Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego mój lekarz już wie, że ja po tej pappie jestem przewrażliwiona i cokolwiek pomierzy to jeszcze na koniec pokazuje nam to na siatce centylowej i mnie uspokaja, że dzidziuś idealnie się mieści. Bo tak brać wszystkie pomiary z osobna to można oszaleć 🙈
A też dziewczyny pamiętajcie, że tak jak i dorosły, to tak i dziecko jest różne itd. Jeden ma większy nos, drugi uszy, a trzeci jeszcze co innego, dlatego też nie zawsze trzeba się sugerować tym, jak rosną inne dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 13:26
-
A co tu taka cisza
Witam się noworocznie - kochane, wszystkiego najlepszego w tym nadchodzącym roku. Zdrowie najważniejsze - resztę jakoś się ogarnie
Jak po sylwestrze? Mi groszek o północy szalał, ale jest okej, chociaż w ostatnim tygodniu nawiedziają mnie takie bóle - nie bóle, coś w rodzaju ciągnięcia w pachwinach, i na wysokości kości miedniczych.
Oglądam dzisiaj filmiki na yt z pakowaniem torby do szpitala, bo niby wiem co, ale jakoś nie ogarniam chyba tego co ze sobą zabrać, i boję się że o czymś zapomnę… -
Bardzo dziękuję. Wam również szczęśliwego Nowego Roku 😘 Zwłaszcza, że ten 2024 szykuje nam duże zmiany 🤭
Aaa Sylwestra spędziliśmy przed telewizorem w sumie, na spokojnie. Ja mam podobne bóle, ale gdzieś czytałam, że to może być związane z naciąganiem się ścięgien, które podtrzymują coraz większy brzuszek 🙈
Ja właśnie sobie kompletuję koszyk w aptece i na spokojnie z rożnymi listami się zapoznaje i dodaje na bieżąco, jak coś nowego mi wpadnie do oka. Powiedzcie mi dziewczyny, czy probiotyki planujecie dawać od razu, czy dopiero jak będą jakieś zalecenia od lekarza? Bo właśnie ile ludzie tyle opinii i już sama nie wiem. Moja położna twierdzi, że najlepszy probiotyk to naturalne mleko matki i żeby nie przedobrzyć z tymi różnymi środkami. -
Wam też wszystkiego dobrego, to będzie ciekawy rok ❤️
No ja już wszystkie najważniejsze rzeczy prawie mam, teraz będę kompletować jeszcze jakieś drobne co mi pozostaną. Zaczynam też pranie ciuszków i układanie wszystkiego w komodzie
Jeśli chodzi o probiotyki - kupiłam już, ale poczekam na zalecenie lekarza. To moje pierwsze dzieciątko więc trochę jestem zielona w temacieJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ja wlasnie mialam Was pytac o to samo - poprzednim dawalam Bio Gaya, ale fakt ze dosc malo karmilam kp. Przy najmlodszym jak byl kp tylko i wylacznie do 6-7 mca to nie dawalam nic bo lekarz nie kazal, i w sumie nie wiem co robic… chuba tez poczekam na zalecenia ktore mimo wszystko w ciagu 5 lat mogly sie zmienic.
Dziewczyny wstawicie taka przykladowa liste co pakujecie do szpitala i taka liste co kupujecie w aptece? Bo przyznam sie szczerze ze juz zglupialam… pomimo ze to kolejne dziecko to czuje sie jak debiutant w tym momencie… -
Moja wstępna robocza lista: https://imgur.com/a/ZY0EXJK
Literki oznaczają w której aptece taniej było G - gemini, D - doz xD
Już wiem że prawdopodobnie niepotrzebnie kupiłam zasypkę i krem z filtrem, bo są z serii emolienty, ale może przydadzą się później. Do tego jeszcze zamówiłam jakieś woreczki na pokarm, probiotyk, woreczki na zużyte pieluchy, nawilżające mleczko z Hipp.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:Bardzo dziękuję. Wam również szczęśliwego Nowego Roku 😘 Zwłaszcza, że ten 2024 szykuje nam duże zmiany 🤭
Aaa Sylwestra spędziliśmy przed telewizorem w sumie, na spokojnie. Ja mam podobne bóle, ale gdzieś czytałam, że to może być związane z naciąganiem się ścięgien, które podtrzymują coraz większy brzuszek 🙈
Ja właśnie sobie kompletuję koszyk w aptece i na spokojnie z rożnymi listami się zapoznaje i dodaje na bieżąco, jak coś nowego mi wpadnie do oka. Powiedzcie mi dziewczyny, czy probiotyki planujecie dawać od razu, czy dopiero jak będą jakieś zalecenia od lekarza? Bo właśnie ile ludzie tyle opinii i już sama nie wiem. Moja położna twierdzi, że najlepszy probiotyk to naturalne mleko matki i żeby nie przedobrzyć z tymi różnymi środkami.🩷 -
Mira000 wrote:Moja wstępna robocza lista: https://imgur.com/a/ZY0EXJK
Literki oznaczają w której aptece taniej było G - gemini, D - doz xD
Już wiem że prawdopodobnie niepotrzebnie kupiłam zasypkę i krem z filtrem, bo są z serii emolienty, ale może przydadzą się później. Do tego jeszcze zamówiłam jakieś woreczki na pokarm, probiotyk, woreczki na zużyte pieluchy, nawilżające mleczko z Hipp.
Ja jeszcze dodałam podpaski poporodowe, aspirator do nosa, sól fizjologiczna i skrobie ryżowa 🫣
Generalnie narazie trzymam koszyk niezapłacony i dokładam na bieżąco 😅 -
Chyba muszę zrobić małe dodatkowe zamówienie z apteki bo uciekło mi kilka rzeczyJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Chyba muszę zrobić małe dodatkowe zamówienie z apteki bo uciekło mi kilka rzeczy
No właśnie dlatego ja narazie gromadzę, żeby już za jednym zamachem poszło wszystko😅
Zrobiliśmy z narzeczonym jeszcze listę wyprawki takiej sklepowej i ło matko. Czeka nas jeszcze sporo rzeczy 😀 Narazie mamy wózek, fotelik, trochę ubranek i jakieś pierdoły do łóżeczka, a z reszty nic 🫣 -
Mimisia wrote:No właśnie dlatego ja narazie gromadzę, żeby już za jednym zamachem poszło wszystko😅
Zrobiliśmy z narzeczonym jeszcze listę wyprawki takiej sklepowej i ło matko. Czeka nas jeszcze sporo rzeczy 😀 Narazie mamy wózek, fotelik, trochę ubranek i jakieś pierdoły do łóżeczka, a z reszty nic 🫣Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Na szczęście zrobiłam takie zamówienia że miałam wysyłkę bezpłatną Także spokojnie mogę zrobić kolejne. A ja mam już sporo rzeczy, głównie brakuje mi jakichś spraw kąpielowych np. wanienki
Zazdroszczę, że już tyle zgromadziłaś.
U mnie, tak jak i u Ciebie, pierwsze dziecko i człowiek zielony, a też nie chce kupować miliona niepotrzebnych rzeczy🙈
Chociaż jak byliśmy w sklepie to te wszystkie rzeczy mnie tak rozczulają, że dostaję małpiego rozumu😅 -
Byłam kp więc oprócz Wit D nic nie podawałam.
Nie ma sensu kupować zbyt dużo rzeczy.
U mnie podstawa to krem do pupy linomag, olej ze słodkich migdałów, oliwka z HiPP lub krem do ciałka.
I to wystarczy na początek.
Żadne zasypki, pudry itp. Tego się już nie używa.
Jeszcze nic nie kupiłam ale biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenie mniej więcej wiem co się przydało a co nie.
Majtki poporodowe tylko siateczkowe. Krem na sutki, wkładki laktacyjne. Miękkie i wygodne staniki do karmienia. Ręczniki jednorazowe.
Klapki do szpitala takie które po wyjściu bez żalu wyrzucę do kosza. Koszule do porodu też wyrzuciłam po wyjściu ze szpitala więc nie warto inwestować w nic drogiego.
A z ubranek podstawa to pajacyk rozpinany po środku. Najłatwiejszy w ubieraniu i rozbieraniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2024, 23:35
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Provitamina wrote:Byłam kp więc oprócz Wit D nic nie podawałam.
Nie ma sensu kupować zbyt dużo rzeczy.
U mnie podstawa to krem do pupy linomag, olej ze słodkich migdałów, oliwka z HiPP lub krem do ciałka.
I to wystarczy na początek.
Żadne zasypki, pudry itp. Tego się już nie używa.
Jeszcze nic nie kupiłam ale biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenie mniej więcej wiem co się przydało a co nie.
Majtki poporodowe tylko siateczkowe. Krem na sutki, wkładki laktacyjne. Miękkie i wygodne staniki do karmienia. Ręczniki jednorazowe.
Klapki do szpitala takie które po wyjściu bez żalu wyrzucę do kosza. Koszule do porodu też wyrzuciłam po wyjściu ze szpitala więc nie warto inwestować w nic drogiego.
A z ubranek podstawa to pajacyk rozpinany po środku. Najłatwiejszy w ubieraniu i rozbieraniu.
No właśnie dlatego nie rzucam się na wszystko co widzę, tylko staram się potem jeszcze czytać, czy to faktycznie potrzebne mi🙈 Bo generalnie to rynek zasypuje nas różnymi produktami i można oszaleć.🤯
Provitamina lubi tę wiadomość
-
Dziękuję i dla Was również Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 😊
U nas Sylwester na spokojnie z bliskimi przed telewizorem. Teraz znowu jakieś przeziębienie się przyplątało więc trochę wolniejsze tempo.
U nas w planach właśnie zakup wózka i fotelika (mamy już wybrane). W weekend kupiliśmy komodę na ciuszki i mam zamiar zacząć je segregować i prać. Powiedzcie w jakim płynie pierzecie ciuszki dla maluszka?
Odnośnie walizki i wyprawki muszę właśnie naszykować jakąś listę - dostałam wstępnie na szkole rodzenia - muszę sprawdzić co w niej jest 😅04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
Do prania używam proszku Lovela dla dzidziusiów. Płyn do płukania tkanin tez dedykowany maluszkom ale innej firmy.Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Cześć Dziewczyny 🙂 wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia dla Was i maluszków i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania 🙂.
Dzisiaj byliśmy z narzeczonym w USC złożyć wniosek o uznanie ojcostwa przed porodem, także już jedną formalność mamy za sobą. A tak u nas powoli się kulamy, młody rojbruje w brzuchu aż miło. Wizytę mam teraz w poniedziałek i ciekawa jestem ile mu się przybrało 🙈.
Co do prania ciuszków ja kupilam też Lovelę i chyba w przyszłym tygodniu zabiorę się za pranie. Póki co próbuję skompletować wyprawkę dla siebie do szpitala. -
Emi88 wrote:Cześć Dziewczyny 🙂 wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia dla Was i maluszków i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania 🙂.
Dzisiaj byliśmy z narzeczonym w USC złożyć wniosek o uznanie ojcostwa przed porodem, także już jedną formalność mamy za sobą. A tak u nas powoli się kulamy, młody rojbruje w brzuchu aż miło. Wizytę mam teraz w poniedziałek i ciekawa jestem ile mu się przybrało 🙈.
Co do prania ciuszków ja kupilam też Lovelę i chyba w przyszłym tygodniu zabiorę się za pranie. Póki co próbuję skompletować wyprawkę dla siebie do szpitala.
O, wizyta w USC jeszcze przed nami. Długo Wam tam zeszło?
My dzisiaj dokupiliśmy kolejne rzeczy dla maluszka. Zostały jeszcze jakieś ubranka i łóżeczko 🙈 -
Mimisia wrote:O, wizyta w USC jeszcze przed nami. Długo Wam tam zeszło?
My dzisiaj dokupiliśmy kolejne rzeczy dla maluszka. Zostały jeszcze jakieś ubranka i łóżeczko 🙈
Dość szybko poszło, trzeba było wypełnić wniosek, poczekać chwile, aż przygotują papiery do podpisania i tyle. W sumie może jakieś 15 minut nam to zajęło.