Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, jestem z wątku wrześniowego 2023. Sprzedam ubranka na rozmiar 56 różnych firm typu h&M, c&a, next, Pepco, pinokio itd. Gdyby któraś była zainteresowana poprzesyłam zdjęcia. Ubranka są po chłopcu, zadbane, w neutralnych kolorach. Najchętniej sprzedam całość za ok 250 zł.
-
Emi88 wrote:Dziewczyny od którego tygodnia ciąży zwiększają się wizyty u ginekologa?Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Ja miałam teraz w piątek i przez to, ze po drodze prenatalne to kazał przyjść za 3 tyg. Chyba, że coś do konsultacji po prenatalnych pilnego to wcześniej.
Mała na badaniu 29+4 ułożyła się tak, że mam w końcu jakieś zdjęcie 😅❤️ waga 1300g, więc tutaj Pan doktor mówił, że mogłoby być więcej, ale nadal jest ok. Zobaczymy na prenatalnych, trzymajcie kciuki żeby przybrała 🤞🏻Mira000, Emi88 lubią tę wiadomość
04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:Ja miałam teraz w piątek i przez to, ze po drodze prenatalne to kazał przyjść za 3 tyg. Chyba, że coś do konsultacji po prenatalnych pilnego to wcześniej.
Mała na badaniu 29+4 ułożyła się tak, że mam w końcu jakieś zdjęcie 😅❤️ waga 1300g, więc tutaj Pan doktor mówił, że mogłoby być więcej, ale nadal jest ok. Zobaczymy na prenatalnych, trzymajcie kciuki żeby przybrała 🤞🏻
U nas też się w końcu udało zrobić jako takie zdjęcie buźki 😅 Długo kazał czekać na siebie ten mały gagatek🤭Emi88 lubi tę wiadomość
-
Z innej beczki jakie wózki wybrałyście? Oglądam intensywnie i ciężko się zdecydować podoba mi się kinderkraft everyday ale nigdzie stacjonarnie nie mogę ich zobaczyć na żywo a mają bdb cenę i są zgrabne i z dobrą amortyzacją. Roany i espiro ładne ale wydają się takie ogromniaste
-
Agatina85 wrote:Z innej beczki jakie wózki wybrałyście? Oglądam intensywnie i ciężko się zdecydować podoba mi się kinderkraft everyday ale nigdzie stacjonarnie nie mogę ich zobaczyć na żywo a mają bdb cenę i są zgrabne i z dobrą amortyzacją. Roany i espiro ładne ale wydają się takie ogromniaste
My kupiliśmy Anex M/Type Pro. Leciutki, super się składa i dobra amortyzacja, bo zależało nam na takim modelu, którym możemy wjechać w bardziej wyboiste tereny 🙈
Ja widziałam te Espiro na żywo i właśnie nie wydawały mi się jakieś ogromne🤭 -
Hej!
Dawno mnie tu nie było, ale trochę się działo (nic złego całe szczęście ). Po drodze jeszcze zmiana telefonu, przez co straciłam hasło do forum i nie mogłam się tu dostać ponownie. Całe szczęście z dzieciątkiem wszystko ok, to już skończony 31 tydzień ciąży - nie mogę w to uwierzyć! Moje kolejne badanie przypada teraz na 23 stycznia i w sumie mój lekarz nie mówił nic na temat częstszych wizyt, bo już mam umówioną kolejną na koniec lutego.
Jeśli chodzi o wyprawkę to nie mamy tego jakoś dużo, jest wózek, jest fotelik samochodowy, kosz Mojżesza, leżaczek kołyska, mam też wszystko czego potrzebuję do szpitala, podkłady, pieluszki, koszule do karmienia i inne takie higieniczne rzeczy. Czas teraz pomyśleć o higienicznych przyborach dla maluszka i o lekach. Ale to na spokojnie - w tej kwestii nie wariuję. Wózek wybraliśmy Roan Ivi, jakoś za dwa tygodnie powinniśmy go mieć u siebie W połowie stycznia zaczynamy przygotowywać pokój. Nie mogę uwierzyć, że to się dzieje już tak naprawdę, jeszcze do niedawna wydawało mi się, że to wszystko jest jakąś abstrakcjąMatka-Szajba lubi tę wiadomość
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Czyli od jutra maraton wizytowy, trzymam za każdą kciuki i podzielcie się po wiadomościami 😊
Ja mam prenatalne też teraz we wtorek - zwolniło się miejsce wcześniej, a Pani doktor woli 29/30 tc, więc się zdecydowałam i podobnie jak Ty Mimisia juz się stresuję 😅
Wózek mamy wybrany Roan Ivi, poręczny, zgrabny, super się składa i chyba jako jedyny z tych co oglądaliśmy ma gondolę która można złożyć na płasko spacerówka również składa się bardzo kompaktowo.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
To ja mam prenatalne dopiero 16 stycznia, jeszcze chwilę poczekam
A wózek kupiliśmy adamex zico - lekki, też na trudniejsze tereny i akurat powystawowy więc w fajnej cenie. A roan ivi oglądałam w sklepie, bardzo mi się podobał ale był o wiele cięższy, więc wybraliśmy adamex.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Oczywiście zapomniałam napisać o powodzie który najbardziej nas przekonał do Ivi - to że praktycznie caly tył gondoli ma rozpinany materiał więc może być bardzo przewiewna 😅
Zerknęłam na Wasze wybory i też super wyglądają, nie widziałam tylko na żywo Adamexa ani kinderkrafta.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
My wizytę mamy 12.01 w piątek. Jutro idę robić wyniki. A co do wózka - na pewno używany, zastanawiam się między Riko Brano, a Anex Sport. Ale sam wózek ze względu na brak miejsca kupimy chyba już po urodzeniu. No i chcę kupić też chustę. A jak wyjdzie - zobaczymy
-
Generalnie jak dla mnie wszystkie te wózki są do siebie podobne i w sklepie to ciężko się było zdecydować 🙈 Ja się skupiałam na wyborze koloru oczywiście, a mój narzeczony tam lawirował tym wózkiem, składał i rozkładał i sprawdzał, czy będzie nam wygodnie 🤣🤣🤣
Zostało jeszcze łóżeczko i materac. A powiedziecie mi, takie pytanie do dziewczyn, które już mają doświadczenie w tym temacie. Jaki polecacie laktator? Chciałabym karmić piersią, ale też chciałabym mieć sprzęt, który sprawi, że będę mogła zostawić jakiś zapasy w domu w razie wyjścia 😀 Dobre opinie słyszałam o tych Neno, ale nie wiem czy to już idzie marketingiem, czy faktycznym zadowoleniem kobiet. -
ma_karon07 wrote:Oczywiście zapomniałam napisać o powodzie który najbardziej nas przekonał do Ivi - to że praktycznie caly tył gondoli ma rozpinany materiał więc może być bardzo przewiewna 😅
Zerknęłam na Wasze wybory i też super wyglądają, nie widziałam tylko na żywo Adamexa ani kinderkrafta.
Matka-Szajba, też chcieliśmy używany, ale nic nie spełniło naszych oczekiwań, a ten co w końcu kupiliśmy na olxie był jeden w okolicy tańszy raptem o 400 zł od tego nowego powystawowego z rabatem.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:Generalnie jak dla mnie wszystkie te wózki są do siebie podobne i w sklepie to ciężko się było zdecydować 🙈 Ja się skupiałam na wyborze koloru oczywiście, a mój narzeczony tam lawirował tym wózkiem, składał i rozkładał i sprawdzał, czy będzie nam wygodnie 🤣🤣🤣
Zostało jeszcze łóżeczko i materac. A powiedziecie mi, takie pytanie do dziewczyn, które już mają doświadczenie w tym temacie. Jaki polecacie laktator? Chciałabym karmić piersią, ale też chciałabym mieć sprzęt, który sprawi, że będę mogła zostawić jakiś zapasy w domu w razie wyjścia 😀 Dobre opinie słyszałam o tych Neno, ale nie wiem czy to już idzie marketingiem, czy faktycznym zadowoleniem kobiet.
Neno nie miałam, ale miała koleżanka i poleca. Ja raczej laktatora nie kupuje - moje poprzednie dzieci mleko odmrażane odrzucały, a i trzymać to też trzeba mieć gdzie. Kupię najprostszy kolektor pokarmu zeby w razie co sciagnac do ulgi i gitara.
Co do wyprawki tyu posciel, akcesoria itp - czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro?
-
Matka-Szajba wrote:Neno nie miałam, ale miała koleżanka i poleca. Ja raczej laktatora nie kupuje - moje poprzednie dzieci mleko odmrażane odrzucały, a i trzymać to też trzeba mieć gdzie. Kupię najprostszy kolektor pokarmu zeby w razie co sciagnac do ulgi i gitara.
Co do wyprawki tyu posciel, akcesoria itp - czy macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro?
My wszystko kupowaliśmy stacjonarnie w sklepach, i jak porównywaliśmy ceny w internecie, to największa różnica wynosiła jakieś 20 złotych, więc stwierdziliśmy, że z przesyłką wychodzi na jedno 🙈 Jedyne, czego się nie opłaca kupować stacjonarnie to właśnie jakichś łóżeczek i materaca, bo tam jest duża przebitka. Oczywiście mówię z mojego doświadczenia 🫣 -
Mimisia wrote:Generalnie jak dla mnie wszystkie te wózki są do siebie podobne i w sklepie to ciężko się było zdecydować 🙈 Ja się skupiałam na wyborze koloru oczywiście, a mój narzeczony tam lawirował tym wózkiem, składał i rozkładał i sprawdzał, czy będzie nam wygodnie 🤣🤣🤣
Zostało jeszcze łóżeczko i materac. A powiedziecie mi, takie pytanie do dziewczyn, które już mają doświadczenie w tym temacie. Jaki polecacie laktator? Chciałabym karmić piersią, ale też chciałabym mieć sprzęt, który sprawi, że będę mogła zostawić jakiś zapasy w domu w razie wyjścia 😀 Dobre opinie słyszałam o tych Neno, ale nie wiem czy to już idzie marketingiem, czy faktycznym zadowoleniem kobiet.
U nas na szkole rodzenia zdecydowanie z laktatorów odradzali neno - mówili, że marketingowo właśnie super, a jeśli chodzi o użyteczność to podobno kształtem jest średnio dopasowany do mam. Ja jeszcze się nie rozglądałam więc się nie wypowiem co wybrać, ale neno raczej odrzucam.04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
28.08 - 10t4d ❤️
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰