WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2024
Odpowiedz

Marcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Mira000 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Mira000 jaki ten olejek kupowałaś z jakiej firmy? . On tez jest dobry chyba na ciemieniuchę? A właśnie skąd kupowaliście pieluchy tetrowe chodzi mi o to żeby były takie miękkie i fajne. I jakie butelki do karmienia i smoczki polecacie. Co kupiłyście?
    Szczerze nie pamiętam jakiej firmy (paczka właśnie do mnie dociera), wybrałam jakiś apteczny, ale one mają wszystkie ten sam skład tj. 100% olej ze słodkich migdałów, więc nie wiem czy firma ma tu jakieś większe znaczenie. I tak, podobno można nim też nawilżać ciemieniuchę i później wyczesywać. Pieluch tetrowych nie polecę - mam jakieś zwykłe, jak chcesz miłe w dotyku to chyba prędzej celowałabym w muślinowe. Jeśli chodzi o butelki to dużo osób poleca avant, a smoczki kupiłam lovi, bo też dużo osób poleca. Ale nie mam doświadczenia w temacie, więc kieruję się polecajkami :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira000 wrote:
    Szczerze nie pamiętam jakiej firmy (paczka właśnie do mnie dociera), wybrałam jakiś apteczny, ale one mają wszystkie ten sam skład tj. 100% olej ze słodkich migdałów, więc nie wiem czy firma ma tu jakieś większe znaczenie. I tak, podobno można nim też nawilżać ciemieniuchę i później wyczesywać. Pieluch tetrowych nie polecę - mam jakieś zwykłe, jak chcesz miłe w dotyku to chyba prędzej celowałabym w muślinowe. Jeśli chodzi o butelki to dużo osób poleca avant, a smoczki kupiłam lovi, bo też dużo osób poleca. Ale nie mam doświadczenia w temacie, więc kieruję się polecajkami :D
    Dzieki Mira myslalam ze masz jakieś polecajki odnośnie pieluch. No ja tez zamówiłam już rzeczy apteczne. A nad tym olejem się zastanawiam wlasnie.... zamówiłam linomag żel do mycia włosów i ciała. A słyszałam otej butelce avent response chyba taka antykolkowa. Zobqcze sobie na jukki te pieluchy

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupowaliśmy butelkę Suavinex. A co do pieluszek to jakieś stacjonarnie w sklepie wzięliśmy, ale jakieś no name, więc nie wiem co to dokładnie za firma 🙈

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    My kupowaliśmy butelkę Suavinex. A co do pieluszek to jakieś stacjonarnie w sklepie wzięliśmy, ale jakieś no name, więc nie wiem co to dokładnie za firma 🙈
    Wlasnie Mimisia z tej fir.y są również smoczki moze zamowie. Bo chyba polecają.

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Wlasnie Mimisia z tej fir.y są również smoczki moze zamowie. Bo chyba polecają.

Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy ;) Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    Tak, tak. Smoczki też kupiliśmy właśnie, bo były najbardziej płaskie ze wszystkich, które oglądaliśmy ;) Butelka ma taki worek w środku, dzięki czemu dziecko zasysa mniej powietrza i że to ma działać antykolkowo. Tam są dwa rodzaje tych butelek, jedna z takim twardszym smoczkiem, a druga z miększym i jak się planuje karmić piersią to podobno trzeba brać właśnie ten pierwszy, żeby dziecko się nie oduczyło tak ciężej ssać jak z cyca 😀
    Dzieki mimisia zamowie sobie te smoczki

• Matka-Szajba Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pieluchy dady jak zawsze ewentualnie pampers. Co do butelek - chicco natural feeling, a smoczki to albo chicco tez (jesli kupimy zestaw z butekami) albo lovi ;-)

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    My pieluchy dady jak zawsze ewentualnie pampers. Co do butelek - chicco natural feeling, a smoczki to albo chicco tez (jesli kupimy zestaw z butekami) albo lovi ;-)
    Dady ale podobno te w biakym opakowaniu są dobre

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka21 wrote:
    Dady ale podobno te w biakym opakowaniu są dobre

Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Z tego co pamiętam jako były pracownik biedronki to dada ogólnie produkowana jest przez firmę tą co pampers - chyba że coś się zmieniło. Ale masz rację - wg testów białe są delikatniejsze
    A kiedyś by jeszcze dady zielone. A już ich nie ma niestety. Są białe i złote chyba albo się myle

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:

O widzisz, dobrze wiedzieć 🙈 Generalnie od wielu mam słyszałam, że pampersy są już mocno przereklamowane i można właśnie znaleźć coś fajnego w nieco niższej cenie :)

• Mimisia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Wam powiem dziewczyny, że byłam dzisiaj na takiej sesji brzuszkowej 🙈 Stresowałam się trochę, bo modelka ze mnie żadna, ale już się nie mogę doczekać efektów i pamiątki 🥹

ma_karon07 lubi tę wiadomość

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:
    A w ogóle Wam powiem dziewczyny, że byłam dzisiaj na takiej sesji brzuszkowej 🙈 Stresowałam się trochę, bo modelka ze mnie żadna, ale już się nie mogę doczekać efektów i pamiątki 🥹
    Mimisia pochwal się efektami.

Wysłany: 11 stycznia 2024, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowac ;D

preg.png
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Ja dzis bylam na krwi a jutro wizyta… to juz 28+5, a ja dalej nie wiem czy tam chlop czy baba siedzi 🙈🙈 nie wazna plec, ale chciala bym tez z drugiej strony jakos sie przygotowac ;D

O matko. To maluszek długo się ukrywa faktycznie 🙈 Trzymam więc kciuki, żeby na wizycie dzidziuś się odsłonił 😀

• Mira000 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    A jakie masz przeczucia? Bo na tym etapie na pewno układasz jakiś scenariusz w głowie :D

Ja 31, on 34
    marzec 2021 - start starań
    wrzesień 2022 - HBA 32%
    [suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
    3 x cykle stymulowane ❌
    styczeń 2023 - HBA 63%
    3 x IUI ❌
    czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
    02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
    20.03.2024 r. - chłopak
    age.png
  • ma_karon07 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimisia wrote:

O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊

04.01.23 zabieg - poronienie zatrzymane 8tc/10tc
    11.07.23 - ⏸️
    31.07.23 - jest zarodek i serduszko, 6t3d 🤞🏻
    28.08 - 10t4d ❤️
    05.09 I prenatalne, wyniki dobre 😍
    06.11 II prenatalne, wszystko dobrze, dziewczynka 🩷
    09.01 III prenatalne, wyniki dobre 🥰
  • Mimisia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_karon07 wrote:
    O super ! Jaka sceneria i jakie ubrania wybrałaś ? Sama właśnie chyba zdecyduję się na wykonanie takiej sesji na pamiątkę 😊

My akurat mieliśmy sesję w studio, taką klasyczną. Postawiłam na obcisłe body, potem obcisła sukienkę z golfem, a potem coś luźniejszego typu koszula i jeansy 🙈 Mój na początku miał opory, ale potem sam stwierdził, że będzie fajna pamiątka 🫣

ma_karon07 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(

Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.

Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.

preg.png
  • Julka21 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka-Szajba wrote:
    Ja po wizycie… nie bylo usg ;-(

Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, ze względu na ciśnienie. Spadła mi też hemoglobina, ale bez tragedii- 12,1.

Mam wizytę 18.01, tam zrobią komplet badań, i dadzą l4, bo mój doktor powiedział że na tym etapie i w tym stanie mam siedzieć na tyłku w chacie.
    Dziwne ja jak chodzę do lekarza to za każdym razem robi usg. Na tym etapie tonsienjuz bada przepływy i wszystko. Patrzy się na prac3 serca łożysko sprawdza wagę. A ty nic nie wiesz .... nie wydaje ci się to dziwne....

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ