Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka21 wrote:Mira 000 ja po porodzie planuje miesiąc poczekać z odwiedzinami. To jest ten czas kiedy kobieta przechodzi połóg później nowa rzeczywistość myślę że moja rodzina to zrozumieni i nie zwali mi się na chatę. Zreszta ja im juz zapowiedziałam że nie wpuszczę przez miesiąc nikogo. Ale z tym szczepieniem to do którego tc? I jaki koszt?.
W ciąży na grypę się nie szczepię, na covid też nie, ale krztusiec jest 5 razy bardziej zakaźny niż grypa, a 85% zakażeń krztuścem u noworodków to zakażenia od najbliższej rodziny np. rodzice. Ja jestem boi dudek i jak poczytałam jakie są powikłania u noworodków to pobiegłam się szczepić 😅 Szczepionka kosztowała mnie dokładnie 106 zł i szczepić należy się pomiędzy 27 a 36 tc, przy czym jak przyjmiesz wcześniej to maluch złapie mocniejszą ochronę. Dzisiaj tylko mam zakwas w mięśniu gdzie mi wstrzyknęliJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Mira dzięki inf na temat krztusca. Pogadam o tym z ginekologiem. Szczepiłas się u lekarza rodzinnego?Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Tak, ginekolog powiedział żeby załatwić to przez rodzinnego i on mi wypisał skierowanie ważne 24 h, więc na następny dzień robiłam szczepienie.
-
Julka21 wrote:Dziękuję 🥰. A powiedz jak dziecko w brzuchu po szczepieniu. Normalnie się ruszało? Ja mam jakieś schizy po tym co było na kwietniowym.
A to co się stało na kwietniowych nie miało żadnego związku z niczym w sumie. Z tego co podczytywałam to brak jest przyczyny i widziałam że i w późniejszych ciążach takie przypadki się zdarzają. Coś strasznego 😥Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Tak, wszystko ok, bryka dalej, ale faktycznie byłam czujna w tym temacie Ogólnie on w okolicach popołudniowych jest spokojniejszy, ale wieczorem znów dał popalić.
A to co się stało na kwietniowych nie miało żadnego związku z niczym w sumie. Z tego co podczytywałam to brak jest przyczyny i widziałam że i w późniejszych ciążach takie przypadki się zdarzają. Coś strasznego 😥 -
Ja już po wizycie. Maluch rozwija się prawidłowo, wszystko w normie na szczęście. Na 29+1 waga 1650g. 🙈 Mega się cieszę, że mam to już za sobą i że kolejne badania nie wykryły nic niepokojącego 🥰
A co do krztuśca, to widzę się z moim prowadzącym 25 stycznia i zapytam co i jakMira000, ma_karon07 lubią tę wiadomość
-
Mimisia wrote:Ja już po wizycie. Maluch rozwija się prawidłowo, wszystko w normie na szczęście. Na 29+1 waga 1650g. 🙈 Mega się cieszę, że mam to już za sobą i że kolejne badania nie wykryły nic niepokojącego 🥰
A co do krztuśca, to widzę się z moim prowadzącym 25 stycznia i zapytam co i jak -
Julka21 wrote:Gratuluje Mimisia. Super wieści . Ciesze się bardzo. Waga zacna. Twój syn waży więcej niż moja córka. Mam nadzieję że teraz przykoksi do następnej wizyty. Ja też się bałam tego badania 3 trymestru po tej głupiej pappie.
Lekarz mówił, żeby się teraz przygotować na intensywny wzrost, bo w 3 trymestrze dziecko przybiera najwięcej, także czekamy co to będzie 🫣 Lekarz mówił, żebym się przygotowywała na jakieś końcowe 4 kilo, ale może akurat coś zwolni 🤭🤭🤭
I znowu udało nam się zrobić śliczne zdjęcie całej buźki 🥹
-
Mimisia wrote:Lekarz mówił, żeby się teraz przygotować na intensywny wzrost, bo w 3 trymestrze dziecko przybiera najwięcej, także czekamy co to będzie 🫣 Lekarz mówił, żebym się przygotowywała na jakieś końcowe 4 kilo, ale może akurat coś zwolni 🤭🤭🤭
I znowu udało nam się zrobić śliczne zdjęcie całej buźki 🥹
Ja to aż się boję co z moim i wagą - przy tej cukrzycy ciążowej i diecie to ja schudłam zamiast przytyć, a przecież teraz maluszki powinny najwięcej przybierać. A wy ile przytyłyście? Może niepotrzebnie się martwię.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Super że wszystko w porządku ❤️ Ale wielki człowiek się szykuje ❤️
Ja to aż się boję co z moim i wagą - przy tej cukrzycy ciążowej i diecie to ja schudłam zamiast przytyć, a przecież teraz maluszki powinny najwięcej przybierać. A wy ile przytyłyście? Może niepotrzebnie się martwię. -
Mira000 wrote:Super że wszystko w porządku ❤️ Ale wielki człowiek się szykuje ❤️
Ja to aż się boję co z moim i wagą - przy tej cukrzycy ciążowej i diecie to ja schudłam zamiast przytyć, a przecież teraz maluszki powinny najwięcej przybierać. A wy ile przytyłyście? Może niepotrzebnie się martwię.
Ja gdzieś czytałam, że właśnie przy cukrzycy to można albo chudnąć albo tyć, więc widocznie trafiło u Ciebie na to pierwsze. Zresztą teraz dzidziuś czerpie z Twojego organizmu, więc nawet jeśli Ty tracisz, to zapewne mały ma się bardzo dobrze i na pewno rozwija się prawidłowo!
Ja przytyłam już 10 kg🙈 Ale jakoś nie widzę tego po twarzy, nogach, czy plecach, ale brzuchola mam takiego do przodu mocno 😅 Plus jeszcze ja mam dosyć duży biust i on waży swoje 🤣🤣🤣 -
Julka21 wrote:Mimisia a jak twoj syn jest ułożony? Mira do ciebie tez kieruje to pytanie. A zamawialiście olejek ze słodkich migdałów? I czy zamawialiście szczotkę do włosów z miękkim włosiem? Mi się podoba z lulalove ale tam dają 2 . Po co mi dwie.
Ja nie kupowałam tego oleju ze słodkich migdałów jeszcze. Swoją droga, kiedyś w czeluściach instagrama trafiłam na profil jakiejś położnej, która właśnie odradzała takie oleje, bo niby dziecko już przez skórę się może nabawić alergii np. na migdały 🤯
Spotkałyście się kiedyś z taką teorią?
A co do szczotki to my kupiliśmy taką mięciutką właśnie, która była w zestawie z grzebieniem😅 Nie wiem co będę czesać, ale trudno 🤦♀️ -
Mimisia wrote:Ja gdzieś czytałam, że właśnie przy cukrzycy to można albo chudnąć albo tyć, więc widocznie trafiło u Ciebie na to pierwsze. Zresztą teraz dzidziuś czerpie z Twojego organizmu, więc nawet jeśli Ty tracisz, to zapewne mały ma się bardzo dobrze i na pewno rozwija się prawidłowo!
Ja przytyłam już 10 kg🙈 Ale jakoś nie widzę tego po twarzy, nogach, czy plecach, ale brzuchola mam takiego do przodu mocno 😅 Plus jeszcze ja mam dosyć duży biust i on waży swoje 🤣🤣🤣Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka21 wrote:Mimisia a jak twoj syn jest ułożony? Mira do ciebie tez kieruje to pytanie. A zamawialiście olejek ze słodkich migdałów? I czy zamawialiście szczotkę do włosów z miękkim włosiem? Mi się podoba z lulalove ale tam dają 2 . Po co mi dwie.
Szczotkę kupiłam, ale z takiego bardziej sztywnego włosia do ciemieniuchy - z tego co czytałam to jedni polecają bardziej sztywne inni bardziej miękkie, więc wyjdzie w praktyce 😅Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Julka, a jeśli chodzi o ułożenie to mój leży po przekątnej głową w dół - przynajmniej ostatnio tak było.Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Zamówiłam olejek ze słodkich migdałów. Jeśli się martwisz o alergię to można najpierw dać kroplę na rączkę i sprawdzić czy wszystko ok, a dopiero później dodawać do kąpieli. Wydaje mi się że te naturalne kosmetyki jak oleje będą właśnie najlepsze na start - zero niepotrzebnych substancji. A akurat ze słodkich migdałów jest polecany jako ten najbardziej delikatny i najlepszy. Sama też używam do swojej skóry i lubię
Szczotkę kupiłam, ale z takiego bardziej sztywnego włosia do ciemieniuchy - z tego co czytałam to jedni polecają bardziej sztywne inni bardziej miękkie, więc wyjdzie w praktyce 😅
Nie, nie. Ta teoria opierała się nie wlaśnie na tym, że dziecko ma alergię na olej migdałowy, tylko że poprzez smarowaniem go tym, może się nabawić np. alergii pokarmowej na orzechy Stąd moje pytanie, czy ktoś się spotkał z tą dziwną teorią, bo moja położna też zalecała ten olejek do codziennej pielęgnacji -
Główkowo jest ułożony -
Mira000 jaki ten olejek kupowałaś z jakiej firmy? . On tez jest dobry chyba na ciemieniuchę? A właśnie skąd kupowaliście pieluchy tetrowe chodzi mi o to żeby były takie miękkie i fajne. I jakie butelki do karmienia i smoczki polecacie. Co kupiłyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2024, 13:26