X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    A szyjka ok na tym etapie to ile mm?

Ja jeszcze czekam na swoją dzisiejsza wizytę.

Oj ja nie wiem. Mi lekarz powiedział tylko tyle, że jest długa i że wszystko okej ;)

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Super! Bardzo się ciesze ♥️
    A powiedz mi, ile trwa takie badanie mniej więcej? Ja mam jutro i im bliżej, tym bardziej się stresuje 🙈 Na szczęście przełożyli mi wizytę z 17:30 na 8 rano, więc szybciej będzie po emocjach 😀
    U mnie trwało max 30 minut, myślę że tyle samo co pierwsze prenatalne. Pewnie to też kwestia ułożenia dziecka, bo mnie tylko trochę szturchał w brzuch żeby się lepiej ułożył, a słyszałam że poprzednią dziewczynę musiał mocno wymęczyć :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    U mnie trwało max 30 minut, myślę że tyle samo co pierwsze prenatalne. Pewnie to też kwestia ułożenia dziecka, bo mnie tylko trochę szturchał w brzuch żeby się lepiej ułożył, a słyszałam że poprzednią dziewczynę musiał mocno wymęczyć :D

No właśnie u mnie pierwsza prenatalne trwały 2.5 godziny, bo spacerowałam co chwila, żeby się dziecko odwróciło 😅
    Super, że masz to badanie już za sobą i że z synkiem wszystko dobrze 🥰

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    No właśnie u mnie pierwsza prenatalne trwały 2.5 godziny, bo spacerowałam co chwila, żeby się dziecko odwróciło 😅
    Super, że masz to badanie już za sobą i że z synkiem wszystko dobrze 🥰
    No wreszcie ulga i można dalej planować 🥰 Ale jeszcze chwila i też będziesz to miała za sobą. Trzymam kciuki :)

Mimisia lubi tę wiadomość

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jutro trzymamy za Ciebie kciuki Mimisia 🥰 Daj znać po koniecznie !

Ja finalnie po wizycie u swojego lekarza usłyszałam, że jest wszystko dobrze, szyjka nic się nie skróciła w porównaniu do poprzedniego badania. Ulga ogromna. Także wychodzi na to ze anatomicznie wszystko dobrze - wczoraj Pani doktor tak mówiła i reszta też. A i u mnie dziewczynka 😊

Jagaja, Ediii91 lubią tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Dokładnie jutro trzymamy za Ciebie kciuki Mimisia 🥰 Daj znać po koniecznie !

Ja finalnie po wizycie u swojego lekarza usłyszałam, że jest wszystko dobrze, szyjka nic się nie skróciła w porównaniu do poprzedniego badania. Ulga ogromna. Także wychodzi na to ze anatomicznie wszystko dobrze - wczoraj Pani doktor tak mówiła i reszta też. A i u mnie dziewczynka 😊

No i super, że na wizycie się nie potwierdziły tamte diagnozy 🙈 Gratuluje dziewczynki ♥️♥️♥️

ma_karon07 lubi tę wiadomość

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    No i super, że na wizycie się nie potwierdziły tamte diagnozy 🙈 Gratuluje dziewczynki ♥️♥️♥️

Teraz czekamy na Twoje nowiny 😊

I która następna na połówkowe ?

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje, że na szczęście na połówkowych obyło się bez żadnych przykrych niespodzianek. Synuś rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie i wazy 407 gramów.

Na początku się tylko zirytowałam, bo jak zobaczył, że robiłam NIFTY to mówi „oooo, ale to wie Pani, ze to w takim razie 99% pewności i dopiero się wszystko przy porodzie okaże”. 🤬 Zobaczył chyba moją minę, bo dopowiedział, że oczywiście jak anatomicznie wszystko dobrze to pewnie będzie dobrze, ale już musiał swoje dopowiedzieć 😂 Ale jak widzę jak dziecko się zdrowo rozwija i nie ma się do czego przyczepić to już staram się o tym nie myśleć 😋

Mira000, Emi88, Ediii91 lubią tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Ja melduje, że na szczęście na połówkowych obyło się bez żadnych przykrych niespodzianek. Synuś rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie i wazy 407 gramów.

Na początku się tylko zirytowałam, bo jak zobaczył, że robiłam NIFTY to mówi „oooo, ale to wie Pani, ze to w takim razie 99% pewności i dopiero się wszystko przy porodzie okaże”. 🤬 Zobaczył chyba moją minę, bo dopowiedział, że oczywiście jak anatomicznie wszystko dobrze to pewnie będzie dobrze, ale już musiał swoje dopowiedzieć 😂 Ale jak widzę jak dziecko się zdrowo rozwija i nie ma się do czego przyczepić to już staram się o tym nie myśleć 😋
    Cudowne wieści😊😊a na kiedy ty masz termin?

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Cudowne wieści😊😊a na kiedy ty masz termin?

Na 21 marca 🙈

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Na 21 marca 🙈
    Oo to będzie wiosenny chłopak 😊

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    Oo to będzie wiosenny chłopak 😊

Tak, tak 🥰 Po tych dzisiejszych badaniach jak zobaczyłam te małe stópki i rączki to już się nie mogę doczekać tej wiosny 🥹

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak, tak 🥰 Po tych dzisiejszych badaniach jak zobaczyłam te małe stópki i rączki to już się nie mogę doczekać tej wiosny 🥹
    To będzie najpiękniejsza wiosna dla Ciebie😊😊zaczęłaś już ogarniać coś z wyprawki?

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:

Super, że z synusiem wszystko ok 🤩. Ja mam połówkowe w piątek o 8:00 i już się nie mogę doczekać.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia2691 wrote:
    To będzie najpiękniejsza wiosna dla Ciebie😊😊zaczęłaś już ogarniać coś z wyprawki?

Taaak🥰 Nie dość, że uwielbiam wiosnę, to jeszcze ta będzie taka wyjątkowa 🙈 Właśnie nic jeszcze nie mam… Narazie mamy w planach się rozglądnąć co jest ciekawego i ewentualnie polować potem na wyprzedaże różne :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Super, że z synusiem wszystko ok 🤩. Ja mam połówkowe w piątek o 8:00 i już się nie mogę doczekać.

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze na połówkowych ♥️ Dobrze, że masz na rano, to trż szybciej będziesz po stresie :)

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Taaak🥰 Nie dość, że uwielbiam wiosnę, to jeszcze ta będzie taka wyjątkowa 🙈 Właśnie nic jeszcze nie mam… Narazie mamy w planach się rozglądnąć co jest ciekawego i ewentualnie polować potem na wyprzedaże różne :)
    Tak najlepiej:)my tak zrobiliśmy przy pierwszej ciazy i dobrze,bo ja potem musiałam leżeć i nic bym nieobejrzala a tak tylko zamawialiśmy:)

Mimisia lubi tę wiadomość

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Trzymam kciuki😊napewno wszystko bedzie dobrze 😊😊

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam takie pytanie. Czy dostajecie z wizyt takie wiecie, ładne zdjęcia swoich dzieci? 🙈
    Właśnie dzisiaj na tych połówkowych mieliśmy takie śliczne zdjęcia stópek i profilu w 3D, a lekarz tego nie dołączył do tej ostatecznej dokumentacji i dopiero się zorientowałam po wizycie 😀

Niektóre dziewczyny mają takie fajne, ładne, a ny mamy zdjęcia żołądka, nerek i nie wiadomo czego jeszcze 🤣

• Sylwia2691 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Dziewczyny, a mam takie pytanie. Czy dostajecie z wizyt takie wiecie, ładne zdjęcia swoich dzieci? 🙈
    Właśnie dzisiaj na tych połówkowych mieliśmy takie śliczne zdjęcia stópek i profilu w 3D, a lekarz tego nie dołączył do tej ostatecznej dokumentacji i dopiero się zorientowałam po wizycie 😀

Niektóre dziewczyny mają takie fajne, ładne, a ny mamy zdjęcia żołądka, nerek i nie wiadomo czego jeszcze 🤣
    Od swojego lekarza to zdjęcie raczej kiepskie,ale po połówkowych mamy zdjęcia i filmik😊

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ