X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Magda603 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem z wątku wrześniowego 2023. Sprzedam ubranka na rozmiar 56 różnych firm typu h&M, c&a, next, Pepco, pinokio itd. Gdyby któraś była zainteresowana poprzesyłam zdjęcia. Ubranka są po chłopcu, zadbane, w neutralnych kolorach. Najchętniej sprzedam całość za ok 250 zł.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi88 wrote:
    Dziewczyny od którego tygodnia ciąży zwiększają się wizyty u ginekologa?
    Ja mam teraz wizytę w skończonym 31 tygodniu i lekarz powiedział że od tego momentu będziemy się widywać częściej.

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Emi88 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Ja mam teraz wizytę w skończonym 31 tygodniu i lekarz powiedział że od tego momentu będziemy się widywać częściej.

Ja mam jutro i akurat będę w 29+0, więc jestem ciekawa czy kolejne będzie w 33 tc czy wcześniej.

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam teraz w piątek i przez to, ze po drodze prenatalne to kazał przyjść za 3 tyg. Chyba, że coś do konsultacji po prenatalnych pilnego to wcześniej.

Mała na badaniu 29+4 ułożyła się tak, że mam w końcu jakieś zdjęcie 😅❤️ waga 1300g, więc tutaj Pan doktor mówił, że mogłoby być więcej, ale nadal jest ok. Zobaczymy na prenatalnych, trzymajcie kciuki żeby przybrała 🤞🏻

Mira000, Emi88 lubią tę wiadomość

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Ja miałam teraz w piątek i przez to, ze po drodze prenatalne to kazał przyjść za 3 tyg. Chyba, że coś do konsultacji po prenatalnych pilnego to wcześniej.

Mała na badaniu 29+4 ułożyła się tak, że mam w końcu jakieś zdjęcie 😅❤️ waga 1300g, więc tutaj Pan doktor mówił, że mogłoby być więcej, ale nadal jest ok. Zobaczymy na prenatalnych, trzymajcie kciuki żeby przybrała 🤞🏻
    Ja mam w środę prenatalne 🙈

U nas też się w końcu udało zrobić jako takie zdjęcie buźki 😅 Długo kazał czekać na siebie ten mały gagatek🤭

Emi88 lubi tę wiadomość

• Emi88 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie macie nieśmiałe szkraby, bo mój ma zdjęcia już z dwóch różnych wizyt 😃 zobaczymy jak jutro i 16.01 na 3 prenatalnych 😊

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam, że po tej pappie i pierwszych prenatalnych to jakoś tam zawsze się stresuje kolejnymi🙈 Nie ukrywam, ze bardzo się cieszę, że w środę już będą ostatnie t to typu badania 😀

• Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze w tym tygodniu będą dominować ostatnie prenatalne, też mam je we wtorek i liczę że mnie pani doktor uspokoi itd:)

• Agatina85 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki jakie wózki wybrałyście? Oglądam intensywnie i ciężko się zdecydować podoba mi się kinderkraft everyday ale nigdzie stacjonarnie nie mogę ich zobaczyć na żywo a mają bdb cenę i są zgrabne i z dobrą amortyzacją. Roany i espiro ładne ale wydają się takie ogromniaste

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatina85 wrote:
    Z innej beczki jakie wózki wybrałyście? Oglądam intensywnie i ciężko się zdecydować podoba mi się kinderkraft everyday ale nigdzie stacjonarnie nie mogę ich zobaczyć na żywo a mają bdb cenę i są zgrabne i z dobrą amortyzacją. Roany i espiro ładne ale wydają się takie ogromniaste

My kupiliśmy Anex M/Type Pro. Leciutki, super się składa i dobra amortyzacja, bo zależało nam na takim modelu, którym możemy wjechać w bardziej wyboiste tereny 🙈

Ja widziałam te Espiro na żywo i właśnie nie wydawały mi się jakieś ogromne🤭

• Jagaja Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dawno mnie tu nie było, ale trochę się działo (nic złego całe szczęście :)). Po drodze jeszcze zmiana telefonu, przez co straciłam hasło do forum i nie mogłam się tu dostać ponownie. Całe szczęście z dzieciątkiem wszystko ok, to już skończony 31 tydzień ciąży - nie mogę w to uwierzyć! Moje kolejne badanie przypada teraz na 23 stycznia i w sumie mój lekarz nie mówił nic na temat częstszych wizyt, bo już mam umówioną kolejną na koniec lutego.
    Jeśli chodzi o wyprawkę to nie mamy tego jakoś dużo, jest wózek, jest fotelik samochodowy, kosz Mojżesza, leżaczek kołyska, mam też wszystko czego potrzebuję do szpitala, podkłady, pieluszki, koszule do karmienia i inne takie higieniczne rzeczy. Czas teraz pomyśleć o higienicznych przyborach dla maluszka i o lekach. Ale to na spokojnie - w tej kwestii nie wariuję. Wózek wybraliśmy Roan Ivi, jakoś za dwa tygodnie powinniśmy go mieć u siebie :) W połowie stycznia zaczynamy przygotowywać pokój. Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje już tak naprawdę, jeszcze do niedawna wydawało mi się, że to wszystko jest jakąś abstrakcją:)

Matka-Szajba lubi tę wiadomość

28.10.2022 pierwsze II
    3.11 💔
    18.01.2023 ponownie II
    22.01 💔
    kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
    27.06.2023 kolejne II
    28.06 beta 24
    30.06. beta 66
    06.07 beta 1018

Acard+duphaston
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli od jutra maraton wizytowy, trzymam za każdą kciuki i podzielcie się po wiadomościami 😊

Ja mam prenatalne też teraz we wtorek - zwolniło się miejsce wcześniej, a Pani doktor woli 29/30 tc, więc się zdecydowałam i podobnie jak Ty Mimisia juz się stresuję 😅

Wózek mamy wybrany Roan Ivi, poręczny, zgrabny, super się składa i chyba jako jedyny z tych co oglądaliśmy ma gondolę która można złożyć na płasko :) spacerówka również składa się bardzo kompaktowo.

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam prenatalne dopiero 16 stycznia, jeszcze chwilę poczekam :)

A wózek kupiliśmy adamex zico - lekki, też na trudniejsze tereny i akurat powystawowy więc w fajnej cenie. A roan ivi oglądałam w sklepie, bardzo mi się podobał ale był o wiele cięższy, więc wybraliśmy adamex.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zapomniałam napisać o powodzie który najbardziej nas przekonał do Ivi - to że praktycznie caly tył gondoli ma rozpinany materiał więc może być bardzo przewiewna 😅

Zerknęłam na Wasze wybory i też super wyglądają, nie widziałam tylko na żywo Adamexa ani kinderkrafta.

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
  • Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wizytę mamy 12.01 w piątek. Jutro idę robić wyniki. A co do wózka - na pewno używany, zastanawiam się między Riko Brano, a Anex Sport. Ale sam wózek ze względu na brak miejsca kupimy chyba już po urodzeniu. No i chcę kupić też chustę. A jak wyjdzie - zobaczymy

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie jak dla mnie wszystkie te wózki są do siebie podobne i w sklepie to ciężko się było zdecydować 🙈 Ja się skupiałam na wyborze koloru oczywiście, a mój narzeczony tam lawirował tym wózkiem, składał i rozkładał i sprawdzał, czy będzie nam wygodnie 🤣🤣🤣

Zostało jeszcze łóżeczko i materac. A powiedziecie mi, takie pytanie do dziewczyn, które już mają doświadczenie w tym temacie. Jaki polecacie laktator? Chciałabym karmić piersią, ale też chciałabym mieć sprzęt, który sprawi, że będę mogła zostawić jakiś zapasy w domu w razie wyjścia 😀 Dobre opinie słyszałam o tych Neno, ale nie wiem czy to już idzie marketingiem, czy faktycznym zadowoleniem kobiet.

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    Oczywiście zapomniałam napisać o powodzie który najbardziej nas przekonał do Ivi - to że praktycznie caly tył gondoli ma rozpinany materiał więc może być bardzo przewiewna 😅

Zerknęłam na Wasze wybory i też super wyglądają, nie widziałam tylko na żywo Adamexa ani kinderkrafta.
    Właśnie między innymi dlatego rozważaliśmy roan ivi i ogólnie bardzo ładnie się na żywo prezentuje, podobał mi się - pewnie brałabym go gdyby nie ta waga. W sumie rozważaliśmy tylko takie z przewiewem na gondoli. Ten adamex zico co wybraliśmy ma przewiew i z przodu i z tyłu gondoli też :D

Matka-Szajba, też chcieliśmy używany, ale nic nie spełniło naszych oczekiwań, a ten co w końcu kupiliśmy na olxie był jeden w okolicy tańszy raptem o 400 zł od tego nowego powystawowego z rabatem.

Ja 31, on 34
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Generalnie jak dla mnie wszystkie te wózki są do siebie podobne i w sklepie to ciężko się było zdecydować 🙈 Ja się skupiałam na wyborze koloru oczywiście, a mój narzeczony tam lawirował tym wózkiem, składał i rozkładał i sprawdzał, czy będzie nam wygodnie 🤣🤣🤣

Zostało jeszcze łóżeczko i materac. A powiedziecie mi, takie pytanie do dziewczyn, które już mają doświadczenie w tym temacie. Jaki polecacie laktator? Chciałabym karmić piersią, ale też chciałabym mieć sprzęt, który sprawi, że będę mogła zostawić jakiś zapasy w domu w razie wyjścia 😀 Dobre opinie słyszałam o tych Neno, ale nie wiem czy to już idzie marketingiem, czy faktycznym zadowoleniem kobiet.

Neno nie miałam, ale miała koleżanka i poleca. Ja raczej laktatora nie kupuje - moje poprzednie dzieci mleko odmrażane odrzucały, a i trzymać to też trzeba mieć gdzie. Kupię najprostszy kolektor pokarmu zeby w razie co sciagnac do ulgi i gitara.

Co do wyprawki tyu posciel, akcesoria itp - czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro?

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Neno nie miałam, ale miała koleżanka i poleca. Ja raczej laktatora nie kupuje - moje poprzednie dzieci mleko odmrażane odrzucały, a i trzymać to też trzeba mieć gdzie. Kupię najprostszy kolektor pokarmu zeby w razie co sciagnac do ulgi i gitara.

Co do wyprawki tyu posciel, akcesoria itp - czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro?

My wszystko kupowaliśmy stacjonarnie w sklepach, i jak porównywaliśmy ceny w internecie, to największa różnica wynosiła jakieś 20 złotych, więc stwierdziliśmy, że z przesyłką wychodzi na jedno 🙈 Jedyne, czego się nie opłaca kupować stacjonarnie to właśnie jakichś łóżeczek i materaca, bo tam jest duża przebitka. Oczywiście mówię z mojego doświadczenia 🫣

• ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:

U nas na szkole rodzenia zdecydowanie z laktatorów odradzali neno - mówili, że marketingowo właśnie super, a jeśli chodzi o użyteczność to podobno kształtem jest średnio dopasowany do mam. Ja jeszcze się nie rozglądałam więc się nie wypowiem co wybrać, ale neno raczej odrzucam.

11.07.23 - ⏸️
    28.08 - 10t4d ❤️
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ