X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    A szyjka ok na tym etapie to ile mm?

Ja jeszcze czekam na swoją dzisiejsza wizytę.

Oj ja nie wiem. Mi lekarz powiedział tylko tyle, że jest długa i że wszystko okej ;)

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Super! Bardzo się ciesze ♥️
    A powiedz mi, ile trwa takie badanie mniej więcej? Ja mam jutro i im bliżej, tym bardziej się stresuje 🙈 Na szczęście przełożyli mi wizytę z 17:30 na 8 rano, więc szybciej będzie po emocjach 😀
    U mnie trwało max 30 minut, myślę że tyle samo co pierwsze prenatalne. Pewnie to też kwestia ułożenia dziecka, bo mnie tylko trochę szturchał w brzuch żeby się lepiej ułożył, a słyszałam że poprzednią dziewczynę musiał mocno wymęczyć :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    U mnie trwało max 30 minut, myślę że tyle samo co pierwsze prenatalne. Pewnie to też kwestia ułożenia dziecka, bo mnie tylko trochę szturchał w brzuch żeby się lepiej ułożył, a słyszałam że poprzednią dziewczynę musiał mocno wymęczyć :D

No właśnie u mnie pierwsza prenatalne trwały 2.5 godziny, bo spacerowałam co chwila, żeby się dziecko odwróciło 😅
    Super, że masz to badanie już za sobą i że z synkiem wszystko dobrze 🥰

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    No właśnie u mnie pierwsza prenatalne trwały 2.5 godziny, bo spacerowałam co chwila, żeby się dziecko odwróciło 😅
    Super, że masz to badanie już za sobą i że z synkiem wszystko dobrze 🥰
    No wreszcie ulga i można dalej planować 🥰 Ale jeszcze chwila i też będziesz to miała za sobą. Trzymam kciuki :)

Mimisia lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jutro trzymamy za Ciebie kciuki Mimisia 🥰 Daj znać po koniecznie !

Ja finalnie po wizycie u swojego lekarza usłyszałam, że jest wszystko dobrze, szyjka nic się nie skróciła w porównaniu do poprzedniego badania. Ulga ogromna. Także wychodzi na to ze anatomicznie wszystko dobrze - wczoraj Pani doktor tak mówiła i reszta też. A i u mnie dziewczynka 😊

Jagaja, Ediii91 lubią tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Dokładnie jutro trzymamy za Ciebie kciuki Mimisia 🥰 Daj znać po koniecznie !

Ja finalnie po wizycie u swojego lekarza usłyszałam, że jest wszystko dobrze, szyjka nic się nie skróciła w porównaniu do poprzedniego badania. Ulga ogromna. Także wychodzi na to ze anatomicznie wszystko dobrze - wczoraj Pani doktor tak mówiła i reszta też. A i u mnie dziewczynka 😊

No i super, że na wizycie się nie potwierdziły tamte diagnozy 🙈 Gratuluje dziewczynki ♥️♥️♥️

ma_karon07 lubi tę wiadomość

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    No i super, że na wizycie się nie potwierdziły tamte diagnozy 🙈 Gratuluje dziewczynki ♥️♥️♥️

Teraz czekamy na Twoje nowiny 😊

I która następna na połówkowe ?

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje, że na szczęście na połówkowych obyło się bez żadnych przykrych niespodzianek. Synuś rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie i wazy 407 gramów.

Na początku się tylko zirytowałam, bo jak zobaczył, że robiłam NIFTY to mówi „oooo, ale to wie Pani, ze to w takim razie 99% pewności i dopiero się wszystko przy porodzie okaże”. 🤬 Zobaczył chyba moją minę, bo dopowiedział, że oczywiście jak anatomicznie wszystko dobrze to pewnie będzie dobrze, ale już musiał swoje dopowiedzieć 😂 Ale jak widzę jak dziecko się zdrowo rozwija i nie ma się do czego przyczepić to już staram się o tym nie myśleć 😋

Mira000, Emi88, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja melduje, że na szczęście na połówkowych obyło się bez żadnych przykrych niespodzianek. Synuś rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie i wazy 407 gramów.

Na początku się tylko zirytowałam, bo jak zobaczył, że robiłam NIFTY to mówi „oooo, ale to wie Pani, ze to w takim razie 99% pewności i dopiero się wszystko przy porodzie okaże”. 🤬 Zobaczył chyba moją minę, bo dopowiedział, że oczywiście jak anatomicznie wszystko dobrze to pewnie będzie dobrze, ale już musiał swoje dopowiedzieć 😂 Ale jak widzę jak dziecko się zdrowo rozwija i nie ma się do czego przyczepić to już staram się o tym nie myśleć 😋
    Cudowne wieści😊😊a na kiedy ty masz termin?

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Cudowne wieści😊😊a na kiedy ty masz termin?

Na 21 marca 🙈

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Na 21 marca 🙈
    Oo to będzie wiosenny chłopak 😊

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Oo to będzie wiosenny chłopak 😊

Tak, tak 🥰 Po tych dzisiejszych badaniach jak zobaczyłam te małe stópki i rączki to już się nie mogę doczekać tej wiosny 🥹

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak, tak 🥰 Po tych dzisiejszych badaniach jak zobaczyłam te małe stópki i rączki to już się nie mogę doczekać tej wiosny 🥹
    To będzie najpiękniejsza wiosna dla Ciebie😊😊zaczęłaś już ogarniać coś z wyprawki?

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:

Super, że z synusiem wszystko ok 🤩. Ja mam połówkowe w piątek o 8:00 i już się nie mogę doczekać.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    To będzie najpiękniejsza wiosna dla Ciebie😊😊zaczęłaś już ogarniać coś z wyprawki?

Taaak🥰 Nie dość, że uwielbiam wiosnę, to jeszcze ta będzie taka wyjątkowa 🙈 Właśnie nic jeszcze nie mam… Narazie mamy w planach się rozglądnąć co jest ciekawego i ewentualnie polować potem na wyprzedaże różne :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Super, że z synusiem wszystko ok 🤩. Ja mam połówkowe w piątek o 8:00 i już się nie mogę doczekać.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze na połówkowych ♥️ Dobrze, że masz na rano, to trż szybciej będziesz po stresie :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Taaak🥰 Nie dość, że uwielbiam wiosnę, to jeszcze ta będzie taka wyjątkowa 🙈 Właśnie nic jeszcze nie mam… Narazie mamy w planach się rozglądnąć co jest ciekawego i ewentualnie polować potem na wyprzedaże różne :)
    Tak najlepiej:)my tak zrobiliśmy przy pierwszej ciazy i dobrze,bo ja potem musiałam leżeć i nic bym nieobejrzala a tak tylko zamawialiśmy:)

Mimisia lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Trzymam kciuki😊napewno wszystko bedzie dobrze 😊😊

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam takie pytanie. Czy dostajecie z wizyt takie wiecie, ładne zdjęcia swoich dzieci? 🙈
    Właśnie dzisiaj na tych połówkowych mieliśmy takie śliczne zdjęcia stópek i profilu w 3D, a lekarz tego nie dołączył do tej ostatecznej dokumentacji i dopiero się zorientowałam po wizycie 😀

Niektóre dziewczyny mają takie fajne, ładne, a ny mamy zdjęcia żołądka, nerek i nie wiadomo czego jeszcze 🤣

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziewczyny, a mam takie pytanie. Czy dostajecie z wizyt takie wiecie, ładne zdjęcia swoich dzieci? 🙈
    Właśnie dzisiaj na tych połówkowych mieliśmy takie śliczne zdjęcia stópek i profilu w 3D, a lekarz tego nie dołączył do tej ostatecznej dokumentacji i dopiero się zorientowałam po wizycie 😀

Niektóre dziewczyny mają takie fajne, ładne, a ny mamy zdjęcia żołądka, nerek i nie wiadomo czego jeszcze 🤣
    Od swojego lekarza to zdjęcie raczej kiepskie,ale po połówkowych mamy zdjęcia i filmik😊

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ