Marcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Julka21 wrote:Mira000 jaki ten olejek kupowałaś z jakiej firmy? . On tez jest dobry chyba na ciemieniuchę? A właśnie skąd kupowaliście pieluchy tetrowe chodzi mi o to żeby były takie miękkie i fajne. I jakie butelki do karmienia i smoczki polecacie. Co kupiłyście?Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Szczerze nie pamiętam jakiej firmy (paczka właśnie do mnie dociera), wybrałam jakiś apteczny, ale one mają wszystkie ten sam skład tj. 100% olej ze słodkich migdałów, więc nie wiem czy firma ma tu jakieś większe znaczenie. I tak, podobno można nim też nawilżać ciemieniuchę i później wyczesywać. Pieluch tetrowych nie polecę - mam jakieś zwykłe, jak chcesz miłe w dotyku to chyba prędzej celowałabym w muślinowe. Jeśli chodzi o butelki to dużo osób poleca avant, a smoczki kupiłam lovi, bo też dużo osób poleca. Ale nie mam doświadczenia w temacie, więc kieruję się polecajkami
-
Mimisia wrote:My kupowaliśmy butelkę Suavinex. A co do pieluszek to jakieś stacjonarnie w sklepie wzięliśmy, ale jakieś no name, więc nie wiem co to dokładnie za firma 🙈
-
Julka21 wrote:Wlasnie Mimisia z tej fir.y są również smoczki moze zamowie. Bo chyba polecają.
Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀 -
Mimisia wrote:Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀
-
Julka21 wrote:Dady ale podobno te w biakym opakowaniu są dobre
Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze -
Matka-Szajba wrote:Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze
-
Matka-Szajba wrote:Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze
O widzisz, dobrze wiedzieć 🙈 Generalnie od wielu mam słyszałam, że pampersy są już mocno przereklamowane i można właśnie znaleźć coś fajnego w nieco niższej cenie -
Matka-Szajba wrote:Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowac
O matko. To maluszek długo się ukrywa faktycznie 🙈 Trzymam więc kciuki, żeby na wizycie dzidziuś się odsłonił 😀 -
Matka-Szajba wrote:Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowacJa 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mimisia wrote:A w ogóle Wam powiem dziewczyny, że byłam dzisiaj na takiej sesji brzuszkowej 🙈 Stresowałam się trochę, bo modelka ze mnie żadna, ale już się nie mogę doczekać efektów i pamiątki 🥹
O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
11.07.23 - ⏸️
31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
28.08 - 10t4d ❤️
05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰 -
ma_karon07 wrote:O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊
My akurat mieliśmy sesję w studio, taką klasyczną. Postawiłam na obcisłe body, potem obcisła sukienkę z golfem, a potem coś luźniejszego typu koszula i jeansy 🙈 Mój na początku miał opory, ale potem sam stwierdził, że będzie fajna pamiątka 🫣ma_karon07 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(
Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.
Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie. -
Matka-Szajba wrote:Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(
Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.
Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.