Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimisia wrote:Emi, ja już nic nie miałam pobierane dodatkowo, także szczerze mówiąc nawet nie wiem, co to jest ten test potrójny
Z tego co wyczytałam, ten test to jest coś podobnego co miałyśmy robione przy pierwszym badaniu prenatalnym...
Ja może lepiej nie będę się chwalić ile przytyłam 🙈🙈🙈.
Jeśli chodzi o pracę to ja praktycznie od 9 tc jestem na L4, bo miałam tak mocne mdłości, że nie wyrabiałam w pracy 😔 Dodatkowo pracuję na budowie ( co prawda w większości czasu w biurze budowy, niż na placu), ale dużo osób się tam przewija, więc lepiej nie ryzykować zarażeniem się od kogoś. Przełożonych i ekipę w pracy mam naprawdę spoko, więc nie było problemów, bym poszła na zwolnienie. I w sumie patrząc dzisiaj na mój kalendarz badań i wizyt u lekarza ( nie licząc zajęć w szkole rodzenia) to nie wiem jakbym miała to wszystko ogarnąć chodząc do pracy 🙈. -
Kurde dziewczyny podniosłyście mnie bardzo na duchu. Ja bije się z myślami co zrobić. Póki co jeszcze pracuje, 4 h w biurze i reszta w domu. Na ten moment nie bardzo ma mnie kto zastąpić, a szefostwo właśnie twierdzi, że jeszcze dużo czasu, że jestem młoda i zdrowa to do końca mogę pracować ..
Pomysł z lista super, a ubrania właśnie z H&M, dorwalam super spodnie dzianinowe z szerokimi nogawkami, wysokim stanem i takie mega mile i poddające się - nigdzie nie cisną i nie maja tego szwu pod brzuchem, który ma większość ubrań ciążowych … jedne kupiłam nowe za 130 zl w HM, drugie jasne na vinted za 30 zł 😊04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Kurde dziewczyny podniosłyście mnie bardzo na duchu. Ja bije się z myślami co zrobić. Póki co jeszcze pracuje, 4 h w biurze i reszta w domu. Na ten moment nie bardzo ma mnie kto zastąpić, a szefostwo właśnie twierdzi, że jeszcze dużo czasu, że jestem młoda i zdrowa to do końca mogę pracować ..
Pomysł z lista super, a ubrania właśnie z H&M, dorwalam super spodnie dzianinowe z szerokimi nogawkami, wysokim stanem i takie mega mile i poddające się - nigdzie nie cisną i nie maja tego szwu pod brzuchem, który ma większość ubrań ciążowych … jedne kupiłam nowe za 130 zl w HM, drugie jasne na vinted za 30 zł 😊
Ja Ci się przyznał, że miałam ogromne wyrzuty sumienia jak poszłam na chorobowe. Takie jakieś myślenie mi się włączyło, że może faktycznie mi się nic nie dzieje, że jak to wyglada, że zostawiam wszystkich. I w sumie to dopiero starsze koleżanki dobrze stwierdziły, że nikt mnie w pracy nie doceni jakoś wyjątkowo, nawet gdybym z biura pojechała prosto na porodówkę. Każdy patrzy na siebie i ja stwierdziłam, że też muszę patrzeć i tyle. Ale nie ukrywam, na początku czułam się bardzo nieswojo🙈
Oooo.
Podeslesz link jeśli znajdziesz do tych spodni? Może znajdę też gdzieś taki używany model na vinted właśnie -
Sylwia cudowne wieści, że wszystko w porządku na wizycie❤️ jak dobrze, że z tą szyjką jest w normie! To teraz już chyba odetchnelas z ulga co?
Twoje maleństwo w brzuszku chyba faktycznie chce dorównać wadze siostrze😃 podziwiam że dałaś radę urodzić naturalnie takiego "klocusia" jak wspominasz ten poród?22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
I możemy przy terminach porodu napisać jaka płećWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 22:57
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Dziewczyny nie miejcie wyrzutów, że poszłyście na zwolnienie! Pamiętajcie, że nosicie pod serduszkami największe skarby❤️❤️ praca pracą - jak nie ta to inna. Nikt Wam nie będzie dziękował za poświęcenie i pracowanie do samego porodu. A tu chodzi o Wasze zdrowie i komfort psychiczny. Stres w pracy negatywnie wpływa na maluszka No i na Was tak samo. Również teraz sezon chorobowy, nie ma co ryzykować bonusowymi infekcjami - bo muszę pracować. Głowa muru nikt nie przebije. A ten czas jest wyjątkowy, jest Wasz i jeśli czujecie potrzebę to śmiało idźcie na zwolnienie❤️ a dziewczyny które już na nim są - wypoczywajcie i nie martwcie się co "szef pomysli" teraz Wy jesteście najwazniejsze!🫶
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 23:05
Emi88 lubi tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
Twoje maleństwo w brzuszku chyba faktycznie chce dorównać wadze siostrze😃 podziwiam że dałaś radę urodzić naturalnie takiego "klocusia" jak wspominasz ten poród? -
makaron, też jestem zainteresowana co to za spodnie z HMJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mama Dzianinowe spodnie - nr ref 1097109001
Na vinted zamówiłam wyglądające podobnie i o ile może różnią się trochę składem to fasonem wcale.Mira000 lubi tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Sprawdzę i dam znac04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
Co nowego na grupie? Ma ktoś termin na 19 marca tak jak ja? A może ktoś jest z Wrocławia albo okolic???
6.11 byłam na połówkowych a teraz 24.11 ide z tymi wynikami i wynikami krwi i moczu do lekarza prowadzącego.
Ruchy czuje już bardziej nawet już gdy Nie dotykam brzucha tylko np w trakcie jazdy samochodem itd, czułam dziś około 10 a od tego czasu cisza i nic chyba śpi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 17:15
-
Ja mam dwa dni po Tobie, na 21 marca
O super. Na połówkowych na USG wszystko dobrze?
U mnie też dziecko aktywne. Wczoraj czytałam książkę i leżałam sobie, to aż brzuch się ruszał, bo się tak tam tarmosił🫣
Dziewczyny, a mam takie pytanie do Was. Od kilku dni zauważyłam większą ilość śluzu? Czy Wy też tak macie, czy to może świadczyć o czyms niedobrym? -
A ja mam na 20 marca, więc jesteśmy dzień po dniu
Mój malec do południa jest raczej spokojny, a ostatnie dni wieczorem tak wierzga i kopie że aż mi momentami brzuch podskakuje.
U mnie śluz bez zmian, ale wydaje mi się że większa ilość nie jest powodem do zmartwieńMimisia lubi tę wiadomość
Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:A ja mam na 20 marca, więc jesteśmy dzień po dniu
Mój malec do południa jest raczej spokojny, a ostatnie dni wieczorem tak wierzga i kopie że aż mi momentami brzuch podskakuje.
U mnie śluz bez zmian, ale wydaje mi się że większa ilość nie jest powodem do zmartwień
O to końcówka marca na wątku będzie dosyć intensywna 🙈🙈🙈
Noo, właśnie w ciągu dnia jak jestem aktywna to chyba się dzidziuś uspokaja, bo się kołysze, ale w nocy to zaczyna imprezę 😂
Dzieki wielkie, bo się właśnie zastanawiałam, czy to jakiś alarm powinnam wszczynać, wkładka nie jest mokra, także trochę się uspokoiłam, że to nie jakieś sączenie wód 🫣 -
Ja mam termin na 18.03 😅
Co do spodni jak patrzę na ten materiał to tak jak przy dzianinie myślę że coś tam może lekko przy napinaniu być widać , ale ja zamówiłam za duże więc póki co nic się nie napina i nic nie widać 😂 Są bardzo wygodne.
Odnośnie tej obawy o sączeniu wód to ja też ostatnio zaczęłam o tym myśleć, bo znalazłam na bieliźnie mokry ślad, w sumie zdarzyło się to może parę razy dosłownie i to w różnych tygodniach jak długo siedziałam i np nie poszłam długo do toalety, myślicie że to normalne ?04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
ma_karon07 wrote:Ja mam termin na 18.03 😅
Co do spodni jak patrzę na ten materiał to tak jak przy dzianinie myślę że coś tam może lekko przy napinaniu być widać , ale ja zamówiłam za duże więc póki co nic się nie napina i nic nie widać 😂 Są bardzo wygodne.
Odnośnie tej obawy o sączeniu wód to ja też ostatnio zaczęłam o tym myśleć, bo znalazłam na bieliźnie mokry ślad, w sumie zdarzyło się to może parę razy dosłownie i to w różnych tygodniach jak długo siedziałam i np nie poszłam długo do toalety, myślicie że to normalne ?
O matko, dziewczyny. To dzień po dniu🤣 Idealnie 😀
Chyba zaryzykuje i zakupie🙈 W zestawieniu z jakaś dłuższa koszula albo coś to na pewno nic nie będzie widać😀 A zreszta, niech się wstydzi ten co widzi🤣
Myśle, ze jakby to było sączenie wód to raczej byłoby to cały czas, a nie tylko tak sporadycznie. Przynajmniej ja tak sobie to tłumacze 🙈