X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Mira000 jaki ten olejek kupowałaś z jakiej firmy? . On tez jest dobry chyba na ciemieniuchę? A właśnie skąd kupowaliście pieluchy tetrowe chodzi mi o to żeby były takie miękkie i fajne. I jakie butelki do karmienia i smoczki polecacie. Co kupiłyście?
    Szczerze nie pamiętam jakiej firmy (paczka właśnie do mnie dociera), wybrałam jakiś apteczny, ale one mają wszystkie ten sam skład tj. 100% olej ze słodkich migdałów, więc nie wiem czy firma ma tu jakieś większe znaczenie. I tak, podobno można nim też nawilżać ciemieniuchę i później wyczesywać. Pieluch tetrowych nie polecę - mam jakieś zwykłe, jak chcesz miłe w dotyku to chyba prędzej celowałabym w muślinowe. Jeśli chodzi o butelki to dużo osób poleca avant, a smoczki kupiłam lovi, bo też dużo osób poleca. Ale nie mam doświadczenia w temacie, więc kieruję się polecajkami :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Szczerze nie pamiętam jakiej firmy (paczka właśnie do mnie dociera), wybrałam jakiś apteczny, ale one mają wszystkie ten sam skład tj. 100% olej ze słodkich migdałów, więc nie wiem czy firma ma tu jakieś większe znaczenie. I tak, podobno można nim też nawilżać ciemieniuchę i później wyczesywać. Pieluch tetrowych nie polecę - mam jakieś zwykłe, jak chcesz miłe w dotyku to chyba prędzej celowałabym w muślinowe. Jeśli chodzi o butelki to dużo osób poleca avant, a smoczki kupiłam lovi, bo też dużo osób poleca. Ale nie mam doświadczenia w temacie, więc kieruję się polecajkami :D
    Dzieki Mira myslalam ze masz jakieś polecajki odnośnie pieluch. No ja tez zamówiłam już rzeczy apteczne. A nad tym olejem się zastanawiam wlasnie.... zamówiłam linomag żel do mycia włosów i ciała. A słyszałam otej butelce avent response chyba taka antykolkowa. Zobqcze sobie na jukki te pieluchy

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowaliśmy butelkę Suavinex. A co do pieluszek to jakieś stacjonarnie w sklepie wzięliśmy, ale jakieś no name, więc nie wiem co to dokładnie za firma 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    My kupowaliśmy butelkę Suavinex. A co do pieluszek to jakieś stacjonarnie w sklepie wzięliśmy, ale jakieś no name, więc nie wiem co to dokładnie za firma 🙈
    Wlasnie Mimisia z tej fir.y są również smoczki moze zamowie. Bo chyba polecają.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Wlasnie Mimisia z tej fir.y są również smoczki moze zamowie. Bo chyba polecają.

Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy ;) Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy ;) Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀
    Dzieki mimisia zamowie sobie te smoczki

• Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pieluchy dady jak zawsze ewentualnie pampers. Co do butelek - chicco natural feeling, a smoczki to albo chicco tez (jesli kupimy zestaw z butekami) albo lovi ;-)

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    My pieluchy dady jak zawsze ewentualnie pampers. Co do butelek - chicco natural feeling, a smoczki to albo chicco tez (jesli kupimy zestaw z butekami) albo lovi ;-)
    Dady ale podobno te w biakym opakowaniu są dobre

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dady ale podobno te w biakym opakowaniu są dobre

Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze
    A kiedyś by jeszcze dady zielone. A już ich nie ma niestety. Są białe i złote chyba albo się myle

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:

O widzisz, dobrze wiedzieć 🙈 Generalnie od wielu mam słyszałam, że pampersy są już mocno przereklamowane i można właśnie znaleźć coś fajnego w nieco niższej cenie :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Wam powiem dziewczyny, że byłam dzisiaj na takiej sesji brzuszkowej 🙈 Stresowałam się trochę, bo modelka ze mnie żadna, ale już się nie mogę doczekać efektów i pamiątki 🥹

ma_karon07 lubi tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    A w ogóle Wam powiem dziewczyny, że byłam dzisiaj na takiej sesji brzuszkowej 🙈 Stresowałam się trochę, bo modelka ze mnie żadna, ale już się nie mogę doczekać efektów i pamiątki 🥹
    Mimisia pochwal się efektami.

Wysłany: 11 stycznia 2024, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowac ;D

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowac ;D

O matko. To maluszek długo się ukrywa faktycznie 🙈 Trzymam więc kciuki, żeby na wizycie dzidziuś się odsłonił 😀

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    A jakie masz przeczucia? Bo na tym etapie na pewno układasz jakiś scenariusz w głowie :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:

O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊

My akurat mieliśmy sesję w studio, taką klasyczną. Postawiłam na obcisłe body, potem obcisła sukienkę z golfem, a potem coś luźniejszego typu koszula i jeansy 🙈 Mój na początku miał opory, ale potem sam stwierdził, że będzie fajna pamiątka 🫣

ma_karon07 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(

Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.

Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(

Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.

Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.
    Dziwne ja jak chodzę do lekarza to za każdym razem robi usg. Na tym etapie tonsienjuz bada przepływy i wszystko. Patrzy się na prac3 serca łożysko sprawdza wagę. A ty nic nie wiesz .... nie wydaje ci się to dziwne....

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ