze może się wiele zmienić
Odpoczywajmy i dbajmy o siebie, dookoła wszyscy chorzy i zakatarzeni… -
Jak to u was wyglada. -
Jak to u was wyglada.22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Dziewczynki u nas ciężko ostatnio drugi tydzień borykamy się z chorobami. O ile mąż już wyzdrowiał, tak córka chorób ciąg dalszy. W zeszłym tyg miała temp 39° a kiedy po kilku dniach udało się ustabilizowac sytuację, tak teraz dostała ostrego ropnego zapalenia ucha środkowego o podłożu bakteryjnym oczywiście antybiotyk którego jestem totalnym przeciwnikiem...
Kochane gratulacje Wam wszystkim cudownych wieści na połówkowych❤️😘 mam nadzieję, że wszystkie czujecie się dobrze 🫶22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Ediii91 wrote:Dziewczynki u nas ciężko ostatnio drugi tydzień borykamy się z chorobami. O ile mąż już wyzdrowiał, tak córka chorób ciąg dalszy. W zeszłym tyg miała temp 39° a kiedy po kilku dniach udało się ustabilizowac sytuację, tak teraz dostała ostrego ropnego zapalenia ucha środkowego o podłożu bakteryjnym oczywiście antybiotyk którego jestem totalnym przeciwnikiem...
Kochane gratulacje Wam wszystkim cudownych wieści na połówkowych❤️😘 mam nadzieję, że wszystkie czujecie się dobrze 🫶 -
Ediii91 wrote:Dziewczynki u nas ciężko ostatnio drugi tydzień borykamy się z chorobami. O ile mąż już wyzdrowiał, tak córka chorób ciąg dalszy. W zeszłym tyg miała temp 39° a kiedy po kilku dniach udało się ustabilizowac sytuację, tak teraz dostała ostrego ropnego zapalenia ucha środkowego o podłożu bakteryjnym oczywiście antybiotyk którego jestem totalnym przeciwnikiem...
Kochane gratulacje Wam wszystkim cudownych wieści na połówkowych❤️😘 mam nadzieję, że wszystkie czujecie się dobrze 🫶
O matko🥹 Faktycznie nieciekawie. Jak mała znosi chorobę? Zapalenie ucha jest dosyć bolesne i jeszcze dla takiego maleństwa
U nas niestety lekarze przepisują antybiotyki na wszystko, No ale czasami naprawdę się już chyba nie da bez nich obejść, więc nie wyrzucaj sobie, że musisz go podawać córce. Pewnie jej szybciej minie z tym, a może chociaż ból będzie mniejszy…
-
Co do zdjęć to ja z połówkowych mam takie brzydkie, nic na nich nie widać konkretnego, a miałam nadzieję że chociaż jedno bo to miła pamiątka, ale no cóż trudno.
Ja też kopniaki szybciej czułam bo własnie łożysko mam na tylnej ścianie i jeszcze jestem szczupła.
Ogólnie brzuch mam wciąż taki mały i to mnie mega dziwi bo w 1 ciąży byłam słonicą, jak to się może bardzo różnić...🩷 -
Współczuję Ediii91 chorubska córci. Zapalenie ucha to jest coś okropnego, tym bardziej dla dziecka 😔. Oby mała jak najszybciej z tego wyszła zdrowo 🥰.
Ja byłam dzisiaj na połówkowych. Generalnie z synusiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo 😍, ale waży juz 430 gram 🙈 ( 20+4 tc). Pani Doktor powiedziała, że może urodzić się duży. Dostałam z tego badania jedno zdjęcie 2D i jedno 3D. Na tym 3D wygląda na mega wkurzonego 🤣.
Nie wiem jak Wy, ale ja jeszcze miałam pobieraną krew do badania ( bodajze test potrójny to się nazywa). Także czekam jeszcze za wynikami krwi - około 2 tyg.Ediii91 lubi tę wiadomość